Борисов скастри чужди инвеститори

Борисов скастри чужди инвеститори

© Асен ТоневПремиерът Бойко Борисов предупреди чуждестранните инвеститори в електроразпределителните дружества "да не пискат, скачат и оплакват", обеща да провери инвестициите им и ако е нужно "да ги разкопае", но също и се ангажира да вземе мерки, така че те да не бъдат тормозени и изнудвани. 


На среща с германски инвеститори, организирана от Германската търговско-промишлена камара, той ги помоли да работят "както го правят в Германия". "Бързо научихте българската поговорка, че "не е виновен този, който яде зелника, а който дава, това да става", каза Борисов.


Този път той посочи за виновник за проблемите в трите електроразпределителни дружества, които са собственост на чешка, германска и австрийска компания,  Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). 
"Според мен ДКЕВР много хитро и умно умишлено е използвала оставената преди това в закона врата, така че електроразпределителните дружества (ЕРП) да могат да използват външни услуги и това да не се контролира", каза Борисов.


В началото на април регулаторът, съвместно с ДАНС и данъчните, започнаха проверка на изнесените услуги на трите дружества - консултантски, за събиране на сметки, технически, които досега не са били контролирани от ДКЕВР.


Днес Борисов заяви, че проверката на ДАНС вече е приключила и обеща до 2 седмици да запознае самите фирми с резултатите от нея. " Няма какво да пискат, да скачат и да се оплакват, единственото, което искам от тях, е да работят така, както работят в Германия, например", каза премиерът.


Той отправи въпрос към представителите на "Е.ОН - България",  които присъстваха в залата защо има проблеми с присъединяването към мрежата на големи индустриални потребители. От дружеството  увериха, че изчакват да приключат проверките на държавните органи. "Изчакваме да приключат проверките и след това може да излезем със становище", каза Орлин Димитров, представител на Е.ОН.


Премиерът обеща, че ще се вземат мерки, така че да не се налага компаниите " да чакат за всеки трафопост, стълб и жица с месеци, да не ги тормозят и бавят и накрая да им взимат пари". Той заяви обаче, че лично ще проверява инвестициите, направени от ЕРП-тата, или поне по -големите от тях.  "Искам да видя поне 10 от по-големите инвестиции и дори ако са закопани в земята, ще ги разкопаем, за да ги видя", каза Борисов.Вчера председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев съобщи, че предварителните данни от проверките на доставчиците на ток, които самият регулатор също прави, показват, че те са правили необосновани разходи, които са отчели като инвестиции. Конкретно за Е.ОН данните сочат 41% неизпълнение на инвестиционната програма. Тоза факт регулаторът възнамерява да използва като аргумент да не увеличи цената на електроенергията за битовите потребители от 1 юли.

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Турция ще строи атомна централа и ще изнася ел. ток за България, с помощта на Русия! Гърците не искат турски ток!

  Es muß Geld fließen!
 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  ///"Според мен ДКЕВР много хитро и умно умишлено е изплзвала оставената преди това в закона врата, така че електроразпределителните дружества (ЕРП) да могат да използват външни услуги и това да не се контролира", каза тигъра.///
  С две думи
  _____ ОЗАКОНЕНО БЕЗЗАКОНИЕ !!!!!!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  кво провиме с газовите посредници, посредниците за износ на ел енергия?докога ще толерирате тая паразитна олигархия?

 4. 4 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Гневно

  "Според мен ДКЕВР много хитро и умно умишлено е изплзвала оставената преди това в закона врата" ОСТАВЕНА ОТ КОГО!? ИЗПОЛЗВАНА ОТ КОГО, СРЕЩУ КОГО И С КАКВА ЦЕЛ?! Когато 50 души отидат зад решетките и държавата получи няколкостотин милиона обезщетение, тогава ще започнем да говорим за нормализиране на нещата...

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Кой? Кой назначава този регулатор/ДКЕВР/?
  а)министерски съвет
  б)НС с водещата роля на ПГ на ГЕРБ
  в)аз лично
  И понеже не е в) ще попитам ББ:
  На какво основание прехвърляш отговорността от своята глава върху орган, който Ти еднолично си назначил или одобрил? И на какво основание се опитваш да се прикриваш зад този посочен от Теб орган-ДКЕВР?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Докато в другите европейски държави, правителствата и парламентите лягат и стават с проблемите на кризата и икономиката, то нашите шефове избраха най-лесния път, пътя за бягане от всякаква отговорност. Само с лафове и екшъни обаче, без влагане на сериозна управленска мисъл и труд, държавата съвсем скоро ще забие нос в тинята.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  ВСИЧКО Е НА ГЪРБА И Г...А НА НАРОДА. АМА НИКОЙ НЕ ЗНАЙ ТОЙ ДОКОГА ЩЕ ВИ ИЗТРАЙ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на vevie.ivanov
  vevie.ivanov
  Рейтинг: 8 Весело

  Как не се сетих по-рано, бе? Ами, те са виновни я. Някой да не помисли, че ББ е виновен за нещо........... Ех, какъв държавник само!

 9. 9 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Добро утро!
  А виновникът за нелепата система с регулатора е липсата на електронна борса.
  А виновникът за липсата на електронна борса е правителството - в случая предишните 2, но предстои да видим дали и това няма с бездействието си да остави огромна ниша на енергийната мафия да договаря цени на око и на тъмно.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 10. 10 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 656 Любопитно

  До коментар [#1] от "slan":

  Гърците искат тринайста заплата на Великден и четиринайста на Коледа. Да дърпат яко от платените ми данъци. Смучи, смучи.

  Всъщност какво ще стане, ако изхвърлят Гърция от Еврозоната? Тя и без туй само с лъжи влезе.

  Износа от Гърция за Германия е закръглено 1 млр евро, вноса от Германия е 6,5 млр евро закръглено

  Es muß Geld fließen!
 11. 11 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Не е лошо да провери и "Софийска вода" където англичанчетата използуват монопола си абсолютно безогледно

 12. 12 Профил на mashke
  mashke
  Рейтинг: 449 Неутрално

  .............и аз чакам да бъде проверена "Софийска вода" и то доста отдавна! ИПОН върти инкасото на фирмата и сигурно това е причината да не бъде в листата за проверка????

 13. 13 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Премиерът открива нови истини ! Трябва му обаче още малко.

  Идвайки в България западните инвеститори бързо се ориентират. Те разбират,че могат да спестят (спечелят) огромни пари, жертвайки качеството и сроковете в договорите си. Схемата е съвсем проста - намират си български партньори (подизпълнители), които свършват цялата работа на половин цена и с половината качество.Освен това при нашата съдебна система опасността от санкции или преследване за неизпълнени задължения практически не съществува. (Спомнете си само печално известната австрийска фирма Щрабах и "строителството" на новия терминал на летището в София.)

  Основната причина за неизпълнението на договорите е неработещата съдебна система. Когато съдебната система не гарантира изпълнението на договорите, не работи не само икономиката, не работи цялата държава! С други думи, за да имаме качествено електроснабдяване, трябва да имаме преди всичко работеща съдебна система. После можем да говорим и за чиновниците в ДКЕВР.

 14. 14 Профил на Seamus
  Seamus
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Евала Боко, така се излиза от кризата. Ама да не си нагрубил руските инвеститори за АЕЦ "Белене"? Може би Цветанов като прочете тоя коментар, ще ми отговориш лично ; )

 15. 15 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Весело

  Да се направя и аз на Бербенков:

  Бате Бойко
  Пипа бойко!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 16. 16 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Да не забравяме,че ръководният делови състав на тези д-ва е назначен от български тарикати които вземат така наречените премиални за обрулването ни.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 17. 17 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Мама му стара, мразя да си мисля, че Ленин ще се окаже прав за дивата и хищническа същност на световния империализъм. Другото май е само благи приказки Видяха се натясно през кризата и започнаха да си признават разни работи но това е само на думи. Изсмукват се ресурсите на планетата, а нашия регион го опоскаха изцяло за 20-ина години

 18. 18 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  "Искам да видя поне 10 от по-големите инвестиции и дори ако са закопани в земята, ще ги разкопаем, за да ги видя", каза Борисов.

  Това много ме изкефи! Сериозно!

  TAKE THE RED PILL!
 19. 19 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Първо - БоКо да спре да гони с неандерталското си държание чуждите инвеститори, те не случайно си изтеглят капиталите от БГ.

  Второ - не се ли намери най-накрая няко да обясни на тази тиква, че въобще не става дума за изнясяне на услуги, а за оптимизация в управлението на дружестватата. И най-важното - разходите за това не са вземани предвид при определянето цените на тока, т.е. с тези разходи (оправдани или не) никой не е ощетяван, ако въобще може да се говори за ощетяване.

 20. 20 Профил на kolia_dolittle
  kolia_dolittle
  Рейтинг: 237 Весело

  чики-рики тука е много смешно

 21. 21 Профил на Seamus
  Seamus
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#19] от "zenola":

  Трето - Младежкото ГЕРБ, както и излишната част от МВР да престане да цъка минуси : )

 22. 22 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 756 Любопитно

  Мисля че руската пета колона прибързва с ласкателствата си към Турция. Единственото обяснение е очакването, че номерът два мегавата за десет милиарда евро ще мине и там...

 23. 23 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Махнете т.нар. "такса мощност", или просто оставете хората да избират сами - какво да потребяват, или не и тогава ще повярвам, и на Борисов, и на "онези" инвеститори...

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 24. 24 Профил на Беден BG
  Беден BG
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар 5. Умнико, става дума за решения на ДКЕВР с ръководител проф. Шушулов. Назначен от НДСВ (а може и от времето на СДС) и с продължен мандат от тройната коалиция! Той е допуснал тази вратичка в законите действащи и сега!

  Обичаам да обичам и да мразя обичам, но най-вече обичам на себе си да приличам!
 25. 25 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#21] от "Seamus":

  Тъкмо мислех да питам - тези които слагат минусите, с какво точно не са съгласни.

 26. 26 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#13] от "Blag":

  Само дето в случая с електроразпределителните не става въпрос за подизпълнители, такива няма, както и няма изнасяне на дейности.
  Ама радвйте му се на БоКо ....

 27. 27 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Костов да пита: ЗАЩО ГЕРБ ТЪРПИ ЧЕРВЕН ОМБУДСМАН? МАНДАТА МУ ИЗТЕЧЕ!
  Някой да даде обяснени защо омбудсмана избран от комунистическата партия продължава да е такъв като мандата му изтече още април месец? Пенсионера Гиньо Ганев от комунистическата партия вече трябваше да си е отишъл!

  Имаше слухове за Константин Пенчев който е много достоен като избор но който и да е трябваше вече да е избран какво чакат от ГЕРБ??? Някой да отговори!

 28. 28 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Борисов скастри чужди инвеститори"
  Ми толкоз му е акъла на човекът! На крива ракета, да не кажа друго...........!

 29. 29 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#5] от "~":

  Миличък, забравил си г) Станишев. Хубаво си ги подредил, ама той ти говори за доене от създаването на ЕРП-тата, а не от вчера.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 30. 30 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 816 Неутрално

  До коментар [#18] от "Beyond":

  Да, Цецо скоро не е копал. "Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове!” та десетина инвестиции няма да изкопае.
  Малко смях за публиката, а далеч по-важата тема за цените на тока, за които мутрата обеща, че "държавният регулатор трябва да обясни защо са държани толкова високи цени на енергията" си отплува в небитието и намаляване на цени от 1. юли, разбира се, няма да има.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 31. 31 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Ако инвеститорите предлагат по-качествена услуга в Германия, то далеч не е заради сините очи на немците. То е, защото има закони и регулации, които да определят качеството им и ефективен съд, през който гражданите да си потърсят правата. Не е луд, който яде зелника, г-н Борисов..

 32. 32
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:24 на 26/05/2010 от неговия автор.

 33. 33 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Всичко е ясно - мутрата само дриблира с ниски топки, а проскубаните овце в които ни превърнаха БЛЕЯТ. Колкото направи нещо за айдуците във софийското водоснабдяване, толкова ще направи и за озаптяването на тези айдуци. Той е един от агентите на ГРАБИТЕЛИТЕ на България.
  До коментар [#17] от "danielson":

  Сега може да минусите, колкото си искате, но знайте че наливате вода във воденицата на крадльовците- следователно не пищете, когато ви таковат мамата.

 34. 34 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Бат Бойко , аз пък поговрката я знам по следния начин:

  "Не е виновен този, който всекидневно говори всеизвестни истини , а тези които търпят неговата безрезултатност"

  Значи освен това в Германия не търпят политици, които не свършват нещата докрай.... Там въобще има доста голяма нетърпимост към всичко, което не се изпипва докрай....

  В Швабия има следния лаф:
  "Неовикавнето е половин похвала"..

  Значи там само правят рекламации... ако си траят - значи си супер... хвалене няма.... гадно, нали.... ама така се постигат големи резултати... е не е много приятно... ама някои народи могат да се понаучат на нещо....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 35. 35 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Когато Бойко влизаше в политиката с типичната си хитрост и „находчивост” разбра, че е по-добре да говори това, което искат да чуят хората, за да става все по-популярен. Лошото е, че все още не може да се отърси от този навик, който не е толкова актуален, при положение, че вече кара кораба. Толкова се стараеше да „бие” всички, че сега като ги би, не знае какво друго да прави. Няма логика в сегашната криза да плюеш по малкото останали външни инвеститори. Защо го прави? Ами просто това искат да чуят хората! Защо обяви „Белене” и „Цанков камък” за най-скапаните енергийни проекти? Сега, когато единия основен инвеститор напусна, а другия е на път, кой ще ги довърши? Хората искат да чуят, че няма да се харчат парите им!? Има ли представа, че другия АЕЦ „Козлодуй” е дал 37млрд лева на страната? Ако преди години разсъждаваха по подобен начин, щяхме да загубим тези пари! Ами какво беше енергоснабдяването преди да се изкупят мрежите от австрийци, чехи и германци?
  Да, възможно е някой да е излъгал държавата с инвестициите. Това се е отразило в себестойността на тока и респ. на всички нас. Може да е така, може и да не е. На фона на инвестициите, това са няколко милиона евро.
  Знае ли Бойко обаче колко дължат потребителите на парно например? Повече от 400млн лева са общите дългове. Защо не каже: Защо, бе жители на София, Варна и Пловдив не плащате парно? Това е икономически логично, но е абсурд за театрал като Бойко. Всички други са виновни, само не и публиката…..

 36. 36 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Бързо научихте българската поговорка, че "не е виновен този, който яде зелника, а който дава, това да става", каза Борисов.
  ---------------------
  Прав е Боко.
  Който се смее последен - сам пада в него.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 37. 37 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  Браво на Бойко, единствения политик, който от освобождението се опитва да защитава интересите на България! Поклон!

  Графе къде си бе дрисне?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 38. 38 Профил на nikola222
  nikola222
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Няма какво да пискат, да скачат и да се оплакват, единственото.....'- правилно ББ- много си готин!

  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно. Секст Емпирик
 39. 39 Профил на nikola222
  nikola222
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "Раз печки, раз кюнци":

  Подкрепям те-Поклон на Бойко!!!!

  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно. Секст Емпирик
 40. 40 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Мазника Шушалов е за затвора.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 41. 41 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Както преди малко показаха в новините в Испания депутатите са намалили с 10% заплатите си. Същото би трябвало да важи и за българските такива! А същото и за министри и зам министри! А Бойко да се откаже от заплатата си до приключване на кризата! Той от глад няма да умре. Както когато беше кмет на София си даряваше заплатата за благотворителност! ОСвен всичко е и БРИЛЯНТЕН ПР ХОД и българиге ще го уважават и обичат още повече!

 42. 42 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#37] от "Раз печки, раз кюнци":
  "Браво на Бойко, единствения политик, който от освобождението се опитва да защитава интересите на България! Поклон!"
  ------------
  По-конкретно кое освобождение визирате, г-н кюнци?

  Щото освобождения бол. Май напоследък се освободихме от пиратите в Сомалия...Да не е това освобождение?


  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 43. 43 Профил на nikola222
  nikola222
  Рейтинг: 8 Любопитно

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-05-26&article=326091- Бойко, я разбери от ДКЕВР как ще стане това !

  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно. Секст Емпирик
 44. 44 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 788 Весело

  До коментар [#40] от "Десен":

  Сакън,недей.
  Човек е на Команданте!!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 45. 45 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "wreck":

  От 18 февруари 1873 г..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 46. 46 Профил на Галчо Залъгалчо
  Галчо Залъгалчо
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Redneck!!!
  Абе тоя няма ли да спре да прави глупости?! Изказванията са му абсурдни!!!!

 47. 47 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#45] от "Раз печки, раз кюнци":
  "От 18 февруари 1873 г.. "
  -------------------------
  недейте така. Глупаво е и донякъде срамно да споменавате тази дата в този контекст.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 48. 48 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Аз мисля, че премиерът е прав. Въпреки услията на Партията, тази гнусна коалиция между предишните управляващи и чужди инвеститори, не позволява България да поеме уверено по пътя на благоденствието. Все още са налице недъзите оставени от Станишев и чуждите инвеститори - частната собственост, хищна конкуренция и експлоатацията на човек от човека. Партията с помоща на целия трудов народ вече настъпва по всички фронтове и скоро ще ни ......освободи.

 49. 49 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Весело

  Евалла на Б.Борисов!

  Най послена някои български полтик да не му пука, и да има мъжеството да им каже истината в очите!
  До сега всичките преди него имаха поведението на малки деца, които са ги хванали да си бъркат в гащите. Бързо си учи урока нашия човек и това му прави чест. Имам пред вид ония подличките забележки по време на изказването му пред фондацията "Кондрат Аденауер", при предното му посещение в Германия.
  Този път едно голямо и съвсем заслужено БРАВО!

  БРАВО Г-Н ПРЕМИЕР!

  Хитростта пречи на мисълта!
 50. 50 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За назидание всички членове на ДКЕВР /от създавнето и до днес/ да бъдат съдени за злоупотреби и всичко, което може да им се вмени като вина и в затвора за дълги години, както и конфискация на имуществото им - тяхното и на техните близки до девето коляно.
  Следващите да знаят и да мислят, когато правят нещо срещу народа.

 51. 51 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#49] от "STREAM":

  И аз му се възхитех днес. Вече спокойно можем да кажем, че не само Америка ражда смели мъже. Уго и Фидел вече не са сами в борбата си.

 52. 52 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  И още веднъж Браво Бойко, Браво Борисов - страхотен си!!!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 53. 53 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 696 Весело

  умилително семплият ни премиер пак във вихъра си, сигурно не са могли да повярват на ушите си немците

  голяма залъгалка за народа са тези ЕРП-та и майка им жална сега като борисов ги усети, ще ги дъвче до припадък.

  много беше смешно как някакъв немец, на който със измама са завлекли 1.5 милиона някакви български мангали, пита премиера за случая и защо не може да ги осъди и да си върне парите и бойко отговори: ми да внимавате с кой правите бизнес хехе супер, аз бих добавил да внимавате и къде също - най-добре далеко на запад

 54. 54 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво сега, ще хвалим затова, че е казал някои истини, но това ли е истината, която очаква народа за милионите, които са му отнети и ще се върне ли откраднатото на народа?!
  Защо Бойко не каже каква сума са получили без да им се следва и да се връща на хората, а онези, които са го допуснали - да отговарят пред съда. Това за мен е държавник. Човек, който действа според закона и в интерес на своя народ. Докато не се види това ще смятам, че е демагогия и реклама или може би очаква нещо друго от ЕРД.

 55. 55 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#54] от "rivera":

  Ти няма да мирясаш, докато не дойде Бойко и не ти плесне един шамар зад врата.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 56. 56 Профил на Warior
  Warior
  Рейтинг: 8 Весело

  Бат Боико тия от добро не разбират , я другия път като ги събереш им тегли един кютек ама як да видиш как ще слушат и ще те гледат във очите като влюбени девоики.

  Da go duhat bednite / Neizvesten Rimski senator/
 57. 57 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#55] от "Раз печки, раз кюнци":

  Не ти допада моето отношение и мнение или има нещо друго. кажи си болката - ще ти олекне. Зависим ли си от нещо.

 58. 58 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#57] от "rivera":

  Не се коси момче,
  Ако имаше класация за най-тъпи писания в тоя форум, другара с "Кюнците" (от "славния ГъРБ" щеше да е лидера в листата

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 59. 59 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#57] от "rivera":
  До коментар [#58] от "Ганю":

  Нема нужда да ви обяснявам вие двамцата колко сте тъпи, защото сте най-обикновени плюнки! Останалото е ясно ..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 60. 60 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 696 Неутрално

  След дъжд качулка! Номера е България да е от зле по-зле! Тоя само се пеняви и нищо не прави-реално нищо, никакви реални последствия досега!

  Аз знам много малко.
 61. 61 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 810 Неутрално

  По принцип Бойко е прав. Има два проблема.
  Първо, много ни е просто момчето и не знае как да се изразява. Колкото по-прост е езика на критикуващият толкоз по-малък ефект има това дето казва. ББ няма понятие от дипломация и от бизнес език.
  Второ, няма конкуренция в България. Доставчиците на ток са по райони и де-факто са монополисти. В Англия човек може да смени доставчика по всяко време. Трябва единствено да информира настоящият и се запише при новият. Абсолютно нищо друго не се променя. Трима и повече съседи могат да имат три различни доставчика на ток въпреки че ползват едни и същи жици.

 62. 62 Профил на bobby12
  bobby12
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да връщат пари на хората!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK