Работниците от държавното предприятие "Строителство и възстановяване" ще протестират

Работниците и служителите от държавното предприятие "Строителство и възстановяване" (бившето ГУСВ) ще протестират днес срещу неизплатени заплати и неяснотите относно бъдещето на фирмата. Това съобщи пресцентърът на КНСБ.


Работещите не са получавали заплати от септември 2009 г. до април тази година. Изплатени са само частични аванси за септември, октомври, декември 2009 г. и февруари 2010 г., е посочено в съобщението. В него се казва още, че неуредени остават и трудовите правоотношения с персонала от закритите поделения и с оставащите, но преструктурирани.


В предприятието са ангажирани служители на възлови ръководни функции по граждански договори, без да притежават необходимото образование и квалификация, които получават редовно многократно по-високи възнаграждения от останалия персонал, без да се отчита тежката ситуация в предприятието, пише в съобщението на КНСБ. В него е посочено още, че няма яснота за бъдещето на държавната фирма.
Повече от 10 дни ръководството на "Строителство и възстановяване" не е отговорила на исканията на работниците, е посочено още в съобщението.


Принципал на държавната фирма е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Протест пред него е предвидено да има в четвъртък.


Неотдавна строителният министър Росен Плевнелиев заяви, че ще предложи държавната компания да бъде обявена за приватизация. От началото на годината ресорното министерство се опита да продаде два имота на компанията, но купувачи не се намериха.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK