"Слънце Стара Загора - табак" може да издаде облигации за 10 млн. евро

Бившата цигарена фабрика на "Булгартабак" в Стара Загора - "Слънце Стара Загора - табак", може да издаде облигации за 10 млн. евро. Това става ясно от съобщение на компаията до x3news, в което се посочва, че подобно предложение ще бъде разгледано на извънредно общо събрание на компанията, насрочено за 25 октомври 2010 г.


На самото събрание ще станат ясни конкретните параметри по емисията. Тя ще бъде регистрирана за вторична търговия на Българската фондова борса в срок от шест месеца след издаването й, става още ясно от материалите за събранието.


Допълнително акционерите на дружеството ще гласуват и промяна в устава на компанията, според която в срок от пет години тя ще може да издава облигации за 10 млн. евро, включително конвертируеми, което не изключва възможността "Слънце Стара Загора - табак" да потърси финансиране и чрез този вид дългов инструмент.
Ръководството на цигарената компания "Слънце Стара Загора - табак" ще има правото за период от пет години да издаде облигации за 10 млн. евро, съобщиха от дружеството. Част от ценните книжа ще бъдат конвертируеми. Облигациите ще се регистрират за търговия на Българската фондова борса в срок не по-дълъг от шест месеца от издаването й.


"Слънце Стара Загора - табак" е бивша фабрика на държавния холдинг "Булгартабак", приватизирана през лятото на 2008 г. Собственик на дружеството тогава беше "Бизнес център Изгрев". През есента на 2009 г. свързаното с групата на "Химимпорт" дружество "Сила холдинг" придоби 92.92% от капитала на "Слънце Стара Загора - табак" от дъщерното си "Бизнес център Изгрев".


"Слънце Стара Загора - табак" е сред основните производители на тютюн за пушене в България. Компанията продава тютюн с марката "Съни", който се предлага на пазара в 11 разновидности. Компанията предлага и цигари "Армеец", като вече има и кутии с по 10 броя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK