"Неохим" обяви, че вече работи с пълни мощности

Торовият завод "Неохим" вече работи на пълен капацитет, след като е пуснал всичките си мощности, съобщиха от компанията. Заводът почти спря работа още миналата година заради газовата криза през януари и по-слабото търсене на изкуствени торове от земеделските производители, които страдаха от спада на икономиката.


Това принуди компанията за известно време да намали до минимум работата си, а част от персонала беше пуснат в неплатен отпуск. През септември миналата година "Неохим" обяви, че ще започнат работа на пълен капацитет, но само няколко месеца по-късно слабото търсене отново принуди компанията да намали работата си. През пролетта дори беше съобщено, че ще има съкращения на работници.


В доклада си за дейността през деветмесечието от компанията съобщиха, че от юли до септември продажбите са се увеличили, но не дадоха никакви прогнози какви са очакванията им до края на годината, тъй като влияние върху това оказват много фактори – икономическата криза, климатичните промени, субсидиите, изплащани на фермерите.


Към края на деветмесечието дружеството отчита 100.4 млн. лв. приходи от основна дейност, с 65% ръст за година. Същевременно загубата от дейността пада наполовина до 7.5 млн. лв. За разлика от миналия септември обаче "Неохим" приключва с краен резултат от 8 млн. лв. загуба при 16.8 млн. лв. печалба преди година. 

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK