British Airways, Iberia и American Airlines ще започнат споделяне на приходите

British Airways, Iberia и American Airlines ще започнат споделяне на приходите

© Associated PressДългоочакваното споразумение за споделяне на приходите от трансатлантически полети между British Airways, Iberia и American Airlines е вече факт, след като  British Airways официално обяви, че го е подписала, пише "Файненшъл таймс".


Според споразумението всеки един от трите превозвача ще получава дял от приходите от продадени билети по трансатлантическите полети на която и да е от трите авиокомпании.


Търговското сътрудничество между трите компании ще включва всички трансатлантически полети между Мексико, Канада, и САЩ до всички страни в Европейският съюз, както и Норвегия и Швейцария. Комбинираните приходи на трите превозвача от трансатлантически полети се оценява на около 7 млрд. долара годишно.
Споразумението ще влезе в сила от октомври, като British Airways не оповестиха точна дата.


То ще помогне трите авиокомпании да създадат обединението Oneworld, което ще конкурира другите авиационни обединения като Star Alliance и SkyTeam.


Star Alliance и SkyTeam вече получиха одобрението на американските регулаторни органи за създаването на трансатлантически консорциум. Макар, че нямат одобрението на европейските регулатори, които все още изследват подробностите около обединенията, те извършват нормално дейността си и без тяхното разрешение, коментира "Файненшъл таймс".


Oneworld получи разрешение от американското министерство по транспорта през февруари за осъществяване на обединението. През юли, европейските регулатори също одобриха търговският съюз. Брюксел одобри и отделен казус по сливането между British Airways и Iberia.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK