Компания на "Индустриален холдинг България" е поръчала нов кораб за 12 млн. евро

Избори 2022

Нов пътнически кораб за 12.05 млн. евро ще има компания за речен транспорт "Дунавско речно плаване", която е част от групата на "Индустриален холдинг България", съобщиха от холдинга. Поръчката за строежа му е дадена на корабостроителница в холандския гр. Граве, очаква се той да може да се използва през 2012 г. Корабът ще бъде с капацитет 162 пасажери, с 81 кабини и ще е 4-звезден.


"Дунавско речно плаване" е собственост на "Дунав турс", дружество за речни круизи на "ИХ България". През 2007 г. компанията купи от държавата яхтата "Балкан", използвана преди това от Тодор Живков. Дружествата са част от бизнеса с речни круизи и транспорт на холдинга. Другите му основни направления са морския транспорт, корабостроенето – в неговите активи е бившата Варненска корабостроителница, както и машиностроенето.


"ИХ България" е бившият приватизационен фонд "България" и в момента е публична компания. Акциите й се търгуват на Българската фондова борса, а последната им цена от днес е 1.14 лв., с 3.64% спад за деня. 

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK