Активите на хедж фондовете може да достигнат 2 трлн. долара до края на годината

Активите в хедж фондовете могат да възстановят предкризисните си стойности до края на годината според проучване на Credit Suisse Group, цитирано от Bloomberg. Печелившите инвестиции и входящите капиталови потоци ще доведат до увеличаване на балансите с 25% до 2 трлн. долара.


Компанията е проучила близо 600 институционални инвеститора по целия свят, управляващи около 1 трлн. долара, които формират 60% от сектора. Към края на 2009 г. хедж фондовете са разполагали с около 1.6 трлн. долара активи, а очакванията на специалистите са до края на 2010г. те да нараснат с 25% до 2 трлн. долара. Това ще се случи, въпреки че инвеститорите отделят повече време за вземане на решения, изискват по-голяма прозрачност в сектора и съкращават вложенията си, пише още в проучването.


"Най-добрите хедж фондове са тези, които демонстрираха способността си да функционират и на печеливши, и на губещи пазари", заяви Бенджамин Хап, директор по капиталовите услуги в хонконгското звено на Credit Suisse. Азиатско-тихоокеанският регион ще бъде сред най-печелившите според доклада. Около 61% от инвеститорите, участващи в него, възнамеряват да увеличат средствата за мениджъри, фокусирани върху региона.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK