Финансовият надзор одобри търгово предложение с цена 3.4 лв. за акциите на "Пиринхарт"

Архив

© Надежда Чипева

АрхивМиноритарните акционери на "Пиринхарт" ще могат да получат 3.40 лв. за акциите си, ако решат да приемат търговото предложение на "Алфа дивелопмънтс". На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор одобри коригираното търгово, отправено чрез инвестиционния посредник "Булброкърс".


Според последния публикуван отчет на "Пиринхарт" мажоритарният акционер в него "Алфа дивелопмънтс" притежава 82.23% от капитала. Освен това има подписано споразумение с "Алфа финанс холдинг" за следване на обща политика за управлението на дружеството. Тъй като по този начин контролира по-голям дял от публичното дружество, се налага и отправяне на търгово предложение. Основен акционер на "Алфа финанс" холдинг" е съиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев.


На последното си заседание финансовият надзор вписа и едно ново публично дружество с гръцки капитали - "Марбъл Артс". Дружеството, което се занимава с обработка на мрамор, излиза с вторично предлагане и засега няма да набира капитал от фондовия пазар. Емисията му е 100 хил. лв., разпределени в същия брой акции с номинал 1 лв.


Според Търговския регистър "Марбъл Артс" е регистрирано в София, а учредителното събрание е проведено на 16 октомври миналата година. Основен акционер с 99.99% от капитала му е Константинос Михелакис, а другите 0.1% са притежание на Султана Валаси. Михелаки е изпълнителен директори и член на борда, в който влизат още Илиас Караволиас и Марио Михелакис.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK