Оман ще възобнови строежа на голф комплекс на Тайгър Уудс

Правителството на Оман предприе стъпки по възобновяване на замразения до момента проект за построяването на голф комплекс в Дубай, който е брандиран от Тайгър Уудс, съобщи "Блумбърг".


Работата по комплекса ще бъде подновена през първото тримесечие на 2011 г., това стана възможно след като разработващата компания Sama Dubai се съгласи да предаде по-голяма управляваща роля на оманското правителство.


Компанията се сля с Dubai Properties Group и Tatweer през август 2009 г. беше затрупана с изплащането на неустойки след спукването на имотния балон в страната по време на икономическата криза. Друг голям проект на стойност 3 млрд. долара на компанията в Мароко е също замразен.
В началото Sama Dubai разработваше проекта, а инвестиционното звено за развитието на туризма в страната Omran, беше само партньор.


"Сега това отношение се измени и Omran ще може да поеме по-водеща роля в развитието на проекта", заяви мениджърът на Omran, Ваел Лавати.


Плановете за построяването на голф игрище и вилна зона, която да включва около 5 720 къщи и четири хотела, като той се ще се намира близо до столицата на Оман - Мускат. Времето за изграждането му ще отнеме около пет години. Параметрите на проекта брандиран и изпълнен по дизайн на Тайгър Уудс, ще трябва да бъдат преразгледани.


Правителството на Оман възнамерява с поемането на част от управлението му, да бъде редуцирана вилната зона до 2 000 къщи, докато игрището и хотелите остават с непроменени характеристики. В момента компанията притежава 70% от проекта, докато останалият дял се държи от Оман. Това може да се промени и държавните иснституции да получат по-висок дял.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK