"Бългериън пропърти дивелопмънтс" вече е едноличен собственик на логистичен парк "Варна"

Бългериън пропърти девелъпмънтс" (BPD) вече е едноличен собственик на логистичния парк във Варна, след като е изкупил акциите на "Феърплей къмършъл", която държеше 50% от собствеността, съобщиха от фонда за недвижими имоти, без да посочат стойността на сделката. 


"Влизането на "Бългериън пропърти девелъпмънтс" като едноличен собственик на логистичния парк ще ни даде възможност да фокусираме бизнес стратегията на дружеството върху разгръщането на потенциала на комплекса да привлича компаниите, търсещи модерни логистични площи", коментира в съобщение Филип Пашов, изпълнителен директор на BPD.


По думите му качеството на комбинацията от складови, офисни и търговски площи дава отлични бизнес възможности както за логистични и транспортни компании, така и за търговците на едро.
От юли комплексът има нов наемател - българският партньор на международната транспортна компания Gefco - Act Logistics. На площ от над 600 кв.м ще бъдат разположени офисът и складови помещения на компанията. Договорът за наем е за 5 години.


Компанията развива дейност в областта на международния транспорт и логистиката на товари и най-вече на сухопътните групажни превози в страните Франция, Белгия, Италия, Испания, Румъния и Турция. На територията на България фирмата е представена в София, Варна, Русе и Пловдив. В София разполага с 6000 кв.м складови площи, а в Русе - с 1000 кв.м.


"Логистичен парк Варна" е разположен в западна промишлена зона на града. Общата застроена площ е от над 120 000 кв.м. Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки логистичният парк осигурява и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK