"Химимпорт" дава 0,11 лв. дивидент на привилегирована акция

Химимпорт" дава по 0,1077 лв. брутен дивидент на привилегирована акция. Решение беше взето на провелото се на 5 юли общо събрание, съобщиха от компанията.


Дивидентът се разпределя, зарада гарантираният такъв по привилегированите акции на компанията, издадени в страта на миналата година. Общо дружеството ще разпредели 9,6 млн. лв. от печалбата си за 2009 г.


Това е първи дивидент за компанията от излизането й на борсата през 2006 г. Компанията като цяло не разпределя дивидент, а предпочита да реинвестира печалбата си, за да финансира разширяването на портфейла си от инвестиции.
Право на дивидент имат всички собственици на привилегировани акции до две седмици след общото събрание. Самият дивидент ще се изплаща в продължение на три месеца от събранието.


При пласирането на привилегированите акции миналата година, основна част от тях останаха в групата на "Химимпорт" и собствениците й.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK