Седем фирми са одобрени за производство на кисело мляко по БДС

Седем фирми са одобрени за производство на кисело мляко по БДС

© Юлия Лазарова



Седем компании вече са получили разрешение за производство на кисели млека по Българския държвен стандарт (БДС), става ясно от регистъра на производителите, който се води от земеделското министерство. Едно от дружествата е минало и проверките за бяло саламурено сирене, става ясно от данните.


Компаниите, които са получили разрешение за производство на кисело краве мляко по БДС, са "Данон Сердика", "ОМК", "Полидей-2", "Бор Чвор", "Млечен свят 2003" и "Ел би булгарикум". Дружеството "Зоров 91- Димитър Зоров" пък е получило разрешение за кисело мляко по БДС от краве и овче мляко, както и за бяло саламурено сирене.


По данни на търговци в момента на пазара има млека по БДС само на две от компаниите - "Данон Сердика" ("На баба") и "Полидей-2" ("Домлян").


Държавният стандарт за кисело мляко е направен на основаната на отменения преди няколко години. Продуктите, произвеждани по него, трябва задължително да съдържат бактерията лактобацилус булгарикус и да имат срок на годност до 20 дни от датата на производство. Допуска се при производството използването на вода за пиене, млечна сметана, както и обезмаслено мляко.

Коментари (64)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Илия Фъртунов
    Илия Фъртунов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Данон произвежда мляко с българска закваска? При условие, че първото нещо, което са направили, когато са влезли в Сердика е да изхвърлят българската закваска и да уволнят технолозите?

  2. 2 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 571 Неутрално

    Час по скоро същата процедура да се направи и за кашкавала и особено за сиренето! Бъктисахме от фалшиви продукти,не можем да си утолим носталгията с тез измислени сиренета...

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  3. 3 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
    barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
    Рейтинг: 1416 Гневно


    Тези серсеми от "Сердика Данон" въведоха ....... сладкото мляко ..... ако ще и без пари да ми го дават няма да купя от тях .... каквото и да е !!!!
    20 години рекламираха и продаваха "сладко" мляко - сега стават специалисти на "киселото" мляко ...... Мерси !!!

    => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
  4. 4 Профил на wornoxmaniak
    wornoxmaniak
    Рейтинг: 740 Неутрално

    До коментар [#2] от "Galata":

    Галата, Честита Нова Година! Кой нацепи парите от лотарята?

  5. 5 Профил на P.S.
    P.S.
    Рейтинг: 466 Неутрално

    Според мен бързате да приказвате.

    Стандартното мляко "на баба" в кафявата кофичка наистина не е кисело мляко а някакъв кремообразен млечен продукт, от съвсем скоро обаче имат "на баба" в жълта опаковка (на фокус на снимката горе) и пише "по БДС" и наистина си е обикновено, истинско кисело мляко (за разлика от другото).

  6. 6 Профил на Без коз
    Без коз
    Рейтинг: 954 Неутрално

    За колбасите "Стара планиан" помните ли?
    И мялкото ще е така!!

    Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
  7. 7 Профил на Opsss
    Opsss
    Рейтинг: 515 Весело

    "получили разрешение за производство", "регистъра на производителите", "минало проверките" ..... Остава да се въведе и специална холограма на кофичките, на която при облъчване с ултравиолетова лампа да се появява надписа"лактобацилус булгарикус" и воден знак на капачката "БДС". Баба ми едно време все с разрешителни за производство го правеше млякото и я скъсвах от проверки ))

  8. 8 Профил на Galata
    Galata
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#4] от "wornoxmaniak":

    Честита и на тебе,аркадаш!

    Още в 9 сутринта отворих весника-пак съм на кяр,тоз път почти двойно-3.760 лири,като за една бройка изпускам 3.000.000 лири като моя билет е 24542 74,а печелившия е 2454272!
    Но сега усетих номера как трябва да се вземат билетите и няма нужда да чакам 1 година,още тоз месец ще пробвам...

    "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
  9. 9 Профил на Храбър
    Храбър
    Рейтинг: 4274 Неутрално

    Продажбата на правата за производство на "Данон" е най-голямата глупост. В опита си да направят продукцията си възможно най-евтина "Данон" просто унищожава славата и качеството на българското мляко.

    "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
  10. 10 Профил на trifon74
    trifon74
    Рейтинг: 740 Неутрално


    Пазарна капиталистическа икономика + Социалистически непазарни механизми = Имамбаялдъ .

    Тюрлю гювеч , миш-маш , или както щете го наречете .

    Хора , разберете , че няма рус негър .
    Ако ще градим пазарна икономика , нека да я градим такава , каквато си е от векове .
    Ако ще се връщаме към политикономията на социализЪма , давайте и ТКЗС-тата обратно .
    Да не чифтосваме Адам Смит с Ева Херцигова .

    Няма , никога не е имало и не може да има по-добър регулатор на пазара от свободната конкуренция .
    Всякакви подобни административни трикове водят до корупция и налагане на "свои" играчи на пазара , за сметка на "чуждите" .
    Пазарът и крайния потребител ще покажат , кой трябва да оцелее и кой е негоден , а не Найденов , Калина или Малина ...

    За да не стане както с прословутите "Дупета" .
    Уж бяха вредни и щяха да ги спират , ама пак си ги има , само дето вече ги внасят други фирми .
    Естествено , одобрени от Министерството на Миро . . .

  11. 11 Профил на Цветна
    Цветна
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Хмм, самият факт, че някои фирми и досега ни предлагаха "кисели" млека, които не са кисели, изобщо не ме стимулира да им купувам новите продукти, ако ще да са по БДС.
    Всъщност цялата идея е малко странна от една гледна точка. Киселите млека са поредните продукти, при които въвеждането на БДС ме навежда на мисълта какво всъщност ядем от не-стандартизираните продукти...

  12. 12 Профил на Цветна
    Цветна
    Рейтинг: 515 Неутрално

    До коментар [#10] от "trifon74":

    Добре разсъждаваш, но конкуренцията би свършила работа единствено при едно условие: да има частни НЕЗАВИСИМИ анализатори на съдържанието на продуктите, които ядем. Всъщност това е и условието според мен и цялата идея с БДС-а да работи....

  13. 13 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    "срок на годност до 20 дни"
    Нормалното мляко държи до 5-6 дни без да вкисне.Това пак ще е бъкано със стабилизатори и др. боклуци.От горните марки нито една не е свястна.

  14. 14 Профил на Skydiver
    Skydiver
    Рейтинг: 540 Неутрално

    "По данни на търговци в момента на пазара има млека по БДС само на две от компаниите - "Данон Сердика" ( "На баба" и "Полидей-2" ("Домлян"."

    Хубаво, ама прочетох статията докато гоня махмурлука с "Пършевица" и погледнах - има си печат БДС и пише че е на "Зоров 91". Така че питаните търговци вероятно говорят за своя магазин, не за пазара.

  15. 15 Профил на navy
    navy
    Рейтинг: 909 Неутрално

    Брой живи клетки лактобациликус булгарикус в 1 грам
    Във френския буламач фактически липсва.
    http://www.aktivnipotrebiteli.bg/index.php?p=79&test=1
    Бойкот на френското подкиселено нишесте!!

    Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
  16. 16 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#12] от "Цветна":

    Има РИОКОЗ.Останалите "независими анализатори" се наричат потребители.

  17. 17 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    Първо нововъведените стандарти са пожелателни,после стават задължителни и който не плаща на когото и където трябва излиза от играта.Добре са го измислили новите болшевик-олигарси.

  18. 18 Профил на new_ghost
    new_ghost
    Рейтинг: 458 Неутрално

    До коментар [#10] от "trifon74":

    Пазарното стопанство, без контрол води до търговия с вредна за здравето стока и ментета включително и ГМО.
    Абсолютизирането на пазарните механизми е равно на анархия в призводството и търговията със стоки.

  19. 19 Профил на trifon74
    trifon74
    Рейтинг: 740 Неутрално

    До коментар [#12] от "Цветна":

    Уважаема ,
    говорим за съвършено различни неща .

    Не бъркайте административния контрол за наличие на вредни вещества , опасни за здравето и околната среда , подвеждащи наименования и т.н.
    Това е нормално и трябва да го има .
    Но в условия на "уж" свободен пазар , да ми казва министъра на земеделието , кой може да произвежда дадена стока и кой - не .... sorry .
    Kаквото и да въртят , каквото и да сучат , не може да се промени обстоятелството , че качествените храни ще са скъпи , а по-евтините ще бъдат и с по-ниско качество . И всеки ще консумира това , което може да си позволи .
    Такива са реалностите в пазарната икономика и всякакви изкуствени опити за промяната им (естествено под бладовиден предлог) , в крайна сметка ще навредят на крайния потребител .

  20. 20 Профил на Кака Пена от голямото село
    Кака Пена от голямото село
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Преди два дни купих от едно магазинче до пазара кисело мляко по препоръка на търговеца. Млякото се оказа добро, на вид и вкус приличаше на истинско кисело мляко. Отгоре пишеше "БДС" и беше на някаква неисвестна ми до тогава марка"Табу".

    Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
  21. 21 Профил на MIRADOR
    MIRADOR
    Рейтинг: 627 Неутрално

    Тя стана много сложна!Ял съм в детската си възраст домашно произведено, от баба ми, кисело мляко,от мляко издоено от собствена крава,пасла росна трева.Имам изработен собствен"стандарт"и от магазина купувам само от млеката,които отговарят на него.Няма да ги изброявам за да не стане реклама.В края на краищата и тоя хранителен продукт трябва да удовлетворява вкусовите качества и да не се разплисква в кофичката като айрян.На "контролните органи" ще съм благодарен само ако проверяват продукта за вредни за здравето съставки,които не се хващат на вкус и ако намерят такива да го спират от продажба.Другото е само лаф да става...

    Виниций
  22. 22 Профил на veneling
    veneling
    Рейтинг: 1 Неутрално

    Мен пък "На баба" 3.6% ми харесва. Не знам какво има вътре но на вкус е ок. Ако реша да го проверявам ще го оставя отворено на стайна температура за 3 дена и то ще си покаже но сякаш не ми се иска да го правя

  23. 23 Профил на john_3volta
    john_3volta
    Рейтинг: 698 Неутрално

    До коментар [#12] от "Цветна":

    Добре разсъждаваш, но за да има независими анализатори публиката трябва да е готова да плаща за независимите им анализи. Засега, публиката показва че е готова да плаща за всеки боклук от сорта на Активия и подобни, но не и за независими анализи. Не става въпрос само за българите, такива са хората навсякъде.

  24. 24 Профил на Само Левски
    Само Левски
    Рейтинг: 995 Неутрално

    До коментар [#10] от "trifon74":

    Нямаш на предства колко си прав!

  25. 25 Профил на MIRADOR
    MIRADOR
    Рейтинг: 627 Неутрално

    До коментар [#20] от "Кака Пена от село":

    Како Пено,ЧНГ! BEE HAPPY!На"рани ли кукошкити!Чи дъ ги уставаш гладни бъш на но"а гудина ней убаву!Поз"рави от уйка ти Ристю.

    Виниций
  26. 26 Профил на RockyCoast
    RockyCoast
    Рейтинг: 571 Неутрално

    Реално от както Данон навлезнаха на българския пазар преди 15-20 години няма истинско кисело мляко тук...

    .
  27. 27 Профил на trifon74
    trifon74
    Рейтинг: 740 Неутрално

    "Стара планина" , както можеше и да се очаква, излезе блъф .
    Нито месото придоби вкус на месо , каквото го помним от преди двайсет-трийсет години , нито млякото ще заприлича на онова от стъкленото бурканче .
    С биене на печати и изкуствени стандарти - няма да стане .
    Проблемът е , първо че се съсипа българското животновъдство , зеленчукопроизводство и овощарство , и се премина на внос със замразени , неузрели , дълготрайни и устойчиви , но за сметка на това , лишени от всякакви вкусови качества сортове .
    Затова и доматите преди време имаха вкус на домати , а сега - на топка за голф .
    Затова , бозата преди години беше със страхотен вкус , но на втория ден придобиваше кисело-резлив вкус и ставаше негодна . А сега е натъпкана с консерванти , трае две седмици , но на вкус е отвратителна и е пълен повдигач.
    Тогава , пътят от производство до потребление бе съвсем кратък , а сега стоката се прехвърля по цяла мрежа от вносители, дистрибутори , поддитрибутори , търговци на дребно и чак тогава до крайния потребител .

  28. 28 Профил на wornoxmaniak
    wornoxmaniak
    Рейтинг: 740 Весело

    До коментар [#14] от "Skydiver":

    Нищо не може да изгониш с тая пикня, немате ли си Ломско пиво по вашия край, да пререже като хората?

  29. 29 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#27] от "trifon74":

    В момента е почти невъзможно да се отглеждат местни,вкусни сортове зеленчуци.Вносните са по устойчиви на болести,но са и приносители на такива и унищожават вкусните.Системата е както при ГМО.

  30. 30 Профил на Европеец
    Европеец
    Рейтинг: 520 Весело

    След млякото и сирената, да върнат и старата, без консерванти БОЗА !
    Пие ми се резлива боза !

    "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
  31. 31 Профил на pino
    pino
    Рейтинг: 402 Неутрално

    До коментар #27: Първо ЧНГ! А второто е: Прочетете дотук написаното от Вас по темата и ще откриете, че си противоречите.

  32. 32 Профил на the_flea
    the_flea
    Рейтинг: 1212 Неутрално

    Ще призная БДС когато се доближи до Бабиния Домашен Стандарт - кисело млЕко за ценители

    Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
  33. 33 Профил на Dwight Schrute
    Dwight Schrute
    Рейтинг: 458 Неутрално

    До коментар [#27] от "trifon74":

    "Проблемът е , първо че се съсипа българското животновъдство , зеленчукопроизводство и овощарство , и се премина ..."

    Не. Проблемът е, че всичките сте крайно всеядни в буквалния смисъл на думата и във всяко едно отношение. Щеше ли данон да продава нишесте 20 години ако нямаше койда го купува?!

  34. 34 Профил на |
    |
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    До коментар [#13] от "galinr":

    Сам си правя кисело мляко. Без стабилизатори и консерванти. Издържа поне месец. Та, хайде да не дрънкаш глупости колко издържало обикновеното мляко.

    Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
  35. 35 Профил на pino
    pino
    Рейтинг: 402 Неутрално

    До #34: Точно така. Подквасвам го, държа завито на топло 3 ч. , бурканчетата са с винтови капачки, така че да се вакуумира като го прибера в хладилника веднага след като го развия. Наистина остава хубаво цял месец.

  36. 36 Профил на kalitea
    kalitea
    Рейтинг: 153 Разстроено

    БОЗА! Пие ми се резлива боза !

  37. 37
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  38. 38 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#34] от "|":

    Това,което ядеш след първата седмица е вкиснало,вместо кисело мляко.Ферментацията не спира с охлаждане.Освен това по повърхността могат да се развият плесени.Спомнете си колко беше трайността на кис. мляко,когато не се използваха консерванти.

  39. 39 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#35] от "pino":

    Нещо не си наясно с вакуумирането.При тая температура няма как да стане.

  40. 40 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#35] от "pino":

    Освен това вакуумирането не спира ферментацията.

  41. 41 Профил на |
    |
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    До коментар [#38] от "galinr":

    Много са ми забавни експерти като теб, дето знаят по-добре от мен какво ям. Казах ти, спти да дрънкаш глупости.

    Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
  42. 42 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#41] от "|":

    Яж,каквото искаш,но не заблуждавай!

  43. 43 Профил на |
    |
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    До коментар [#42] от "galinr":

    Изобщо не се заблуждавам. За разлика от пишман-експерти като теб.

    Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
  44. 44 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#43] от "|":

    Не ме вълнува дали се заблуждаваш.Не лъжи другите!Каквито искаш си ги яж!В момента млеката ,без консерванти са с 10 дни трайност,но се съмнявам дали са чисти.

  45. 45 Профил на |
    |
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    До коментар [#44] от "galinr":

    Не аз, а ти лъжеш другите. Вероятно не нарочно, а поради неграмотност. Престани да дрънкаш глупости.

    Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
  46. 46 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Весело

    До коментар [#45] от "|":

    Като си такъв "голям експерт" , да те назначим в производството, да правиш млека без консерванти, които да "ИЗДЪРЖАТ ПОНЕ МЕСЕЦ".Заплатата ти ще е 6-цифрено число!?

  47. 47 Профил на alextan
    alextan
    Рейтинг: 586 Неутрално

    galinr - не е вярно- че за 5 дни истинското кисело мляко се вкисва Ако не го държиш в хладилника мисля че е възможно Аз си правя домашнокисело мляко от 2 години идосега никога не се е вкисвало Даже първите 2-3 дни изобщо не е кисело от 4 до 7 ден е супер За повече дни нямам инфо защото винаги сме го изяждали до тогава

  48. 48 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#47] от "alextan":

    Ако няма плесени, може да си го ядеш и вечно.Но не отговаря на стандартите.

  49. 49 Профил на galinr
    galinr
    Рейтинг: 571 Неутрално

    До коментар [#47] от "alextan":

    Смятай,че за търговската мрежа излиза след втория ден.

  50. 50 Профил на |
    |
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    До коментар [#46] от "galinr":

    Заплатата ми сега е шестцифрено число. Хайде сега млъкни са параноичните и неграмотни твърдения и отивай в дупката от която си изпълзял.

    Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
  51. 51 Профил на |
    |
    Рейтинг: 1134 Неутрално

    До коментар [#46] от "galinr":

    Всъщност да не си наследник на оня шоп дето като гледал жирафа възкликнал "такова животно нема"? Това би обяснило много неща

    Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
  52. 52 Профил на dtd
    dtd
    Рейтинг: 571 Неутрално

    На тия от "Данон Сердика" и "Бор Чвор" не им вярван, пробвал съм им продуктите голям боклук бяха. Вече им е късно да ме зарибяват за клиент. Просто те се интересуват единствено от печалбата си, а не какво предлагат на хората да ядът и колко е вредно за ядящите го.

    Sofianec
  53. 53 Профил на tonitod
    tonitod
    Рейтинг: 1302 Неутрално

    До коментар [#44] от "galinr":

    Честита Нова година!

    http://agro.bg/news/article15950.html
    Оказва се, че в България се използва генномодифицирана закваска, която кара прясното мляко да ферментира, но не се получава продукт, с качествата на българското кисело мляко.
    Тъй като двата бацила, от които зависи ферментацията са растителни и се срещат свободно в нашата природа, не е проблем от българско прясно мляко да се направи жива закваска.
    За целта е необходимо да сложиш прясно/неварено мляко/ в глинен, стъклен или порцеланов съд на тъмно и хладно място за около седмица. На повърхността се появява гъбичка, а отдолу заквасено кисело мляко.
    С тази закваска и при добро съхранение киселото млякото може да издържи дълго в хладилника / до 10 дни със сигурност/.

  54. 54 Профил на metaflute
    metaflute
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Данон никога не са произвеждали кисело мляко. Продукцията им беше нещо като крем, който вместо да се вкисва, се разваля с гадна миризма. А от активията ми спира храносмилателната дейност, вместо да е обратното.

  55. 55 Профил на rayo
    rayo
    Рейтинг: 684 Неутрално

    До коментар [#19] от "trifon74":

    Интересно - ако 1л прясно мляко (истинско) струва 1 лев, то ми е трудно да разбера как така тази цена е тоооолкова голяма, че хората да са принудени да консумират ментета за достъпната цена от 0,80 лв за кофичка 400 гр. мляко.
    По-скоро цените на истинските продукти са изключително надути, за да принудят хората да обръщат внимание на евтините ментета. Всеки може да си позволи литър качествено мляко и веднъж в седмицата да загуби 1час време да си приготви двойно повече кисело мляко.
    Просто фирмите са намерили баламурници да ги лъжат с ментета, това е.

    un buen dia empieza con un solo rayo
  56. 56 Профил на rayo
    rayo
    Рейтинг: 684 Неутрално

    Колкото до другия спор, който водите относно продължителната трайност на киселото мляко в наши дни, идва ми само едно нещо наум. Действително и на мен ми прави впечатление, че приготвеното от мен кисело мляко е по-трайно от това, което сме консумирали в детството си. Това, че го приготвям сама само гарантира факта, че то Е получено от качествено прясно мляко. НО закваската я взимам така или иначе от някое купено преди това мляко. По този начин никой от нас не може да гарантира, че при закваската си е използвал само щамът на Лактобацилус булгарикум, както сме го правили години преди това. Най-вероятно фирмите за да избегнат закупуването на гарантирана оригинална закваска правят съчетание от закваска с два или повече щама млечно-кисели бактерии, които много бавно променят киселинността на млякото към киселата му област и така забавят вкисването му. Само това ми идва наум като обяснение за по-голямата трайност

    un buen dia empieza con un solo rayo
  57. 57 Профил на naturisten
    naturisten
    Рейтинг: 627 Неутрално

    Не е зле всяка година федерацията на потребителите + министерството да извършват периодични лабораторни тестове на по-оборотните кисели млека с последващ анализ и класация според качеството. Така, потребители ще могат да се ориентират в пазара на кисели млека.

    Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
  58. 58 Профил на demolisher
    demolisher
    Рейтинг: 408 Неутрално

    преди до около година си купувах "Авита" това беше според мен най приличното мляко. Но уви, фирмата фалира, или я фалираха....

    Единственото свястно мляко, което съм срещал последно време е на фирма ЧЕХ.. А данона си е ниакакъв крем с измислено име - кисело мляко. Да ама няма как да му повярвам

  59. 59 Профил на Без коз
    Без коз
    Рейтинг: 954 Неутрално

    До коментар [#27] от "trifon74":

    и аз това имах в предвид

    Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
  60. 60 Профил на TTS
    TTS
    Рейтинг: 587 Неутрално

    eto kyde se bili skrili Danon-cite

    Публикувано през m.dnevnik.bg

    TTS
  61. 61 Профил на distama
    distama
    Рейтинг: 8 Неутрално

    ОМК също има кисело мляко по БДС - Верея 3,6%

  62. 62 Профил на specialnia
    specialnia
    Рейтинг: 233 Разстроено

    Някой тук да е опитвал млякото по БДС на Данон или на Бор-чвор (Табу). Никаква разлика с "оригиналните" марки - отвратително. Това на Домлян, обаче го бива.

  63. 63 Профил на tiratron
    tiratron
    Рейтинг: 233 Неутрално

    До #34
    Аз също съм си правил кисело мляко ,което е издържало със седмици. Обръщаш буркана , а то не пада. И стои в хладилника две седмици, а вкусът му не се променя.
    Защото го правих с необезмаслявано прясно мляко директно взето от кравата.
    А иначе е факт че едновремешното кисело мляко се разваляше за няколко дни.

  64. 64 Профил на tiratron
    tiratron
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Мляко по БДС на Данон не съм опитвал.
    Опитвал съм млякото Табу 2%. Преди време само от него ядях. След това взе да ми удря на веществото "Х" и се прехвърлих на "Домлян". Засега ползвам само "Домлян". Вчера опитах отново "Табу" 2% и ми хареса.
    Явно от време на време оттърват малко процеса
    Между другото - Табу различно от 2% е гадно.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK