Вместо доклад за сделките с дълга парламентът получи резюме на Дянков

Според различните сценарии на "Индъстри уоч" загубите от операциите на НДСВ са между 0.5 и 2 млрд. лв.

Вместо доклад за сделките с дълга парламентът получи резюме на Дянков

© Надежда ЧипеваБлизо година след като парламентът поръча на  Министерството на финансите да изготви анализ за ефектите от замяната на част от външния дълг през 2002-2003 г., депутатите не получиха вече готовия вариант, а доклад на министър Симеон Дянков по документа.


Според него, ако сделката с част от облигациите по външния дълга през 2002-2003 г. не беше осъществена, България би ги изплатила по-евтино след години, а загубите са около 1 млрд. лв. Анализът е  изготвен от частната консултантска компания "Индъстри уоч".


През април м.г. парламентът възложи изготвянето му на финансовото министерство, след което то е обявило обществена поръчка, спечелена от частната компания. Целият документ, който по информация на "Дневник" е 90 страници, не е публичен, като от "Индъстри уоч" и финансовото ведомство отказаха да го предоставят на редакцията.
През пролетта на 2002 г. срещу част от брейди облигациите на България за 1.327 млрд. долара бяха издадени глобални облигации в евро за 835 млн. евро и падеж през 2013 г. и облигации в долари с обем 511 млн. долара с падеж през 2015 г. През есента на същата година беше предприета и втора замяна, като тогава срещу изтеглените брейди книжа беше допълнена само емисията в долари с падеж през 2015 г. Операцията беше по времето на финансовия министър Милен Велчев от кабинета "Сакскобургготски".


В изводите от доклада на Дянков сега е посочено, че загубите за България са 1 млрд. лв., като числото се базира на три сценария в анализа на "Индъстри уоч", като е приет вторият - другите два са за загуби от близо 2 млрд. и 0.5 млрд. лв.


Леки разминавания


Източници на "Дневник" коментираха, че докладът на Симеон Дянков и част от констатациите в него не пренасят директно смисъла на констатациите в проучването на "Индъстри уоч". Например според анализа на консултантската компания замяната на дълга и последвалото му намаляване са сериозни фактори за повишаване на кредитния рейтинг, като се цитират и мненията на агенции.


Това е довело и до по-ниски лихви за домакинствата и бизнеса. В доклада на Дянков след това се дава сравнение на движението на българските рейтинги с тези на Румъния, което е почти паралелно след 2002 г. Дадени са и причините - пътят и самото присъединяване към НАТО и ЕС на двете страни, с което се прави извод, че външните фактори за двете страни са еднакви, което в крайна сметка води до заключението, че самата сделка по замяна на българския дълг "не допринася много за увеличението на суверенния рейтинг".


Георги Стоев, който е един от авторите на проучването и управляващ партньор в изследователската компания, заяви, че последното изречение не е вписано в проучването. "В нашето проучване няма категорични заключения", обясни той пред "Дневник". От пресслужбата на финансовото министерство пък отговориха само с едно изречение: "Пресцентърът на МФ не разполага с документа и не може да направи сравнение на съдържанието."


Сред изводите от направения анализ и представения доклад са, че замяната не намалява размера на плащанията по дълга, а води само до формално намаляване на главницата, че не е направен подробен анализ доколко ще намалее лихвеният и валутен риск за страната, нито са проучени алтернативи за намаляването на този риск с други механизми, посочва още резюмето на анализа.


Вчера депутатите не бяха запознати с доклада и не пожелаха да коментират пред "Дневник" изводите в него. Те не се ангажираха и със съмнение дали на базата на анализа ще се предприемат някакви стъпки за търсене отговорност за загуби например.


Първите неофициални мнения обаче бяха, че надали бившият финансов министър Милен Велчев може да бъде санкциониран, тъй като той винаги можел да се позове на непредвидени обстоятелства, настъпили след осъществяването на сделката, които е нямало как да планира. Вчера Велчев не беше открит за коментар.

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Велчев не беше открит за коментар !?!?!?

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 2. 2 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#1] от "1980г. Комунизъм":

  Ами да намерят тогава Борис Велчев!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 3. 3 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#2] от "navy":
  И да го прати при Мургавелката и Сашо - апашо !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 4. 4 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Резюме значи кратко изложение на мнението на Дянков по тази сделка.Но тъй-като тя е направена по времето на управлението на НДСВ,т.е. Симеон Сакскобурготски,при който се гвори,че често в късни доби притичва ББ,в моя край на подобни резюмета,доклади,изказване на мнения,ме казват "клатене на гръсти".

 5. 5 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  През пролетта на 2002 г. срещу част от брейди облигациите на България за 1.327 млрд. долара бяха издадени глобални облигации в евро за 835 млн. евро и падеж през 2013 г. и облигации в долари с обем 511 млн. долара с падеж през 2015 г. Новоиздадените книжа се различаваха коренно от българския дълг дотогава както по своите параметри, така и по отношението към тях от страна на международните инвеститори. През есента на същата година беше предприета и втора замяна, като тогава срещу изтеглените брейди книжа беше допълнена само емисията в долари с падеж през 2015 г.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 6. 6 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Като гледаш всяка финансова сделка назад във времето е лесно да определиш кое решение е по-правилно от друго - но еднакво голяма загуба носят както действията така и бездействията - като гледаме назад
  в този смисъл всички правителства и финансови министри за последните 10 години са виновни за много по-големи загуби за България - защото не са хеджирали цената на петрола например - през която се явява най-големия единичен разход за платежния баланс - внос на горива и газ

  krastitel
 7. 7 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#6] от "financia":

  Да не пропускаме факта, че дори чисто алгебрически не могат да докарат повече от 200 млн лв загуба.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 8. 8 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Какъв кредитен рейтинг за тая клоака бе?
  Вие у ред ли сте у тая България и разните му клакьорски фирмета дето по цял ден шкембелии с мании за величие се тупат по рамената докато секретарките им ги дрънкат по камбанките?
  Ако ще и 0 кредит да имате и да сте дали на всичко по 100 млрд пак ще имате ВВ+ макс, защото България е една миризлива дупка без правораздаване и работещ съд, с рекетираща данъчна система, с корумпирани митничари, с практически липсваща инфраструктура.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 9. 9 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А тоя господин Дянков в момента е пред избор - избори идат.
  Или да се прехвърля накъм СК или да пътува заедно с потъващия Титаник на това правителство.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 10. 10
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 11. 11 Профил на donboneti
  donboneti
  Рейтинг: 237 Неутрално

  И колкото по-бързо го направи, токова по-добре.

 12. 12 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  КАКВО ОЧАКВАХТЕ??? САМО СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСА....ЗА КАКВО ИЗПРАЩАХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗПРАЩАТ "УЖ ЕКСПЕРТИ" ОТ сащ И англия??? И КОИ СТОЯТ ЗАД ТЯХ??? АКО СИ ОТГОВОРИТЕ ПРАВИЛНО НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ-ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ СЪЩСТНОСТТА НА НЕЩАТА! НЕ ...ЕДИН МИЛИАРД, А СТОТИЦИ МИЛИАРДА ЗАГУБИХМЕ С ТЕЗИ ТЪПАНАРИ, ИЗПРАТЕНИ ОТ ....СВЕТОВНАТА БАНКА, АНГЛИИСКИТЕ БАНКИ, ОТ МЕЖД. ВАЛ. ФОНД И ТАКА НАТАТЪК!? А КОИ СТОЯТ ЗАД ТЯХ??? САМО РОТШИЛДОВИ И ПАК ...ТЕ! НАЛИ +"ТЕ"+ КОМАНДВАТ ИЛИ ПОНЕ СЕ ОПИТВАТ ДА КОМАТДВАТ СВЕТА В ТОЗИ СИ ВИД!!!???

 13. 13 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Таман се чудех на кое Индъстри е възложена неоткриваемата обществена поръчка от лицето Дянков, а то се оказа местното разклонение на института Кейто и ИПИ. После пък, поради леки разногласия в подходите, Дянков дописъл(преписъл) платения доклад и представил на дупетатите резюме. Да го бе поръчал на БАН изследването, та да си оправдаят парите. Ама е по-икономично да ги налеем на либертарианските приятелчета, които са срещу тези тип публични "потребности" на , но не и против плащането.
  Иначе, Дянков можеше да помоли Орешарски да му направи анализ...
  Глупости. Да бе ровнал в нета. Още през 2002 година Орешарски си каза думата. http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=686&sectionid=5&id=00003
  По късно, другият "малоумник" оцени и размера на щетата: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=686&sectionid=5&id=00003

  На мен ще ми е интересно, какво ново са привнесли в двата анализа момченцата от Индъстри Уоч. Все пак трудът е платен с моите пари. Та Дянков, вместо да крие публична вече собственост, каквато и станала творбата на Георги Стоев, да я ръгне у сайта на МФ да си я четем.

  Ecrasez l’infâme
 14. 14 Профил на Lemmy Kilmister
  Lemmy Kilmister
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#13] от "Graf":

  господи като гледам лозунга под поста ти - дали си имал идея колко си бил прав когато си го сложил? тя парцуцата и чалгата изначално са си обречени на победа, ама гледам напоследък и футбола побеждава. засега на терминал 2... скоро в цялата държава

 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Весело

  До коментар [#14] от "Lemmy Kilmister":

  Предполагах, но не знаех, че толкова скоро ще поемем пълен контрол над нещата...
  Очевидно, врагът, мамицата му ненормална и ошашавена, не е бил подготвен и на йота за инвазията ни...

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Уфф.. Гледам, че в постинг 13 не се е появил линкът към "малоумника".
  http://money.bg/columnist/id_127675745

  http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/discussion_2005_51_bg.pdf

  Ecrasez l’infâme
 17. 17 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Дянков е умен човек, вярвам му.

 18. 18 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Той и Милен Велчев е умен, ама аз много-много не му вярвам.

 19. 19 Профил на Krassen Stanchev
  Krassen Stanchev
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Познавайки работата на Индъстриуоч и онова, което още по времето на тази опирация по дълга коментрирахме в ИПИ (виж, например АНАТОМИЯ НА ПРЕХОДА, СИЕЛА 2004, или http://www.easibulgaria.org/bg/library/page:2 и http://www.easibulgaria.org/assets/var/docs/ANATOMIA_NA_PREHODA.pdf, с. 90 - където съответната глава е писана от Георги Стоев) мисля, че анализът е разумен и обективен. Причината, поради която министърът не го публикува е, доколкото разбирам, в очакването, че той може да повлияе на търговията с дълг на българското провителство и крие рискве за годината на падежа по облигации. Разбира се, той може да публикува части от анализа, което очевидно и прави с представения в народното събрание доклад.
  Едно уточнение: Институтът Катон няма нищо общо със създаването на ИПИ и никога не са финансирали каквато и да било дейност на ИПИ. По-скоро аз съм им помагал в тяхната работа в други страни, което правя и досега на доброволни начала и в отговор да доброволната работа президента на Катон за ИПИ, като член на консултативния съвет.

  Krasen Stanchev
 20. 20 Профил на Posting Canter
  Posting Canter
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#19] от "Krassen Stanchev":
  how very academically tidy! many thanks for the insights.

  qui desiderat pacem praeparet bellum
 21. 21 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#12] от "ebter":

  Уважаеми, получете висше образование от какъвто и да е тип, и тогава коментирайте действията на доктор по науките..

  .
 22. 22 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#19] от "Krassen Stanchev":
  Другарю Кра, товарищ сен, "местно разклонение" не означава непременно финансиране или клониране... Друга е връзката ленинградски възпитанико. Идеологическа е.
  Няма на Вас да обяснявам що е идеология и има ли почва тя у нас. Само ще цитирам един текст: "На пръв поглед е учудваща лекотата, с която вчерашните апологети на Маркс, платените адепти на държавния капитализъм и хранениците на надстроечните институции на една икономика на плана и диктата прегърнаха вигизма на Хайек, яростния антисолидаризъм на фон Мизес и тезите на възторжения проповедник на съзидателното разрушение и предприемачеството Йозеф Шумпетер. И днес се възхищавам на специфичната гъвкавост на Огнян Минчев, либералната клоунада на Дайнов и младежката жизнерадостност на Гълъбов. И днес ме изненадва перманентната революционност у Красен Станчев, която продължава да бушува с ленинградски плам." , а вие ще се присетите за що иде реч.
  Да се върнем на темата.
  Предвид публичната( вече) собственост на доклада, то е коректно, като са казали "А" от ГЕРБ, да кажат и "Б". Та ние, които сме го платили на Индъстри да се просветим. Внезапно възникналата у министъра дискретност, която на фона на огласеното споразумение между Искров и Орешарски изглежда цинична, а на фона на "изводите" които прогласява - нечистоплътна, е неприемлива. Не ли?
  Няма смисъл да ми цитирате "АНАТОМИЯТА". В нея идеологията е победила истината, а разказът за преходът е социопатично безчувствен към пострадалите от експеримента.
  Ще ви припомня едно нещо. През това десетилетие ще започнат да се пенсионират онези, които го осъществиха. През 1990 бяха на 40-45 години. Как мислите? Колцина от тях ще отговарят на условията?


  Ecrasez l’infâme
 23. 23 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#22] от "Graf":

  ++++++++++++++
  За съжаление, Г-н Станчев и по- на Запад има репутация на платен 'икономист' заради усърдието да защитава крайни неолибертариански идеи, разбира се, в ущърб на обществото. Явно само в БГ е на 'почит'

 24. 24 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#22] от "Graf":
  Господин Графе,
  По същество - смяташ ли, че Миленчо Велчев гепи комисионна като инсайдерче при врътката с брейдитата под покровителството и със съдействието на принц Кирил, или не?

 25. 25 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#24] от "danielson":

  Гепи.. И то здраво.

  Ecrasez l’infâme
 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#23] от "Mai Tai":

  Червеният(нъл тъй се превеждаше от руски красны?) Станчев е продукт на друга школа. Не на "икономическата" от времето на "комунизма". На Института за социални науки(к'вото и да значи това), на ВИИ "Карл Маркс", на Института по философия на БАН, и, разбира се на наследника на АОНСУ. НБУ. Отворено общество и ИПИ са други пристани за червения либертарианец.
  Красен прави това, за което е учил цял живот. Демагогства.
  Да бе само той... Цяла сюрия "либертарианци", преподавали научен комунизъм и МЛФ са всекидневно на екран, та да проповядват новата вяра...

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Лани са турци минали, сега си капи търсили!

 28. 28
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:39 на 28/01/2011 от неговия автор.

 29. 29 Профил на kosovar
  kosovar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#26] от "Graf":

  Графиньо, за съжаление твоите коментари не са по същество, защото и хабер си нямаш от управление на дълг. Дребните жалки хорица като теб коментират личности, а не идеи и все някои им е виновен за нещо. Ако не е планът Ран-Ът, то ще е Костов.

 30. 30 Профил на kosovar
  kosovar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#23] от "Mai Tai":

  Ако не беше толкова ограничен/а, щеше да се досетиш, че е икономически много по-изгодно да защитаваш анти-либертариански идеи, щото ще вземаш пари хем от големите корпорации-монополисти, хем от политиците. В твоята малоумна парадигма, социалистическите идеи, разбира се, са в ползва на обществото. Комунистическа утайка.

 31. 31 Профил на hohot
  hohot
  Рейтинг: 466 Неутрално

  За сделката по външния дълг отдавна има много обективни външни експертизи от Международния валутен фонд, от Световната банка, от всички световни рейтингови агенции и дори сега от българската „Индъстри уоч”. След сделката ползите за всеки българин са, че заемите поевтиняха, кредитирането се увеличи и стана по-достъпно, че инвеститорите отвориха стотици хиляди работни места (за разлика от сега), че доверието за България растеше непрекъснато (за разлика от сега).

 32. 32 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#29] от "kosovar":

  Косоварко, коментарите ми са само върху фактите. Тези дето знам. "Съществото", както го наричаш, а аз ще му викам докладът на Индъстри гонямаше още, та си коментирам Красен и компания от новопокръстените..
  Екслузивно: Докладът на "Индъстри Уоч" за дълга
  27.01.2011, 11:17. Тов съм го пропуснал, но колцина ли са го видели?
  Ето ти го доклада, любезно предоставен на четящата публика от в. Пари: http://www.pari.bg/images/publicationimages/fdc25808-575a-4c8d-bc68-fe097a0e69a4.pdf

  Сега вече може и да покоментираме върху изводите и преценките на Индъстри Уоч по-професионално.

  Ecrasez l’infâme
 33. 33 Профил на plamen58
  plamen58
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко пари взе симо ментата,велчев и другите бандити?да им се търси сметка!

 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  След като прочетохме предоставената част от труда на Индъстри Уоч, сме длъжни да оценим по достойнство, че консултантката компания си е свършили работата коректно. Липсващите близо 40 страници внасят нотка на неудовлетворение, но се надяваме Дянков да се присети, че е по-добре да остави публиката да чете сама, вмесо да прави бомбастични внушения с резюмета с политически цели.
  Едва ли собствената му катастрофа в сферата на управлението на бюджета ще бъде завита с констатации изказани отдавна и съмнения огласени още при осъществяването на сделката. Що касае "изводите", че сделката не е повлияла на лихвените равнища в България, ще отмина тази наглост на глупака без коментар.
  Не, ще коментирам.
  Дянков изглежда бързо забравя собствените си спекулации със решенията на кредитните агенции, които ни движеха през 2008 година в пакет с Румъния, въпреки че двете страни бяха в коренно различна позиция...

  Ecrasez l’infâme
 35. 35
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:52 на 31/01/2011 от неговия автор.

 36. 36 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#30] от "kosovar":

  По-малоумно твърдение отдавна не бях срещала
  А колкото до ограничеността ми - пожелавам ти твоята ограниченост да е също така добре платена като моята

 37. 37 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#26] от "Graf":

  Мъничко уточнение. Думата "красный", когато не свързана с цвят, на руски означава "красив, прекрасен". В България наричаме "Красная площадь" Червения площад, но за руснаците той от векове е бил и е Красивия(прекрасния) площад.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 38. 38 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Източници на "Дневник" коментираха, че докладът на Симеон Дянков и част от констатациите в него не пренасят директно смисъла на констатациите в проучването на "Индъстри уоч". Например според анализа на консултантската компания замяната на дълга и последвалото му намаляване са сериозни фактори за повишаване на кредитния рейтинг, като се цитират и мненията на агенции. АМА ...РАЗБИРА СЕ! ДА ИМА КАК ...ДЯНКОВ ЩЕ ЗАМАЖЕ ПОЛОЖЕНИЕТО, НАЛИ ГОСПОДАРЯТ МУ И ТОЗИ НА ВЕЛЧЕВ Е ...ЕДИН И СЪЩ!!!???

 39. 39 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1441 Гневно


  Perfanov
  Неутрално 2110:40 28 яну, 2011 Отговор До коментар [#12] от "ebter":

  Уважаеми, получете висше образование от какъвто и да е тип, и тогава коментирайте действията на доктор по науките..
  ТИ ...НЕУВАЖАЕМИ ТЪПАНАРИНО, ОТКЪДЕ ЗНАЕШ, ЧЕ НЯМАМ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, ДОРИ И ДВЕ???/В момента уча задочно за нова специалност по специална След магистърска програма- в Софииският университет/ ТОВА ПО ...ПРИНЦИП НЯМА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ ИМАШ ВИСШЕ ИЛИ САМО СРЕДНО!???НО НА ТЕБЕ ...ОТ КЪДЕ ТИ ПРЪКНА В МОЗЪЧЕТО ИЛИ СЕ ОРИЕНТИРАШ ПО СЕБЕ СИ!??? С ТОВА ПОКАЗВАШ САМО КОЛКО СИ ...ТЪП И НЕУК!!!НО НЕ ТИ СЕ СЪРДЯ, ТОЛКОВА СИ МОЖЕШ!!!???

 40. 40 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Продължение: Ако ти наистина си доктор-започвам да се съмнявам как ги защитавате тези докторски дисертации!??? То в ...България, какво ли ни е наред, та и ..докторските дисертации!??? Ясно!!! Само, че това го разправяй на някой друг, който наистина ще те приеме за доктор или ...професор, но не и на ..мене! За мене сте си ...един прост тъпанар!!! А що се отнася до мене, аз се стремя да просветлявам ...неуките във форума и да им отворя очите против хазарите и техните помощници/предполагам такивата като тебе-сигурно си шабес-гоим и член на масонска ложа, иначе не би се засегнал и ...нападнал/

 41. 41 Профил на pesho1921
  pesho1921
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Основната защитна теза на Велчев е: никой не може да прогнозира валутните курсове и либора, нито в къс и среден, камо ли за дълъг период".
  Анджак де. Ти го знаеше това оправдание още тогава и то ти даваше кураж да направиш скок в неизвестното, спокоен, че никой не може да те обвини. Сигурни бяха само комисионните, дето влязаха в джеба на царя и Велчев.
  --------------------------
  Една от телевизиите направи две предавания по темата. Вчера Велчев имаше цял час да си развива тезата. Включиха за кратко по телефона Муравея, като водещият идиот, непрекъснато му викаше: имаш една минута, една минута време имаш, ей сега ще свърши тая минута. Така минутата мина във викане на водещия.

  Днес поканил Кольо Парамов от комунистите-гербери и пак един от велчевите - разузнавач Каролев. Слаби ми са нервите, за да ги гледам тия и превключих.

 42. 42
  ****

  Този коментар беше изтрит в 03:38 на 02/02/2011 от неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK