Кабинетът ще променя закони по предложение на германски фирми

Росен Плевнелиев

© Надежда Чипева

Росен ПлевнелиевПравителството ще предприеме конкретни действия по предложенията на германските компании, работещи в България, за законови промени. До посещението на германския канцлер Ангела Меркел в България на 11 октомври трябва да има конкретни предложения от каталога "101 идеи за европейска България", които правителството ще реализира. Това каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев по време на работна среща с фирми, които членуват в Германо-българската индустриална търговска камара, съобщиха от организацията.


В края на юли камарата даде на правителството каталог с идеи за промяна на 24 закона - основно данъчни и търговски. Сред идеите е да не се дължи такса смет за необитаеми сгради и незастроени имоти, в които няма стопанска дейност. Германският бизнес настоява и колите с екодвигатели да се облагат с по-нисък данък. Сега основният фактор за определяне на данъка е мощността. Сред предложенията е и при изграждането на инфраструктура от частна компания на държавен или общински терен разходите за това да се приспадат преди облагане и да намаляват налога.


На днешната среща Плевнелиев съобщил на представителите на германския бизнес, че премиерът Бойко Борисов е разпределил предложенията им по министерствата веднага, след като му били връчени. За всяко от предложенията си камарата ще получи писмено становище, а скоро ще бъде сформирана работна група между представители на кабинета и камарата, която ще реализира предложенията в каталога.

Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Доколкото знам България се води суверенна държава и е една от 193-те международно признати суверенни държави, съгласно дефиницията на Споразумението от Монтевидео от 1933 година.

 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аха да се ентусиазирам и се сетих, че от година и нещо вече слушаме обещания за реализиране на прекрасни идеи, като краен разултат обаче все още няма нищо конкретно свършено: нито "разтърсваща" реформа в образованието, нито така жизнено необходимата пенсионна реформа, за реформата в здравеопазването дори и не искам да мисля, там от толкова скандали и обвинения в лобизъм всеки нормален човек се е отвратил.

  Тъй, че аз към въпросните 101 предложения, които кабинетът уж щял да имплементира, се отнасям така:

  101 неизпълнени обещания повече или по малко е абсолютно все тая...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на galinr
  galinr
  Рейтинг: 531 Неутрално
 4. 4 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Това е лобизъм и то не в полза на България, а на Германия. Досега бяхме колония на СССР, а сега на кого сме?

  Утре всички на митинга!
  http://www.dveri.bg/content/view/11991/172/

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 5. 5 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Колко от пишещите по-горе са чели предложенията? Те можеха да бъдат написани от всеки българин представител на компания изкарваща парите си по стария начин с работа. Това, че не го е написал, по-скоро трябва да се свързва с отчаянието спрямо политиците, отколкото с липса на желание. Някои от предложенията са писани от българи, жалкото е че политиците слушат представители на чужди компании вместо да питат българските...

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#1] от "latcho59":

  До колкото знам България е "суверенна" пред универсалното право и честните бизнесмени от Запад, които не щат и да стъпят тук. Но.. България е част от ПостСъветското икономическо и мафиотско пространство. Място, където всеки руски мафиот не просто е добре дошъл да пере пари и върти "бизнес" за стотици милиони както той си знае, но и място, където ПостСъветските мафиоти се "натурализират" изключително бързо като получават гражданство!
  Не съм доволен нито от първото, нито от второто! Защото съм работил както за германски, така и за други работодатели! И съм останал с много добри впечатления точно от германските!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Ау,как лъснаха червените дупета на по горе пишещите!!
  Прекрасно е нали?

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#7] от "~":
  Кой си ти капитан Немо? Името Немо, което преведено от латински означава „никой“ ...

 10. 10 Профил на jacpot
  jacpot
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#1] от "latcho59":

  Аз си мисля, че с оглед на глобализацията тази дума "Суверенитет" загуби известна част от стойността си! А зад нея стоят доста отговорности , политически и икономически , а именно тях няма кой да ги отстоява във България! Така че ми се струва малко смешно, че някои в този форум се засягат от откровеното писание!

  jacpot
 11. 11 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#6] от "be_google":

  Какво е ГЕРБ? Едно сборище на бивши комунисти или техни деца. Не е лошо някой сайт да ни ги представи депутатите-кой какъв е бил или чий син е. Защото един от депутатите Даниел Георгиев, 33 годишно некадърно хлапе със диплома от средно образование 3.76 е син на сегашния кмет на Ботевград, бивша номенклатурана ГК на БКП.

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#10] от "jacpot":
  Какви са тези отвлечени понятия суверенна държава ...с оглед на глобализацията тази дума "Суверенитет" загуби известна част от стойността си...какво бихте отговорили, ако някой ви попита: Имате ли съвест ?
  Може много да се разсъждава по този въпрос, защото това е част от стойностната система на един човек. В един български филм, сниман непосредствено след прехода, един от главните герои казваше: - Какви са тези отвлечени понятия, като съвест, достойнство и т.н.?
  Какви са тези отвлечени понятия суверенна държава-това ли е въпроса ?

 13. 13 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Аз се ожених и загубих суверенитета си, но пък завладях жена си. Така и България. Но пък завладя 26 други държави, а наред са още най-малко две - Хърватско и Исландия

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  На всички комунисти, които критикуват правителството тук ще кажа, че това е съвсем нормална практика и както немското правителство променя закони по предложение на български фирми така и българското правителство трябва да прави същото!

 15. 15 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  до 13 ггте

  България е завладяла 26 държави?! По-скоро 26 страни я завладяха, а ти само си мислиш, че си завладял жена си Тези индивидуално-сексуални сравнения не вършат работа по отношение на една страна.

 16. 16 Профил на victorio
  victorio
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това са малки стъпки, които постепенно подобряват бизнес климата в държавата и за немските и за българските фирми и са особено важни за привличане на инвестиции, които ще повишат доходите и стандарта на живот на глупаците, които плямпат за суверенитет. Северна Корея е например особено суверенна държава.
  Да се поучат и българските бизнес лидери - вместо да лобират за себе си, да изискват простички подобрения и облекчения за всички.

 17. 17 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До "7":Моля бързо посочете случай,поне един,при който немското правителсктво е променило закон по предложение на български или на каквито и да било други чужди или местни,германски фирми.Няма да издребнявам като оспоря въобще възможността едно правителство/с изключение на военните режими/ да може да променя закони.Това неможе да направи дори и такъв вселилен президент като Обама.Той лее доста много пот,за да прокара и най-дребна законова поправка в конгреса.

 18. 18 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 504 Гневно

  Да бе да. Германски компании... Плевналийчето дето е настроило сумати офис сгради трябва да им плаща такса смет и данъци, но явно не ще. Та сега ще променим закона, че да му угодим. Типично по български...

 19. 19 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Поправка.Молбата ми е към "14".Моля "7" за извинение.

 20. 20 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#19] от "molesan2":

  Това тепърва ще започва да става. Когато премиерът твърди, че Сименс не си изпълнява договора той не се обръща към съда, а каза, че ще говори с канцлера Меркел. Това означава, че нашият премиер решава въпросите много по бързо защото вместо да занимава корумпираните и бавни съдилища той действа директно с немското правителство!

 21. 21 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Ганьо има болезнената нужда да целува чужди за.ници.
  И кво сега, до 11-ти октовмри ше мъдрим как да се подмазваме на Меркел ли?

 22. 22 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер (Линднер Ирис Имобилиен, Ирис Интернешънъл, Линднер България, Линднер Имобилен Мениджмънт), работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти и ще предприеме конкретни действия по предложенията на германските компании, работещи в България, за законови промени. Предложение за законопроект - България се присъединява към ФРГ и става провинция на страната.

 23. 23 Профил на email
  email
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#3] от "galinr":

  Защо да е унижение? Ако така разбираш нещата стой си унизен тогава. Япония до втората световна война какво е представлявала? Едно голямо нищо. Защо за тях не е унижение, че са копирали де що могат от германците ... закони, технологии... виж ги сега!

 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  България е суверенна държава - Одобрение 0
  от 46 гласа - “НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША!”
  “Който ни освободи,
  той ще ни пороби!”

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK