Credit Agricole е на загуба през последното тримесечие на 2010 г.

Credit Agricole е на загуба през последното тримесечие на 2010 г.

© Associated PressФренската банка Credit Agricole съобщи, че е реализирала загуба през последното тримесечие на 2010 г. заради преоценка на дела й в италианската Intesa Sanpaolo за 1.25 млрд. евро.


Общо 328 млн. евро е загубата на банката през четвъртото тримесечие на миналата година - малко по-добре от очакванията на анализатори, запитани от "Рой"терс, за 402 млн. евро. Освен това от банката посочиха, че няма да има нужда да емитира нов капитал, за да отговори на новите стандарти Базел III.


За цялата 2010 г. чистата печалба расте с 12.3% до 1.26 млрд. евро, приходите с 12.2% до 20.1 млрд. евро, а печалбата от една акция до 0.54 евро от 0.5 евро в края на декември 2009 г. Групата планира да предложи дивидент от 0.45 евро за акция без промяна от миналата година.
Очакванията на банката са като цяло провизиите да намалеят през тази година. Корпоративното и инвестиционното звено на банката отчитат печалба от 263 млн. евро спрямо загуба година по-рано.


"Обстановката в Гърция е наказание за нас въпреки възстановяването на Emporiki Bank (гръцкото звено на Credit Agricole, което има бизнес и в България), коментира финансовият директор Бертран Бадре. От банката потвърдиха, че очакват звеното им в Гърция да излезе на печалба до 2012 г.


Ефект върху резултатите оказва и намаляването на стойността на дела на Credit Agricole в италианската Intesa Sanpaolo с 1.24 млрд. евро. Това се налага, след като миналата година банката реши да прекласифицира акциите си от дялова инвестиция във финансов актив.


Данните на банката за последното тримесечие остават под отчетените от конкурентите във Франция. Миналата седмица BNP Paribas съобщи за по-висока с 14% печалба. Societe Generale също отчете по-добри от очакваните резултати.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK