"Холдинг Пътища" ще поддържа четвърт от пътищата през зимата

"Видапътстрой" и "Пътинженеринг-М" са подписали с Агенция "Пътна инфраструктура" нови договори за 1845 км.

© Красимир Юскеселиев

"Видапътстрой" и "Пътинженеринг-М" са подписали с Агенция "Пътна инфраструктура" нови договори за 1845 км.Контролираният от Васил Божков "Холдинг Пътища" ще поддържа близо една четвърт от пътищата в страната през тази зима, съобщиха от компанията. Нови договори са подписали двете му дружества "Видапътстрой" и "Пътинженеринг-М", в които от септември компанията няма контрол. Тогава подхолдинг, който държеше пряко собствеността в тях, продаде контролните им пакети и този на "Пътностроителна техника" на кипърски офшорни дружества.


Тъй като подхолдингът не е публичен, нямаше предварително одобрение от общото събрание за сделките, но предизвика реакцията и на капиталовия пазар, и на финансовия надзор. От сделката досега акциите на "Холдинг Пътища" са изгубили значителна част от стойността си и в момента се търгуват около 0.56 лв.


Според днешното съобщение "Видапътстрой" и "Пътинженеринг-М" са подписали с Агенция "Пътна инфраструктура" нови договори за 1845 км. от пътната мрежа в страната.


Договорите са за четири години и са за текущ ремонт и зимна поддръжка на пътища в районите на Монтана, Видин и Враца. Освен това до март следващата година са удължени договорите за районите на София, Сливница, Севлиево, Луковит, Ловеч, Левски, Плевен, Айтос, Поморие, Средец. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK