"Кингс табако" получи 300 хил. лв. глоба, защото обещавал цигари на промоция

Чрез надписи на билбордове потребителите били привличани с обещание за промоционална цена за марката The King, въпреки че цените на цигарите се определят административно и отстъпки не може да има.

© Георги Кожухаров

Чрез надписи на билбордове потребителите били привличани с обещание за промоционална цена за марката The King, въпреки че цените на цигарите се определят административно и отстъпки не може да има.Комисията за защита на конкуренцията глоби пловдивското дружество "Кингс табако" с 333 хил. лв. заради заблуждаваща реклама на цигарите The King и Merilyn Slims. Чрез надписи на билбордове потребителите били привличани с обещание за промоционална цена от 2.80 лв за марката The King, въпреки че цените на цигарите се определят административно. В клипове по музикален телевизионен канал пък била правена скрита и явна реклама на марката Merilyn Slims


Две глоби от 3 560 лв. и 7 120 лв. са наложени на "Финансконсулт" ЕООД - Пловдив. Проверката на КЗК е показала, че дружеството е организирало рекламната кампания чрез билбордове и е собственик на марката THE KING. Засега от "Кингс Табако" не са обявили дали ще обжалват глобите и ще предприемат ли стъпки, за да се спрат рекламите, заради които са им наложени. Милен Щерев, маркетингов директор на компанията, посочи, че са работили с "Финансконсулт" доколкото дружеството е собственик на търговските марки и му плащат лицензионни такси. Щерев каза още, че предстои да се обсъди какво ще е официалното становище на "Кингс" и какво ще правят след глобата на КЗК.


Комисията е установила още, че цигари Merilyn са били рекламирани явно и скрито и в клипове на песни, излъчвани по Планета ТВ. В някои от тях дори самите изпълнители държали в ръка кутии цигари или пушили от тях. Двете дружества по никакъв начин не са се разграничили от тези клипове и са ползвали неправомерни облаги от излъчването им, установи КЗК. Комисията има доказателства, че "Финансконсулт" и "Кингс табако" са правили скрита реклама на цигарите и в печатните медии.
Размерът на глобите е определен като процент от оборотите на двете компании. Комисията нареди нарушението да бъде прекратено незабавно. Сигналът за него беше подаден още в началото на годината от Българската асоциация на тютюневата индустрия, в която членуват държавният холдинг "Булгартабак" и вносителите "Бритиш американ табако", "Импириъл", JTI и "Карелия". Обвинението на браншовата организация беше за нелоялна конкуренция и незаконна рекламна кампания. Тогава изпълнителният директор на "Кинг табако" Бойко Качулев заяви, че фабриката му няма нищо общо с излъчените клипове и това може да се докаже с документи. Освен това той заяви, че организират сами рекламните си кампании и не ползват услугите на агенции.


"Кинг Табако" е бившата "Цигарена фабрика Пловдив", която беше приватизирана през лятото на 2008 г. от захарната компания "Сигма Консултинг", която е близка до "Вимнпром Пещера". До 2008 г. фирмата "Финанс консулт" ЕООД е притежавала близо 13% от капитала на цигарената фабрика, сочи отчета, изпратен до Българската фондова борса. Малко след приватизацията фабриката беше делиствана от борсата и според Търговския регистър в момента "Сигма консултинг" е неин едноличен собственик.


Не е ясно обаче дали тогавашният акционер "Финанс консулт" ЕООД е същата фирма "Финансконсулт" ЕООД (имената се различават само в разделението на две части при едната). В Търговския регистър последната е регистрирана в Пловдив и неин собственик е офшорката от Вирджинските острови "Международна компания Бристол Дистилърс груп лимитид". Под името "Финанс консулт" ЕООД в Търговския регистър има три фирми, едната регистрирана във Враца, другата в Бургас, третата в Пазарджик.

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1191 Любопитно

  Не знам кой ги произвежда тези боклуци Кинг и Мерилин, но определено рекламата която им се прави е една от най-гнусните и нагли кампании които някога са правени в България! Ако има нормална държава би трябвало да ги забранят тотално!

 2. 2 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 810 Неутрално

  ...дори самите изпълнители държали в ръка кутии цигари или пушили от тях...

  И после чалгата не била ориенталска работа...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 3. 3 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Ами "скритата" реклама на Кингс в Мисия Лондон?

  И защо в статията не се споменава собственикът на марката, кой е този пловдивски "бизнесмен" който така силно се опитва да налага тъпите си цигари?
  Аз защо ли знам че Цигарена фабрика Пловдив, днешната Кингс Тобако се раздели като собственост между едни "пещаци" и един Свинар?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 4. 4 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Беше крайно време да има глоби за това постоянно облъчване с явните реклами на кинг и мерилин по определени информационни канали, то не бяха интервюта по вестници и сайтове (и Слабаков се продаде за единия хонорар), да не говорим за подопечните на Митко Пайнера, които във всеки клип изтипосваха най-отпред гореспоменатите марки цигари, изглеждайки много "куул", за да привличат малоинтелигентната общественост. Имаше един "двоен удар", когато пуснаха "папарашкия" клип на андрея как се пече по цици и пуши мерилин, на почивката на сниман рекламен клип на мастика пещерска. Аз принципно точно заради тази безогледна рекламна кампания никога не бих си купил някой от рекламираните продукти, но на хората им дай евтино забавление и печалбата е гарантирана

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 5. 5 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#3] от "NPaine":

  Има едно пловдивско ЕООД "Финансконсулт" - с едноличен собственик: МЕЖДУНАРОДНА КОМПАНИЯ БРИСТОЛ ДИСТИЛЪРС ГРУП ЛИМИТИД - ВИРЖИНСКИ ОСТРОВИ, № 414208/30.10.2000 г.- Регистър на международните бизнес компании...
  Има ли изненадани от това, впрочем?...

  Същото ЕООД впрочем на свой ред е собственик на "Спирт индъстриз" ЕООД - пак в Пловдив, а предметът на дейност личи и от името

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  Ха-ха-ха,"пещерняците" се о...ляха.

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 7. 7 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Ами хубаво - съгласен съм, че като нарушават закона, трябва да има глоби. Само че не разбирам каква е тази омраза у коментиращите към българско предприятие, което произвежда българска продукция и плаща заплати на български работници? Ами аз познавам хора, които бяха останали без работа и като тръгна пак фабриката в Пловдив отново започнаха да работят. По-добре ли е парите на хората да отиват в Холандия или Швейцария, или пък още по-добре - в Сърбия?!? Не съм някакъв луд защитник на родното производство, но щом един човек работи и има пазар, защо трябва да го плюете? Айде ако се докаже, че лъже, не плаща данъци и т.н. - ОК. Ама за едните тъпи реклами?!? Ами да забраним и старите американски филми, в които има такава нагла реклама на цигари и уискита, че даже и малките деца я схващат. Всъщност не - по-добре по една глоба на чуждите фирми всеки път когато по някоя кабеларка дадат филм в който главният герой не спира да дими "Малборо" и да пие "Джак Даниълс".

 8. 8 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1191 Любопитно

  До коментар [#7] от "Alien":

  Лайн.ата (в случая под формата на хартиени тръбички пълни с нарязани листа) са си ла.йна независимо къде се произвеждат! Това, че тези се правят у нас (в случая в Пловдив) не значи, че миришат по-малко Андастъдмо?!

 9. 9 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#8] от "Варненски":

  аааа ти просто си противник на пушунето и сега си го изкарваш на който ти падне ........
  ами пич ,колкото и да са ми неприятни тези от кинг ,хората се опитват да навлезат на пазара и няма как да не се възползват от хитри хватки ......лятото най вече по морето , във дискотеките постоянно има някаква рекламна промоция на цигари или пиене от всички марки...просто тези от кинг са по телевизията и са по забелижими ....

 10. 10 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "БРИСТОЛ ДИСТИЛЪРС ГРУП ЛИМИТИД" нарушава българското законодателство много по-драстично в другата сфера , в която се развива . Как ще коментирате резултата от проверка в складовете на компанията в Пловдив , в която се установи , че само 2% от акцизния алкохол е с редовен акциз ..?
  Иначе съм напълно съгласен с Alien , че на компании развиващи родното производство трябва да се помага , но те не трябва да нарушават законите у нас .

  Всичко е добро, което е добро за България
 11. 11 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#9] от "capitalist":
  До коментар [#7] от "Alien":

  Разбирам ви гледната точка, да прекрасно е да се вижда българският бизнес да действа по нормалните пазарни правила.

  Но.. тук проблемът е по различен.
  Ако наистина цигарената фабрика е собственост на офшорка на Пещаците, то тогава поне за мен е повече от очевидно, че финансирането на въпросната яко селска рекламна кампания идва по линия на някой от другите бизнес дейности на пещаците. Примерно, съвсем от нищото ми хрумна, от печалба придобита в следствие на недеклариране на определени количества произведен алкохол, примерно 3/4 от общото количество произведено от пещаците се счита неофициално за недекларирано и не му е платен акциз.

  Та пазарните механизми и конкуренцията е нещо страхотно, лично съм им огромен фен, но финансирането с мръсни пари от незаконна дейност поне за мен е далеч от нормалните бизнес практики и най-малкото е нелоялна конкуренция.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 12. 12 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#9] от "capitalist":
  ...хората се опитват да навлезат на пазара и няма как да не се възползват от хитри хватки...

  Сигурно е така - все пак "хората" май се водят и собственици на марката водка "Флирт"...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 13. 13 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#11] от "NPaine":

  "Кингс Табако" ЕАД (бивше "Цигарена фабрика Пловдив" ЕАД) се води еднолична собственост на "Сигма консултинг" ООД с капитал 5000лв. и съдружници - две физически лица...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 14. 14 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#11] от "NPaine":


  До коментар [#12] от "Дон Пенсио де Комуняго":

  първо да уточня ,не пия или пуша продуктите на тази компания ,просто не ми харесват ,но те не използват по различни маркетингови подходи от всички други ,според мен заради чалга звездите и клиповете им тези станаха по добре медйно представени от другите това е .....

  аз лично съм на мнение ,че глобата им е заслужена и дори закасняла ,но да се твърди ,че тея са измислили нещо във маркетинга или ,че само те прилагат непозволени методи е смешно и невярно ......

 15. 15 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Така е - ако нарушават закони трябват наказания естествено, за това не споря ни най-малко. Просто няма смисъл да се плюе само защото мразим цигарите или пък съвсем без причина. Иначе и аз не ползвам нито цигарите, нито алкохола на тези фирми.

 16. 16 Профил на deljanata
  deljanata
  Рейтинг: Неутрално

  Здравейте и от мен!
  Включвам се във форума, за да отбележа няколко факти.
  Факт е, че цигарите, алкохола, горивата, въобще всички стоки, които подлежат на акциз са вредни за човека и природата.
  Факт е, че рекламата на тези продукти е много по-ограничена в България, отколкото в други много по-европейски от нас държави.
  Факт е, че всяко ограничение на такива стоки, води до разширяване на сивия сектор.
  Факт е, че България в момента се е впуснала да ограничава възможно най-много родния производител, да намери в какво греши,какво крие, сякаш, за да го накаже за това, че е успешен и най-вече, за да покажем, че ние можем и по-добре от Европа и че сме отличници – това ме кара да се върна към един цитат от нашия премиер относно двамата му любими министри – „ще ги следя и накрая ще им пиша оценки”….
  Факт е, че България в момента не стимулира родната индустрия, а я сплашва с глоби, рамки, наказания или … лоша оценка….
  Нещо характерно за психологията на най-малката единица – човека е, че колкото повече е ограничаван от нещо, толкова повече се стреми към него.
  След тези разсъждения се питам, дали легализирането на българската индустрия не е по-постижима с преустройване на законовите рамки, които да стимулират легализирането на бизнеса в България и с тези засилени мерки на правителството не плашим ли бъдещи инвеститори, били те чужди, били те родни…
  Другия въпрос, който си задавам, е дали трябва да провокираме населението постоянно, колко добри полицаи сме, дали тази демонстративност, не е с цел противна на очакваното…
  Аз не съм потребител нито на цигари, нито на алкохол, но все пак това не ми пречи да разсъждавам върху показните разследвания, предприети в държавата ни в последно време…. И от чисто човешки опит знам, че който най-много демонстрира, най-много има какво да крие…

 17. 17 Профил на ugly_kid_joe_101
  ugly_kid_joe_101
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Живеем в демократична държава с право на свободен избор. Този избор се отнася и до пушенето и пиенето.
  Ако отидете в магазина и поискате да си купите кутия цигари КИНГ по 2.80, но ви кажат, че вече струват 5 лв., ще си ги купите ли?
  Това също е свободен избор.
  Всяка реклама се прави с цел да покаже най-добрите качества на определен продукт, за да го продаде. Целата е едно от тези качества. Щом е била такава, къде е проблемът?

 18. 18 Профил на new_name
  new_name
  Рейтинг: Неутрално

  Аз пък нямам работа и си ми е добре дошло евтини цигари. Знам, че е порок, но в момента не мога да ги откажа. Няма нищо против този порок поне да ми е по-евтин. А и цигарите не са лоши...

 19. 19 Профил на larazin
  larazin
  Рейтинг: Неутрално

  Иска ми се да продължа мисълта на Елиън... хитринките, които се прилагат от тази фирма ги има навсякъде по света, не са те тези, които са открили топлата вода. Повечето участници в структурата "Българската асоциация на тютюневата индустрия" са всички международни гиганти в тютюневата индустрия и ми се вижда малко лицемерно точно те да надигат вой срещу българска фирма. Има толкова много примери за неправомерни и нагли прояви/маркетингови, юридически и др./ от страна на Philip Morris, БАТ и т.н., че може да се напише цяла енциклопедия по въпроса.
  На мен лично ми е интересно развитието на тази фирма - Кингс Табако - която за 1,5 година спечели пазарен дял, колкото Philip Morris и БАТ взети заедно. Та, съвсем нормално е да се притесняват големите мастодонти, пасивността на Булгартабак не я коментирам, защото там работата е ясна. Няма спор, че Кингс са доста агресивни, но успеха на едно българско предприятие може само да ни радва, макар и да става въпрос за вреден продукт. Тютюнопроизводство е важен отрасъл за България и колкото ние трябва бързо да си върнем позициите, които имахме в миналото, а през последните месеци виждаме, че точно тази българска компания работи най-добре по въпроса. Пазарите в Близкия изток и Русия са огромни и ако българско предприятие пробие пак там, то това неминиумо означава нови работни места, повече данъци и осигуряване на купувач за продукцията на непрекъснато субсидираните от държавата хора, които отглеждат тютюн.
  При този тип бизнес - цигари, лекарства, алкохол - е така, няма как да си успешен, освен ако не си на ръба... колкото и грубо да звучи.

 20. 20 Профил на andrew
  andrew
  Рейтинг: Неутрално

  Не мисля ,че да рекламираш продукт в свободна пазарана икононика е порок, освен това аз тези плаката не съм ги виждал от много време може би вече около година , а работя като таксиметров шофьор. Когато ги бях видял наистина си ги пафках и си беше такаква, не се чуствах подведен от рекламата ,а ми си бях баш на далавера,добра цигара добра цена

 21. 21 Профил на dido1980
  dido1980
  Рейтинг: Неутрално

  И какво? За пореден път подкрепяме чуждо производство, защото сме се подразнили от активността на българска компания ли....

 22. 22 Профил на ugly_kid_joe_101
  ugly_kid_joe_101
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В България е истинско предизвикателство да се опиташ да имаш успешен бизнес. Ако не те прецаква финансовата криза, то държавата със сигурност ще го направи. И лошото е, че накрая пак е за сметка на дребния, жалък потребител.
  Законодателната ни система е толкова неорганизирана и непоследователна, че не знам дали може да е по-зле. Внася се наредба, а няколко месеца по-късно се отменя. Може да пушите, не може да пушите; вдигаме ДДС, не вдигаме ДДС. На маймуни ни направиха! Това е истината.
  И все пак се опитвам да съм патриот!

 23. 23 Профил на gogata1970
  gogata1970
  Рейтинг: Неутрално

  Цената 2,80 лв. на цигари Кинг беше една от най-ниските миналата миналата година и за мен така или иначе изглеждаше, като промоционална, така че не мисля, че потребителите са били заблудени по някакъв начин

 24. 24 Профил на maria1922
  maria1922
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не знам за какво е целия този шум , рекламата до колкото знам в света се ползва за увеличаване на продажбите. А увеличаващите се продажби водят и до допълнителни приходи в хазаната. Освен това плюса е ,че печалбите са на наша компания и всичките пари,данъци и капитали си остават в страната.... А при вностните цигари ,които толкова много защитавате капитала и печалбата се изнася в чужбина. Защо да е потвеждаща реклама, виждам стока, на енда цена отивам в магазина и оп стоката на същата цена. Не съм се чувствала много ощетена

 25. 25 Профил на dean180
  dean180
  Рейтинг: Неутрално

  Ха, Заблуждаваща реклама ,защо да заблуждаваща ... реална цигарка в съвсем реален магазин на сввсем реална цена... Да ви кажа ли кога се почуствах заблуден..... като видях на жена си майченството. И за какво ги глобавят за това ,че рекламират,че плащат рекламни площи...че генерират скотооборот...боже няма логика в нашете правителство вече, как веднъж Дянков няма да се заблуди и да хване самолета за щатие ... химери химери...

 26. 26 Профил на oskar
  oskar
  Рейтинг: 0 Неутрално

  има толкова много проблеми и незаконни бизнеси за решаване....те защо спират развитието на големите фирми като тях..... вкарват изключително големи суми в държавата ... а да не говорим за работни места в условие на криза, мисля че точно този начин на запълването на държавната хазна е не уместен

 27. 27 Профил на goro_b
  goro_b
  Рейтинг: Неутрално

  На Дянков му трябват пари, и като не може да се оправи с контрабандата ,събира от глоби човека, интересно сега накъде ще погледне, сигурно си имат списък с фирми, от които да събира тпари за бюджета

 28. 28 Профил на pape
  pape
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всичко хубаво ама аз си мисля ,че таквива билборди не съм виждал вече повече от година,ако някой може да ми обесни защо сега се сетиха да ги глобавят за нещо ,което отдавна е минало, а когато си бяха по улиците миналото лято ги имаше и самите цигари.
  А , ако някой може дори да ми обесни за кавко точно ги глобавят ... Няма логика като всичко останали членове на бизнеса и те плащат данъци,даже и акцизи,следователно и те имат право да рекламира, а за капак да ги и глобяват .ужас

 29. 29 Профил на toshko1980
  toshko1980
  Рейтинг: Неутрално

  Не мога да разбера каква не лоялна конкуренция е да си обявиш истинската цена на продукта, който продаваш. И как изведнъж се вдигна толкова шум за нещо, което е било преди година. Поредната порция популизъм от страна на управляващите. Вместо да стимулираме местния бизнес ние всячески се стремим да го съсипем. Срам......

 30. 30 Профил на dinatale
  dinatale
  Рейтинг: 0 Неутрално

  не виждам проблем да правиш реклама при положение че всичко което си рекламирал е в рамките на допустимото ....нито лъжеш по някакъв начин нито ощетяваш някой ......плюс това всеки го прави по този начин....

 31. 31 Профил на deljanata
  deljanata
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#19] от "larazin":

  искам само да отбележа, че ми хареса мисълта на lazarin, и да отбележа, че тютюнопроизводството е традиционен отрасъл в България, при това функциониращ и не трябва да се допускат грешки там… във всеки учебник по международен мениджмънт пише, че държавата трябва да концентрира усилията си върху отделни отрасли, в които може да бъде конкурентноспособна… а не трябва да ги затваря или да им отнема конкурентното предимство

 32. 32 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1416 Весело

  Хахахаха, статията беше налазена от пещак... коментарите с номерираните никове, как е шизофренията, добре ли е?

 33. 33 Профил на krasunka65
  krasunka65
  Рейтинг: Неутрално

  Когато имаше реклама само на Виктори малко се дразнех, щото нямаше и избор толкова от цигари. А сега се появиха нови български марки, които са си добри като качество. не е ли нормално и те да са на по-ниска цена? Както казва deljanata това даже би трябвало да е държавна политика да се защитава българският бизнес, не е ли така. Още повече, когато се разби монопола на Булгартабак....

 34. 34 Профил на niksan_the_one
  niksan_the_one
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да , то Булгартабак е толкова зле управяляване,че дори не са се сетили да правят някаква реклама... всяка година са пред фалит и сега да повлекат със себе си и частника. А местните тютюнопроизводители ,кучета ги яли ...вместо да стимулираме производителите да им изкупуват продукцята, за да не се налага да им дават помощи всяка година,сега разрушаваме източниците на ивестиции и данъчни постъпление. Вива Дянков,Вива Герб

 35. 35 Профил на ugly_kid_joe_101
  ugly_kid_joe_101
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Материалът е добър и изчерпателен, дори повече отколкото може да се очаква от заглавието. Хубаво е да има и такива публикации.
  За случая с глобата обаче си мисля, че сега правителството е подгонило едрите фирми, защото от тях може да вземе най-много пари, но само въпрос на време е да погне и по-малките търговци. Това смятам, че ще види сметката на цялата ни икономика...или поне това, което е останало от нея.Сякаш това е идеята на занятието дори.
  И сега масово ни продават гръцки некачествени домати с молци и всевъзможни други вносни стоки, спазарени на по-изгодни за държавата сделки. Че защо са ни български?Ще си ги купуваме и хоро ще играем...

 36. 36 Профил на spider12
  spider12
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ха ,ами я ми кажете кое е по-опасно реклама на улициата или ментатата ,които заливат улицата. Кой знае от какви вредни и токсични вещества са правени ...
  А както няколко хора ,вече гледам са писали да не забравяме и приходите ,които тези фирми носят на държавата. А сега притискайги ги тях, контрабандата става все по привлекатаелна и по-привлекателна. Местния бизнес вместо да се подпомага от държавата,тя се е заела да брани интересите на контрабандните босове като убива БГ бизнеса..ужас!!!

 37. 37 Профил на spider12
  spider12
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ха ,ами я ми кажете кое е по-опасно реклама на улициата или ментатата ,които заливат улицата. Кой знае от какви вредни и токсични вещества са правени ...
  А както няколко хора ,вече гледам са писали да не забравяме и приходите ,които тези фирми носят на държавата. А сега притискайги ги тях, контрабандата става все по привлекатаелна и по-привлекателна. Местния бизнес вместо да се подпомага от държавата,тя се е заела да брани интересите на контрабандните босове като убива БГ бизнеса..ужас!!!

 38. 38 Профил на stonedridah
  stonedridah
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Голем праз...
  Тва е една по-накичена Q седмичка...

 39. 39 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Лелелеле,
  имам усещането за дежурни платени драскачи, който плати и дращят ли дращят.
  1. Пещерска не плаща акциз поне на 3/4 от производството
  2. Пещерска внася спирт и забърква бъркочи като цар Киро
  3. Пещерска буквално краде субсидии по САПАРД с лозовите масови (Танов за тях подсказа, как от еди каква си площ става еди колко си ракия и вино)
  4. Пещерска излъга свинчо и е едноличен собственик на цигарената в Пловдив
  5. Пещерска притежава 100% от Галакси пропърти груп (заменки по черноморието и строителство в зони от НАТУРА 2000.
  6. Лични приятели на Р. Пет. (пикаещия)

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 40. 40 Профил на borman
  borman
  Рейтинг: Неутрално

  Пак някои не е дал пари на когото трябва .Вижте как навсякаде край вас е пълно с реклами ,една от друга по лъжливи и никои не реагира

 41. 41 Профил на Georgi Vatashki
  Georgi Vatashki
  Рейтинг: 233 Неутрално

  всички коментари защитаващи краддците от кингс табако са са платени и едно айпи,никовете са регисрирани днес
  драги комунистчета скоро ще хванете пътя с вашия приятел гоце към затвора
  и не си мислете че лъжете някой с тея глупави платени драсканици
  ще бъдете глобявани докрай

 42. 42 Профил на konanvarvarina
  konanvarvarina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  абе , най добре да се направи една национализация на винпромите, и всичко ще си дойде на мястото.А пък ние обикновените клиенти да си искаме касовите бележки. Бях в Италия през 80-те,повярвайте ми всеки си търсеше касовата бележка.

 43. 43 Профил на naskovasilev
  naskovasilev
  Рейтинг: Неутрално

  Аз не работя във Винпром-а, нито ми е платено. Но усещам покачването на цените всяка година. Малко или много не се ли очаква точно от български производители да могат да подържат по-ниски цени на продуктите си, та дори и цигари? Не е ли странно, че се изравняват цените с тези на чуждите производители? Къде ни е държавната политика за поощряване на българския бизнес? Не знам кога ще излезем от кризата, не тази световната а нашата си – където гледаме да тъпчем, а не да градим?

 44. 44 Профил на ronaldo
  ronaldo
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Съгласен съм с Наско, ако само сметнете колко са се качили цените за една година, а това са едни от малкото хубави и евтини цигари в България. А сега какво се получва наказват ги за това ,че продават. Предпочитам да има евтини и хубави цигари от колкото да стимулираме вноса

 45. 45 Профил на runner
  runner
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Никой не го разбира това,че подтиоскайки родния бизнес в това число и тази цигарена фабрика,подтискат българския бизнес и стимулират инзасятнето на пари в чужбина.. Защо вместо да работи и да стимулираме търсенето ние го спираме с това ,че някой рекламирал. Реклма=по-голямо търсене=повечев продажби=повече оборот=повече данъци. Толкова е просто хората отдавна са го измислили ,най-елементарни и изосновни правила на икономиката

 46. 46 Профил на babel
  babel
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#43] от "naskovasilev":

  Има някаква логика в този пост... работих в тази сфера за БАТ /преди да ни уволнят търговците брутално/ и мога да кажа, че шефовете бяха полудели миналата година, когато тези от Кинг ни изядоха сериозен дял от пазара... при Булгартабак положението е още по-зле, защото от тях взимат най-много. В този ред на мисли трябваше да се измисли нещо по въпроса... първата им стъпка на беше да се обединят – всички срещу Кинг, след това последва вдигането на акциза/след сериозен натиск от тяхна страна върху правителството, най-вече Булгартабак/ и съответно убиване на основното конкуретно предимство на Кинг – цената... сега ценовата разликата между евтините и цигари и средния сегмент е значително по-малка, което е от полза основно на чуждите производители и отчасти на Булгартабак. Някои казват, че това не е вярно, защото имало повече контрабанда.... Кой дърпа конците на контрабандата на цигари в световен мащаб, питам аз?.... точно големите цигарени компании... а Булгартабак не остава по-назад – те още от едно време държат най-големите канали за контрабандни цигари... при тах само мащаба е по-малък от големите. Така с цената ги удариха най-мощно... и сега следват по-малки ударчета с някакви глоби, които целят спиране на агресивната им реклама... така че, разликата между Кинг и другите е, че те играят на дребно и не могат да се борят с големите... а жалкото е, че все пак са българска компания и имат голям потенциал за развитие в този гаден, но важен за България сектор...

 47. 47 Профил на russianbastard
  russianbastard
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колко е гаден сектора може да се спори, знаете ли че 85 % от замърсяването в ЕС са от селското стопанство, а над 70% от плащанията по различните оперативни програми са за тях. Лошото е ,че и те имат най-малка рентабилност. Следователно връщат най-малко данъци в хазаната. Тяхното производство е още по вредно(като вреда над околоната среда,а от там и индиректно върху нас и продкутите) и още по- опасно, за това нека си има тютюнево производство,което да се стимулира и развива ,а не да се натискат и изтискват за пари...

 48. 48 Профил на toshko1980
  toshko1980
  Рейтинг: Неутрално

  След падането на пазарния дял на Булгарткабак просто най-лесно е да търсят удари под кръста за конкурентите. Просто не разбирам хората, които се радват на подобен вид фирмена политика. Та не са ли точно хората печеливши от това, че пушат хубави цигари на сносни цени ? А още по- хубаво е че, това е българско производство. Преди 2 години тази фабрика беше пред фалит, а сега осигурява препитание на стотици хора...е не мисля, че е нормално да ги плюем- напротив трява да се стимулира местния бизнес.

 49. 49 Профил на thomasbg
  thomasbg
  Рейтинг: 740 Неутрално
 50. 50 Профил на borkata_toshkov
  borkata_toshkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ами те бяха на 2,80 и то до преди няколко месеца.

 51. 51 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 520 Весело

  Хвала на такъви предприемачи! Сега разбрах на какво се крепи българската икономика - евтини цигари, евтин алкохол и евтини жени! За повече информация - пуснете си Планета ТВ!

  Damnant quod non intellegunt.
 52. 52 Профил на Sieminehn
  Sieminehn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А кога ще подгонят партиите СДС, НДСВ и ГЕРБ за голямата измама, която направи, за да спечели изборите, подвеждайк стотици хиляди български граждани?
  Рекламат скрита или явна е по-малко престъпно деяние от изборите,но за тх никой не ти казва, че са опасни за глсауващите тези около тях.
  Вероятно цялата тзи работа с реламата ще се окаже, че някой, който има интереси в цигарения бизнес си разчиства територия

 53. 53 Профил на ven_stoich
  ven_stoich
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато има идиоти които да се вързват ще има измамници и никакви закони не могат да променят това.

 54. 54 Профил на Georgi Vatashki
  Georgi Vatashki
  Рейтинг: 233 Неутрално

  наско стига се прави на ударен -специално си направи акаунт за да защитаваш крадци и черевени убийци
  казах виждам прекрасно откъде пишеш-кажи на шефа си че ще бъде глобявам докрай

 55. 55 Профил на gentle_man
  gentle_man
  Рейтинг: Неутрално

  Това са пълни глупости, как ще ги глобят ей така, всичко това трябва да мине през съда, което значи, че сега събират доказателства. Без такива, предложението им за глоба звучи като есе или статия. Моля ви, информирайте се малко по-подробно, преди да пишете глупости!

 56. 56 Профил на kalomira
  kalomira
  Рейтинг: 5 Любопитно

  Къде мога да намеря актуална информация за този случай? Интересното е, че и след наложените санкции и забрани, клипове със скрита реклама на цигари продължават да се излъчват ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK