Дянков постави ултиматум за реформи

Актуализираният бюджет е с 2 млрд. лв. по-малко приходи

Симеон Дянков

© Дневник

Симеон ДянковВицепремиерът Симеон Дянков постави ултиматум на колегите си от социалното, здравното, военното и земеделското министерство за няколко месеца да извършат мащабни реформи и да изпълнят определени задачи, за да получат част от допълнителните разходи, записани в актуализирания бюджет за 2010 г.


Това стана в неделя по време на семинар на финансовото министерство, където бяха представени промените в закона за бюджет 2010 г. "Ще дадем повече пари, съответните министри и агенции трябва да ми дадат планове как следващата година няма да имаме същата тема", заяви Дянков.


В петък правителството внесе в парламента актуализацията на бюджета, според която заради икономическата криза в страната приходите в хазната ще бъдат с 2 млрд. лв. по-малко от планираното през тази година, а бюджетният дефицит ще стигне 3.262 млрд. лв., или 4.8% от БВП.
Предвидени са допълнителни 220 млн. лв. за Националната здравноосигурителна каса, 142 млн. лв. за социалното министерство, 116 млн. лв. за субсидии за тютюнопроизводителите и около 300 млн. лв. за Министерството на отбраната за доставка на хеликоптери. Общата сума е 780 млн. лв., което е около 1.2% от БВП.


Въпреки че управлява вече десети месец, правителството все още не е започнало реформи в пенсионната и здравната сфера. Финансовият министър и друг път е казвал, че пари ще се дават само срещу реформи, но за първи път споменава конкретни срокове и задачи.


Според Дянков, за да получи допълнителните средства, социалното министерство трябва да внесе в парламента до септември пенсионната реформа, която предвижда от началото на следващата година да се ограничи ранното пенсиониране, а от средата на 2011 г. да се повиши и стажът за пенсия.


"Ако това не стане, ще считам, че министър Тотю Младенов не си е свършил работата", каза Дянков. В петък в съвета за тристранно сътрудничество започна дискусия за пенсионната реформа, но синдикатите и работодателите не се разбраха дали да се вдигат осигуровките и разговорите бяха отложени за юли.


Министърът на финансите постави задачи и на другите си колеги, които ще получат повече пари при промяната на бюджета. Здравният министър Анна-Мария Борисова трябва през 2011 г. да довърши здравната реформа, като предложи ново остойностяване на клиничните пътеки и реформа на здравните заведения.


Министърът на земеделието Мирослав Найденов трябва да предложи план за пренасочване на тютюнопроизводителите към друга икономическа дейност, за да не се наложи и догодина да им се плащат субсидии. Задачата за министъра на отбраната Аню Ангелов е да преструктурира договорите за доставка на военна техника и така да отпаднат последните бройки от поръчките.


Потърсена за коментар от "Дневник" министър Анна-Мария Борисова заяви: "Разбира се, че реформите трябва да се свърши в срок. Нещата вървят повече от отлично, разбира се има трудности. Без трудности нищо не става, но господин Дянков е в течение и е с отлични впечатления от постигнатото".


В петък двамата са имали среща, на която Борисова му е представила докъде са стигнали с реформата и "какви са проблемите и къде трябва той да се намеси". Попитана къде трябва да се намеси финансовият министър, Борисова заяви, че не може да го каже наизуст, "то ми е в записки и в пространния доклад, който коментирахме".


От земеделското министерство съобщиха, че през следващата година всички, които искат да се занимават с тютюнопроизводство, ще могат за първи път да получават субсидии от ЕС, което няма да товари националния бюджет. Отделно от това, 2010 г. е и последната разрешена от ЕС година, в която е възможно да изплащат държавни премии за тютюнопроизводството, допълниха от ведомството за "Дневник".


С актуализацията на бюджета се дават допълнителни 200 млн. лв. за инфраструктурни проекти, както и 660 млн. лв. за покриване на стари задължения към бизнеса. "Това ще даде допълнителен тласък за излизане от кризата", обясни Дянков. За това тази част от допълнителните разходи според министъра е оправдана. Повече от половината от парите за инфраструктура са за подготовка на бъдещо строителство и са предвидени за отчуждаване на терени и археологически проучвания, "за да може да усвояваме ударно европейски пари през 2011 и 2012 г." Останалите средства са за съфинансиране на проекти по оперативните програми, които ще започнат през тази година.


В актуализацията на бюджета е предвидено намаляване на фискалния резерв от 6.3 млрд. лв. до 4.5 млрд. лв. и се увеличава лимитът на външния дълг от 1.2 млрд. лв. на 2 млрд. лв. Дянков определи тези мерки като "презастраховка срещу изненади от Европа".


"Ако няма никакви външни изненади, няма да стигнем до 4.5 млрд. лв. резерв. Реалните ни сметки са по-положителни", заяви министърът, но отказа да обяви прогнозите си. Той добави, че увеличаването на лимита на външния дълг е "буфер, който на този етап не ни е нужен".


Източници на "Дневник" съобщиха, че всички допълнителни разходи (с изключение на тези за здравната каса) са заложени в резерва за непредвидени и неотложни разходи - перо за структурни реформи. Това се прави с цел, когато следващата година очаквано Европейската комисия започне процедура за свръхдефицит - тъй като той ще е над позволените 3%, правителството да се защити с аргумента, че разходите са еднократни и са за реформи.


Тази година финансовото министерство отново е дало обяснение за свръхдефицита в бюджет 2009 с еднократните разходи, но тогава те не са били записани по този начин в Закона за бюджета, поясниха източниците.2 млрд. лв. по-малко приходи

Актуализацията на бюджета предвижда 2 млрд. лв. неизпълнение на планираните приходи и дефицит в републиканския бюджет от 3.262 млрд. лв., или 4.8% от БВП. Най-голямо неизпълнение в сравнение с първоначалните прогнози се предвижда при постъпленията от ДДС (940 млн. лв.), както и от акцизи (680 млн. лв.) От преките данъци се очакват с 283 млн. лв. по-малко приходи от корпоративен данък. По данни на Министерството на финансите към последния ден на май данъчните приходи в бюджета са изпълнени на 35.3%, като от данъци са събрани около 34% от планираното за годината. Похарчени са почти 40% от заложените разходи, като дефицитът е почти 1.8 млрд. лв.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:21 на 06/06/2010 от неговия автор.

 2. 2 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ква е тая снимка бе? Изглежда изгорял, да не е ходил на море?

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 3. 3 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Къде е Ватьо Танов??? Защо се крие като мишка??????????

  ДЯНОВ И ТАНОВ - ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКИТЕ!!!!!

 4. 4 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Опърлил се е докато е пекъл пицата

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  ...."план за пренасочване на тютюнопроизводителите към друга икономическа дейност"...Направо да заминават за Турция!?

 6. 6 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#2] от "dragozow":

  Цифрова фотография с вестникарски цифров фотоапарат.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Просто не можете да си представите, на колко хора Дянков ще спука розовия балон. Защото в момента в който и министерски коридор се завъртиш, се натъкваш на вечно познатите от вестниците мераклии за цоцане от държавната ясла. Един тръгнал да "натиска" за 2% допълнително здравно осигуряване за неговото фондче, друг да се качи още малко ценицата на слънчевата енергия, трети осигуровките към НАП да се плащат с още 10 платежни нареждания в добавка на сегашните 7, четвърти - да пробута разни ваучерчета за храна и пишман застраховки живот по АЕЦ Козлодуй и други държави фирми. И като чуят за новата ножица, ще се почне едно вайкане "бате к*ре, размърде се работата, е*ало си вуйчото и вуйната, ама глей там нашето да не се губи...Че иначе за кво ги ФкарвАхме онея пари у изборите, чу ли бате к*ре...."

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 8. 8 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#5] от "dobrich":

  100 x +
  Бюджета значи се равнява на 68 млрд. лева!

 9. 9 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 546 Любопитно

  Браво ЕДНА МЪЖКА ПОСТЪПКА , желая му успех.

 10. 10 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Любопитно

  трудно ще е, но е единственият правилен път - евала за смелостта.. дано прогнозите наистина се изпълнят и няма шокове отвън като този от гърция и със скритите анекси на тройната коалиция, за да протече всичко по план.

 11. 11 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "Ако няма никакви външни изненади, няма да стигнем до 4.5 млрд. лв. резерв. Реалните ни сметки са по-положителни", заяви министърът, но отказа да обяви прогнозите си.

  За този всичко е изненада. Реалните му сметки винаги са положителни, но никога реални.
  А е отказал да обяви прогнозите си по обясними причини- другият април е ужасно далеко.
  А и той, Дянков, ще е ужасно далеко. А тук ще е само ужасно.

  Все пак с този ултиматум обявява, че на септември ще прави трети бюджет за тази година. И отново най-добрия в света.

  А защо ли не се е изрепчил и на мвр? Доколкото разбирам, случаен пропуск.

  2010 г. Три бюджета. Дефицит 5-6%. Спекулантите бутат борда.
  Дянков си е свършил работата.
  Пак.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 12. 12 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 521 Неутрално

  МВР кога ще прави реформи, половината тулупи там нищо не вършат.

  Proud to be anonymous!!!
 13. 13 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Г-н Дянков държавния бюджет на Републиката се приема със закон от парламента. Ако това, което говорите (което по принцип е вярно) не е записано в закона, т.е. че рекордно високите разходи ще бъдат правени само ако са направени реформи в съответните области, сте един обикновен некадърен лъжец.

 14. 14 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Бравос! Много пъти съм казвал ,че за мене Дянков е един от най-добрите , а не един от най-лошите министри. Просто другите не правят реформи , а после му се сърдят ,че няма пари

  15.02.1989 - 07.02.2018
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3418 Неутрално

  До коментар [#13] от "svoboden":
  Хич не си свободен! Толкова си обвързан, че си личи от всякъде.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Безсмислено е да се коментират думите на дози дебил. Те никога нищо не означават. Самохвалко, който никога не е в час.

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157147

  Нещо общо с действителността?

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 17. 17 Профил на D Day
  D Day
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Симеон Дянков, най-добрият финансов министър от прехода насам. Свалям ти шапка Монка! Умен, образован, амбициозен, патриот, реформист.

  Бойко уцели десятката с теб!

  We will accept nothing less than full victory.
 18. 18 Профил на Seeder
  Seeder
  Рейтинг: Неутрално

  добре, това ми харесва

 19. 19 Профил на Pivoley
  Pivoley
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! 300 млн.лв. за нови хеликоптери - перфектна антикризисна мярка....само че за продавачите

 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3418 Неутрално

  Много правилно! На Дянков явно му е писнало от връзкарството и байганювщината българска. Крайно време е всички ние да разберем, че връзкарството и уреждачеството е нож в гърба на икономическия просперитет на България, от който всички ние зависим.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ДЯНКОВ, слушай момчето ми, ПЪРВО направи АМЕРИКАНСКО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЮДЖЕТА ПО ПЕРА, и после приказвай за РЕФОРМИ! Може и ЕВРОПЕЙСКО! При социалистическо разпределение на БЮДЖЕТА, да РЕФОРМИРАМИ СЕКТОРИ ИЗНЕМОГВАЩИ поради неизпълнение на бюджета е НАХАЛНО за обсъждане! ЩАТИТЕ поставят на първо място МОТИВАЦИЯТА, НА второ КВАЛИФИКАЦИЯТА, на трето КАЧЕСТВОТО и стандартите с ИНОВАЦИИТЕ.....и винаги СВОБОДАТА на МЕДИИТЕ и СИНДИКАТИТЕ! обезпечи ПРАВАТА на хората! От ТВОИТЕ РЕФОРМИ ще останем без образование и здравеопазване, без социална защита, без ДЪРЖАВА, без ТАЛАНТИ и БЪДЕЩЕ! С 300 лева месечна заплата кой вишист, ще почне работа в държавна администрация? УВЕРЯВАМ ТЕ, ПОКОЛЕНИЕ ИГРЕГ и за 3 000 , ЩЕ ти се ИЗСМЕЯТ! УНИКАЛНИ СА, изкарват ги за ДЕН момчето ми и най-важното, НА НИКОГО НИЩО НЕ ДЪЛЖАТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР и социалното министерство! БЪДИ РАЗУМЕН, иначе си загубен!!!

 22. 22 Профил на 4ik4irik
  4ik4irik
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Брабо на Дянков!

  Каквото прави Кюнеца - го прави най-добре!
 23. 23 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#11] от "mi6osp":

  за съжаление ще излезеш ужасно, ужасно прав

 24. 24 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Само така, бой по каската на пост-соц търтеи и тунеядци!

  С добро няма да стане, време е някой сериозно да им "спре кранчето". От това боли, нека вият и разберат че с харатлък работа не се върши!

  Болезнени, ефектвни реформи. За това хората повЕрваха на ГЕРБ. Да видим колко го могат.
  Ако не - да дадат път на някой който ще се опита да преутрои тази неефективна система на БГ държавно управление, като същевременно създаде условия на хората да работят с личната си инициатива.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 25. 25 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#23] от "buran":

  За съжаление и отново за съжаление,някои не ги устройва

 26. 26
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:42 на 06/06/2010 от неговия автор.

 27. 27 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Весело

  ХА ХА ха,еххххххх майко мила.
  Абе печки кюнци,руслета арийци и не знам още какви си.
  Абе защо надувахте свирките безспирно 10 месеца,и правихте теманета на герберското управление бе.
  Карелсончо, и ти Русланчо и всички вие глашатаи на ГРОБ,стига правихте свирки на управниците,това са дребнавости.
  Идете сега олигофрени в мин.съвет,когато има заседание ,и здраво надуйте кларнетите на Боко,Цоко,Дяката и всички министри да се чуе по широките Български земи навсякъде,как се свирка прави на любими управници.Свирете свирете щураци,пееше Лилето навремето,а песента завършва,,Щураците свирейки умират''.

 28. 28 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 110 Неутрално

  2 млрд. лева по-малко приходи- ДЯНКОВ И ТАНОВ ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКИТЕ! СПАСЕТЕ ГЕРБ и БЪЛГАРИЯ!

  Това е скандално!!!! Приходните агенции финансово министерство митници нап ВЪОБЩЕ НЕ ДЕЙСТВАТ! Ваньо Танов се о**а! Борисов ад им поиска оставките!

 29. 29 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Евалата Монка, браво Дянков!
  Само така!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 30. 30 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Весело


  Браво на Дянков!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 31. 31 Профил на totyumarcovich07
  totyumarcovich07
  Рейтинг: Неутрално

  Къде е МВР?Пак ги няма за реформа.Що не ги изпрати в Щатите да ги нучат на работа?

 32. 32 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Пранителството не си изпълнява обещанията въобще .Когато беше тройната коалиция пак се крадеше пак имаше криза но такова чудо нее имало.Пенсиите нямало да се индексират с инфлацията и се отлага за 2012 г.Боже дават ли си сметка как се живее с 150 лв пенсия за 33 год трудов стаж.Това ако не е геноцид здраве му кажи.Бузумна икономическа политика на един банков чиновник .Намалиха осигуровките . вдигнаха цените на цигарите и направиха редица глупости за да има държавата дефицит вече 2 милиарда лв.Да идват изборите по бързо....

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 33. 33 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 110 Неутрално

  ПРОБЛЕМЪТ Е В МИТНИЦИТЕ И СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ!

 34. 34 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 110 Неутрално

  УНИКАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА НОВА ТВ!!!
  След това видео всеки един директор на митниците си заминава във всяка една нормална държава:

  http://www.novatv.bg/bg/videos/view/3671/

 35. 35 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  116 млн. лв. за субсидии за тютюнопроизводителите и около 300 млн. лв. за Министерството на отбраната за доставка на хеликоптери.ТОЯ ВЕЧЕ СЕ ПОДИГРАВА С НАС ТОВА Е ПОЛОВИН МИЛИАРД БЕ!!!

 36. 36 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 870 Неутрално

  хубаво се радвате, но той тези реформи и съкращаване на разходи ги иска отдавна, но резултат е никакъв защото премиерът НЕ ги иска. крайно време е да разбере тази проста истина.

  Истината ни прави свободни.
 37. 37 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Това е министъра, на който имам най-голямо доворие, че ще предприеме необходимите реформи.
  И поне по мое мнение най-силния мистърър в кабината, да не кажа направо, че той е единствения благодарение на когото реформите започват да се случват /за съжаление по-бавно от необходимото/.

  Американската пропаганда трие мозъци!
 38. 38 Профил на Georgi Sevov
  Georgi Sevov
  Рейтинг: 367 Неутрално
 39. 39 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  не съм никакъв фен на Дянков, но тези му искания са абсолютно оправдани и аргументирани.
  например 113 млн. лева за тютюнопроизводителите - това е по-голяма разсипия и от това. Хеликоптерите поне отиват за армията, а тютюна е шизофрения - от една страна ограничаване на пушенето, от друга стимулиране на производството на суровина за пушене.

  low riders team
 40. 40 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#17] от "D Day":

  така е, този трябва да го браним по всякакъв начин, много са мераклиите да го съсипят, защото вече е наясно с "делата" им, аз вярвам, че ще успее да намери извлечените от международните аферисти на БГ кинти и затова е големият страх от него и маса пари се дават в момента да се очерни, подобно на Костича преди време

 41. 41 Профил на chavez
  chavez
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя мръсник Дянков да си върви във Вашингтон откъдето е дошъл и откъде накъде ще заповядва на другите министри какво да правят. Ами ако се окаже, че именно Дянков се е провалил и не може да си събере данъците, ами ако се окаже, че исканите от него "реформи" са погрешни както през последните 20 години, Дянков ще си понесе ли отговорността и да влезе в затвора?!

 42. 42 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#31] от "totyumarcovich07":

  Цветанов е много по-ефективен и върши много повече работа от Дянков. Ако не са Бойко и Цветанов, Дянков може да умори хората от глад, за да си върже сметките.
  Все пак пожелавам успех на целият им екип. Ако и те не успеят, горко на държавата.

 43. 43 Профил на grafiki
  grafiki
  Рейтинг: Неутрално

  Ало Дневник вече трети ден не казвате за това че Унгария е пред банкрут! Пълно информационно затъмнение. Пазарите са на нож, а вие ни занимавате с глупави обещания, за пълни джобове след 6 месеца. Такива простотии се казваха само по тошово време, но им беше простено. Сега световните икономически звезди като Дянков, всичко им е розови когато пазарите са отново пред колапс.
  Не споменаването на тази така важна новина е толкова подозрително, че има две обяснения:
  1. Информационен розов облак над България, налаган от правителството.
  2. Пълна некомпетентност и тотално ожълтяване на Дневник.
  3. И двете причина наведнъж, посочени по горе.

 44. 45 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  до 43 графики

  Напълно си прав! Аз тъкмо се чудех какво става и защо няма нито ред за Унгария!

 45. 46 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Тоя стана вселенски шампион по празни обещания и празни приказки.

 46. 47 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#41] от "chavez":

  а ти си върви при уго, там комунизма вече се случва

 47. 48 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Точно така,сръчкай ги!Особено здравната министърка!Купища постсоциалистически здравни заведения само гълтат пари на данъкоплатеца,без да вършат нищо.Огромната част от т.н.ДКЦ-та не са достойни даже за социалистическа Куба,камо ли за европейска страна-само искат наем от ДжиПи-тата,апаратурата е от времето на Хемингуей.Купища болници,които изпълняват ролята на нескопосани хотели,но са близо до населението и нищо повече!И гълтат пари за персонал,за ток,вода и парно,за ремонти/спечелени от подходящите фирми/!
  Никакво вдигане на здравната вноска,докато не се реформират здравните заведения!
  Никакви допълнителни фондове,докато не се реформира НЗОК!
  Да се остойности всяка една манипулация-от мускулната инжекция до сърдечната операция!
  Българинът не знае колко му струва лечението-все едно да влезеш в магазин без цени на стоката!
  Здравната да спре да се усмихва,а да се захване!
  Членството в професионалните съюзи да не е задължително,а желателно,сертификат за добра специализация!
  Здравеопазването е една от най-големите дупки в бюджета,каца без дъно,която изяжда парите ни!Социалистическите министри на здравеопазването раздуха тази дупка до невиждани граници,за да могат да крадат от поръчки,ремонти,какво ли не!
  Време е да се запуши!
  Здравната да се задейства!

 48. 49 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До коментар [#47] от "gara":

  Е къде да ходи!? Нали западните вестници наричат г-н Борисов европейският Чавес!

 49. 50 Профил на ilinka
  ilinka
  Рейтинг: 8 Разстроено

  спряха двете бесплатни пътувания годишно на инвалидите - следващото може да е да им спрат пенсиите,за да немогат да си купуват лекарствата ида останат по- малко

 50. 51 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Дянков е като чужд сред свои Цялото правителство се крепи само и именно на неговото затягане на колана, а той обира всички негативи..-Боко и Цецо като Богове ги превъзнасяме..все едно не са от същото правителство и не са съгласни с тези решения и мерки..хехе.тъпи ли сме или вдлъбнати вие си изберете сами.Ама си е прав Боко да ни вика мат'рял..такъв сме си..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 51. 52 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дянков и Цветанов са моторите на властта. Той и Цветанов са хората които смело и открито поемат отговорност пред хората в БГ и ЕС. Това е достойно поведение на истински професионалисти.

  оанес
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK