Пловдивският панаир прегрупира изложенията

Пловдивският панаир прегрупира изложенията

© Георги КожухаровПрез тази година Пловдивският панаир ще направи сериозни размествания в програмата си като някои от изложенията ще бъдат обединени или прегрупирани. Това съобщиха от панаира в четвъртък.


Промените са част от започнатата през миналата година нова маркетинг стратегия за отделните форуми, които трябва да насочени повече към професионална публика, отколкото към крайни потребители.


През пролетния календар на изложенията има най-сериозни размествания. Форумите "Винария" (за лозарство и винопроизводство), "Фудтех" ( за хранителна индустрия) и "Хорека Пловдив" ( за оборудване на хотели и заведения) ще се провеждат по едно и също време в края на февруари. Целта според панаира е да се съберат представители на браншове, които имат общи интереси.
Самата изложба "Фудтех" ще бъде разделена на подбраншове- хлебарство, месни и млечни продукти, безалкохолни напитки и др. Във форума "Хорека Пловдив" ще има и секция за спа туризъм и оборудване.
Размествания има и в другата голяма категория от леката промишленост. През тази година за първи път ще бъде създадена изложба за мебели за дома и интериорен дизайн- "Интер хоум дизайн". Тя ще се провежда паралелно с "Тексмод", която представя продукти за текстилния сектор. 


През април пък ще бъдат обединени всички изложби, насочени към образованието, културата и свободното време. Такива са форумът на печат "Принтком", салонът на изкуствата "Импресия", както и изложения "Природа, лов и риболов", "Цветна пролет", киноложките изложби и др. През април ще бъде и стартиралото през миналата година изложение за мотоциклетизъм "Феър мото шоу". Изложението за яхти и лодки Boats&Sports Expo пък вече няма да се провежда отделно, а ще бъде част от Есенния технически панаир, става ясно от програмата.


Междувременно от Пловдивския панаир заявиха и намерението си да кандидатстват за домакинство на световното изложение World Expo, което се проведе през миналата година в Шанхай. Кандидатурата може да бъде подадена след 7-8 години като дотогава щяло да се търси подкрепа от други държави.


През миналата година именно Пловдивският панаир организира националното участие на България на Експо Шанхай като още в началото беше оповестена информация, че бюджетът на страната е през изчерпване и може да се наложи преждевременно напускане на панаира. Впоследствие икономическото министерство изпрати допълнителни служители, които да помагат на българския щанд.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK