Дянков: Руснаците предложиха "Бургас-Александруполис" да се финансира с корпоративен заем

Симеон Дянков

© Надежда Чипева

Симеон ДянковРуснаците са поискали да бъде променена схемата на финансиране на проекта Бургас - Александруполис, съобщи по време на парламентарен контрол финансовият министър Симеон Дянков. Той отговори на питане на депутатът от БСП и бивш строителен министър Асен Гагаузов, какво е бъдещето на петролопровода. "Прогнозната стойност на проекта е около 2 млрд. евро, но засега липсва конкретен анализ за неговото финансиране, избраната форма между партньорите беше схема на проектно финансиране", каза Дянков.


По думите му това е една от причините да бъде спрян временно проекта, а втората е очакването на неговата оценка върху въздействието на околната среда (ОВОС). "До края на октомври, възложителите на проекта ще внесат всички необходими документи за оценката в Министерството на околната среда и водите, а до края на февруари - тя ще бъде готова", каза финансовият министър.


Дянков уточни, че тъй като руският партньор по проекта е поискал да бъде сменена схемата на финансиране, може да се окаже, че Москва първа е нарушила договореностите по проекта. "В този случай Българя дори да се откаже от "Бургас-Александруполис" няма да плаща неустойки", обясни Дянков.


"Транснефт" съвместо с "Газпром нефт" и "Роснефт" държат 51% в проекта "Бургас - Александруполис". България и Гърция притежават по 24.5 на сто от проектната компания. Очаква се петролопроводът да пренася руски петрол от българското пристанище Бургас на Черно море до гръцкото пристанище Александруполис на Бяло море.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Само пълен идиот или абсолютен родоотстъпник може да подкрепя този толкова вреден за България проект.
  Ако бъде построен петролопровода, то това ще е предпоставка за най-голямата катастрофа в историята на България, която най-вероятно ще се окаже и окончателна.
  Колко ли пари трябва да са гушнали определени политици и политически кръгове, че с такава готовност да поставят на риск на първо място здравето на своите съграждани и на второ място многомилиарден бизнес с огромен потенциал за растеж като туризма по Черноморието.

  Срам ме е от национални предатели като съветският/руският до 1996а година гражданин Станишев, селският тарикат Гоце избиващ комплексите си с лов и изтребване на животни и далавераджията Р.Овч.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 2. 2 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Никакъв заем - който иска да го строи и има парите за целта, да прави частно АД и да си строи. Че иначе контрата за плащане на тоя заем пак остава у нас. Отделно е въпросът, че по екологически съображения този проект изобщо не трябва да става, дори и да има осигурено финансиране.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 3. 3 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Весело

  Хммм, интересно. Тук по цял ден четем напъни на едни люде как Русия била фрашкана с пари и може да си позволи всичко, а сега изведнъж - корпоративен заем. И кой ще е гарант? С какво? Абе тия руснаци защо се мислят за толкова хитри? Лошото е, че не са виновни те - те просто искат да ни прецакат. Проблемът е, че в България е пълно с хора с руско самосъзнание и платени предатели, които им прокарват интересите.

 4. 4 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  БА е нвъзможнен проект от който България трябва официално да се изтегли.

  The biggest risk in life is not taking one.
 5. 5 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 577 Неутрално

  "Руснаците предложиха "Бургас-Александруполис" да се финансира с корпоративен заем"

  Абе съгласни са на всичко, само и само да ни го начукат!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 6. 6 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Ще бъде ли така любезен някой от форумците да ми обясни какво означава "корпоративен заем". Да видя дали и аз не мога да се включа с моята "Jedai Corporation & Power".

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 7. 7 Профил на permanent
  permanent
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#5] от ".dru":
  Сериозно ли мислиш, че някой в Русия го интересува дали ни го начуква или не. Те имат интерес, той е ясно изявен и очевиден.
  България от друга страна до 2009г. ясно показва, че иска петролопровода, както и Гърция. Как, кой, какво взел, обещал и направил си е наша работа или по скоро работа на рядко безочливите политици - знаете кои. ОБАЧЕ! Всичката тая пасмина е избрана на свободни и демократични избори, нали? Така че, извода е: Не Русия, а ние сами си го начукваме. Било то като гласуваме без да мислим или просто като не гласуваме. Ти гласува ли?

 8. 8 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Може да си намерят частна компания да го финансира но ще плащат милиони за да мине през свещената БЪлгарска земя (както се изгониха западните компании от свещената си земя) и освен това и ние като Турското правителство искаме преди да започне експлоатацията да внесат $20 милиарда фонд за почистване при евентуален разлив. Тези пари няма да се пипат и ще бъдат депозирани в БЪлгарска национална банка и на разположение на Българското правителство при положение че има авария. Освен това БЪлгарското правителство ще регулира начина по който ще се строи петролопровода и най-малките нарушения ще бъдат наказвани с глоби. Също и ще има представители от ЕС и САЩ които ще контролират импакта върху свещената ни природа. Всеки проблем ще се отстранява в рамките на 3 дни и ще се глобява компанията. Това са условията при които работят всички добивни компании по света. Защо не и Руснаците?

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  Значи така, а?
  Вирусът Дянков и червеният Гагаузов взаимно си подават топката. Червеният невинно пита - а какво става с предложението за заемче, дето искаме да ви го нахендрим.
  Вирусът Дянков невинно отговаря - пука ми за референдума, трябва МЕЖДУНАРОДНАТА оценка да се "оправи".
  Тъй между другото един на друг си викат - ще задържаме сделката докато усливията на заемчето не станат взаимно изгАдни. Направо пощенски кутии.
  Колко ли процента върху заемчето се разиграват?
  Вирус, и ти ли от алчност, бе?

 11. 11 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 596 Неутрално

  "Дянков уточни, че тъй като руският партньор по проекта е поискал да бъде сменена схемата на финансиране, може да се окаже, че Москва първа е нарушила договореностите по проекта." - тоя тъп ли е или на тъп се прави, все едно да е взел кредит от банка, банката да предложи да му промени лихвата, и тоя да каже на банката - тъй като вие предложихте изменения на договора, той става невалиден !?!?!

 12. 12 Профил на permanent
  permanent
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#11] от "_dan_":

  Ама той договора наистина става невалиден ако не го приемеш и единственото което трябва да направиш е да си върнеш парите

 13. 13 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#10] от "AzDebil":

  Благодаря на боговете, че са ме дарили с Трите Велики Невежества! Почти нищо не разбирам от пари, от коли и от жени. Е, за последното малко послъгах.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 14. 14 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 777 Неутрално

  _dan_, не знам кой е тъп но в нормалния свят банката не може да ти промени лихвата без да има твоето съгласие и точно това се смята за нарушение на договор.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 15. 15 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Никаква далавера нямаме от този проект и теоретично. Откъде накъде ще правим услуги на гърците?!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 16. 16 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  До коментар [#13] от "master_yoda":

  ?

  !

 17. 17 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#16] от "AzDebil":

  Пощадили са ме от алчността и покварата.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 18. 18 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1416 Весело

  kKk го е казал най-добре, само да допълня.
  дори и в много хипотетичен случай на построяването му, собствеността на всичко построено в България е собственост на българската държава, така както и магистралите и газовите тръби и т.н. са публична държавна собственост, която не може да се прехвърля. Това го пиша, защото руската теория е, че този проект получава екстериториален статут, предвид руските интереси в него. Вероятно искат подобно и за газопроводите, ще искат и за АЕЦ Белене. Това е, за да не могат никакви законови промени да им влияят и да имат поводи за намеса във вътрешните работи на България.
  Затова всички инфраструктурни проекти са собственост на България.
  А конкретно Бургас-Александруполис не трябва и да го има.

  low riders team
 19. 19 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#14] от "kKk":
  Ако предварително си се съгласил в договора да се променя лихвата - да, банката може да я променя, но в конкретния случай - за пръв път чувам предложение за изменение на някакъв договор, да прави договора невалиден ?!?!?

 20. 20 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#19] от "_dan_":

  Къде прочете за невалиден договор?Дянков казва за плащане на неустойки,не за невалиден договор,има разлика.

 21. 21 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Какво изобщо става да му се не види :
  Шибаният гоцев шлем все пак ще се реализира, така ли?
  Б-А да върви на майната си, не ни трябва.
  Ако ще го обвързват с Южен поток руснаците да вървят на майната си. По-лошо не може да стане, макар практиката в БГ да показва, че винаги може да стане по-лошо и от най-лошото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 22. 22 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Разстроено

  ПИЗИВ КЪМ ВСЕКИ СЕРИОЗНО МИСЛЕЩ БЪЛГАРИН ЗА БЪДЕЩЕТО НА РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ;
  НЕКА ВСИЧКИ НА БОРБА ЗА;

  !!ЖИЗНЕНИЯТ МИНИМУМ НА ПЕНСИОНЕРА = (равен) с ЖИЗНЕНИЯТ МИНИМУМ НА ДЕПУТАТА!!

  НЕ ЗАТВОР А СМЪРТ ЗА ДЪРЖАВНИЯТ ПРЕСТЪПНИК!!
  За да имаОХТОПОДИ,
  Галеви, МАРГИНИ,
  НАГЛИ, ЛИХВАРИ,
  ИЗМАМНИЦИ,
  КАЛМАРИ,
  ЗМИИ,
  ГУЩЕРИ и ЖАБИ,
  Скин хед-ПОМИЯРЧЕТА и НАЦИСТ-ХИТЛЕРИСТЧЕТА
  в малка България, кой е виноивен??
  Защо сме се захванали с псевдо-«лечение», без да се намери причината на болестта?
  Каква е тази анархия за реализация на активност без РЕЗУЛТАТНО!!
  А причината за болеститe ни сa;
  УМИШЛЕНО създадения КОНФЛИКТ на вътре-Социалната ПОЛЯРИЗАЦИЯ.
  Поляризация на Култ-идеологии, Поляризация Култ-религиозна и най срамното ПОЛЯРИЗАЦИЯ-Култ-ЕТНИЧЕСКА!!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??
  Ето резултата от поредното ни немърливо, Вътре-Социално отношение,
  какво направихме с Родината на БОТЕВ и ЛЕВСКИ;
  УЛТРА-ДЯСНО-Ц€НТРИСТКА, КУЛТ-Групирана БЪЛГАРИЯ!
  Къде е "СВЯТАТА РЕПУБЛИКА" за която те, ЛЕВСКИ и БОТЕВ ПЪРВИ заговориха в Европа и дадоха живота си, повече от Век назад??
  Къде е ДЕМОКРАЦИЯТА за която така много мечтаем и говорим сега??
  Докога бе мили Сънародници ще бъдем толкова немърливи в строежа на Вътре-Социалните си отношения??
  Задавалили сте си въпроса;
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия 150лв??
  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари, под претекст "БЮЖЕТНИ стедства за разни КАМПАНИИ", и давани безвъзмездно на всички тези Култови, АМАТЙОРСКИ Фракции, Коалиции, Партии и Идеологo-Мажоритарни
  (Култ-Групировки)!
  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ ФАКТОР!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ и АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ МЕСИ в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 23. 23 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 627 Неутрално

  CITATION: """Прогнозната стойност на проекта е около 2 млрд. евро"""
  COMMENT: А ПРОГНОЗНАТА СТОЙНОСТ НА ЩЕТИТЕ ДОСЕЖНО ПРИРОДНАТА ОКОЛНА СРЕДА - НА КОЛКО ПАРИ СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ? ПОДИР ДЕСЕТИНА ГОДИШНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ - КАК СЕ ПОДДЪРЖА ПОДОБЕН ТРЪБОПРОВОД В ИЗПРАВНОСТ? И ДА НЕ НИ Е ВПИСАНО В ДОГОВОРА - ОТ НЕМЕЙ-КЪДЕ ТРЯБВА ДА ГО ПОДДЪРЖАМЕ. СЧИТАЙТЕ - ЧЕ ПОРАЗЕНАТА ПЛОЩ ЩЕ СЕ РАВНЯВА НА ДЪЛЖИНАТА НА ТРЪБОПРОВОДА В МЕТРИ УМНОЖЕНА ПО ШИРИНАТА НА РАБОТНА ПОЛОСА ПОНЕ ОТ 500 МЕТРА. ТАЗИ КВАДРАТУРА ЩЕ БЪДЕ НАПЪЛНО ПОГУБЕНА ЗА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА. ПРИ ТОВА ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА. В АЛЯСКА ОТДАВНА ВСИЧКО Е НЕФТ - НО БЪЛГАРИЯ НЕ БИ МОГЛА ДА СЕ СРАВНЯВА ТЕРИТОРИАЛНО С АЛЯСКА - НЕ ЛИ!?! ОТ ДРУГА СТРАНА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е С ДЪЛЖИНА ОКОЛО 324 КМ. - ТРЯБВА МУ САМО ЕДИН 30 000 ТОНЕН ТАНКЕР - ЗА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНО В ЕКОЛОГИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ ЗА МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ.
  N.B.: www.heritage.varnalife.com
  P.S. СТРАННО - ЗАЩО ДНЕВНИК ИЗКЛЮЧИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА НЕЗАБАВНО ПОЛЗВАНЕ НА www-ПРЕПРАТКИ?

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
 24. 24 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дянков , не че няма да плащаме нища , а трябва да поискате 50-100 млн. неустойки.
  РАБОТА ЛИ Е НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИИТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С МЕЖДУФИРМЕН ПРОЕКТ.
  ДЯНКОВ , Я НЕ СЕ НАБУТВАЙ ДЕТО НЕ ТИ Е РАБОТАТА. УТРЕ, НЕЩО АКО СТАНЕ ,МОЖЕ ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА НИ , А НЕ НАПРИМЕР ТЕХНОЕКСПОРТСТРОЙ, КОЯТО ВЕРОЯТНО Е С КАПИТАЛ 50 000 ЛВ.

 25. 25 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ЦЕНАТА НА ТОЗИ НЕФТОПРОВОД (ОКОЛО 240 КМ.) НЯМА НАЧИН ДА БЪДЕ ОКОЛО 2 МЛРД. ЕВРО - ТОВА Е ЦЕНА НАТОВАРЕНА С ОГРОМНИ КОМИСИОННИ И КРАЖБИ !!!!!!!!!!!!!!
  НАПРАВЕТЕ СРАВНЕНИЕ С ДРУГИ ТРЪБИ,КАКТО И С ПРОУЧВАНИЯТА ЗА ТАЗИ ТРЪБА , ПРАВЕНИ ПРЕДИ ОКОЛО 10 ГОДИНИ .
  КЪДЕ Е ФИНАНСОВАТА ПОЛИЦИЯ (РАЗУЗНАВАНЕ) ?????

 26. 26 Профил на VBT
  VBT
  Рейтинг: 402 Гневно

  За България:
  -инвестиция с недостатъчна финансова обосновка
  - замърсяване (все пак танкери ще разтоварват нефт в тръба)
  - спад на цените на недвижимите имоти в региона и рязък спад в туризма.
  - Ръст на лошите дългове % (хотели) предпоставка за по-високи лихви
  - Повече здравни проблеми и разходи

  + БОНУС по някоя екологична катастрофа на всеки 50 години. Включете за чистене във финасовата оценка едно поне 5 милиарда USD за 50 години (като за Мексиканският залив до момента).

  VBT
 27. 27 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Дянков "отлага" решението за БА, щото явно разбира, че иначе с новия договор за газ от 2011 ще ни се наложи да плащаме 30-40 % повече за газа, ама и руснаците не са тъпи. Гърчолята пък може да ни отсвирят от проекта за терминал за сгъстен газ на Егейско море. Кофти ситуация

 28. 28 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Поредната партенка в месеца за защита на алкашките енергийни интереси у нас.
  Досега никой не е споменал за изгодата за България освен едни около $60 милиона (може би) и 50 работни места.
  Какъв ще е терминалът, къде ще е?
  Кой покрива екологичните искове? Да не се окаже че са за наша сметка.При искове за трансгранично замърсяване?
  Слава богу че проектите на джуджетата отиват към приключване (премахване) което е в интерес на България.

  колкото повече,толкова повече
 29. 29 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 676 Любопитно

  Да не се окаже, че българската индустрия ще тръгне към приключване считано 0т 2011

 30. 30 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 233 Неутрално


  ГАГАУЗОВ Е ЗА ПАНДЕЛАТА !!!!

  А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА ДЕПУТАТ !!!!!

  БАЯ ПАРИ ГЕПИ С БИНДЕР ......

  ПУТИНКИТЕ СЪЩО !!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 31. 31 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Абе Дянков, абе празна тикво! Това, че някой е поискал промяна на дадени параметри по договор не е основание за разваляне. За да е такова трябва изрично да е записано в самият договор и освен това страната да откаже да изпълнява договора, ако не бъде променен. Нито има такава кауза, нито руснаците са казали, че ако не се промени начинът на финансиране ще развалят договора, защото най-вероятно нямат такова право и никой не ги пита какво искат или не. Договорът по международното право е сключен, т.е. ратифициран е от парламентите/доколкото си спомням/. От тук нататък само човек с опит и акъл може да се измъкне от изпълнението без да плати, а ти, Бойко и хората около вас сте най-кухите лейки в северното полукълбо, затова ще плащаме и ушите ни ще пукат. За Белене руснаците вече наеха една от най-големите американски адвокатски кантори да ги представляват на арбитража, хората се подготвят овреме, идиоте малоумен!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Този проект никога няма да се случи. Няма финансиране. Няма гарантирани количества петрол. Конкурира се със Самсун - Джейхан, което прави безсмислен един от двата проекта. В крайна сметка, дори и да се осъществи, Турция ще свали таксите за преминаване през Босфора, което ще е края на рентабилността на петролопровода.

 34. 34 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Къде е руския мужик Вили? Довчера твърдеше, че наша делегация, дори да отиде в Раша да предоговаря договора за газта, НИКОЙ НЯМА ДА Й ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ. Интересно как ще коментира това:

  Първият руски вицепремиер Виктор Зубков ще посети София на 6 юли. Целта на визитата ще бъде обсъждането на детайли около реализирането на проекта „Южен поток” и АЕЦ „Белене”, съобщи Дмитрий Песков, говорител на руския премиер, предаде агенция Интерфакс.

  Май първо неговите руснаци ни идват на крака? Май те не могат без нас?

  Бих му простил ако коментара му е на руски, стига да е обективен и правдив.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 35. 35 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#31] от "др. Иванов":

  Само като ти видя името и ти забивам минуса. Не ми трябва да чета написаното, защото априори съм сигурен, че съдържа само глупости и лъжи.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 36. 36 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Удивително ниска форумна активност. Джедаите сигурно са уморени. Или пак са се напили. Я, ръководителите на дезинформационно-диверсиои ядки от всички парламентарно представени партии! Бързо вдигайте личния състав по тревога и веднага да се явява във форума! Какво, да не би централите да са спрели плащанията?

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 37. 37 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#25] от "pipeto":

  Защото зад тази цена стоят обединени интересите на руска и българска ОЛИГАРХИЯ. А към цени, образувани на тази основа, нормалните икономически критерии за рентабилност и възвращаемост, конкурентност и т.н. са трудно приложими.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 38. 38 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Както върви след 1 година българското участие в този проект ще е около 5 % а екологичната оценка ще я дадат от Брюксел и до тогава в България ще има служебно правителство.

 39. 39 Профил на zritell
  zritell
  Рейтинг: Неутрално

  В тази държава държи ли някой на думата си!?
  Вчера ББ каза, че няма да се строи тръбопровода, а днес СД щял да обсъжда проекта на строежа
  Аз съм от Бургас и категорично съм против този тръбопровод! Може би целия Бургас е против (имам предвид Бургаска област). Вчера Ердоган предупреди големите петролни фирми за опасноста за Турция, ако стане някаква катастрофа и поиска 20 милиарда долара от тях. А ние правим точно обратното.

 40. 40 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#1] от "NPaine": - "Само пълен идиот или абсолютен родоотстъпник може да подкрепя този толкова вреден за България проект."
  +
  Отделно - да се вложат пари около 1 милиард евро в проект, който ще носи в най-добрия случай не повече от чисти 20 милиона и то долара е пълно икономическо безумие!

  investments.dir.bg
 41. 41 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#36] от "master_yoda":

  Ти си бил голема курва!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 42. 42 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#39] от "zritell":

  Вие от Бургас държите на думата си, само когато искате да вземете пари от някого.
  Всъщност ти от Бургас ли си или "откъде Пода"? Щото то няма голяма разлика между тия двете.

  Прочие, форумци, Бургас не е място, където можете да ситуирате бъдещето си. Не го препоръчвам на никого.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Гневно

  ПОШЛИ НАХУЙ, БЛЯДЬI !

  The biggest risk in life is not taking one.
 44. 44 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1827 Весело

  До коментар [#36] от "master_yoda":

  Мастер, не се "коси". Силата май ти изневерява. Не си прав за форумната активност на ""ръководителите на дезинформационно-диверсио ядки от всички парламентарно представени партии"".
  Напротив, гледай как на всяко мнение против нефтопровода се нахвърлят маса минуси. Явно има обединени усилия на щабовете на Тройната коалиция и Десния блок. Голяма топка се подава.
  Прав е Руслан 21 - "Какво изобщо става да му се не види :"
  Даже Кюнеца е черен облак, а не традиционно зелен.
  Даже очаквам да се появи оня неграмотник "ИНВЕСТИТОР" и да закаканиже "Господин Борисов това, Господин Борисов онова...". Абе, този, "инвеститора" къде изчезна?
  Днес е невероятен ден.

 45. 45 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#44] от "AzDebil":

  Хубаво си го казал. Емоционална квинтесенция на коментара ти е Десния в пост №43. Виж колко кратък и категоричен е в изказа си.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 46. 46 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До [#39] "zritell":

  Вижда се, че от статията си прочел само заглавието.

 47. 47 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 395 Весело

  Навремето в университета имаше една преподавателка, която винаги се усмихваше и казваше:

  "Каквото и да си говорим, става дума за пари".

  Много проницателен човек беше

  Апропо не става дума за подкупи... Просто по принцип съм съгласен с нея...

  "Каквото и да си говорим, става дума за пари".

 48. 48 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#47] от "myvoice":

  Гръцките комунисти и руския вестник "Известия" нарекоха това стопанско начинание "Православен тръбопровод". Явно има и някакви други не материални интереси.

 49. 49 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1247 Весело

  Като чета тази статия и всички други свързани с петролопровода винаги се питам: Кое ще е голямо - неустойките по договора или санкциите, които ще ни наложи ЕС за нарушаване на принципите на Директивата за хабитатите?
  Защото като гледам трасето на проекта и картата на Натура 2000 - няма начин да не се засекат.

 50. 50 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#49] от "tonitod":

  Не виждам нищо весело в това да плащаме неустойки за глупавите енергийни напъни на президента.

 51. 51 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#48] от "Роси Кирилова":

  Бе те да си го платат, и после да плащат некви транзитни таксички, плюс някаква гигантска неустойка при авария (въз основа на еко-експертизата), пък да си му се кефят после... Кой както си направи нещата.

  Иронията тук е, че ще се навият, и още как. И не заради каузата "Православен тръбопровод" или други съображения... а за пари.
  Лично мнение.

 52. 52 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Проекта е неизгоден за нас и освен това е прекалено рисков. Срещу 35млн. на година рискуваме петролен разлив с ужасяващи последици. Никакви пари не могат да компенсират евентуална катастрофа! Политиците да следят как се развиват събитията в Мексиканския залив. Последиците в нефтения залив ще тегнат с десетилетия и ще засегнат цели индустрии. И Бургаския залив може да стане нефтен залив. България трябва да мисли как да намали зависимостта си от внос на петрол и газ. Трябва да се мисли за ВЕИ, енергиина ефективност, биогорива, електромобили...Аз използвам диодни лампи които са като обикновените крушки, но консумират само 3 W h. Представете си че 7 млн. изпозват диодни крушки, също и улиците и парковете да се осветяват по подобен начин. Това са огромни икономии за държавата. По покривите на сградите може да се сложат соларни панели които да произвеждат електричество и топла вода. Има соларни системи, които топлят вода при минус 30 градуса. Ето нов източник на икономии. Има много възможности, но трябват държавници, а не продажници комисионери.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 53. 53 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#50] от "Роси Кирилова":

  Какво да направя, като в "Отношение" няма показател "Ирония"!?!

 54. 54 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Петролопровода БА да не се окаже новата демаркационна линия Енос-Мидия от първата Балканска война ?

 55. 55 Профил на €
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "ЗА Революция":
  Може и да си прав, а може и да не си.
  Реално казано тук на форума само си чешим езиците, иуз да днаем нищо конкретно.
  Аз лично смятам, че проекта е принципиално изгоден, но често дявола е скрит в детайла.

 56. 56 Профил на др. Ивaнов
  др. Ивaнов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Руснаците предложили!
  Да си гледат работата! Ние сме европейска държава и трябва да си защитаваме НАШИТЕ интереси! Трябва да действаме като истинска нация- с пазарна икономика! ББ трябва категорично да им бие дузпата на комунистите- веднъж и завинаги!

  И като начало- директен отказ на комунягите- мафиоти от СССР!

  Никакъв Бургас-Александруполис, ако според пазарната логика България няма да спечели!!!

  Гласувай за ГЕРБ, спаси България!
 57. 57 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дивите селяни от управата на ГЕРБ решили да пуснат др. Иванов менте.

  Нещастници жалки, учили в раб.факове и милиционерски училища, колко пъти съм ви казвал, че щом сте се родили тъпи, това е завинаги.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 58. 58 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дивите селяни от управата на ГЕРБ решили да пуснат др. Иванов менте.

  Нещастници жалки, учили в раб.факове и милиционерски училища, колко пъти съм ви казвал, че щом сте се родили тъпи, това е завинаги.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 59. 59 Профил на bggozo
  bggozo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ти им говориш, че ще има пагубен еко-ефект, те ни обясняват с какъв заем щял някой си да ни зароби... Ами да дойдат Путин и Първанов да живеят в Бургас; то там "даже цаца не остана...". А за да си вържат гащите политиците е добре да приемат един закон, с който да не бъдат репресирани след вземане на политически решения...

 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  bggozo,
  Защо не предложиш да се закрие Нефтохима? Рисковете там са десетки пъти по-високи?
  Защото ще те убият с камъни, защото на никой не му пука за рисковете пред риска да градува? Какви рискове, какъв Мексикански залив? Колкото и да се напъвате да се правите на по-тъпи от Бойко и Мартинчо няма да успеете. Къде точно в Бургаският залив ще се добива петрола? Карат го с танкери, както се кара и за Нефтохима. Каква авария да стане? Колко разлива станаха за 50 г. при Нефтохима?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Най-интересното е, че ББ ще се съгласи и с трите енергийни проекта, включително нефтопровода. И тогава ще видите колко много поддръжници имат те в България, да - учудващо, непедозирано много. А до коментарите ще има само плюсчета. Какво да правиш - конюнктура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK