Юробанк България вече няма да има отделен инвестиционен посредник

Инвестиционният посредник "ЕФГ Секюритис България" е върнал доброволно лиценза си, съобщиха от Комисията за финансов надзор. Досега посредникът беше отделно поделение на "Юробанк И Еф Джи България" (предишната Пощенска банка), но от началото на декември всичките му операции по инвестиционното посредничество и брокерски услуги са поети от банката.


От Юробанк обясниха, че стъпката е част от стратегията им за консолидиране на дейностите по инвестиционни услуги. Още при прехвърлянето на дейността до клиентите на посредника са изпратени покани да сключат договор с кредитната институция или да се прехвърлят към друго дружество. Значителна част от управляваните от "ЕФГ Секюритис" активи са били прехвърлени към банката, казаха оттам.


Промяна в условията за търговия почти няма да има, казаха още от отдел "Капиталови пазари" на Юробанк. Ръководителят му Преслав Китипов каза, че клиентите им ще могат да използват и краткосрочни заеми за търговия от банката под формата на репо сделки, а индивидуалните им разплащателни сметки могат да се използват чрез интернет и мобилно банкиране. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK