Заплатите на служителите на "Алкомет" са увеличени с 9%*

Продажбите и финансовият резултат на "Алкомет" се повишиха през миналата година

© Анелия Николова

Продажбите и финансовият резултат на "Алкомет" се повишиха през миналата годинаШуменският производител на алуминиеви изделия "Алкомет" е увеличил заплатите на служителите си с 9% от началото на тази година, стана ясно от съобщение на компанията. Ръководството и синдикалните организации са подписали вече колективния трудов договор за тази година, според който условията за отпуски, професионална квалификация на служителите, застраховки и обезщетения ще останат същите като миналата година.


За нощен труд на работниците ще се плаща по 1 лв. на час над нормалното почасово възнаграждение, а при изпълнение на задачи извън предприятието допълнението ще е с по 0.25% над нормалното възнаграждение. Минималната основна заплата във фирмата ще бъде 350 лв., а за нискоквалифицираните работници – по 250 лв.


"Алкомет" увеличи продажбите си през миналата година, като от публикувания последен отчет за деветмесечието става ясно, че те са нараснали с близо 40 на сто. Към края на септември компанията е продала продукция на стойност 165.8 млн. лв., по-голямата часст зад граница. За същия период "Алкомет" има 5.04 млн. лв. печалба в сравнение с 1.05 млн. лв. загуба година по-рано. 


*Статията е коригирана на 16 януари 2011 г. в 13:50.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK