Надежди за изгодни покупки предизвикаха нов ръст на американските борси

С мисълта, че цените на акциите сега са изгодни за покупка, инвеститорите на американския фондов пазар предизвикаха малко рали днес, което приключи с около процент ръст на основните индекси. Повишението на борсите поведе банката Goldman Sachs, коятo, след като се размина с наполовина по-ниска от очакваната глоба от регулатора, днес продължи да поскъпва. Акциите на банката затвориха с 2.2% ръст след разпродажби по-рано през деня, предизвикани от  новината за спад на печалбата за второто тримесечие с 82%, което е по-силно от очакваното.


Един от основните индекси, Dow Jones Industrial Average, затвори при 10 229.96 пункта, с 0.74% нагоре. С малко над процент се повишиха други два ключови индекса - NASDAQ Composite, който приключи търговията на 2222.49 пункта, и S&P500 на 1083.48 пункта.


"Много акции започнаха сесията със слабо представяне, така че това се оказа възможност за покупка от страна на хората, които са склонни да поемат риск, коментира пред Ройтерс Питър Коста, президент на базираната в Ню Йорк компания Empire Executions.


Влияние върху американския пазар оказаха и данните за неочакван спад на започнатите нови жилища, но исканията за разрешителни за строеж, което е показател за бъдеща активност, са нараснали, посочват от Ройтерс. Пред агенцията Анди Фицпатрик, инвестиционен директор на финансовата компания Hinsdale Associates, коментира така: "Излежда, че вниманието се обръща към икономическите новини, които в последната сесия бяха по-добри от публикуваните корпоративни печалби."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK