Програмата за селските райони финансира хотели и ВЕИ

36 проекта за строителство на туристически обекти, фотоволтаични централи и два цеха за преработка на дървесина и метални изделия ще получат финансиране по програмата за развитие на селските райони, съобщиха във вторник от фонд "Земеделие".


Договорите по тях вече са подписани, общата субсидия надхвърля 11 млн. лв. Проектите са по мярката за създаване и развитие на микропредприятия.


27 от проектите са насочени към развитие на селски туризъм и ще получат 8 млн. лв. Други седем са за изграждането на фотоволтаични инсталации до 1 MW, а субсидията по тях е 2.4 млн. лв. Малко под 500 хил. лв. ще получат двете предприятия за преработка на дървен материал и на метални изделия, обясниха от фонд "Земеделие".


Досега по две от мерките по програмата - за неземеделски дейности и за развитие на микропредприятия, са подадени 884 проекта за над 204 млн. евро. Около 1/4 от тях са инвестиции във възобновяеми енергийни източници, а исканата субсидия е за над 84 млн. евро по данни на фонда.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK