Пътната агенция промени условията по договора с "Мапа Дженгиз"

Пътната агенция промени условията по договора с "Мапа Дженгиз"

© Красимир ЮскеселиевАгенция "Пътна инфраструктура" подписа пореден адендум (документ, с който се променят условия или срокове по договор) с турската фирма строител на магистрала "Люлин" - "Мапа Дженгиз", съобщиха от ведомството. Със подписания документ се регламентират новите неустойки, които изпълнителят ще дължи при неспазване на сроковете за изграждане на инфрастурния проект. Магистрала "Люлин" трябва да е дълга около 19 км и да свързва столичното околовръстно шосе с магистрала "Струма", която също не е готова.


Договорът за строителството на "Люлин" е подписан през лятото на 2006 г., до миналата година от магистралата бяха построени едва 5 км. Общата стойност на проекта е 137.3 млн. евро, от които 75% са осигурени от европейската предприсъединителна програма ИСПА. От агенция пътна инфраструктура обясняват, че за да бъде осигурено 100% финансиране на магистралата с евросредства, тя трябва да бъде готова до края на 2010 г.


С подписването на днешния документ, трябва да се избегне до голяма степен възможността за бъдещи спорове между двете страни, обясниха от пътното ведомство. Изпълнителят ще дължи неустойка, в размер на 14 млн. евро,при неспазване на срока, определен за завършване на строително-монтажните работи, а именно 15 май 2011 г. "Мапа Дженгиз" е поела задължение да наеме българска работна сила, включително и тази на подизпълнителите, която да е не по-малко от 70% от всички хора заети по обекта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK