Приходите и служителите на "Делойт" продъжават да се увеличават

Консултантската компания "Делойт" е станала глобален лидер по приходи и брой на служителите си в сектора, който оперира, съобщиха от дружеството в България. В периода 2005-2009 г. компанията е изпреварила конкурентите си с 2.7-3.3% годишен ръст.


За финансовата година към 31 май 2010 "Делойт" има общи приходи 26.6 млрд. долара и почти 170 000 служители в световен мащаб, като приблизително 35% от тях са в стратегическите пазари, става ясно от информация на компанията.


През следващите пет години са предвидени над 1 млрд. долара за инициативи за развитие и растеж, както и назначаване на повече от четвърт милион служители.
Основните мотори за растежа на "Делойт" през последните години са придобивания и инвестициите в стратегически и развиващи се пазари. "През всичките тези години целта ни никога не е била да бъдем най-големите – постоянният ни стремеж винаги е бил да бъдем най-добрите, да бъдем пример за най-висок стандарт на професионализъм", каза Джим Куигли, глобален изпълнителен директор на "Делойт".


От компанията посочиха, че за последните пет години са инвестирали над 1 млрд. долара, като половината от тях са в стратегическите пазари като Бразилия, Китай, Индия, Япония, Средния Изток, Русия и Югоизточна Азия, както и редица европейски страни. Компанията е вложила и 300 млн. долара в изграждането на свой университет в близост до Далас.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK