"Соларпро холдинг" увеличава значително приходите си

"Соларпро холдинг" увеличава значително приходите си

© Георги КожухаровПриходите от продажби на "Соларпро холдинг" за първите девет месеца на годината са 5.76 млн. лв. Това показва консолидирания отчет на дружеството, специализирано в производството и монтажа на фотоволтаични панели.


В края на 2009 г. постъпленията на компанията възлизаха на около 270 хил. лв., а крайният и резултат беше загуба от 2.4 млн. лв. За деветмесечието на 2010 г. компанията регистрира печалба от 98 хил. лв.


Значителният растеж на приходите се дължи на факта, че холдингът е започнал да извършва услуги и на външни клиенти, като приходите от тях според отчета възлизат на 4.02 млн. лв. Принос за финансовия резултат има и завършването на няколко етапа от изграждането на различни фотоволтаични централи, които дъщерни дружества на холдинга строят.
Важно решение, взето през тримесечието от ръководителите на компанията, е въпросната дейност по строеж на централи да бъде отделена в самостоятелно дъщерно дружество, което ще се казва "Соларпро Ц" АД.


От мениджмънта обявяват и че очакват през последното тримесечие приходите отново сериозно да се повишат.


Сериозен принос за подобряване на резултатите ще има и финансовото партньорство, което компанията започна с германския офис на "Мицубиши интернешънъл" по-рано този месец, което ще засяга доставките за производството на соларни модули в завода на "Соларпро холдинг" в Силистра, се посочва в отчета.


"Соларпро холдинг" е публично дружество от лятото, като акциите му бяха регистрирани за търговия на 7 юни. Компанията е част от групата на "Алфа финанс холдинг", в която основен акционер е съзидателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK