Райфайзенбанк предлага справка за моментно състояние на личните финанси

Личен финансов портрет" е новата услуга, чрез която Райфайзенбанк предлага изготвяне на картина на моментното финансово състояние, съобщиха от институцията. Процедурата е безплатна и достъпна в 80 от офисите на банката в 17 града.


"Кризата подтиква хората да обръщат повече внимание на личните си финанси. Заради несигурната икономическа обстановка те внимават и се интересуват повече от възможностите си", коментира Момчил Андреев, изпълнителен директор и председател на УС на Райфайзенбанк.


Услугата е взаимствана от модел на словашката Тетрабанка, също част от групата "Райфайзен". Така желаещите получават отговор на пет въпроса: Колко пари ми остават месечно? Имам ли достатъчно спестявания? Разумно ли е да ползвам кредит? Защитен ли съм от рискове? Ще мога ли да поддържам стандарта си на живот след пенсиониране?


Процедурата по получаване на "личен финансов портрет" е следната: първо, финансов консултант на банката задава въпроси на клиента за месечните му приходи и разходи, спестяванията, ползваните заеми и др. След това получената информация се подава на софтуера, чрез който се изготвя и самата справка. Тя се разпечатва и чрез налагане на шаблон с "добрите норми" клиентът прави извод какво е моментното му финансово състояние.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK