Войната на Събев и Ершов за "Петрол холдинг" се пренесе и в "Петрол"

Полиция и частни гардове охраняваха извънредно събрание на дистрибутора на горива, на което холдингът се оказа с двама паралелни директори

Борбата за надмощие от последните няколко месеца между двамата основни акционери в "Петрол холдинг" - Митко Събев и Денис Ершов, се пренесе и в ключовото за холдинга дъщерно подразделение - дистрибутора на горива на дребно "Петрол".


Вчерашното извънредно общо събрание на дистрибутора беше белязано от необичайно засилено присъствие на полиция, частни охранители, бодигардове и адвокати. Това видя на място пратеник на "Дневник", който пожела да бъде гост на събранието, но не беше допуснат. На него трябваше да се гласува финансовото оздравяване на един от основните филиали на "Петрол" - компанията за търговия на нефтопродукти на едро "Нафтекс петрол".


На входа на сградата и пред залата в централата на "Петрол" на бул. "Черни връх" присъстваха полицаи и гардове на външна частна охранителна компания, които стриктно проверяваха всички желаещи да присъстват. В един момент в процеса на легитимиране се получи и леко напрежение между част от гардовете и стоящи пред залата външни лица, за които имаше информации, че са охранители на Денис Ершов. Ершов присъстваше на събранието, Събев не беше забелязан на него.
Напрежение е имало и по време на самото събрание, след като възникнал спор кой да е представител на "Петрол холдинг", обявиха пред "Дневник" участници. Довереното лице на Денис Ершов Иван Кутевски представил пред акционерите на "Петрол" издадено на 22 ноември удостоверение от Агенцията по вписвания, в което той е посочен за изпълнителен директор на холдинга.


От ръководството на "Петрол" и лагера на Митко Събев обаче му обяснили, че легитимен изпълнителен директор на холдинговото дружество е само Орлин Тодоров. На Кутевски е било разрешено да присъства, като събранието е продължило с паралелно гласуване на двамата представители на "Петрол холдинг". Очаквано те са гласували противоположно по почти всички точки от дневния ред. От лагера на Ершов на края са се заканили, че ще атакуват в съда провелото се общо събрание.


Тепърва от протокола от събранието ще стане ясно и дали е спазена законовата уредба за публичните дружества, която изисква по някои от точките заинтересуваните лица, каквото се явява холдингът, да не гласува. Според участници в събранието по някои точки е имало по няколко варианта на гласуване - със и без заинтересуваните лица.


Изпълнителният директор на "Петрол" Светослав Йорданов обясни присъствието на полицията с "високия обществен интерес". Както и с нервност и припряност от страна на легитимиращи се като акционери лица, без да конкретизира кого точно визира. "Събранието протече нормално.


Едната страна, която има претенции, е извикала полицията с цел спазване на обществения ред", коментира пред "Дневник" Йорданов. Относно присъствието на Иван Кутевски директорът на "Петрол" потвърди, че довереното на Денис Ершов лице се е легитимирал като представител на "Петрол холдинг", което не е било "изяснено".


Според Орлин Тодоров полицията е дошла точно по настояване на Иван Кутевски. "Дневник" неуспешно се опита да се свърже с Кутевски, за да разбере какви са били опасенията му.
"Изпълнителен директор е този, който е вписан в търговския регистър, т.е. аз. Удостоверението, което размаха Кутевски, е лист хартия, който той може да пусне в шредера (машина за унищожаване на документи)", каза Орлин Тодоров пред "Дневник".


Съдебната каша около партидата на "Петрол холдинг" в регистъра се задълбочава


Светлина върху част от разигралата се във вторник сцена хвърля последното развитие на съдебната каша около "Петрол холдинг". Вчера Орлин Тодоров е отправил молба до Агенцията по вписванията, с което иска отмяна на удостоверението, в което Кутевски е посочен от агенцията като изпълнителен директор на "Петрол холдинг".
Видно от партидата на дружеството, към момента изпълнителен директор и законен представител на "Петрол холдинг" съм аз - Орлин Тодоров Тодоров, е написал той в молба, адресирана до изпълнителния директор на агенцията Виолета Николова и публикувана в регистъра.
Отделно в понеделник лагерът на Митко Събев е обжалвал пред апелативния съд в София решението на по-долната инстанция - Софийския градски съд (СГС) от 19 ноември - петък. С него се задължава Агенцията по вписванията да отрази промените в състава на ръководството на "Петрол холдинг", приети на общо събрание на дружеството в края на юни, на което бургаският бизнесмен и доверените му лица в холдинга бяха отстранени от ръководството. Според Орлин Тодоров решението на СГС от 19 ноември е незаконосъобразно и необосновано.
Още на 22 ноември, в деня на обжалването на Събев, 16-и състав на Софийския градски съд с председател Румяна Паликарова реагира по собствена инициатива и открива свой пропуск в решението си от 19 ноември. И този път указва на Агенцията по вписванията само да се произнесе дали ще впише промените от събранието в края на юни. В първия случай съдът вменяваше на агенцията промените направо да бъдат вписани. В допълнение СГС вече твърди, че последното му решение може да се обжалва. Броени дни преди това градският съд твърдеше точно обратното.

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rockwool
  rockwool
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Селска чест" от Маскани......!

 2. 2 Профил на hristo1951
  hristo1951
  Рейтинг: 367 Неутрално

  МНОГО ВИ Е СКЪПО ГОРИВОТО ..

 3. 3 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 527 Гневно

  Мутри, мутри, мутри... На всичко отгоре и Blue force gas не е с предишното качество...

  http://www.ivomirchev.com
 4. 4 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  Ето как се решават подобни проблеми между акционерите в Русия...

  http://englishrussia.com/index.php/2010/09/17/battle-for-commercial-power/

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 5. 5 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Любопитно

  така се получава като правиш бизнес в индианска държава с индианска съдебна система и институции...

 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 952 Гневно

  Само напомням, че т.нар. "лош" Костов изгони Чорни, ХАйрулин И Ершов от БГ! Каков прави тоя мафиотин у нас сега и още по-важно кой му е разрешил пребиваване в България?
  След изгонването на тримцата, Костов и А.Атанасов-директор на Нсл. Сиг тогава станаха най-мрасезните хора за медийте у нас, за влиятелните хора от бившата ДС и разбира се за техния чуждо-държавен покровител!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на dianski
  dianski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "rockwool":

  Точно на "Селска чест" прилича. Скараха се за нещо дребно тия двама алкохолици и сега си ги мерят.
  Полиция,мутри, "Шоу". И те са хора на някой, просто е интересно, че допуснаха да се вдигне такъв шум.

 8. 8 Профил на nestinara
  nestinara
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Навремто Иван Костов изхвърли от България Денис Ершов(и още няколко бизнесмен-разузнавачи) като мръсно псе. Наште съветски минетчии пак са си го прибрали. Много простотия и много червен боклук в тая моя Родина!
  И крепка българосъветска-френска любов!

  nestinara
 9. 9 Профил на nestinara
  nestinara
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Под егидата на резидента Гоце от пернишко, завеждащ българосъветските сношения и основател на АБВГЗ!

  nestinara
 10. 10 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Наказанието на Костов май беше за 10 години и изтече. Чорни също може да се върне ако иска. Иначе в цял свят ги посочват като международни престъпници, не ги закачат само в Русия, Израел и България.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 11. 11 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 726 Весело

  Няма ли кой да изгони Костов най-накрая?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#11] от "Белия Негър":

  Долна руска подлого! Докато беше Костов имаше България! Костов се опълчи и на Американците и на г-н Клинтън, тогаз президент, и то 2 пъти! Отиде' си Костов и цялата оная сволоч, която Той изгони се дотътри отново в България да трови Татковината ни. Ох, сбърках, не и товята. Товята родина е Сибир, робски мислещ човеко, си е Русия!
  Използвам случая да изразя възмущението си от това, че в България са били допуснати и гадовевте, упс, гардовете на сволоч Ершов.
  Както и че Бг полицията, харчейки парите на данъкоплатеца, навместо да ни пази от нароилия се по руски образец бандитизъм се занимава с този тъмен индивид. Ако някой е щял да го пребие на местна земя да му беше за урок, но не би! Бой бор беше глав сек, когато на Ершов-тип криминален и шпионин руски-му бе разрешено да идва пак! След подкупи тлъсти в МВР тогава и политическо изнудване на бившия царски-премиер тогава!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 417 Весело

  До коментар [#11] от "Белия Негър":

  Какав "бял негър" си ти бе - ти си направо ЧЕРВЕН негър!!!!! А има ли такова животно на планетата Земя??????

 14. 14
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 15. 15 Профил на ICO 77
  ICO 77
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нещо не сте в час май. Денис Ершов е собственик на /рафинепията/ Нефтохим и в момента се опитва да поеме контрола над дистрибуторската мрежа/закупи останалите акций/. Всички купуват гориво от Нефтохим. Цялата енергетика във България е руска собственост /Лукоилк, Нефтохим, Козлодуй асега и Белене/.

  Момчета, казва се стиропор, стерео-пор е животно пеещо на два гласa...
 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#15] от "ICO 77":
  Даааа- Русия 'отговаря на ЕС по свой начин, на територия на държава член на ЕС?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#15] от "ICO 77":

  Собственик на рафинерията е Лукойл, начело с Валентин Златев.
  Предприятието се казва “ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ БУРГАС” АД.
  Нафтекс е дружеството, което, вероятно, имаш предвид. То, както и Петрол, са част от Петрол Холдинг.

  PHILIP
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#17] от "Philip":
  От Търг. регистър
  КАПИТАЛ
  Размер на капитала: 100000000 лв. 24.01.2008 г.
  Акции: Особени условия за прехвърляне: ПЪРВО СЕ ПРЕЛАГАТ ЗА ИЗКУПУВАНЕ ОТ ОСТАНАЛИТЕ АКЦИОНЕРИ ЗА ЦЕНА ,НЕ ПО ВИСКОКА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНА ИМ ПАЗАРНА СТОЙНОСТ-ЧЛ17 ОТ УСТАВ
  Акция:
  Вид: ПОИМЕННИ
  Брой: 500000
  Номинал: 200
  24.01.2008 г.
  Внесен капитал: 100000000 лв.
  ПРЕОБРАЗУВАНЕ
  Форма на преобразуване: Вливане 03.09.2009 г.
  Преобразуващи се дружества: ТРАНСХОЛД БЪЛГАРИЯ ХОЛДИНГ, ЕИК: 131268150
  03.09.2009 г.
  Правоприемници: Име: ПЕТРОЛ ХОЛДИНГ, ЕИК: 103078860
  03.09.2009 г.
  ОБЯВЕНИ АКТОВЕ
  Описание на обявения акт: Образец: Акт на съда
  Име: ПР.ПИСМО
  Образец: Акт на съда
  Име: Определение № 2178 от 16.07.2010г. по търг.д.№ 1175/2010г. по описа на ВОС
  16.07.2010 г.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK