"Неохим" ще прави съкращения

Торовият завод "Неохим" ще прави съкращения на персонала заради икономическата криза, съобщиха днес от компанията. За решението вече е съобщено на синдикалните организации, с които ще се консултират съкращенията. В съобщението не се посочва колко хора ще бъдат съкратени и дали това ще наложи намаляване на производството. Досега "Дневник" не успя да се свърже и с изпълнителния директор на предприятието Димитър Димитров.


Заради слабото търсене на изкуствени торове през миналата година част от мощностите на "Неохим" бяха спрени, но през септември от компанията обявиха, че вече започват работа на пълен капацитет. По време на спирането част от персонала беше пуснат в отпуск.


Съобщението за предстоящи съкращения идва само няколко дни след като "Неохим" обяви двойно увеличение на продажбите си, но и силен спад на печалбата. Компанията е силно зависима от цената на природния газ, която беше увеличена от началото на април с 5.88%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK