Tърси сe строител на щанда за изложението в Лондон

Икономическото министерство е обявило обществена поръчка за изработка на националния щанд на България на туристическото изложение World Travel Market (WTM) в Лондон по предварително разработен проект. Това става ясно от обявление в регистъра на обществените поръчки. Прогнозната стойност на търга е 245 хил. лв. без ДДС, а оферти могат да се подават до 27 септември.


Тази година за първи път изпълнителят на щанда работи по готов идеен проект. Досега търговете се провеждаха, като компанията, която спечели със свой проект поръчката, впоследствие го изпълнява. В началото на годината беше обявен конкурс за идеи, а министерството откупи авторските им права.


Тогава от ведомството обясниха, че целта е да се уеднакви визията на щандовете, както и да се спестят средства. Така с настоящия проект страната ще се представи за изложенията в Лондон, Берлин и Москва. Кандидатите в конкурса за изработка на щанд трябва да представят данни за оборота си през последните три години, други изпълнявани проекти и препоръки.


Изложението WTM в Лондон ще се проведе в началото на ноември и е най-голямата борса преди зимния туристически сезон. Традиционно на нея се представят около 20 български компании и сдружения. През тази година за първи път на изложението ще има секция за компании, предлагащи оборудване за зимни спортове. През миналата година на борсата бяха сключени близо 1.1 млн. договора, сочат данните на организаторите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK