Наградата на Empower за млади предприемачи ще бъде връчена на 1 ноември

Победителите в конкурса на Empower за млади предприемачи ще бъдат обявени на специална церемония в столичния Sofia Live Club на 1 ноември. За финалната фаза се класираха седем проекта, които ще се борят за награди на обща стойност от над 200 хил. лв., съобщиха от организаторите.


Журито ще може да оцени допуснатите до финала проекти по рано през деня. То е съставено от управители на водещи организации, партньори на конкурса, както и от висши представители на държавната администрация и от американското посолство.


За тазгодишното издание на конкурса бяха подадени 191 документи за участие, като интересът е задминал и очакванията на организаторите. През лятото всеки един от проектите беше оценяван от двама независими съдии, експерти по съставяне и оценяване на бизнес планове. От всичките кандидати бяха избрани 20 най-добри бизнес плана, които бяха подложени на втора оценка от друго двучленно жури, които избраха седем проекта за финалната фаза.
Най-високо оценените седем млади предприемачи, заедно със своите бизнес екипи са поканени да представят идеите си пред финалното жури. Победителят в конкурса ще получи 100 хил. лв, неговият подгласник 60 хил. лв, а класиралият се на трето 40 хил. лв. Ще бъде раздадена и специална "Зелена награда", която ще се връчи отделно.


"Мисля, че това състезание е доказателство за невероятния предприемачески дух на младите българи", коментираТомас Хигинс, председател на Фондация Empower United в официално съобщение до медиите. "В България има таланти, които имат добри идеи и се нуждаят единствено от финансиране, за да започнат да развиват собствен бизнес, а всички знаем колко важно е това за задвижването на икономиката в този кризисен период", допълва той.


Конкурсът е инициатива на Фондация Empower United, а партньори в начинанието са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Societe Generale Експресбанк, "Фондация Моторола", CMS Cameron McKenna, AES, Adecco и "Екобулпак".


Конкурсът се провежда и подкрепа на Американската агенция за международно развитие.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK