Започва премахването на незаконни павилиони в Слънчев бряг


300 акта има издадени досега

Ръководството на акционерното дружество "Слънчев бряг" започва да премахва принудително незаконните временни обекти в курорта и същевременно работи по нова схема за поставянето на павилиони и др.


Това съобщиха в понеделник от компанията, чийто мажоритарен дял е държавен. За премахването на обектите, които според хотелиерите загрозяват комплекса, беше решено още в началото на летния сезон.
По време на летния сезон служители на дружеството, община Несебър и районната инспекция за строителен контрол са съставили 300 констативни акта за незаконни постройки, съобщи пред БТА членът на борда на директорите Златко Димитров.


Издадени са и близо 130 заповеди за премахване на обектите, като всички от тях са били обжалвани и има влезли в сила съдебни решения. До момента дружеството е изпратило 70 покани към собствениците на незаконни временни обекти да ги премахнат. В случай че откажат, ще се премине към принудително събаряне.


През последните няколко години хотелиери често се оплакваха, че дори в собствените им дворове има незаконни обекти, както и такива по тротоари, алеи и други места. Въпросът отново беше повдигнат в началото на туристическия сезон. Очаква се новата схема за поставяне на временни обекти да бъде готова до края на годината.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK