Руски журналисти ще дойдат на втора туристическа обиколка в България

Руски журналисти ще дойдат на втора туристическа обиколка в България

© Надежда ЧипеваИзбори 2022

Представители на водещи руски издания са на туристическа обиколка сред най-известните зимни курорти у нас - "Пампорово", "Боровец", Витоша и Банско, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.  Журналистическите турове се част от маркетинг дейностите за популяризиране на България като туристическа дестинация, финансирана от оперативна програма "Регионално развитие". Проектът е на стойност 7.96 млн. лева. Обиколката на журналистите е част от проект за рекламна кампания на руския пазар.


Това е вторият тур за руски медии, който се реализира по този проект, припомнят от икономическото министерство. Първият се проведе през ноември миналата година, когато руските журналисти обиколиха най-добрите ни дестинации за СПА и уелнес туризъм. До средата на годината предстоят още два тура, които ще представят възможностите за културно-познавателен туризъм и за лятна ваканция в България.


Сред поканените медии има телевизионен екип от популярното седмично предаване на първи канал "Непутевие заметки", което се излъчва всяка неделя от 10 часа, както и представители на пет водещи печатни издания - Sky, Sky Guide, "Вертикалний мир", Otdohni! и "Туризъм и Отдых".
Посещението е в рамките на пет дни, в Банско то ще съвпадне с Европейската купа по биатлон 2011. Представителите на медиите ще имат възможност да се запознаят с всички новости, които предлагат българските планински ски курорти, както и с плановете за по-нататъшното им развитие.


През 2010 г. България е била посетена от 378 382 руски туристи, което е с 32% повече от 2009 г.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK