"Адвент интернешънъл" ще инвестира 200 млн. лири в британски застрахователен брокер

Фондът за дялови инвестиции "Адвент интернешънъл" се е споразумял за инвестиция в един от най-големите европейски застрахователни посредници - Towergate Partnership Limited, съобщиха от "Адвент". Стойността на инвестицията ще е 200 млн. британски лири, а по думите на ръководството на посредника тя ще им позволи да започнат своя програма за придобивания. От фонда не са посочили какъв дял ще придобият с инвестицията.


Според сайта на Towergate транзакциите по сделката ще бъдат приключени в средата на февруари. Като ползи от инвестицията от посредника посочват рефинансиране на дългове, подобряване на капиталовата структура, повишаване на капацитета му за придобивания, увеличение на предлаганото портфолио от услуги.


От създаването на Towergate през 1997 г. досега компанията е придобила или интегрирала към структурата си над 170 застрахователни и брокерски компании, казват от "Адвент". Премийният приход на посредника е над 2 млрд. лири на година, броят на служителите му е около 4 хил. души.Towergate работи на британския застрахователен пазар и е насочен към предоставяне на услуги частни клиенти за малки и средни предприятия
Мениджърите на "Адвент" определят компанията като една от най-бързорастящите във Великобритания в последните десет години и лидер в сегмента на застрахователно посредничество на дребно и за малки и средни фирми.


"Адвент интернешънъл" е фонд за дялови инвестиции, основан през 1984 г., като до момента сделките му се оценяват на около 40 млрд. евро в 35 държави. Сред тях е и България – фондът имаше участие в БТК, все още има дял и в бутилиращата компания "Девин". 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK