Големи компании ще обсъждат с представители на кабинета развитието на икономиката

Представители на най-големите компании, работещи в България, и членове на Европейската кръгла маса на индустриалците (ERT), ще обсъдят днес с представители на правителството предизвикателствата пред икономиката. Част от темите на форума, който се прави за десети път, са свързани със законите за ДДС и акцизите, климатичните промени, използването на възобновяемите енергийни източници и биогоривата, както и образуването на такса смет.


В срещата освен българските компании, членуващи във форума, ще присъства и делегация от централното звено на ΕRT. Те ще се срещнат с ключови за бизнеса министри като отговарящия за финансите Симеон Дянков, икономическия Трайчо Трайков и министъра на екологията Нона Караджова.


Европейската кръгла маса на индустриалците е форум, обединяващ около 50 европейски индустриални лидери, чиято цел е да се развива конкурентоспособността и да се стимулира растежът на икономиките в Европа. В организацията членуват председатели на управителни съвети и изпълнителни директори на големи европейски фирми. В България организацията обединява  компании с над 3 млрд. лв. оборот за последната година, в които работят повече от 10 хил. души. Общите им инвестиции в страната за последните пет години са повече от 1 млрд.лв. Те са
и сред най-големите данъкоплатци в страната. Координатор на съвета за България е изпълнителният директор на ОМВ Теодора Георгиева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK