JPMorgan увеличи печалбата си до 4.4 млрд. долара


22% е ръстът на финансовия резултат за тримесечието

JPMorgan Chase отчете ръст на печалбата за третото тримесечие, която е подпомогната от по-ниските загуби на звената за кредитни карти, коментира "Ройтерс". Печалбата на банката за периода нарасна с 22% от 3.6 млрд. долара на 4.4 млрд. долара на годишна база. Втората по големина на активите банка в САЩ отчита и приходи от 24.3 млрд. долара.


Загубите на банката по ипотечните и потребителските кредити намаляха през тази година заедно със съживяването на американската икономика. Остават съмнения обаче откъде ще дойде бъдещ растеж, след като кредитната книга на JPMorgan не се увеличава.
Банката е заделила по-малко средства за покриването на непогасяеми потребителски кредити през третото тримесечие, като причината за това е, че е определила като такива по-малко взимания. Анализатори и инвеститори се съмняват, че другите големи американски банки - Citigroup и Bank of America, ще могат да достигнат резултатите на JPMorgan, като публикуват своите финансови отчети другата седмица, коментира "Ройтерс".


JPMorgan отчита ръст на печалбата при услугите за кредитни карти, където е отчетена печалба от 735 млн. долара, а през същия период предходната година е на загуба от 700 млн. долара. Предлагането на банкови продукти също отчита ръст. Спад на печалбата има при инвестиционното банкиране, която е 1.2 млрд. долара.


Силни понижения има и при ипотечните заеми и другите видове потребителско кредитиране. Там независимо от по-малкото заделени средства за покриване на загубите по необслужваните кредити понижението на печалбата е с 50% на годишна база до 207 млн. долара.


Според изпълнителния директор на банката Джейми Даймън загубите на ипотечните кредити ще се задържат високи през следващите тримесечия.
"Ако икономическите условия се влошат, ще се повишат и загубите по ипотечните кредити", заяви Даймън.


След приемането на финансовата реформа в САЩ през лятото JPMorgan е принудена да въведе някои промени в бизнес мрежата си. Банката миналия месец обяви, че 45 търговци, които са оперирали независимо до момента, се прехвърлят в ново звено към бизнеса с управление на активи на JPMorgan.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Stefanaki
    Stefanaki
    Рейтинг: 983 Неутрално

    след като кредитната книга на JPMorgan не се увеличава... ей буквалисти а какво става с дебитната книга и от кое издание е тя...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK