Koмпанията "Арка" ще изгражда щандовете на големите туристически борси


Договорената с фирмата сума е около 800 хил. лева

Компанията "Арка ЛТД" е спечелила конкурса за строител на българските щандове на започващите през следващия месец големи туристически борси в Берлин, Москва и Киев. Това съобщи вчера зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.


Дружеството е спечелило обществената поръчка в състезание с още три фирми - "Юрапел комюникейшънс", "Стройтек" и "Идо стил". Всички дружества са редовни участници в конкурсите за реклама на туризма, организирани от държавата.
"Арка" ще построи щандовете на България на изложения ITB в Берлин, MITT и Intourmarket в Москва, както и UITT в Киев. Договорената сума е около 800 хил. лв, съобщи вчера Маринов, допълвайки, че основната тежест при избора на компания е паднала върху изпълнението на проекта.


И през тази година България ще се представи на големите борси с идейния щанд от 2010 г. Едва след това ще се мисли дали да се обяви нов конкурс за проект. "Обикновено един щанд се ползва две-три години", обясни вчера Маринов, допълвайки, че настоящият се харесва от фирмите, които участват в изложенията.


Борсите в Берлин, Москва и Киев са най-големите преди началото на летния туристически сезон и традиционно на тях участват много туристически компании и общини от страната. Фирмата "Арка" направи и щанда на България на изложението в WTM в Лондон, което се проведе през ноември миналата година.


На заседание през декември Националният съвет по туристическа реклама реши България да участва с национални щандове на 5 международни туристически изложения, с информационни щандове на още 31 борси в чужбина, както и на девет в България през тази година.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK