Китайска загадка в сделката за предавателите на БТК

Китайска загадка в сделката за предавателите на БТК

© Надежда Чипева, Капитал
Компания от Хонг Конг се появи зад кипърската офшорка в сделката за НУРТС


КЗК реши, че няма нужда да разрешава джойнт-венчъра

И Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде зелена светлина  за продажбата на тв и радио предавателите на БТК. Антимонополният регулатор е взел решение във вторник, с което всъщност казва, че няма нужда да дава разрешение за сделката.


Това означава, че Mancelord Limited може да придобие 50% от Национално управление "Радио и телевизионни станции" (НУРТС), което в момента е собственост на БТК. Планът на регистрираната в Кипър Mancelord и на телекомуникационния оператор е да са съдружници в нова фирма - "НУРТС България".
С решението си от вторник КЗК позволява на това дружество да стане 100% собственик и на "Тауърком България", защото е изследвала и това придобиване. (вижте цялото решение на dnevnik.bg). Сделките са интересни, защото чрез тях "НУРТС България" се превръща в ключовия играч в предстоящата цифровизация на радио и тв станциите в България.


Това което остава неясно и след решението на КЗК е кой всъщност е новият инвеститор на този пазар, защото е маскиран зад две офшорни компании. Единственото име, което в България публично се свързва с тази сделка е на шефа на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев.


През морета и океани


Когато преговорите между БТК и Mancelord бяха обявени стана ясно, че консултант на кипърската фирма е дружеството "Бромак". То е собственост на шефа на надзорния съвет Цветан Василев. За Mancelord няма информация в публичните регистри извън адрес в Кипър и име на адвокат.


От публикуваното решение на КЗК обаче става ясно, че тази фирма е 100% собственост на "Цефор холдинг Лимитед", регистриран в Хонк Конг, Китай. Другите данни за това дружество са заличени (това е право на КЗК да скрива част от информацията в решенията си - бел. ред.)


То е непознато на българския пазар, а до редакционното приключване на броя "Дневник" не намери някакви подробности за компания с такова име. Цветан Василев вчера отказа да отговори на въпросите на "Дневник" кои са "Цефор", какъв бизнес имат, имат ли опит в телекомуникационния сектор, имат ли други интереси в България.


Досега единствената информация, която е давана за новия инвеститор в НУРТС е именно от него. В интервю за "Пари" в средата на май той заяви, че по тази сделка консултира инвестиционен фонд. "Убедил съм доста хора да инвестират в това нещо. Мои познати отвън, които знаят възможностите ми." Василев тогава обясни, че инвеститорът ще плати придобиването на 50% от НУРТС (според информация от пазара стойността на сделката е около 50 млн. евро), а за развитието на мрежата ще се търси кредитиране.


Василев допусна, че КТБ може да е банката, която да финансира НУРТС. В края на април стана ясно, че в тази банка са съсредоточени почти 50% от депозитите на най-големите държавни фирми. Досега банката е финансирала и други медийни сделки.


Това са покупки на бившата шефка на тотото и майка на депутата от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева на  вестници и телевизии, сред които "Телеграф", "Монитор", "Политика", BBT. Цветан Василев консултираше някой от проектите, както и ТВ7.
От БТК и вчера отказаха да коментират сделката и новия си партньор.


Тройна сделка


От решението на КЗК става ясно още, че придобиванията стават след тройна комбинация:
Първо е създадено ново дружество "НУРТС България" ЕАД. То е собственост на Mancelord. "НУРТС България" купува 100% НУРТС от БТК. А БТК придобива 50% от "НУРТС България" и така създават джойнт-венчъра. В решението на КЗК е описано, че на следващ етап БТК може да изиска Mancelord да изкупи дяловете й и тя да придобие пълен контрол.


Паралелно с това "НУРТС България" придобива и "Тауърком", което беше собственост на чешка компания.  


След финализирането на сделките, компания от Хонг Конг, ще управлява ефирното и голяма част от цифровото разпространение.


Не е само това


НУРТС се състои от над 800 стратегически точки, сред които тв кулите на Копитото над София и сателитния телепорт в Плана планина. Тя е единствената мрежа, която може да разпространява ефирен тв и радио сигнал в цялата страна.


Затова НУРТС ще има и водеща роля в цифровизацията на телевизиите, която трябва да завърши до края на 2012 г.  "Тауърком" спечели конкурса на КРС за първите два мултиплекса (устройствата, които осъществяват връзката между телевизиите и предавателите), на които ще бъдат качвани частните телевизии.


"Тауърком"  кандидатства и за изграждането на обществения мултиплекс, чрез който ще се разпространяват БНТ и БНР. Ако компанията спечели, "НУРТС България" ще бъде собственик на преносната мрежа и половината мултиплекси в България ("Хану про" изгражда другите три).   


Седмица преди КЗК, и КРС се прознесе по сделката, като разреши лицензите за преносната мрежа от БТК да се прехвърлят на "НУРТС България". От комуникационния регулатор обясниха, че те нямат правомощия да изследват собственост и параметри по сделката. Това е задача на КЗК.  


Те обясниха, че са се погрижили да остане гарантирано разпространението на държавните БНТ и БНР.


Важно е, защото...


Прозрачността на инвеститора в НУРТС е важна, за да може да се изследва и концентрацията и да се гарантира, че няма акционер, който притежава дялове в радио или телевизия. Българското законодателство забранява да си собственик и в медиа, и на мултиплекс.
КЗК проучвала участниците в сделките, но не става ясно докъде.


"В Решението на Комисия за защита на конкуренцията не е изследван въпросът, дали "Цефор Холдинг Лимитид" (регистриран в Хонг Конг, което  е популярна офшорна зона или зона с благоприятно данъчно третиране) упражнява контрол върху други предприятия и дали последните имат реализиран оборот в страната.


Изясняването на този въпрос е от значение за решението дали в конкретния случай е налице концентрация между предприятия", коментира адвокат Румен Петров партньор в "Георгиева, Петров, Ненков, Георгиев"."Има доста непубликувани данни, тъй като представляват защитена тайна и затова не може да се прецени, дали това е дефект на решението или е обсъдено от КЗК, но е защитена тайна", допълни той.


От изследването, което прави, регулаторът решава, че казусът не попада под обхвата му. Според закона предприятията уведомяват КЗК за концентрация и тя се произнася по нея ако общият им оборот надхвърля 25 млн. лв, а приходите на всяка една от засегнатите компании е над 3 млн. лв. КЗК обаче обяснява, че няма становище по сделката, тъй като само едно от предприятията е реализирало оборот в България през предходната година - БТК. Mancelord Limited и "Тауърком" са учредени през 2009 г. и нямат приходи в страната.


"Изправени сме пред ситуация, в която основната отговорност за преминаване към цифрово телевизионно излъчване на първия етап от цифровизацията пада върху едно юридическо лице", коментира Гриша Камбуров, изпълнителен директор на АБРО (Асоциацията на българските радио-и тв оператори).


"Практиката сочи, че при осъществяване на няколко дейности по веригата пренос-разпространение от един и същ пазарен субект е налице възможност за постигане на икономия от мащаб," допълни той.


Повече по темата в съботния "Капитал"

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  България 2.0 = Бойко, Цветан & Цветан ООД.

  TAKE THE RED PILL!
 2. 2 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Поредното българско мюре готово да препродава държавна собственност няма значение на кой,важното е да вземе комисионните българия ряпа да яде.Не е луд който яде баницата,луд е тоя който не я яде !

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 3. 3 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Любопитно

  "Цефор Холдинг Лимитид"
  ТАЙЛАНД /мюсюлмани/
  http://www.bencha.co.th/
  Benchachinda Holding Company Limited
  Benchachinda Group, една група от дружества, се занимава с телекомуникационни фирми за повече от 50 години от екип от опитни управление. Benchachinda група определя за използване на опит, за да направят най-доброто качество на услугата и подобряване на ефективността заедно телекомуникационни Thai индустрия.
  Групата е съставена с основните стратегически бизнес единици, които включват широколентови услуги; далекосъобщителна мрежа Решения; Лични безжични устройства разпространение; съдържание и мултимедийни услуги.
  "Най-голям опит на Тайланд"
  กลุ่มเบญจกลุ่มขอ บริษัท เกี่ยวกับ บริษัท โทรคมนาคมกว่า 50 ปีโดยทีมงานการจัการประสบการณ์ กลุ่มเบญจจินดากำนดที่จะ ใช้ประสบการณ์เพือให้มีคุณภาพดีทีสุดของการบริการและประสิทธิภาพกับ อุตสาหกรรมโทรคมนคมไทย
  กลุ่มที่สำคัญประอบด้วย หน่วยธุรกิจเชิงยทธศาสตร์ซึ่งรวมถงบริการบรอดแบนด์โซลูชั่นเครือข่าโทร คมนาคมอุปกรณ์ไร้ายกระจายเสียง Personal เนื้อหาและบริการัลติมีเดีย
  Benchachinda Holding Company Limited
  499 Moo 3, Benchachinda Building, 499 Муу 3, Benchachinda сграда,
  Vibhavadi-Rangsit Road, Ladyao, Vibhavadi-Rangsit Road, Ladyao,
  Chatuchak, Bangkok 10900 Chatuchak, Банкок 10900
  Tel : 662 953 1111 Тел: 662 953 1111
  Fax : 662 953 0248 Факс: 662 953 0248
  E-Mail : [email protected] E-Mail: corp.com @ benchachinda.co.th
  http://www.bencha.co.th/images/map.gif

  “Rak Ban Kerd Foundation”
  Връзки с медиите дивизия - dtac.
  Matchima 081-655-2173 Ponnana 081-623-9895 Songkram 081-550-2563.
  Suchalee 081-710-9879 Siriporn 081-612-9809 Pimpakarn 081-614-9828 Tasanee 081-658-6560
  http://www.thaipr.net/dsppic/dsppic.aspx?filesid=F2953BD4E1FC532A258EDEBDF26782DC
  По повод 10-годишнината от основаването Само Nuek РАК Бан Kerd (любов вашия град), dtac и радиостанция Ruam Duay Chuay Кан покани организации, мрежи, обществени единици администрация, земеделски производители и широката общественост да представят подробна информация относно съществуващи земеделски производители .

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 4. 4 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 903 Разстроено

  Сиреч Манселот става монополис на пазара за излъчване на аналогов и ефирен сигнал ? Егати КЗК-то ...

 5. 5 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 664 Неутрално

  НУРТС изглежда доста важно предприятие.
  Не може ли да се национализира?

 6. 6 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#3] от "има БОГ":

  К'ви мюсюлмани те гонят, бе пич?
  Религията в Тайланд е Теравада будизъм.

 7. 7 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тия от КЗК са за въжето

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 8. 8 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Доста недоизпипана позиция.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 9. 9 Профил на т
  т
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Така и не се разгада исландската загадка около БТК, а сега и китайска...

 10. 10 Профил на atlis
  atlis
  Рейтинг: 8 Разстроено

  За пореден път съм възмутен от поведението на българските институции, които с изключителен майсторлък се възползват от дупките в закона, за да угодят на нечий частен интерес и в ущърб на обществото. Срам!

 11. 11 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  те най хубавите тикви се прасетата ги ядат,тия животни доказаха досега че не подбират.активното участие на "бизнескрилото" в дс пардон дпс ,при направата на закона за цифровите далекосъобщения,недвусмисено показват кой ще бърка в кацата с меда.имаше един царист с очилца който бая им обърка сметките него време и за следенето в нета също.НЯМА ДА Е ЛОШО НЕГО ДА ПОПИТАТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.

 12. 12 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Как се прави !
  Правосъдието на Сергей.
  http://russian-untouchables.com/eng/
  Руската Untouchables. Episode 1: лейтенант полковник Artem Кузнецов
  Подполковник Artem Кузнецов помага да откраднат 230,00 милиона щатски долара от руското правителство, организира убийството на Сергей Magnitsky, купува за над $ 3 милиона в собственост, и пътува по света със стил.
  Кликнете, за да видите видеото се описва как руските представители и техните престъпни съучастници открадна 230 000 000 щатски долара - историята на престъпността и корупцията изложена от Сергей Magnitsky.
  Лейтенант полковник Кузнецов Artem
  http://russianuntouchables.com/eng/wp-content/uploads/2010/05/Artem-Kuznetsov-239x300.jpg
  Длъжност: заместник-началник, отдел на областта служители на данъчните престъпления по споровете на Москва клон на Руската МВР. Напоследък повишен в икономическа сигурност "на Руската МВР Официален годишна заплата: $ 10,200 Активи, закупени от семейството, тъй като 230 милиона щатски долара кражба: над $ 3 милиона Роден на 28-ми февруари, 1975 г ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ Кузнецов използва своята позиция да извършва престъпления и злоупотреби с властта си да водят наказателно дела срещу всеки, който има наказателни обвинения за кражба.
  . Недвижим имот
  $ 1 600 000 апартамент покупка на името на майката на Кузнецов.
  Апартамент: 154.5sqm
  Davydkovskaya Ulitsa, ап. 120 120
  Регистриран на майка Кузнецов на Лилия Георгиевна Кузнецова
  Пазарната цена $ 1,640.000
  Покупка Дата: 11-ти януари, 2007
  http://russian-untouchables.com/images/flat-edelveis.jpg

  Разпечатка от Единен държавен регистър на недвижимите имоти, потвърждаващ правата на собствеността на апартамента от майка Кузнецов.
  Защо ли няма изненадани и тук в Бг !!!

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 13. 13 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  За силиконовата долина край Москва
  В Русия, в климат от страх се задушават за иновациите .
  http://www.latimes.com/news/opinion/commentary/la-oe-aron-medvedev-khodorkovsky-20100623,0,3413637.story
  Петър и неговите наследници искат да произвеждат плодове. По време на 17-ти и 18-ти век, този подход може да се разглежда в Слобода Nemetskaya (немски област), където чуждестранни майстори са живели, но на руснаците не е било разрешено да не би да се опетнят от чуждестранно влияние .
  Когато националната икономика се определя от размера на чугун, стомана и въглища, които произвеждат, един крепостен селянин или работник без права какво ще направи. Те биха могли даправят оръдия за Петър и да заливат бетон за заводите на индустриализацията на Сталин. Но само един мъж или жена, без страх и надзиратели могат да изградят една Силиконовата долина. И такива мъже и жени все по-трудно и по-трудно ще дойдат в Русия днес. Отвратени и уплашени от беззаконието и ширещата се корупция, те са склонни да се плашят от амбициозни планове и избягват да поемат рискове.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Хаахахаха, иначе на нас ни сложиха търговски регистър и всеки да си покаже и задните части даже.... ХАХАХАХАХА

 15. 15 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Любопитно

  THE WALL STREET JOURNAL
  Russia's Economic Czar Tackles Deficit, Bureaucracy
  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704122904575314632572970378.html?mod=googlenews_wsj
  Топ икономическия на Москва руският президент Дмитрий Медведев и съветник са натоварени с една трудна задача: отбиване на Русия от своята пристрастеност към нефт и природен газ на приходите и увеличаване на ефективността на цялото оядено правителство с цел премахване на бюджетния дефицит до 2015 година. "В краткосрочен план, нашата най-голямата заплаха е дългата криза в Европа, но в дългосрочен план, всички наши заплахи са вътрешни," каза 38-годишният Аркадий Dvorkovich, който се обучава в Университета Дюк. "Корупция, беден на бизнес климат , недостатъчен стимул за иновации-това са неща, които могат да ни наранят. Това е, което ние трябва да полагаме усилия да се борим."

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 16. 16 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  Тази Китайска загадка от Роберт Ван Хюлик ли е ?

 17. 17 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До Бишопсис № 2: Може ли едно въпросче ?

  Луд ли е тоя, който яде баница собствено производство ?

 18. 18 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 704 Весело
 19. 19 Профил на don_val
  don_val
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Антимонополното законодателство в България е като снежния човек - Йети, всички са чували за него, но никой не го е виждал.

  Тази седлка намирисва отвсякъде. Смърди, та се не трае. Но ще се случи. Защото играчи като "Цветан Василев и Сие", за нищо на света няма да позволят да изпуснат да сложат ръка над цифровизацията и милионите, които ще изтекат в джоба му

  Събитията в нашата любима България вървят по планЪТ.
  Водата, топлината, горивата, енергията, мобилните мрежи, телекомуникациите всичко, ВСИЧКО разпродадохме, изнесохме извън България, за да може да го внесем отново на двойни цени и да станем достойни "Европейци", "Американци", "Азиатци", "Руснаци" или каквито там искат да бъдем, и аз вече не знам.

  Но за разлика от другите страни Член-ки на ЕС и отвъд, нашата, не толкова любима, държава къде умишлено, къде от глупост бърка уравненията и системно потъпква Националният Интерес на България, под предтекст, че защитава именно този интерес. През последните 20 години станахме свидетели на Брутално и престъпно погазване на националния ни интерес. Тихи, кротки, наивни свидетели. Идеални сме. Докато се кланяме на фалшифи идоли и се делим на - Гоцев-ци, Костов-ци, Бойков-ци, бавно и безславно губим битката за собствеността на нещо, което ни се полага по рождение, а именно нашата страна - майка България.

  Всеки народ си заслужава управниците !
 20. 20 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Тия некадърници от КЗК дали са се замисляли че обричат и без това зомбираното телевизионно население на психовойна? (к)ДС спечели повечето депутати в последното НС, май не им стига...

 21. 21 Профил на Николай Ангелов
  Николай Ангелов
  Рейтинг: 8 Весело

  Каква загадка, КТБ е собственика -само Бойко го не знае

  аман от комунисти
 22. 22 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Разстроено

  До коментар [#12] от "ще си го получиш..":

  Кой беше Сергей Magnitsky?
  http://russian-untouchables.com/eng/sergey-magnitsky/
  Масивните кражби докладвани от Сергей Magnitsky ,след това бяха потвърдени от руските официални лица, но те са отказаха да разследват служителите , уличени от свидетелстването на Сергей. Напротив, по-нататъшните тъжни и абсурди са ,че същите служители сега контролират разследванията за кражби.
  Сергей Magnitsky е с 37 годишен данък адвокат и одитор, който е работил за Москва правни и одиторски фирми, Firestone Дънкан. Той е женен и баща на две.
  Сергей вярват в закона.
  Той знаеше, доброто от злото и той е готов да се изправи за неща, които той смята инча Когато Сергей открили, че висши МВР служители са откраднати инвестиционни дружества от неговия клиент, Ермитаж фонд, а след това продължи да обере Руската съкровищница на 5,4 милиарда рубли ($ 230,00 милиона), правилното поведение действително е очевидно за него. Сергей веднага решава да свидетелства срещу корумпирани служители. Сергей даде показания срещу своя служител на МВР, и малко повече от месец по-късно същите тези офицери го арестуваха и го хвърлиха в ареста. Там те подлагат на Сергей заплетен и в крайна сметка смъртоносен условия в опит да се Сергей да оттегли показанията си и вместо това да се инкриминира и неговия клиент, Ермитаж. По време задържането му, тези служители на МВР става ясно за Сергей, че нещата ще бъдат по-лесно за него, ако той ще спре да привличате вниманието на кражба на $ 230 000 000 от руската хазна. Сергей позиция беше проста: тези служители са истинските престъпници, те трябва да се седи, където е бил и той не щеше да им помогне да скрият престъплениетоАко е необходимо, той ще прекара живота си в досъдебното задържане се опитва да изложи това, което беше направено.
  На 16 ноември 2009 г., след една година трайно нечовешки условия в ареста, след като здравето му беше напълно разбити, след като са прекарали месец на болката и след като се отказва животоспасяващо лечение, Сергей починал. На последните си дни, с опит като ужасна болка, че той е бил пуснат в така наречените "медицински" изолация отделение през уикенда, но без лекари или оборудване. На сутринта на понеделник 16 ноември, че е толкова лошо и в такава адска болка, че лекар решава да го премести на съответното съоръжение, където той може да получи спешна медицинска помощ. Въпреки това следователите са склонни да одобрят и прехвърлят и да забавят прехвърлянето му до 17:00.. Той е в крайна сметка прехвърлен в друг затвор, където лечението е отново отказано. На около 20:00, на длъжностните лица, вместо да осигурят медицинска помощ и съхраняване на живота му, го поставят в straightjacket и го затвориха в единична килия. Един час и минути по-късно в осемнадесет, той е мъртъв. През цялото време спешен медицински екип е, разположен пред вратата на клетката, но те не получиха разрешение да влязат. Никой от приятелите на Сергей, семейство или колеги някога е предполагал, че Сергей ще умре в следствения арест. Ние всички сме зашеметени от смъртта му и от безнаказаността на служители на МВР, които могат да крадат и убиват посред бял ден.
  Масивните кражби докладвани от Сергей Magnitsky ,след това бяха потвърдени от руските официални лица, но те са отказаха да разследват служителите , уличени от свидетелстването на Сергей. Напротив, по-нататъшните тъжни и абсурди са ,че същите служители сега контролират разследванията за кражби.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 23. 23 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1316 Весело

  Хм...

  На 31.01.2010 г Дневник написа:

  "През 2009 г. БТК не успя да продаде звеното си за разпространение на радио и телевизионни сигнали НУРТС, но ще продължи процеса по продажбата и през 2010 г. Звеното вече е отделено в отчета на БТК като преустановена дейност на разположение на продажба. То има приходи от 48 млн. лв. през 2009 г. и нетна печалба от 17 млн. лв."

  И това нещо се продава от една частна компания?!

 24. 24 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 432 Весело

  23-ти, само спойлерчето са го забравили на една сергийка у Гръчко.

 25. 25 Профил на пепо
  пепо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е..,аз казвам браво на на всички от н.василев/най-вече,за отлично осъществената сделка по приватизацията на БТК-2004г./ ........до бернар мошеник/управляващ собствеността на неф телеком / за това,че успяха да :
  -намалят осн.капитал на БТК от 1,213млрд.лв 2004 до 680млн.лв 2009г.В тази връзка да разпродадат сградния си фонд и да отидат под наем на цариградско шосе.
  -годишна печалба 253млн.-2004 на 80млн.лв.2009.
  -преструкторираха по " доброволни" програми 20000 човека от 2004-2009г.
  -успяха да изнесат от България дивидент, както следва-2004г-209млн.,2006-185млн.,2007-159млн.,2008-460млн., за 2009г.-360млн./днес ще се реши на ОСА ,дали това ще стане и за последната година /.
  Ей ,богата държава сме!

 26. 26 Профил на пепо
  пепо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И въпреки,че "аналогията е не винаги вярно умозаключение"-като гледам какво става с НУРТС..?Всичко много ми напомня приватизацията на БТК.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK