Борисов пак демонстрира, че решава вместо парламента

Борисов пак демонстрира, че решава вместо парламента

© Дневник
Христо Бисеров, ДПС
Мотивът е ясен - партийните структури по места имат нужда до достъп до черни пари и до създаване на черни каси, защото идват  избори

За около един час вчера областните управители получиха право да продават имоти до 500 000 лева*. Депутатите от ГЕРБ им гласуваха тази възможност на първо четене с поправка в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.


Това се случи след канонада от обвинения от опозицията в лобизъм, обслужване на частни интереси и пълнене на партийни каси. После обаче в парламента неочаквано се появи премиерът и обяви, че отменя поправката и сумата ще падне до 10 000 лева.
Това не е първият път, в който Бойко Борисов преобръща законови промени или решения на 360 градуса. В последните няколко дни той отново демонстира едноличния си стил на управление. Вчера публично показа, че значение има какво решава той, а не депутатите. "Нали съм министър-председател", така лаконично отговори  Борисов на въпрос защо се намесва в работата на законодателната власт.


От коментарите му стана ясно още, че сутринта е разбрал за тези промени, говорил с областните управители и преценил, че трябва да се разпореждат само с малките имоти. В същото време, докато премиерът се е консултирал с губернаторите, депутатите на ГЕРБ защитаваха идеята си и допуснаха намаление на сумата до 250 000 лева.


На практика свалянето на прага 50 пъти можеше да стане и при подготвянето на промените за второ четене - напр. през вносителите, но Борисов избра да го използва за демонстрация.


Ден по-рано промени в друг закон (за собствеността на земеделските земи) бяха изтеглени с неуверени обяснения на вносителите им, но депутати обясниха, че истинската причина вероятно са инструкциите на Борисов на срещата на партийното ръководство във вторник вечер. Тогава той предупреди депутатите много да внимават какви промени инициират и какви закони приемат.


Също в сряда той каза, че "във всички случаи, в които някой само направи опит да помисли за лобистки закон, при първата индикация от медиите следват незабавно оставки от всички постове".


Това отвори нови възможности за атака, като вчера депутати от "Синята коалиция" поискаха оставката на председателя на земеделската комисия Десислава Танева с обвинения в лобизъм. "Няма да я дам", отсече веднага Борисов, без да изслушва мотивите.


При посещението си в парламента днес премиерът разговоря за около половин час със зам.-председателя на парламента Анастас Анастасов и група депутати по няколко теми, "по които се шуми".


След това съобщи пред медиите инструкцията си към депутати областните управители да могат да продават имоти - частна държавна собственост, чиято данъчна оценка е до 10 хил. лв. В кулоарите на парламента Борисов обясни още, че е поискал и справка от областните управители, докато сутринта преценявал казуса. 


По-късно членът на Надзорния съвет на агенцията за приватизация Димитър Бъчваров коментира пред "Дневник", че  поставянето на горна граница от 500 хил. лв. наистина е лобистко, а 10 хил. лв. е много по-реален праг.


Пътят на промените


Допреди няколко месеца имотите частна държавна собственост бяха продавани от министерства, администрации и областни управители. Сделките за над 500 хил. лв. обаче можеха да стават само след предложение на министерството на регионалното развитие и благоустройството, което да бъде одобрено от Министерския съвет.


През март правителството инициира промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, според които всички приватизационни сделки трябва да минават през специализирания орган - агенцията за приватизация.


В началото на юни от ГЕРБ решиха да върнат правото на областните управители да продават някои от имотите. Вчера по време на дебатите го мотивираха с проблема, че иначе се блокира работата на агенцията, която не можела да се занимава с продажбата на ниви по селата за хиляда -две хиляди лева. Текстът, внесен от Делян Добрев и депутати от ГЕРБ, който по неофициална информация е иницииран от икономическото министерство, предизвика сериозни спорове в пленарната зала. 


Целите да напълните черни партийни каси, заяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров. Най-ценната държавна собственост ще се продава от 28 областни управители на ГЕРБ - това е децентрализация на корупцията, заяви Петър Димитров.


Колежката му Мая Манолова нарече поправките "откровен лобизъм" и заяви, че измененията се правят, за да бъдат удовлетворени местните лобита на ГЕРБ. Павел Шопов от "Атака" добави, че не вярва на непознати за него областни управители, но би се доверил на премиера, министрите и шефа на АП.


Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров защити правото на областните управители все пак да извършват приватизационни сделки, но според него те трябва да са за по-малки имоти с по-ниска данъчна оценка.


Димитров посочи, че ръководената от него парламентарна икономическа комисия вече е поискала справка от АП и от областните управители за това какви имоти подлежат на приватизация и за тяхната стойност. Когато пристигнат данните, ще прецизираме конкретната стойност, като аз пледирам тя да е минимална, каза Димитров. По-късно стана ясно, че дебатите всъщност са били напразни.


Новата заплаха - обвинения в лобизъм


След няколкото скандала от последните седмици, в които се чуха обвинения за лобистки интереси на политици от ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов във вторник отиде на заседанието на парламентарната група. Там той остана двайсетина минути и наредил - депутатите много да внимават какви закони инициират и какво приема парламентът, разказаха участници.


След изявлението му председателят на земеделската комисия Десислава Танева оттегли друга поправка, която беше смятана за лобистка - за продажбата на земеделска земя на арендаторите. Макар Танева да аргументира действията си с противоречия с правната комисия, нейни колеги от ГЕРБ смятаха, че тя го прави именно заради инструкциите на Борисов.


Министър-председателят реагира мигновено и на друга медийна публикация - че е възможно ГЕРБ да разсрочи с шест месеца решението си старите отпуски да бъдат изчистени до края на 2011 г. В сряда, когато вестници писаха за обсъждана подобна възможност, Борисов заяви пред медиите: Категорично - краят на 2011 г. е предостатъчен срок за изчистване на отпуските.


* На практика това означава всички имоти, защото като пример за сгради такива над 500 000 лева се дават НДК, военното НДК и сградата на НАП на "Цариградско шосе".

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 817 Весело

  Явно вече стана като мода това с "лобизмите"! Само не мога да усетя това поредния театър на Борисов ли е, с който подхлъзва уж находчивата опозиция като накрая точките пак са за него! Още по смешно е, че лобизма се превърна в нещо много лошо и всеки "уличен" в лобизъм трябвало незабавно да си посипе главата с пепел! Ама такива са политиците у нас и такъв е капацитета на избирателите

 2. 2 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  ...поискаха оставката на председателя на земеделската комисия Десислава Танева с обвинения в лобизъм. "Няма да я дам", отсече веднага Борисов, без да изслушва мотивите...

  Е,не - няма такъв филм...
  Всъщност има - френски; започва с "Държавата - това съм аз!" и свършва с гилотина...

  Оптимус Прайм да чете историята - и да помни, че когато тя се повтаря, нерядко е като фарс...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 3. 3 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А дали БСП не може да се забрани със закон!?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 4. 4 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Много яко! Ако можех да гледам от страни, щеше да е много смешно!

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 5. 5 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 928 Неутрално

  България гласува за Бойко Борисов - нормално е той да решава!

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 6. 6 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#3] от "Раз печки, раз кюнци":

  Може, но принципно след това няма да има опозиция. За добро или зло ... хаха.

 7. 7 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Разстроено

  .....В последните няколко дни (една година!) той отново демонстира едноличния си стил на управление. Вчера публично показа, че значение има какво решава той, а не депутатите.............

  Де да беше и компетентен! Държавата баавно и полека се търкаля надолу, а народеца е на обезболяващи. Само пред камерите, микрофоните, рязане на лентички и т. н., поне че напоследък спря с овиненията към "Тройната коалиция". От 8 месеца министерствата са сковани, страхиват се, не работят, чакат Пожарникаря да реши! Лошо, Седларов, лошоооооо.
  Бойко сам си каза, че разбира главно от полиция........

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 8. 8 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Първи се погаври с депутатите злия маг Доган преди година в онова село и той въведе този стандарт на погазване на най-висшата институция. Той като мандатоносител тогава е решавал и като, че ли и днес остава усещането, че пак решава нищо че главния слуга е в полезрението. В крайна сметка с тия сравнения на сегашните с предишните (съвсем друго е да показваш разликата) в много от случаите излиза, че избираме между зло и по-зло което съвпада със скорошните му изявления. Време е рязко да ускорим, да се предложат реформите и правителството да поиска вот на доверие за тях. За да може възможно най-скоро да избираме между добро и по-добро.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1495 Разстроено

  Нали съм министър-председател", така лаконично отговори Борисов на въпрос защо се намесва в работата на законодателната власт.

  Менторите на Пожарникаря-слънце от Сименоново не са го обучили че
  * БГ е ПАРЛАМЕНТАРНА Република
  * Има едно такова нящи наречено разделение на властите. Открито е доста отдавна и е основа на демокрациите от западен тип.

  На практика свалянето на прага 50 пъти можеше да стане и при подготвянето на промените за второ четене - напр. през вносителите, но Борисов избра да го използва за демонстрация.

  Единственото което Слънцето демонстрира е комбинация от самовлюбеност, псевдо-народнящина и незачитане на всякакви правила (и евентуално традиции). Което освен че е срамно е притеснително - случва се в 2010 и в ЕС...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2557 Разстроено

  Без коментар...!!! МоноДекорация...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 817 Весело

  Между другото само да спомена, че вече 3 (три) човека в напреднала възраст ме питат какво е това лобизъм и след обяснението ми веднага проумяват, че няма нищо ненормално в него (естествено когато не накърнява собствените им интереси), та финтовете на опозицията да извлекат полза от "лобистките циркове" е обречен на неуспех просто, защото за избирателите им материята идва твърде "тежка"

 12. 12 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  И какво от това?
  Я, само каква глава!
  И какъв ум!
  Бърз като куршум!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 13. 13 Профил на korektor
  korektor
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тази тимаджийката е много слаба актриса!

  Кралят Слънце Луи ХVI ряпа да яде!

  Държавата - това сам аз! (ББ)

 14. 14
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:42 на 15/07/2010 от неговия автор.

 15. 15 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 694 Любопитно

  До коментар [#11] от "nqma zna4ka koi":

  пусни си запис от сутринта по бтв тази сутрин, антон кутев, разпенен като пионер на бузлуджа, размахва някакви лобизми и измишльотини и 3мата останали в студиото му се присмиват на идиотизмите... това е олицетворение на простотиите на комунистите от последните седмици, а в същото време полагат неистови усилия да се измъкнат от вече реални корупционни схеми от огромни мащаби като договорите за газа /които много наричат лобистки неправилно, защото това си е просто едно ограбване това/.

 16. 16 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1445 Весело

  До коментар [#13] от "korektor":

  Вече спокойно можем да говорим за пожарникаря-слънце. И да държавата - това е Той.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Не на 360, а на 180 градуса, г-жи и г-да редактори. Защото първото е пълна окръжност и означава връщане в изходно положение, т.е. никаква промяна.

 18. 18 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Аз който си позволявам да критикувам Боцко намирам причина да заявя ,че не намирам нищо нередно от това му изказване.Свидетели сме как не само в този парламент но и миналите идват свити опърпани и плахи личности които само за някакви си 4-5 месеца се превръщат в тлъсти гъсенци оядени и гласуващи на воля решения в ущърб на държавата.просто нямат спирачка.Липсва строга и принципна политика в редиците на ГЕРБ.Идокато Бай тошо си имаше политбюро то Боцко се оказва оголено сам и става за смях.той изглежда неможе да проумее,че породата на парламентарната република е такава всички бъркат в меда и отговорноста се размива виновни винаги няма.Бих го оприличил на един съвременен Дон Кихот.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 19. 19 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Видно е, че много мераклии се прикрепят към водещата партия, за да прокарат своите закони. И в такава ситуация, реакцията на Борисов да обуздава подобни апетити са напълно резонни - защото или ще се въведе ред в страната според обещанията на ГЕРБ, или разсипията ще продължи, както е било през целия преход.

 20. 20 Профил на голям праз
  голям праз
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре де...нали е направил правилното - намаляване на прага. Също така не мисля, че вслушването в избирателите е лошо за нас. Напротив, това е демонстрация на някакъв демократичен механизъм, който дава лост за въздействие в ръцете на народа.

 21. 21 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  НАГЛА МАНИПУЛАЦИЯ!

  Защо никоя медия НЕ ПИТА ЧЕРВЕНИ И СИНИ КАК ПРИ ТЯХ ЗАКОНА Е БИЛ ОБЛАСТНИТЕ ДА ПРОДАВАТ ДО 500 000 лева????

  ГЕРБ ГО ПРОМЕНИХА ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И СДС???????????????

 22. 22 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ПАК ПОВТАРЯМ НАД 10 ГОДИНИ ЗАКОНА ПОЗВОЛЯВАШЕ НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ ДА ПРОДАВАТ ТЕЗИ ЗЕМИ ДО 500 000 ЛЕВА! ГЕРБ ГО ПРОМЕНИХА ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОБВИНЯВА БСП ДПС И СДС В ЛОБИЗЪМ ПРИ ТОВА ПРЕЗ ЦЕЛИТЕ ИМ МАНДАТ СА ДЪРЖАЛИ ТОЯ ЗАКОН?????

 23. 23 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Нормално! Чест му прави на Борисов, че не се кие и не си играе играта на фасадна демокрация! Така е двадесет години, парламентът никога не е решавал. Толкоз за "демокрацията" в България!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 24. 24 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#6] от "myvoice":

  Цар Бойко, добре ли ти звучи?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 25. 25 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#11] от "nqma zna4ka koi":

  Ако питаш комунистите то и въздуха е вреден...!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 26. 26 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#24] от "Раз печки, раз кюнци":

  Също толкова зле като цар Костов/Станишев/Сакс-Кобур-Гота...Печка - уотевър

 27. 27 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ЛОБИЗЪМ ПО БНТ! СПРЕТЕ ИМ ФИНАНСИРАНЕТО И ГО ДАЙТЕ ЗА ПЪТИЩА!

  Имаме достатъчно телевизии и тъй като в момента е модерно за всичко да се казва че е лобизъм аз предлагам премиера да разкрие далаверите в БНТ особено след днешните им новини и да ги обвини в лобизъм в полза на Митко Цонев или Митко пъпеша както го наричат и също БНТ лобира в полза на руските интереси на Гоце! Да им се спрат държавните парички и да се дадат за околовръстното или заАМ МАРИЦА!

  БНТ да се финансира от лобистите или Вяра Анкова да подаде оставка!

 28. 28 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#26] от "myvoice":

  На колене пред моя кюнец!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 29. 29 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Абе какво се правите на свети води ненапити? Зер Бойко не е знаел какви хора има в "партията" му? Половин България знаеше, че ГЕРБ е пълен с ченгета от ДС, агенти на ТИМ и прочие, само Бойко единствен не знаел.

  Същото едно време разни наивни разправяха за Царо -- той бил много готин човек, ама се подлъгал в избора си на хора, с които да се обгради. Ами дори да е вярно това, значи пак не става за ръководител на една държава, щото за такъв човек най-важното качество е да подбира добре хората си.

  Тъжният извод от цялата история е, че за пореден път се натресохме в л**ната, поради сляпата вяра в "бащицата". Разберете, че дори Бойко да беше светец -- а той съвсем не е -- пак не може да се оправи, ако няма читави хора около себе си. А когато хората пък са ачик нечитави, провалът е неизбежен.

  Защото съвсем не е достатъчно да не се прокарват лобистки закони -- трябва да се прокарват УМНИ и полезни за България и обществото закони!

  "The Internet is an insecure place."
 30. 30 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Смешното е,че някакви коментатори подскачат и искат да кажат с коментарите:Видите ли,това не е никаква демокрация!
  Е да,ама според Бойко това е демокрация,тия в парламента не са му роднини,нито пък приятелчета.Човека си има неговите разбирания и нюх,не е нито Станишев,нито някой от тия червени безхаберници,дето се хвалят с гейската си дипломатичност.
  Приемат го много по-добре навсякъде и колкото и да не им се вярва на някои,знае си цената и действа.Това е Бойко,затова и гласувахме за него.

 31. 31 Профил на jimbim
  jimbim
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Близо сме до катастрофа повече от всякога, пишат икономисти и анализатори до президента
  Никога досега социално-икономическата и финансова ситуация не е била толкова катастрофално опасна, колкото днес, алармират група учени и интелектуалци, които са връчили на 6 юли на президента Георги Първанов официално писмо за рисковете и предизвикателствата, пред които е изправена финансовата и банковата система на България.
  В текста, предоставен на БЛИЦ от проф. д-р Димитър М. Иванов, е посочено, че от последния национален форум, посветен на темата "България - накъде след кризата" през януари 2010 г., изминаха вече над 6 месеца, но нищо от страна на изпълнителната власт не се случи.

  Документът съдържа анализ на състоянието на българската икономика, финансовата и банкова система в момента, тенденциите и рисковете пред тях, както и анализ на финансово-икономическата политика на правителството.

  Към последните двадесет сложни,...

  Прочитане на целия коментар противоречиви,...

  Прочитане на целия коментар "илюзионистки" години, разцепили страната на две Българии, днес се е прибавила и кризата, и всичко това, тежката реалност пред милиони български граждани просто няма как да не сложи край на институционалните алибита; край на фалшивите идеологически "фактури" и програми, заявяват подписалите писмото, сред които са Рачо Петров, проф. д-р Кръстьо Петков, проф. Боян Дуранкев, доц. Димитър Стефанов, доц. Петя Шопова, Духомир Минев, д-р Николай Радулов.

  Дошло е крайно време, на този разпад да бъде сложен край; да бъде спасена икономиката на страната; да бъде конструиран един нов икономически и социален модел; да бъде осигурено бъдещето на децата на България. Целият свят, лидерите на всички страни са в търсене на фундаментални решения за своите икономики и за бъдещето на своите народи. Само ние стоим и оглеждаме собствената си сянка, констатират авторите на писмото.

  Няма как да си затворим очите за това, че днес в 2010 г. България не разполага нито с компетентна изпълнителна власт и администрация, нито с ефективна система за вземане на публични, обществени и държавни решения, нито с една истински правова държава, нито с конкурентна икономика. Всичко това са абсолютно необходими условия, за да можем да се адаптираме успешно към новите и опасни геополитически размествания, към икономическите шокове и към един нов, много по-рисков свят, т.е. - към всичко това, което поне засега през първите десет години композира травмата на 21-я век.

  Възстановяването на икономиката следва да започне незабавно, заявяват анализаторите и обосновават виждането си, че е необходимо да се смени икономическата политика.

  Сред най-неотложните проблеми за разрешаване е посочена задлъжнялостта на частния сектор и сектора на домакинствата; нужно е да се премине към освобождаването на кредитните канали и редукцията на дългосрочните лихвени проценти по кредитите и по този начин да размрази вътрешните инвестиции, сочат авторите на писмото. Такава политика според тях може да стане ефективна в течение само на няколко месеца.

  Президентът е възложил на своя екип да се запознае със съдържанието на писмото и да се подготви за обсъждане. /БЛИЦ

 32. 32 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАТ ДЯНКОВ ЧЕ Е ИЗДАЛ ФАКТА ЧЕ СТАНИШЕВ Е ДАЛ ПАРИ НА ЕДНА ОПРЕДЕЛЕНА БАНКА БЕЗ КОНКУРС И БЕЗ ИНФОРМАЦИЯ! ДНЕВНИК ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?

  Как така се разследва Дянков за издаване на информацията че правителството на Станишев е ИЗБРАЛО ПО НЕЗНАЙНО КАКВИ НАЧИНИ ЕДНА БАНКА И Е ДАЛО ПАРИ НА ТАЗИ БАНКА? И ПОЗНАЙТЕ КОЯ Е БАНКАТА???

  И това нещо е наречено стабилизиране на банковата система?!?


  В САЩ когато даваха пари ДАВАХА НА ВСИЧКИ А НЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ КАТО ДОРИ ПРИНУДИХА ДОРИ ТЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ ПАРИ ДА ВЗЕМАТ!

  Станишев колко пари е давал и на коя банка? БАНКАТА НА ДПС ЛИ Е? Как е била избарана въпросната банка? Защо само нея? ИМало ли е конкурс за тая банка? И колко пари бонус е получила държавата за престоя на фискалния резерв във въпросната банка? Това са въпросите които ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ!

 33. 33 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#22] от "merkel":

  Защото залога на главния слуга и партията му е прекалено висок да се сравнява с който и да е било от предишните. Очакванията, които са заложили са такива, че злите предишни ще бъдат поставени на място от добрите нови. А зъл с добър не може да се сравнява, нали? Нали е така? От двама зли може да се спори кой е по, както и от двама добри кой е по. Но зъл с добър и обратно е ясно. Слугите винаги могат да си прехвърлят вината, дали цялата дали на части един на друг така, че даже не се знае къде, как и колко. Но накрая аз плащам цялата вина. Аз данъкоплатеца, избирателя, гражданина. Аз съм краля защото аз избирам слугите, плащам им и ги контролирам за това, което са обещали да свършат. Избори има всеки ден, всеки час, всяка минута, секунда. Гласувайте.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 34. 34 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Излиза, че българският народ е избрал, малоумни хора за депутати, които мислят, че е добре областните управители да продават имоти, до 10,000 лв. в същото време неизвестно защо гласуват да продават до 500,000 лв., а май истината е, че за тях това са просто случайни числа. Не е чудно, че само в рамките на 6 месеца през тази година, се чудеха дали ДДС да не 18 %, 22%, 24% и на края за наш късмет се падна да остане както досега 20%. Не е чудно и че тези депутати избраха такова правителство да управлява Републиката.

 35. 35 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 435 Неутрално

  ми обича да демонстрира човека и..демонстрира! нали е демокрация все пак?! дайте на човечецът да подемонстрира и да се надемонстрира,де!! поне 4 годинки,деее!!
  хахахахаахах
  И друго..подкрепете го,да не се чувства сам и изоставен,кураж му дайте...!!
  на кого му пука за разградения заден двор с нужника на челно място ,именувано БГ!!
  Нужникът е зора,там всеки зор се решава и ...демонстрира!!
  вони,да...ама булгаааар..нема как...традиция!
  питайте пан Черни от баш Европата примерно-той си го каза!

 36. 36 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  На теория демокрацията е замислена най-грубо казано така: една политическа сила излага преди избори програмата си и средствата, с които ще се постигнат целите на програмата. Гражданите получават представа между кого и кого избират, дават вота си, а после гледат дали програмата се изпълнява, до следващите избори. Затова и чл. 1, ал. 1 от Конституцията ни е: „България е Република с парламентарно управление” (това е нещо като името на един човек).

  Теорията е хубаво нещо, практиката в повечето западни страни се доближава до теорията. Обаче в РБ Бойко Борисов: „предупреди депутатите много да внимават какви промени инициират и какви закони приемат”; „публично показа, че значение има какво решава той, а не депутатите”.

  Демек би трябвало парламентът да гласува закони според програмата на ГЕРБ, формирана преди изборите, на практика ББ предупреждава депутатите „да внимават”, а законите се променят на 180 градуса с едно идване на ББ в Парламента. Въобще – всички правителства досега може да са били по-крадливи, но по-голям хаос в управлението едва ли е имало. Може би единствената конкуренция на сегашното управление е това на Любен Беров.

 37. 37 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#5] от "PLAATS":

  Как точно България е гласувала за Борисов!? Боби Борисов е избран за премиер от Цецка Цачева, Искра Фидосова, Пламен Цеков, Лъчо Иванов....това ли наричаш България!?

 38. 38 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Да Ви е честито Другари и Другарки, старият-нов член 1 от Конституцията на НРБ /Нещастната Република Бойкоария/ !!! Многая лета!!!

 39. 39 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#37] от "svoboden":

  Твоя си работа какво мислиш и кое е правилно.Обаче се правиш леко на ударен самолет като сравняваш България с тия изброените
  Хората гласуваха за ББ и знаеха кой ще поеме държавата.
  Абе все тая,дерзайте вие умниците!На вас също разчитаме
  Лошото е,че Костов не може да ми продаде Кремиковци,иначе го купувам и за 2$

 40. 40 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#3] от "Раз печки, раз кюнци":

  Може! След това ДПС. Следва РЗС, СДС, ДСБ, НДСВ и други. Като отечествен фронт ще остане АТАКА и ще запеем - "Води ни Партиьо, води ни.."

 41. 41
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:38 на 16/07/2010 от неговия автор.

 42. 42 Профил на dgn
  dgn
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Бойко Борисов като че ли не се и опитва да ръзбере основни принципи на демокрацията като разделяне на властите, свободна преса и т.н. Макар да харесвам част от правителството му, се чудя дали ще се намери някой хем компетентен, хем достатъчно харизматичен в обкръжението му, който да му повлияе положително, или ще трябва да се чудим дали в следващите три години Българската демокрация ще издържи.

 43. 43 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#42] от "dgn":

  Само фрази,фрази и нищо...
  Знаеш ли колко от предишните обл.управители са на тия постове и досега?
  За Алея1 във Варна чул ли си?
  На това ли му казваш българска ДЕМОКРАЦИЯ,за която пишеш?
  Както казах-само фрази....и редосеене.

 44. 44 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Премиерът не "демонстрира"! Той просто се мисли за "Господ" на държавата България и това е разбирането му за управлението й!

 45. 45 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Да се смееш, или да плачеш????

 46. 46 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#17] от "Читател":
  Прав си драги, явно журналистите мислят, че посоките на света се делят на 720 градуса, вместо на 360. Не че не сме чували и по големи шедьоври от господа журналистите (стките), и особенно такива, че вятърът в Добруджа достигнал 100 км в СЕКУНДА, че вълнението по нашето крайбрежие достигнало 40 БАЛА (най-силното вълнение по скалата на Бофор е 12, което се счита за феноменално), че в Родопите е открит златен залеж за, забележете нулите, 200 000 000 000 $ (толкоз злато и златния резерв на Щатите и Русия, взети заедно, не са и сънували), или че руския Ту-144 е успял да мине скоростта на СВЕТЛИНАТА през 1968 година, ама нейсе. Кво се чудиш на едва доучили хора с обща култура равна на почти нула пишат за подобни събития? Повече от ясно е, че ще ти натресат глупост.

 47. 47 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  България - турски кенеф!

 48. 48 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#5] от "PLAATS":

  "България гласува за Бойко Борисов - нормално е той да решава! "

  Гласувала е - таратанци! Знаеш ли колко кабаци са гласували за коминистическата Мутра! ????
  А колко щяха да излязат да гласуват , ако не бяха изиграли с Доганча си етническата карта Кукловодите?
  А???????????

  Между другато той нищо решава! Водещия му офицер му казва какво да прави!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 49. 49 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#37] от "svoboden":
  Човече, за Б.Б. не гласуваха споменатите от индивиди! Помниш ли какво беше казал г-н Борисов? Че той не искал да става премиер, но след като народът искал, той щял да се нагърби с тая задача! И в случая излезе, че едва ли не, го принудиха да стане МП. А онез, които чрез него искаха да се облагодетелстват, направиха така, че този момък да стане МП. Просто в един момент, под натиска на някого, реши да си направи партия, изръси няколко много популистки лозунги и я направи, след като много хора не се усетиха, че е тъп като кокоши гъз. Рекламната кампания на този "лидер" мина само с невероятни лозунги, свеждащи управлението на предходящите до чисто мошенничество, просто защото в този момент на целокупния български народ му беше писнало да го считат са "умна" риба. Е, в едно нещо спечели! Понеже сам сам се опита и си направи партия, то тя вече не е партия, а автоктация. Нима сте слепи и не виждате какво става? В момента няма има "Народно Събрание", има един Министър председател, който работи съгласно принципите на МВР, т.е. "единоначалието", и в тоя случай няма демокрация. Забележете какво се гласува всеки ден в НС! Всякакви закони, но не и онова, което беше обещано на избирателите му и на целия народ. Онзи ден този момъкът разкара няколко човека от парламента! Ама така действа човек, който е решил, че той е "цялото управление", един вид държавата! И след като "ТОЙ" е решил...Чудесно, правилно, сгафили ще ги разкараш, по правилно от това едва ли има. Ама като сте толкова справедливи, драги ГЕРБЕРИ и Фидосова, защо не разкарахте от парламента самата Фидосова, която на второто заседание на парламента прокара поправка в закона, който и позволяваше да продължава да "работи" като нотариус? При условие, че в кантората на самата Фидосова бе извършена доста голяма имотна измама???? И все пак държавата не е една личност! Е, хайде това е само реплика на приказката на едно момче, което се опитва да пише!

 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Хайде сега ще плачем че Бойко решавал, а не парламента. Един път случихме с човек който е по-съвестен от цял парламент взет заедно и се разплакахме. Не е проблема в Бойко, а в парламента. Още три пъти да го избират парламента все ще е котериен какъвто винаги е бил защото на българина дай му власт и му гледай сеира.

  Затова всичката власт за Бойко докато се сложи ред в тази тъпа крадлива държава. Те и американците са крадливи ама преди 200 години са сложили нещата що годе правилно та и досега имат спирачка.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 51. 51 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#50] от "emil_":

  ... нали не ти е ясно, че ДЪРЖАВАТА СЕ ИЗГРАЖДА ВЪРХУ ЗАКОНИТЕ И ТЯХНОТО СПАЗВАНЕ, А ПРИ НЕСПАЗВАНЕТО ИМ ТЯ ТРЯБВА ДА ВЪЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ ОСНОВАНО ПАК ВЪРХУ ЗАКОНИТЕ, а не от едноличните тълкувания и разбирания на каквото било и от когото било, пък било то и министър председател, министър или президент, или ти е ясно ,но незнаеш как да го изразиш?...

 52. 52 Профил на bggozo
  bggozo
  Рейтинг: 8 Весело

  Май някой иска такъв закон който да защити интересите на всички политически апаши ? Как да стане ? Нали до вчера други бъркаха в кацата с меда .... Мръсни лобисти

 53. 53 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Драги сънародници,
  Г€РБ-о-П€ЙСКОТО НИ Д€М€К-о-КРАТИЧНО праавителство ЗА ДА НЕ СИ КЛЪЦНЕ ИМУНИЗИРАНИТЕ СИ МРЪСНИ ПРЪСТИ, РОВЕЩИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО В ХАЗНАТА ПОД ПРЕТЕКСТ БЮДЖ€Т-КAМПАНЙНО ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, СЕ ЗАХВАНА С КАСТРЕНЕ НА ЩАТА!!
  ПРОМЯНАТА ТРАБВА ДА СТОРИМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДО ЕДИН, ИНАЧЕ С ПАСИВНОСТТА СИ ПРИ ИЗБОРИ, ( 43% процента на активност за миналата година),
  ДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ЕТО ТАКИВА Г€РБ-о-П€ЙСКИ Д€М€К-о-КРАТИ ДА СЕ ГАВРЯТ И С ДАНЪЦИТЕ НИ И СЪС САМИТЕ НАЗ.

  ДОКОГА ТАКОВА НЕБРЕЖИЕ КЪМ БАДЖАНАК-ШУРЕЙ-МАЖОРИТЕТA НА ГРУП-КУЛТОВO-ПАРТИЙНАТA, Поляризиращa обществотo, ЧАСТНА- АМАТЬОРЩИНА?
  Ако все още продължаваме на основата на тези три Култовo ЧАСТНИ-фактора;
  Идеология,
  Религия и
  Етнически произход «Аматьорски-течения», да стоим Поляризирани, Ние БЪЛГАРИТЕ ще изчезнем като Държава.
  Става дума на КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 горе упоменати груп-култови-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход като хоби, па макар и групирано!!

  !!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТ€НИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДЪТ В НЕЯ.
  Какъвто е народът такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!
  РАЗПРОДАДОХМЕ ЦЯЛАТА СИ ИКОНОМИКА НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМ ПАРИЧНИ НПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ, Д€М€К-о-КРАТИЧНО!!
  Да, именно Евро-марионетка-Просяк, с вътре поляризирано и на култови-групи мажоритирано общество е Родината и на ЛЕВСКИ, БОТЕВ и ВАПЦАРОВ.
  СРАМ И ПОЗОР ЗА НАС ПРЕД ТАКИВА БЪЛГАРСКИ ГЕНИИ, (ЛЕВСКИ, БОТЕВ и ВАПЦАРОВ ) КОИТО СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА, А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЕДНА,
  ултра-дяснo центриска, просеща потдаяния от чужбина, €вро-марионетка-ПРОСЯК

  "Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  !!СТОП НА Г€РБ-о-П€ЙСКОТО НИ РОБСТВО!!
  СТОП НА ПРОСИЯТА ПАРИ ОТ ЧУЖДЕНЦИ!!
  НЕЧУВСТВАТЕ ЛИ ЧЕ АКО ВСЕ ОЩЕ ПРОДЪЛЖАЯВАМЕ ДА РАЗРЕШАВАМЕ НА КУЛТОВО-АМАТЬОРСКИТЕ ПАРТИИ ДА СИ НАЗНАЧАВАТ СВОИ БАДЖАНАК-ШУРЕЙ-МАЖОРИТЕТЧЕТА, ТОВА НИ ДЪРПА РАЗВИТИЕТО КОЕТО Е CПЪНКА НА ИКОНОМИКА И НА ЦЯЛОСТНИЯТ НАПРЕДЪК НА ДЪРЖАВАТА.

  Какво трябва?
  а / ЗАБРАНА на ВСЯКАВА намеса на аматъорските КУЛТ-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ, един път за винаги да поляризират открито И ГРУПИРАНО обществото!
  Най-вече КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА НА ВМЕШАТЕЛСТВОТО ИМ ВЪВ ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ.
  ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ДЪРЖАВИ С МНОГОНАЦИОНАЛНО ОБЩЕСТВО!!
  Позор e тази ГРУПЩИНА в 21-ви Век, която разцепва Идеологически, Религиозно и Етнически и без това Поляризирано-разединеното Българско Общество?

  Става дума на КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 горе упоменати груп-култови-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход като хоби, па макар и групирано!!

  б / След като това направим във ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, трябва да преработим съвършенно нова КОНСТИТУЦИЯ, именно ИСТИНСКИ-ДЕМОКРАТИЧНА, а не Масон-Банково-подвластна и «ДЕМЕК-оНОМИЧЕСКА» финансово-заробваща каквато е сега.

  Избирателната ни система трябва да преусатроим на основата на УМЕРЕНИЯТ МАНДАРИНАТ, ОСНОВАНА НА ТАЛАНТА И ДАЛНОВИДНОСТТА ЗА ПОСТА НА ИНДИВИДА-КАНДИДАТ.
  Мандаринат, ЗАДЪЛЖАВАЩ ЗА ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН ПОСТ, КАНДИДАТСКИ ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ НА ПОСТА!
  А НЕ ГРУП-МАЖОРИТЕТНА И САМОИМУНИЗИРАЛА СЕ СИСТЕМА, ЛАНСИРАЩРА НЕЗНАЕЩИ И НЕДАЛНОВИДНИ ЛИЧНОСТИ С ПРЕСТЪПНИ ПОНЯКОГА НАКЛОННОСТИ.

  в / Само с такъв пример може да излезем и да се провикнем та да ни чуят на цялата земя,
  " О-оой ПСЕВДО-Д€МОКТАРИ, ВИЖТЕ КАКВО ЗНАЧИ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, А НЕ ТАЗИ ПАЗАРНО-ЗАРОБВАЩА И БАНКОВО-«Д€М€КО-НОМИЧЕСКА» В КОЯТО «Д€М€K-oКРАТИЧНО» И ПО Г€РБО-П€ЙСКИ НИ ВЪВЛИЧАТЕ"!!

  ТОТАЛИТАРИЗМЪТ ТОВА БЕШЕ "ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ".
  КРАДЕШЕ НИ САМО държавната-ТОТАЛИТАРНА ВЪРХУШКА.
  СЕГА ЖИВЕЕМ В "ЧАСТНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ", КРАДАТ НИ НЕ САМО ВСИЧКИ ЧАСТНИЦИ, НО И САМОИЗЛЮПИЛИТЕ СЕ И САМОИМУНИЗИРАНИ, ЧАСТНИ ПОЛИТ-ГРУПИРОВКИ, «Д€М€K-oКРАТИЧНО»!

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  АVE CEZAR ... MORITURI TE SALUTAT

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на dgn
  dgn
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#43] от "ret":

  Какви празни фрази? Аз визирам конкретни случаи - този описан в статията, и друг около Лъчезар Иванов, когато Бойко се беше изцепил, че не само бил излъчен репортажа за митниците, ами и с негово благоволение (?!).

  Това че в случая става въпрос за позитивна промяна в разглежданата поправка, не променя факта, че ББ последователно демонстрира неразбиране за това как различните власти (ако приемем и че журналистите са власт в един от случаите) трябва да работят в една демокрация.

  Да не говорим, че подобни специални, по случай, намесвания в последния момент на един или друг човек не представляват никаква дългосрочна политика, която да работи.

 56. 56 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  Б. Б.

  Решава, ама все грешно,
  което става смешно!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 57. 57 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Много депутати имаме, прекалено много

 58. 58 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тоя Б. Борисов съвсем ще се насери с този лобизъм и незнам какво си!? То бива лобизъм, ама това на нищо не прилича! То е ясно на кого е лобист пожарникарят, на ужеврейте от Израел и техният създател-САЩ. То е толкова ясно, че белите конци още от далече си личат! Какво сега, областните управители ще намаляват всичко до 500 000 и ще продават.? Естествено разликата между истинската цена и измислената ...ще получават уж като комисионна или ...под масата!? Сега уж еврейте от Израел могат да закупят не само земя...ами всичко каквото си пожелаят, защото само ще го посочват на "близките" областни управители!? А "те" близки винаги могат да станат, като видят балата пачки с пари!?Та отиде нашата държава, та се не видя!? Ама то си бе ясно, още като отиде ББорисов на първо посещение в чужбина в Израел?! Тоя направо ме съмнява, дали не се казва ...Бойко Бехар???????????????????????????????????????ного от министрите му са си все такива?!?!?!?

 59. 59 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  БЪЛГАРИЯ И КРАЯТ НА XX БЕК
  1. 01 1997г.


  1 Държава създадена в центъра на Балканите
  Народ героичен,смел и В същото време страхлив.
  В края на ХХ век в глад и мизерия - наблягащ на бурканите
  Народ героичен, смел и в същото време крадлив.

  2 Заговори ли се в Европа за булгар и румън – значи крадец.
  Всички по-тарикат момчета и момичета отидоха в чужбина.
  В България трябва да си депутат, министър, борец или певец.
  Ако си обикновен човечец, непременно се снабди с карабина.

  3 Преди 10 ноември имаше една власт, една диктатура.
  Имаше една партия, една група хора грабещи и можещи.
  Сега не можеш разбра откъде толкова много номенклатура.
  Толкова много партии и всички за пари от бюджета просещи.

  4 Застана Петър Младенов – първият президент.
  Заговори за танкове и стана клиент –
  на швейцарска банка с неизвестен влог.
  Всички бягаха – разпадаше се съветският блок.

  5 Димитър Попов на България стана министър председател
  “ Братя за бога не купувайте “ – заговори като предател.
  Не пийте не яжте само гледайте витрините.
  Ако преживеете, няма да ви свършат злините.

  6 Какво ви чака? Някой ще го видят.
  Нас политиците няма как да изпъдят.
  За това сме политици, държавата е наша
  Вас всичките с юлар ще ви водим на паша.

  7 Горбачов поиска народът му всичко да знае
  Сам петилетката си на управление нарече преустройка.
  Руският народ си помисли , че никой за него нехае
  Не бе готов на всичко това, нямаше таз настройка.


  8 Войниците се върнаха от Афганистан, черни и обгорени.
  Върхушката се втурна в далавери, приватизация и рекет.
  Разпадна се великият Съветски съюз-героите са уморени.
  Започнаха да уважават не човека,а парите му-за собствен берекет.


  9 В Полша спряха да работят, "Солидарност" искаше това.
  Помощи валяха и от Изток и от Запад. Всички са за екология.
  Електротехникът Валенса говореше разпалено и кимаше с глава.
  Комунистите викнаха с пълен глас-Това не е по идеология.

  10 Чехите като един вдигнаха се на крак.
  Виждаше се края на потеглящия влак.
  Отстъпваше войската за далечната Москва.
  Чехия стана държава и то каква.

  11 Драматургът водеше напред.
  В таз бъркотия ширеща се навред.
  Успя да усмири и укроти инфлацията.
  По този начин спря и девалвацията.

  12 Падна стената, Германия пак е една..
  За добро или зло тя не е бедна.
  Обединението прави силата и мощта.
  Бившите управници бягат през нощта.

  13 Без много кръв, без шум и всякакви какафонии,
  преустроиха cе унгарците на западна вълна.
  Във Виена слушаха арии и разни симфонии.
  Вятърът на промяната препускаше кат сърна.

  14 На север гърмяха и викаха революция.
  Излишни жертви сякаш някои е поръчал.
  Набързо спретнаха на Чаушеску екзекуция,
  авторът на това до гроб би мълчал.

  15 Лумна огнен пожар и освети градовете.
  Запалиха партийния дом и песни запяха.
  Имаше много народ по дворовете.
  В тази нощ много хора посиняха.

  16. Избра народа президент добър и благ.
  За бандити и мародери бе много драг.
  Не можеше да говори, макар в България роден .
  Без говорителя си за президент бе негоден.

  17 Отнеха му правата, на кукла стана той .
  Левски, Ботев. Караджата - зовът на бой .
  Президентът омотан гледа кат замаян .
  Чужди му са тез понятия, кат на дявол – тамян.

  18 Все повтаря конституция, конституция.
  Забравя за своята институция.
  На бял кон из държавата да препусне.
  Парламент с разни депутати да разпусне.

  19 На плах човечец и косата му тежи.
  Рибата от главата се вмирисва,
  камо ли тежест да удържи.
  От страхливи управници ни писва.

  20 Брадатия Димитров на власт дойде.
  Искаше на всички свобода да даде.
  Да се развалят стопанствата взе да зове.
  Крадецът спокойно започна всичко да краде.

  21 Вместо дружества акционерни да станат,
  колкото декари - толкова имаш акции.
  Всеки взе да краде без да го хванат.
  Филип заслужава- големи овации.

  22 Вместо властта си да затвърди,
  на електората нервите изхаби.
  На комунистите властта подари,
  дори себе си занемари.

  23 Народът търпи не чака.
  Някои си хванаха влака,
  към далечни страни работа да търсят.
  Вместо за разни неразбории да се мръщят.

  24 Ренета Инджова бе първата дама,
  сред тази пъстра от политици гама.
  Екип от министри си избра сама,
  от политиката в душата и остана рана.

  25 Говори се много за разни приватизации .
  Чужди инвестиции обещаваха те.
  Лъжеха до един- от БСП, СДС и други- организации.
  Минаха седем години - още съвещаваха се те.

  26 Наглостта на политиците не свършва до тук.
  Виденов бе върхът на държавната пирамида.
  Народът видя и почувствува - политиците са боклук.
  Никой не застана пред родната Темида.

  27 Пшеницата изнесоха в чужбина.
  Вдигнаха цените по световен стандарт.
  Спасението бе в евтината сланина.
  Нужен ни бе един Бонапарт.

  28 Банките изгърмяха, пирамиди бяха.
  Министрите крокодилски сълзи ляха.
  Разни Фараони по чужбина бягаха,
  пълни куфари с долари стягаха.


  29 Внасяха крадени коли ден и нощ.
  В България не остана свободна площ.
  Депутатите такива закони коваха,
  за действие бандитите все едно зовяха.

  30 Свърши се фуражът, свърши се храната.
  Народът се изплаши, скри се от борбата.
  Смелите с акъл избягаха в чужбина.
  Дебелите вратове останаха - бяха кат пружина.

  31 За какво им трябва чужбина?
  Тук събират рекет и застраховки.
  Това е като В райска градина.
  Не им са нужни пенсионни осигуровки.

  32 Учуди се народът на своя хал!
  Що е туй чудо,от къде дойде?
  Проклел е някой страната газейки кал.
  Историята си близка закрихме с перде.

  33 Милион въздишки екнаха В едно.
  Проклеха страната отивайки на юг.
  Да сменят имена не бе много редно,
  кой ще чуе твоят глас и то баш тук.

  34 Да получаваш 20 долара заплата ,
  за цял месец отплата.
  Никъде го няма по света,
  такава мизерия и беднота.

  35 Сините викат вие сте виновни .
  Червените отговарят, а вие сте болни.
  Гледа народът театъра зашеметен,
  нито един данък няма отменен.

  36 Входът на държавата е хванат от едните.
  Всичкия внос се претегля на везните.
  Изходът е зает от другите,
  износът им се прави от слугите.

  37 Защо ще работят фабрики и заводи ,
  като всичко ще се внася отвън?
  Крадете мед, цинк и електропроводи.
  Изнасяйте суровина и слушайте приятен звън.

  38 Народът бил гол, бос, без работа и гладен !
  Какво ги интересува управниците наши?
  Важното е той политикът- да е чист и изгладен.
  Готов във всеки момент да отпраши.

  39 Държава създадена в центъра на балканите.
  Народ героичен,смел и в същото време страхлив.
  В края на ХХ век, в глад и мизерия- наблягащ на бурканите.
  Народ героичен, смел и в същото време крадлив.

  40 Гърция стачкуват мало и голямо.
  За големия данък всички говорят прямо.
  В Сърбия целият народ се вдигна,
  срещу Нова година - нито един не мигна.

  41 Долу Милошевич скандираха всички.
  Комунистите пробваха свои игрички,
  проведоха избори с Фалшификат.
  Опитаха се да бъдат тарикат.

  42 Седем пъти се вдигна хлебната цена ,
  народът мълчи, това за него не е беда.
  Токът се вдигна, той пак мълчи.
  Робът на глас не смее да гълчи.

  43 Малки са данъците на тоя народ.
  Прибавиха данък обществено осигуряване.
  Накрая решиха, паричен съвет наречен борд.
  Съвсем ще свършат с експеримента омагаряване.

  44 Гражданска отговорност прибави парламента.
  Пробват народа докъде може да стигне.
  Според мен вижда се края на експеримента.
  Неподчинение ще има без окото ни да мигне.

  45 В своя бележник Левски пише:
  "Всички конци да се дърпат от едно место"
  Таз демокрация на гнило мирише.
  Не може да вземат без да връщат ресто.

  46 Америка е пример на “демократична” страна.
  За стандарта си е евтина тяхната храна.
  Президента каквото каже това става.
  Обграден е с ореол, почит и слава.

  47 Той войските си управлява,
  министри и секретари назначава.
  Сенатът закони предлага.
  Конгреса гласува, президента разполага.

  48 Такваз анархия като нашата,
  където всеки бърка в кашата,
  има я в една страна.
  Италия се казва тя.

  49 Преди да напусне поста,
  Виденов кабинета си събра.
  Предупреден бе вчера от госта,
  ако не пусне газта, ще има борба.

  50 Интересите на страната -вълци ги яли.
  За да се помнят с добро от народа,
  цените на тока и бензина - пак вдигнали.
  Оправданието е лесно - изисквува го борда.

  51 За да спрат нещастията за всички-
  нужна е силна президентска власт.
  А не да пляскаме кат птички,
  да се смеем и радваме в захлас!

  52 Сегашните депутати на европейци се правят,
  смъртното наказание нарочно бавят.
  Синът и дъщеря си да убиеш със закон,
  значи да забиеш В ковчега си пирон.

  53 Кой краде, граби и убива?
  Тоз който има гръб и закрила!
  Депутат и министър такъв лесно ще укрива!
  Ако не другаде, то в обширната си вила.

  54 Било престъпно да умре престъпник.
  Грижат се в затвора за техните зъби.
  Някой голям В държавата е кръстник,
  в центъра на столицата гърми!

  55 Идва края на двадесети век .
  Има много мъка и страдание.
  Против престъпността ще има лек,
  предсказано в древно гадание.

  56 Той ще бъде един на света!
  Неговата звезда ще премине кат комета!
  Седем години земята ще владее!
  Неговото дело никога няма да остарее!

  57 Престъпността ще изкорени със замах!
  Всичките ще държи под шах!
  Ще върне старите монархии!
  Край ще сложи на тези анархии!

  58 Ще носим на ръцете часовник.
  Можем да имаме любовница или любовник.
  Не ще можем да убиваме и крадем.
  Спокойно плодовете си ще берем.

  59 Часовникът е карта и паспорт.
  Където и да отидем,
  на гарата или В аеропорт?
  На компютърната карта ще бъдем!

  60 Без този белег,без този знак,
  за пет години ще си В резерват.
  Като излезеш,ако ти е харесало-опитай пак?
  Но трябва да си голям глупак!

  61 Няма да има бедни!
  От богатите ще вземе,
  ще засвирят кавали медни.
  За да запази човешкото семе!

  62 Ще се движат електромобили.
  Няма да имаме страх от крокодили.
  Екологията ще бъде първа!
  Никой няма да сече дърва.

  63 Ще работят фабрики и заводи.
  Ще бъдат на почит светите синоди.
  Наука и религия ще бъдат в едно.
  А производствата екологични -така е редно.

  64 Душата -таз енергия добра,
  мъртвите в едно събра!
  Ще се открие нейната същина!
  Идат извънземните от космическата вдлъбнина.

 60. 60 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Сигурно и аз съм ...един от тях, според тези... които смятат че съм малко луд!?!?!?

 61. 61 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално
  БЪЛГАРИЯ В КРАЯ НА ХХ В.
  ТРЕТА ЧАСТ
  01.януари 2009 год.

  1. С поглед взрян отдалече,
  много неща се изясниха .
  Уж хората се осъзнаха вече.
  Много събития се разясниха.

  2. Нито царят за 800 дни,
  нито Костов за четири години .
  Скоро няма да свършат тез злини.
  Все към властта пълзят като гадини.

  3. В този свят трябва да си масон
  или най-добре направо еврейн.
  Всички са капсоловани и подредени в кашон.
  Спокойно си тече реката наречена Рейн.

  4. Унищожиха почти всичко в България.
  Пеят си и се радват на стореното.
  Като изтъркана плоча пуснали са ария.
  Не възстановяват нищо от събореното.

  5. Много жалко за България.
  С такива политици като Доган,
  незная каква игра да играя?
  Трябва да си намеря голям боздуган.

  6. Ако народът ми помогне,
  да замахна с него силно?
  Той с моя помощ да ги погне,
  а не да вие жално и милно, милно.

  7. Кой го е заблудил и накарал
  да вярва, че е “божа крава” демокрацията?
  Кой го е в тез тучни пасища вкарал?
  Да пасе сладко, сладко и да забрави за Българията.

  8. Така казал английският еврейн.
  Уйлсън Чърчил се казва и всички заблуждава.
  Своят човек е победил край река Рейн.
  Уж той е бил враг на еврейте ни убеждава.

  9. В днешният ден всичко блесва.
  Гоята се събужда и очите си отваря,
  търка ги и с ръце плесва.
  Глътнал муха устата си затваря.

  10. Световното правителство в този свят,
  са евреи или правещи се на такива.
  Гледат своите хора навсякъде да наврят.
  Целта е на всякъде всичко да срива.

  11. В Германия Ангела Меркел е такава.
  Във Франция Никола Саркози е такъв.
  После се чудим, че ни доят като крава.
  При нас Станишев също е такъв.

  12. Техни помощници са масоните.
  Всички политици са такива.
  Техни са милионерите и бароните,
  пресата с глупости главите ни набива.

  13. Масонът Илия Павлов уж е убит.
  Ахмед Доган го наследи и управлява.
  Бюджетът на България е пробит.
  Познайте кой и как го направлява?

  14. От банките в Лондон пратиха спешно
  Велчев и Василев, за какво – сетете се.
  Всичко това е мъчно и малко смешно.
  Хора от моя български народ – навреме усетете се!

  15. Всички лидери и партий,
  от едно място ги командват.
  Пред народа пеят разни арий.
  После на поразийте си се радват.

  16. Има принцип разделяй и владей.
  Те го използуват много рационално.
  Идва ми да викна – народе запей.
  Надигни глас и издигни знамето национално..!

  17. Същите евреи и масони,
  измислиха световна криза.
  Затръбиха с тръби и клаксони,
  как от нея ще се излиза.

  18. Каква наглост и страшилище ?
  Те винаги са воювали и милиони избивали.
  Ама те са “божи крави” не напити,
  все още от провидението не избити.

  19. Време е да се вземем в ръце.
  Да кажем стоп и спасим световния мир.
  Прямо да им кажем в лице.
  Нашият народ не участвува във вашият пир.

  20. Какво търсите в Ирак и Афганистан?
  Какво имате и какво сте забравили там?
  Със свойте тайни игри командвате и Пакистан.
  На вашата наглост ме обхваща ярост и плам.

  21. А нашите “мили” кукли на конци,
  каквото им кажете – това правят.
  Ще пращат на война нашите момци.
  На това дано най-после му дойде краят.

  22. Стига с тези партии, аман вече
  Ще създадем наша контра партия.
  Народе мой – стига си ревал кат мече!
  Отдай всичката си любов и симпатия!

  23. Ще изменим тази анархия.
  Ще има ред и дисциплина .
  Ще победи само нашата партия!
  Пак ще се прероди нашата родина!

  24. В България българин ще командва!
  Жалко, че вече хора не останаха.
  Народът намалява – това никак не ме радва!
  Но политиците пак са тук, те останаха.

  25. Погледнете животните, имаме сходство.
  Те парламент не си избират, а са добре!
  Най-силното командва, за това пасът в охолство!
  А ние живеем от зле, още по-зле!

  26. Тази демокрация идва от Франция.
  От така наречената Парижка комуна.
  Не съм убеден, че е добро за нашата нация!
  Водачите и обичат да разтягат много локума .

  27. Постоянно лъжат и се правят , че вярват.
  Слепи са и не виждат, че народът изнемогва!
  Без охрана пред народа не се мярват.
  Сега животът в България е като мътна локва.

  28. Затова ще изградим нов ред!
  Носител на идеята ще бъде “Контрапартия”.
  Животът ни ще бъде сладък и хубав като мед.
  Към партиите нямам много симпатия!

  29. Ще имаме президентска република!
  Ще имаме една партия, други нещем!
  Театърът да бъде закрит – иска го нашата публика!
  Ще вземем най-хубавото, без да се блещим.

  30. От социализъм, капитализъм, фашизъм.
  От всичко каквото знаем и незнаем.
  Ще използуваме всичко, без лобизъм.
  Ще ползуваме всичко, без да плащаме наем.

  31. Заводите и фабриките ще бъдат наши!
  Ще има и частни предприятия.
  Не ще допускаме да се бъркат каши!
  Народът ще участвува активно в тези мероприятия!

  32. Част от печалбите на заводите
  ще бъдат разпределяни директно.
  Президентът ще държи здраво поводите!
  Народът с печалба – това е много ефектно!

  33. Ще изчезнат разните клошари.
  Всеки ще получи парични дивиденти.
  Пак ще блеят щастливо овце в кошари.
  Светът ще признае, че ни управляват интелегенти!

  34. За някого това е голяма утопия.
  Защото при нас прекалено много се краде.
  Крадците ще бъдат пронизани от копия!
  Всеки човек на работата си ще се отдаде.

  35. Ще имаме система против кражби.
  Ще обединим светската с духовна власт.
  Стига с тези незаконни продажби.
  Ще се управлява с любов и страст.

  36. Без вяра в бога на къде?
  За управителите това е първото!
  Иначе – пак всеки ще почне да краде!
  Невярващият управител ще увисне на дървото!

  37. С божията помощ пак ще изправим!
  Ще издигнем от ново родината ни високо!
  С “бог да пази България” банкнотите ще направим!
  На всеки от нас около врата му ще бъде широко!

  38. Нека да пребъде България на веки!
  Пример за добро да бъде в света една!
  Душите на всичките хора да бъдат леки!
  Никога повече България да не бъде бедна!

  39. Това желая аз от все сърце!
  За това ще се боря винаги!
  Нека литна над земята кат перце!
  Нека остана в сърцата на хората за винаги!!!

  Съчинил и написал Малин Слатински.
  /довършил на 20.08.2009 год./ 62. 62 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  БЪЛГАРИЯ И КРАЯТ НА XX ВЕК
  II ЧАСТ
  30 януари 1997 година

  1. Най - накрая той въстана.
  Юздите на народа някой хвана.
  Стига вече - викна той
  И поведе хората на бой !

  2. Без къшей хляб и вода,
  Кога сме карали така, кога ?
  Ще я помнят дълго тази зима.
  Радваме се, че всичко вече мина.

  3. На студентите сме задължени.
  Имаха богати приближени.
  Носеше се такваз мълва,
  това не бива да навява тъга.

  4 Какво ли не бих дал,
  да спася народа си от този хал?
  Но за туй е нужна искра.
  Тя оправдава всякаква игра.

  5 Народът окупира парламента.
  Това не било по регламента.
  Надпреварваха се виновните да спорят,
  готови собственият си народ да колят.

  6 Всичко започна от кривата шапка,
  за чашата на народа бе капка,
  която най-накрая преля!
  Каквото таеше, всичкото си изля.


  7, Начев се казваше тя - шапката и мустака.
  Никой се не запита - къде е простака?
  От близо и далеч личен пример е той.
  За щяло и нещяло - винаги ще се хвърли в бой.

  8 Световните агенции признаха,
  че е нападнат Парламента узнаха,
  от беззащитни хора - деца, студенти, баби.
  В този момент - всички крякаха кат жаби.

  9. България бе най-горещата точка.
  Не остана нито една здрава плочка.
  Всичко полетя към простите глави.
  Бяха бронирани нe с каски - а с тави.

  10. И в своя последен час умуваха,
  със сила ли да щурмуваха?
  Своя гол, бос и гладен народ.
  След това да имитират борд.

  11. Най-накрая той въстана.
  Юздите на народа някой хвана.
  "Стига вече!" - викна той.
  И поведе хората на бой.

  12. Предложи им предсрочни избори.
  Обсадените се измъкнаха в ранни зори.
  За тях това бе една тълпа,
  а не народът, който възропта.

  13. Хората построиха барикади,
  да предотвратят разни рокади.
  Удобни за комунистическата власт,
  които защитаваха властта си със страст.

  14. Малко остана да пламне искрата
  и от там да започне войната.
  Страната ни да бъде в плам,
  заради инатът на комунистическият клан.


  15 Първанов и Добрев решиха дилемата!
  "Каналето" предупредително наду сирената.
  Това предаване си е народно.
  Заявявам го направо - безпардонно.

  16. Съгласиха се те накрая,
  целият народ веч не изтрая.
  "Искаме промяна, стига с таз лъжа!"
  Народе мой, за тебе аз тъжа,

  17. От далечината на времето,
  всичко ни стана ясно.
  Те ни освободиха от бремето,
  засилени към властта много бясно.

  18. Включиха се активно недостойните,
  не мога да ги смеся с пристойните.
  Софиянски, Стоянов, Надето и Костов.
  Държавният механизъм трябва да е лостов.

  19. Лесно да се управлява,
  страх към хората да не навява.
  Всеки да държи направлението,
  за което му е дадено управлението.

  20.

  31. Време е да станем нормална страна.
  Да произвеждаме и да ядем нормална храна.
  България се намира в Европа.
  Това го знае дори и "шопа".

  32. Недостойните да се уволнят,
  постоянно и навсякъде се кълнат,
  че са прави и много честни.
  Те не са съвсем много лесни.

  33. Погледнете Татарчев и СИЕ,
  Плаши ли се от досиета или не?
  Не е толкова важно,
  когато той яде само блажно.

  34. Прокурор - това е държавен обвинител,
  а не на мафията и бандитите бранител.
  В този момент точно това означава,
  чудя се кой го уволнява и назначава.

  35. Престъпниците имат много пари,
  рещу тях Татарчев свободата им дари.
  На Дорон зъбите му паднали.
  Полицаите "пишман", че са го хванали.

  36. Карамански в ареста го вкарат.
  След някое време пак го изкарат.
  С Татарчев са лични приятели.
  На добрите хора от народа неприятели.

  37. С Роко - Рашид се познава дори.
  А как не, когато са яли и пили до късни зори?
  Борбата с бандитите да почне от главата,
  а не от краката
  Умишлено не пускам цялата си поема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 63. 63 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Правилно действа Борисов!Когато парламента е ялов-някой трябва да взема решения в тая държава!Браво на Борисов!

  4itatel
 64. 64 Профил на izri05
  izri05
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Конституция на РБ: чл.1 Б.Б. е светлината, въздуха и водата. Като не е на кеф за народа няма светлина, въздух и вода!
  Тато беше демократ в сравнение с тиквето!

 65. 65 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Абсолютните или парламентарни монархии, едноличните форми на управление, под формата на диктатура, изключват донякъде лобизма; държавите просперират; общественият интерес доминира. Така че в известен смисъл е добре на власт да бъде партия с акцентуирана, властна личност за ръководител. Най- добре за обществото е, когато подобен лидер е и високо интелигентен патриот. Това, че често сменя позициите и мненията си по различни въпроси е по- скоро израз на интелигентност, отколкото на слабост, макар че е по-добре "да се дава глас само на зрели мисли".

 66. 66 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 766 Неутрално

  "...преобръща законови промени или решения на 360 градуса."
  т.е. останали са същите. Завършилите 8-ми клас биха разбрали това.
  Колкото до промените в законопроектите за половин час, не се спрягайте и заяждайте толкова - важно са решенията, не пътя за търсене на истината.
  Спомняте си, че Станишев далеч не притежаваше такава инициативност и стремеж да се решават бързо проблемите. Не напразно сега БСП са най-слабата опозиция, която е имало НС до сега, а партията му е най-мразената в момента.

 67. 67 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  До коментар [#5] от "PLAATS":

  Не че много ми харесва да решава един човек, и то този премиер, а не например някой от най-добрите министри, но ... във великобритания всички знаят, че Тони Блеър въртеше всичко. И повече влияние имаха неговите лични съветници, а не министрите му.

  Никола Йорданов
 68. 68 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#1] от "nqma zna4ka koi":
  До коментар [#11] от "nqma zna4ka koi":

  Явно не сте наясно що е лобизъм, но в положителният смисъл.
  Това, което правят герберските депутати не е такъв лобизъм.
  Това е конфликт на интереси: прокарване на закони, чрез които лично или други заинтересовани лица ще се облагодетелстват за сметка на други.
  Това е оказване на натиск и влияние чрез власт за поставане на ръководни позиции на хора, било поради икономическо, партийно или всякакво друго отношения с тях.
  Лобизмът по принцип не е лоша дума, но за това демократичните държави са приели специални закони.
  Как примерно се лобира:
  С публично обявяване на лобирането,какви цели се преследват,
  чии интереси се защитават и то без за това лобиращият по някакъв начин да се облагодетелства.
  Забранено е лобирането за близки/свързани лица или за дейности, с които лобиращият се е занимавал или е прехвърлил дейността си или ще се занимава след напускане на Парламента поне за 3 години след това.
  Какво се случва в нашият Парламент,само с няколко примера:
  Депутатът Емил Димитров лобира при закона за повишаване на акциза на цигарите,а след това за тютюнопушенето, защото негови бивши фирми се занимават с дистрибуция на вносни цигари,после за закона за горите - преди да стане депутат от ГЕРБ и техен голям спонсор 'много законно' и на много изгодни за него цени е направил заменнки на гори за над 1000 декара.
  Фидосова си прие закон за нотариусите,който я облагодетелств,защото има такава кантора,макар сега да е прехвърлена /временно/, а когато напусне Парламента пей сърце!
  Десислава Танева лобира за поправката или приемането на 4 закона,касаещи земеделските арендатори, голяма част от които свързани с ТИМ/зърнопроизводство,мелници и т.н./ . Същата преди депутатството си е член на повече от 15 такива фирми свързани с такива дейности.И най-фрапиращият проектозакон -
  да се задължават собствениците на земя при продажба да я предлагат първо на арендатора си.Крещящо нарушаване на правото на частна собственост и Конституцията.
  Да не говорим за изцепките на Л.Иванов, и двамата коректори на Държаен вестник за наркотичните вещества.
  Ето това са разликите.Прилики за лобиране няма.

  До коментар [#32] от "merkel":
  Напълно се съгласявам с Вас за влога на държавните дружества в банката на ДПС/Делян Пеевски при Тройната коалиция.
  Но защо премълчавате, че при сегашното управление този влог не само че не е намален или пропорционално разпределен между още банки след конкурс, а е увеличен.
  Може би не е удобно да си спомняте за срещата между сегашният и бивш при кабинета Станишев зам. министър на финансите Горанов и Делян Пеевски в един столичен ресторант
  ей така по на кафе за един час?
  И защо все още не е оповестено за промяната за тези влогове,както бе обещано,а срокът за това отдавна изтече?
  Явно много неудобни въпроси на фона на уж разграничаването На ГЕРБ с ДПС. Или това е за орталъка?
  В същото време за една нощ медиите собственост на Ирен Кръстева/ДПС промениха на 180 градуса отношението си към управляващите, като са най-големите им защитници и рупори.
  Може би това е 'висшият пилотаж' в политиката на ГЕРБ?
  Само питам.


 69. 69 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Мутрата вече 10 г. руши държавните институции.

  На мутрата държава не му трябва. Трябва му матриял за рекет, ограбвамне, лобизъм и корупция.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 70. 70 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 225 Неутрално

  селски глупости, парламента като ПР агенция на ББ,
  първо някой подмазвач измисля някаква несъстоятелна глупост, след което ББ идва и оправя нещата и докога така,

 71. 71 Профил на wiseman
  wiseman
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Авторът на статията е написал: "Това не е първият път, в който Бойко Борисов преобръща законови промени или решения на 360 градуса."

  Тове е както онази велика мисла на др.Тодор Живков: "Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса."

  Браво!

 72. 72 Профил на Pro-european
  Pro-european
  Рейтинг: 442 Весело

  и добре, че е така!

  Колективната безотговорност в парламента + ниското качество на последния правят заглавия като това положителни новини.

 73. 73 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 605 Неутрално

  България никога не е имала по-деструктивно управление от настоящето.
  Не просто се краде, а се рушат основите на държавното управление, при това нагло, безугледно, с овчето одобрение на дрогирания от популистки акции матрял.

 74. 74 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Неутрално


  НОСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ МУ ВИКАТ ..

  Ееееххх КАКВИ ГОДИНИ БЯХА:

  ЕДИН ПРОЧЕЛ ....
  ДРУГ НЕ ПРОЧЕЛ АМА РАЗПИСАЛ ...
  "ДЕЛОВОДИТЕЛСКИ" ГРЕШКИ ....

  АМА ЗАМЕНКИТЕ ГИ ПРАВЕХА ПЕРФЕКТНИ !!!!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 75. 75 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Ами преди само двайсетина години си го имахме такъв парламент и такива депутати в него ,само ги комондваше Живков. Някъде, в конституцията пише България е парламентарна република. Ама като си избираме такива парламентаристи -плужаци, заслужаваме си милиционерската демокрация.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 76. 76 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 8 Весело

  Това, че ББ прокарва решенията си по този начин не е толкова лошо. След време, когото говната започнат да смърдят никой няма да се крие зад "решение на Народното Събрание", а просто ще сочат бат' Бойко и ще кажат "Е те този е злосторника, ние всички сме невинни и по бели гащи!"

  Хесапов - герой на нашето време
 77. 77 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  И Бог каза:........
  И стана така, всеки имот беше по 10 хил.лв.

 78. 78 Профил на Ilo
  Ilo
  Рейтинг: 388 Любопитно
 79. 80 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Зенола написа ,,а се рушат основите на държавното управление"

  Разбрал си Зенола ,ама не до край - Точно в това е смисъла - Да бъде унищожена държавността за да бъдем свободни.

 80. 81 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Хайде, хайде. И него щезабравим кой беше, особенно ако влезе в затвора заедно със сто и педесет хиляди придружителя ...до двеста хиляди души-все апаши и отбор юнаци!? Всички които са управлявали през последните двадесет години!?В затвора и работа за ...родината! Толкоз!!!

 81. 82 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Това,че на пръв поглед ума на 240 е повече от ума на 1 , е наследено и непроверено твърдение като факт. Още от древни времена, съвсем демократично хората са избирали диктатор, тогава когато времената са били тежки. Ако бихме приели, че българите са хора, че тези хора са разумни и са избрали диктатор, че диктатора се казва Бойко Борисов, че времената са тежки, то можем да се надяваме, че идва края на тежките времена за съвременната демокрция.
  Оказва се истина,че едноличните решения на Б.Борисов са доста по-разумни от съвкупния продукт на 240-те.
  Все още се спори, дали народите е трябвало да търпят патрициите, вместо да изберат онзи, който назначи кон за сенатор.
  Примера може и да не е особено сполучлив, като се има в предвид, че конете са по-кът от сенаторите. Да вкараш кон в сената е събитие, което не кореспондира с това да извадиш сенатор от сената.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK