"Бианор холдинг" ще проучва пазара за бъдещо набиране на пари

След като в последните седмици няколко компании обявиха, че ще набират пари чрез фондовата борса с нови емисии акции, "Бианор холдинг" също обяви, че планира нова емисия акции. В петък холдингът съобщи, че започва предварително проучване на инвеститорския интерес за бъдещо увеличение на капитала. Парите от него ще бъдат използвани за инвестиционна програма, оценена на стойност до 3 млн. долара.


Основните насоки в нея ще бъдат проект за мащабно представяне на два от продуктите на "Бианор" и превръщане на бизнеса на компанията от предоставяне само на услуги към смесен модел с услуги и собствени продукти.


От "Бианор" посочват, че при проучването ще търсят не само финансови инвеститори, но и такива, които имат стратегически ресурси да помогнат на дружеството със свои контакти и предишен опит. След като проучването приключи, изводите от него ще се оформят, но няма да се представят като проспект за нова емисия акции, докато ръководството на "Бианор" не вземе решение за това. 


Директорът за връзки с инвеститорите на холдинга Георги Лазаров поясни пред "Дневник", че оптимистичният им срок за увеличението на капитала е до края на годината, но е по-вероятно да се случи след повече време заради бюрократичните процедури, които трябва да минат преди това. Той добави, че ще се търсят както български, така и чужди инвеститори за емисията, която ще се пусне на Българската фондова борса, а засега компанията няма намерение да се листва на чужд пазар. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK