Печалбата на "Унифарм" скача заради свити разходи и повече продажби

С леко увеличение на продажбите и спад на разходите фармацевтичната компания "Унифарм" излиза с 1.77 млн. лв. печалба за деветмесечието при едва 702 хил. лв. година по-рано. Това показва финансовият отчет на дружеството, което е част от групата на "Софарма". Според доклада за дейността основната част от продажбите продължават да се реализират на вътрешния пазар.


Към края на септември стойността на общите продажби е 14.14 млн. лв., с 3.5% ръст на годишна база. По-голяма част от тях са от продажба на продукция – дружеството има много малко други постъпления. В същото време разходите за дейността са паднали с почти 5 на сто до 12.4 млн. лв. От тях са увеличени разходите за материали и заплати, намалени са тези за външни услуги, както и осигуровките.


Дългосрочните задължения са нараснали до 520 хил. лв. при 300 хил. лв. година по-рано. Почти половината от тях са банкови заеми, каквито не е имало към края на септември миналата година, а останалите са в графа "Други". 


Финансови резултати (в млн. лв.)
ПоказателСтойност и промяна за година 
Печалба1.77 +153%
Продажби14.14 +3.5%
Разходи за дейността12.4% -4.5%
Активи20 +4%
Източник: x3news.com


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK