Орган към Министерския съвет ще следи цените на храните

Мирослав Найденов<br />

© Надежда Чипева

Мирослав НайденовСпециален орган към Министерски съвет ще следи движението на цените на основните хранителни стоки и в случай на съмнение за спекула ще подава сигнали до комисиите за защита на конкуренцията и на потребителите. На оперативно заседание днес правителството е разгледало доклад на министъра за цените на хранителните продукти от производителя до щанда в магазина.


Новото звено ще има аналитични функции, стана ясно от обясненията на земеделският министър Мирослав Найденов пред журналисти. Още вчера той съобщи, че според последното проучване на "Алфа рисърч" за 80% от българите поскъпването на храните е най-лошото нещо, което се е случило на хората, заради което и държавата "трябва да реагира".


"Контролното звено няма да отнема функции от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и ще използва нейните анализи", коментира Мирослав Найденов, цитиран от БТА. По думите му в него ще влизат представители на 4 министерства, включително и това на вътрешните работи. Те ще следят ценообразуването по веригата производител-преработвател-търговец.
По информация на "Дневник" на правителственото заседание следващата седмица ще бъде гласувано създаването на новата структура.


Във вторник министър Найденов обяви, че ще предложи "пакет от мерки, с които да се следи движението на цените на храните и договорните отношения по веригата производител - преработвател - търговец", а министър-председателят ще има инструментариум да налага санкции "при отклонение". Идеята не е била дискутирана с големите сдружения в хранителния сектор, показа проверка на "Дневник". А техни представители изразиха недоволство от опитите за намеса на държавата в свободния пазар. Някои дори коментираха, че кампаниите за налагане на стандарти при храните, поведени от агроминистерството, също оскъпяват продукцията. Подобни мнения изразиха и синдикатите. Днес Найденов отхвърли такава теза.


"Кампанията за налагането на стандартите може да повиши цените на продуктите по тези стандарти и смятам, че когато ние ги налагаме, го правим със съзнанието, че ще плащаме повече за тези храни", коментира министърът, цитиран от агенция "Фокус". По думите му "не всички храни са по Българския държавен стандарт, не всички са по "Стара планина", не всички са хлябове по стандарта, който се подготвя в момента".

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Поредната глупост на това правителство. И като следят цените какво... Нали си имаме НСИ, който и досега следеше цените и изчисляваше инфлацията.

  Кирил Кирилов
 2. 2 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  МВР щял да следи ценообразуването по веригата производител-преработвате-търговец. Бог да ни пази...

  Кирил Кирилов
 3. 3 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Май се превръщаме в страната на полицаите и анализаторите. Тъкмо спряхме да говорим за БОРКОР и сега още едни нови анализатори. Нали щеше да се облекчава бизнеса, щяхме да привличаме нови инвестиции и т.н. Как ли ще се нарича поредното анализаторско звено? Май само това им е проблемът на управляващите - измислянето на звучни имена на операции и абревиатури.

 4. 4 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 958 Неутрално

  ъъъ що за глупост ?? аз винаги съм си мислил ,че конкуренцията регулира цените- демек търсенето и предлагането . ако на пазара има 10 бутилки олио и 100 купувача цената му щее до небето ,а ако е обратното ще падне , елементарно. А спекулатра е регулира със свободен пазар и ясни правила и контрол - щом има спекула значи някое звено не работи

 5. 5 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "Кирил Кирилов": Ехо, май забрави, че "родната полиция ни пази"? Какъв е този Бог сега? Да не би ти така вече да наричаш Б.Б.?

 6. 6 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Франция вече създаде такъв специален орган за анализ на движението на цените на основните продукти и е добре ,че и нашето правителство работи в тази посока.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 7. 7 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Весело

  Ей, ама да знаеш от къде ти личи, че не си завършил ветеринарния институт и за това не ги вдяваш тези неща! Ако някое звено по веригата не работи, просто създаваш едно ново (по възможност анализаторско) звено и веригата се смазва от самосебе си.

 8. 8 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Още една служба на държавния клон. Освен това те ще получават наготово информация от НСИ и щели да анализират. Цялата държава само анализатори..................

 9. 9 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ей, не се спряха да създават безсмислени групи, агенции, органи, комисии и т.н.

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 10. 10 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Само едно сравнение ЕК глоби Майкрософт в монопол и го глоби 500 милиона евро! ПОЛОВИН МИЛИАРД! Това през 2008година! Миналата година ЕК глоби Intel с над 1 млрд. евро за монопол!

  В Б-я глобите на КЗК са смешни и след дъжд качулка. Те от картелите правят стотици милиони а после КЗк ги глоби с 500хиляди лева.....смееееех!
  Но ако има орган подчинен директно на премиерът както е в случая с ЕК който да има възможност да разследва и глобява с тежки глоби мобилни оператори петролни и алкохолни фирми ЕРП-та и т.н. с глоби поне подобин на тези в Румъния 50-60 милиона евро ефекта ще е видим и огромен! А дори с една такава глоба бюджета си осигурява вдигането на минималната работна заплата!

 11. 11 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#8] от "mrakogor":

  "Цялата държава само анализатори.................. "

  И консултантиии !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 12. 12 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#10] от "merkel": Като теория що-годе добре, но като реализация на наша почва някак не го виждам това. И сега е пълно с агенции и агенциики на пряко подчинение на премиера (да давам ли примера с ДАНС?), но какво от това? След като наложиха глобата на производителите на олио, последните я прехвърлиха по веригата на крайния потребител и това е още една от причините цените на мазната течност да са такива у нас.

 13. 13 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 233 Неутрално

  То и аз следя цените... ама файда никаква...

 14. 14 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#10] от "merkel":

  Нали и сега има законодателство и правителствени органи за да контролират монополите и картелите. Колко държавни органи трябва да работят паралелно за да се свърши някаква работа? Ако един държавен орган не си върши работата, каква е гаранцията, че другите ще я свършат по-добре? А защо тогава не реформират сегашните държавни структури в тази област за да няма дублиране на функциите?

  Кирил Кирилов
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Я, merkel и тук го е цръцнал същото?

  Тогава и аз ще се повторя пак под него:

  Абе, как може туй вЕрващите да сте толкова залупени?
  Или се правите на такива? Милиционерски тарикатлъци?
  Или по-скоро - селски тарикатлъци!

  Ми как, ако стане това, вашият "нон плюс ултра" Вожд ще "раздава правосъдие", демек санкции?
  На око? Или колкото "государю заблагоразсудится"?

  Нали пак трябва да се приемат законови актове по които да става? Които ще дублират сегашните. Или ще ги "актуализират".

  Ами тогава защо просто тогава оторизираната администрация не си свърши работата, а ще създавате нова? Защо не коригирате сегашния закон, а ще ми пишете нови "подзаконови" актове?

  И въобще в коя съвременна държава Премиерът налага глобите и наказанията? Къде?
  Това да не ви е остров Тамбукту?!
  Идиоти! При това - нагли!

 16. 16 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1078 Разстроено

  По - голяма глупост не може да се измисли! Кой го бъркат тези анализи по веригата, след като ефектът до тука е никакъв. Нови лапачи на държавната ясла, предполага се какви... Не анализи, а глоби, и то такива, че да не си помисли втори път за това, а не дали да го прави! Ако това са мерките на правителството за борба с увеличените цени, дублирането на функции с КЗК и предотвратяване на картелни споразумения, значи работата е повече от ясна!

 17. 17 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#16] от "danailov": "По - голяма глупост не може да се измисли!"
  Голям си песимист! Може, може да се измисли и още как! Да не би и това да си го очаквал в понеделник, да речем? Не си! Така, че и най-смътна представа си нямаме какво са ни замислили за следващия понеделник, например. Дай да се радваме на днешния ден, че утрешният в никакъв случай няма да е по-хубав!


 18. 18 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Гневно

  За тези, които все още не са чули министър Найденов: "Как така може някой да продава кашкавал по 16 лв./кг., когато млякото се изкупува по 0.70 лв./л.? Ето това трябва да провери новата агенция." Бас ловя, че и подобна простотия никой не е очаквал да чуе, но ето, че я доживяхме.

 19. 19 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  След БОРКОР ще се пръкне и СИГСПЕК. Сигнали за спекула демек, но този ентусиазъм за създаване на специализирани органи започва да ме притеснява. От една страна храним с данъците си цяла комисия за защита на конкуренцията, още една комисия за защита на потребителите, осигурен е бюджет и за потребителски организации, действат разни ДКВЕР, МВР и ДАНС, които пък са дублиращи на БОРКОР, която пък се оказа пристанище за бивши съдаржатели на "бардаци", според самия премиер. Щото той оприличи ДАНС на бардак, но не се замисли да гушне на топло Сертов...
  Опа, явно се отвлякох и загубих нишката на следенето на цените, но знам, че най-естествения отговор на такива ръстове е ръст на доходите. В някои държави от белия свят са го измислили. Вярно е, че там либертарианщината е гледана с презрение, но е вярно също така, че там живеят в десетки пъти по-добре, а доходите(минималните) се индексират автоматично.
  Сигурно щото са тъпи иглупави и си нямат специално звено към МС, което да следи цените. Как пък не са се сетили....

  Ecrasez l’infâme
 20. 20 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Весело

  Не е лошо БОРХРАН да има и научно-изследовтелски функции и съвместно да работи с академията та нищо чудно да измислят и някакъв вариант за фотосинтеза и при хората.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 21. 21 Профил на tanuco
  tanuco
  Рейтинг: 233 Неутрално

  smeshnici....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на bigbira
  bigbira
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Нямащите искат да имат, неможещите - да могат, глупавите - да са умни, самотните - да обичат, затворените - да са свободни, политиците - да са отговорни, невежите - да анализират... Единствено представителят на една жилава обществена група изглежда неподвластен на този човешки, противоречив напор. Мечтата на държавния бюрократ неотменно окриля неговия устрем да се превърне в още по-голям бюрократ!?

 23. 23 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3564 Неутрално

  Да са живи и здрави тъпите данъкоплатци, гласували за Бойко!

 24. 24 Профил на oglidov
  oglidov
  Рейтинг: 457 Неутрално

  глобите за монополистите да са от 100 милиона нагоре и тогава ще се прояви ефекта на моркова и тоягата да ама кой ще го направи

 25. 25 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1677 Любопитно

  Ако не друго, едно следва да се признае на Пожарната Команда - работи здраво!

  След като се разбра че хляб намя да има за матрЯла се съсредоточават върху зрели6тата...

  Комисийка тук, огран там... Синекурни организацийки за свои хора... Но да не се косим, вече за всички е явно Родната полиция и държавата бдят над стадото - слухтят, набл*дават, контролират...

  Вместо да се създават условия за конкуренция се върви в обратна посока. Е, няма съмнения доколко "дясно" е управлението на Помпиера.

  Да здраствует! Колко други недомислия 6те се наложи да се изтърпят??

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 26. 26 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 627 Неутрално

  България се напълни с органи и членове!

 27. 27 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  СИГСПЕК ще следи цените на коравия шпек !


  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 28. 28 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Бюрокрацията се разраства, за да удовлетвори нуждите на разрастващата се бюрокрация.
  А някои се биеха в гърдите в началото на мандата, че ще направят необходимите съкращения в държ. администрация...
  Ех, бедни ми Костов, кой ли да те слуша?

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 29. 29 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#27] от "SeoKungFu":
  ++++
  Поредните популистки глупости на разбойковци. Ние ги сваляме, те ги вдигат.. Вече дори не чета вицове в нета. Само новини генерирани от правителството.

 30. 30 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  В България ценообразуването по принципа "търсене- предлагане" не работи! Наредени са картел-монопол-картел- монопол и всички гледат със сини честни очички- божи кравички! Не зная дали избраната форма е най- добрата, но нещо в това отношение трябва да се направи! Дай боже само след това да няма "Искахме да бъде по-добре, а се получи както винаги".

 31. 31 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Весело

  Сега вече спирам да пазарувам каквото и да е и само чакам да заработи новата агенция, докато трупам финансов ресурс. Тогава, когато станем свидетели на голямата дефлация с днешния си един лев ще си купя поне двойно повече стоки и то само благодарение на анализа на пазара и спекулантите на него от същата тази агенция. Нека всички направим същото! Така се става богат!

 32. 32 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#17] от "angel_to":

  Май си прав!

 33. 33 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не само, че ще трупам пачки ами и ще разпродам всичко, което имам сега, защото утре за него ще мога да взема двойно по-малко. Ба си колко било елементарно всичко, а пък аз да не се сетя!

 34. 34 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Айдеееее още едни хрантутници на държавната ясла!!! А от толкоз наблюдение цените направо ще се изчервят..... Ми нали има комисия дет трябва да защитава правата на потребителите. Нека тя да сезира пък оная комисия която уж защитава конкуренцията. Баси тъпаците - сигурно някой заслужил покрай изборите герберон трябва да бъде уреден за шефче та му измислиха работа - да наблюдава цените!!!

 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  народа иска хляб, те пак му дават сеир

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  като са чули за новото ведомство спекулантите веднага са си направили секуро

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#29] от "Добре Облечен Бизнесмен":

  ...Поредните популистки глупости на разбойковци. Ние ги сваляме, те ги вдигат.. Вече дори не чета вицове в нета. Само новини генерирани от правителството...

  Ъхъм.
  Ми май това ще е единствената последица.
  И вече от екрана на талавизуръ ще тече ...
  АЗ наказах ... АЗ постанових цената да е ...
  Премиерът Бойко Борисов наказа търговецът Пешо за това, че е продавал олио по 3,80 лв. за литър вместо по цена 3,60 ...
  И едни сърцераздитрателни и пространни репортажи за баба Вуна и гадния търговец в селския магазин ...

 38. 38 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Премествам си моя разследващ орган ... в другия крачол

  http://5starhospitality.weebly.com/
 39. 39 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Весело

  Ей, ама вярно ужасно некъдърни бяха предните две правителства! А само, ако се бяха сетили да направят една такава агенцийка, която да следи цените на недвижимите имоти, а? Сега апартаментите в София щяха да се продават мах. по 300 Евро/м2, а не да са на сегашните си нива. Господ здраве да им дава!

 40. 40 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Поредния популистки балон, докато нацията гине под диктата на некадърността.

 41. 41 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#38] от "Ивайло Йосифов": Дано той да ти е по-ефективен от структурите, които обсъждаме!

 42. 42 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Весело

  Продавам 2 кг. захар, купени преди 2 седмици по 1.65 лв. за 1.70 лв. Утре цената ми ще бъде вече 1.69 лв. Купувай народе! Цените падат!

 43. 43 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#41] от "angel_to":

  С импотентните /на мерки/ апаратчици от ГЕРБ/к/, и дума не може да се сравни моя орган.

  При ГЕРБ/к/ буксуването е перманентно. На горния етаж.

  http://5starhospitality.weebly.com/
 44. 44 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Абе тази държава в момента действа на принципа: Откриваме агенции всякакви, важното е да се точат държавни пари! Някой може ли да ми каже как при пазарна икономика държавата ще каже на някой производител или търговец на колко да си продава стоката! Тези направо ни взеха за мезе! Първо да си озаптят горивата и енергийните монополи и после да говорят глупости!

 45. 45
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:52 на 04/03/2011 от неговия автор.

 46. 46 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Шаро, Шаро, престани
  и Писанка не гони.
  Цял ден тичаш, цял ден лаеш
  за какво и ти не знаеш.
  А нощес е идвал пак
  Зайо Байо бързокрак.
  Гризал зеле, гризал праз
  Ти къде си бил тогаз?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 47. 47 Профил на nsi52392249
  nsi52392249
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Какво е определението за спекула, и какво точно ще следят и дават на прокурор.

 48. 48 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1303 Весело

  Дублиране на функции, още администрация, харчене на пари... ГЕРБ втори мандат ли викате? Ако изкарат този до края пак добре...

 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Повече централизация, повече участие на държавата в бизнеса, повече администрация, но герб са десни...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на constant
  constant
  Рейтинг: 402 Гневно

  "А техни представители изразиха недоволство от опитите за намеса на държавата в свободния пазар."
  СВОБОДЕН ПАЗАР?
  СВОБОДЕН ПАЗАР?
  СВОБОДЕН ПАЗАР?
  В статията не се ли говори за нещо в България?

 51. 51 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Странното в случая е, че до момента не сме чули какво е мнението по въпроса на бъдещия шеф на тази агенция - Б. Б.? До сега видяхме няколко подобни варианта. При единия се оказа, че пускайки някаква новинарска бомба управляващите само са сондирали общественото мнение - справка дебатът за ДДС-то преди около година. При другия подобен случай, за който се сещам, министърката на своя глава беше правила някакви изказвания и за това си замина - проф. д-р Анна-Мария Борисова. Дали пък сега няма да наблюдаваме и трети сценарий за отреагиране при кризисни ситуации?

 52. 52 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дали някой сега вече си спомня, че някъде преди около година правителство, синдикати и работодатели правеха едни дълги срещи, на които умуваха мерки за излизане от кризата. Бяха приети 61-62 "мерки", като от тях май реално изпълнение имаха само и единствено тези, които облекчаваха държавата, пр. изплащането на първите 3 дни от болничните от работодателя вместо от държавата. Дали пък и след година изобщо ще си спомняме за тази агенция?

 53. 53 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  иначе министерството на миро дупето има опит с безполезно наблюдение - от дейността на калинчето, дето всички наблюдавала и всичко донасяла, ни корупцията намаля, нито тръгнаха европарите. що? ми щото целта е да се пречи на другите да крадат, а на "нашите" да се помага, та няма как така да спрат кражбите.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 54. 54 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Като чета коментарите тук и се чудя къде ли са сега и какво ли правят герберите? Работното време ли им свърши или си подготвят документите за кандидатстване в новата синекура структура?

 55. 55 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 515 Весело

  Ей това Костов като ги нашамароса с пет вярни приказки за спекулата по Канала преди седмица и гърбавите подскочиха като ужилени , ама акъл нямат , акъл .

 56. 56 Профил на roko17
  roko17
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Аман от органи, аман от малоумници. Само преди две седмици създадоха нова агенция по храните.
  Ееееейййййй, българино клети, докога ще те ебават. Българино, българинооооо, къде си, българиноооооо.
  Сляп ли си, българино, българино, глух ли си.
  Защо се остави да се гаврят с теб, българино. Защо намрази съседа си, с който си пиеше ракийката, защо се скара с брата и сестрата си заради два декара бащина земица, българино.
  Защо спря да мислиш, българино. Защо остави да те започнат ония, защо се оставяш да те довършат тия, българино. Къде ти остана гордостта, къде ти остана честта, къде си изгуби паметта, та все вярваш на душманите си, а предаваш родата си.
  Защо, българино, клети...

 57. 57 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 515 Весело

  Да вземе да им задава и другите задачи че гърбавите се движат като слепци в лабаринт по-полето на собствената си безпомощност.

 58. 58 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#24] от "oglidov":
  Недей, че ще скочи хонорара, който се подава под масата на съдиите за да ги изкарат невинни.

  Излишни органи си създава това правителство. По-добре да обърне внимание на старите, превърнали се в паразити тумороносители на българското общество. Мизерници!

 59. 59 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#58] от "martillius": Само едно уточнение, ако можеш да направиш - кой точно тук е мизерникът, че май не са точно управляващите, а тези, които се опитват да ни докарат до мизерия?

 60. 60 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 458 Весело

  Тези са я подкарали по ленински - първо НЭП (новая экономическия политика), после бой по спекулантите и накрая вся власть советам

 61. 61 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#59] от "angel_to":
  Те под маските са едни и същи. И едните и другите са срещу народа.

 62. 62 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Разстроено

  Разпуснете 80% от министерски съвет !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 63. 63 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не се изразих достатъчно ясно - имах пред вид, че управляващите се упитват да направи нас, електоратът, мизерници. Те са си добре, тези, които са "захапали кокала".

 64. 64 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Той който и да е на власт народа винаги ще е срещу него, проблема е в това, че тия които се качват по тия места, не променят системата,а тя променя тях. А системата защитава не този който е гладен, а този който си плаща да се бият за мизерната му стока по рафтовете на търговската мрежа.

 65. 65 Профил на lackofmotivation
  lackofmotivation
  Рейтинг: 8 Гневно

  Ау министърът който продава застраховки ,браво, дали се консултира с Дянков ? Похвално трябва да се изкарват пари щот (на една гола за п(л)атка) си е***ло майката в тая държавица нищо не остана .

 66. 66 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1206 Весело

  Следих аз цената на пилешкото, анализирах я, вече цяла седмица го правя, а тя не ще и не ще да пада. Що така?!

 67. 67 Профил на vn
  vn
  Рейтинг: 469 Весело

  "Специален Орган към Министерския съвет ще следи цените на храните..."
  Не са уточнили от мъжки или женски пол ще е,
  но щом е за храните значи ще го ядем, следователно мъжки - пак на Б.Б.

 68. 68 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Ама защо само основните хранителни продукти ще се следят. Цените им нали зависят от редица фактори... Аз предлагам като подструктури на този орган да бъдат създадени звена които да наблюдават и да предлагат на Министър председателя да взема мерки при "отклонение" на: цените на горивата, цените на енергията (такава структура си има, но може още една, за всеки случай), наемите в големите градове, наемите в големите молове, цените на автомобилите и селскостопанските машини и съответната им поддръжка, цените на телекомуникациите, на заплатите на производители, търговци, шофьори и т.н. Абе къде що има "отклонение" да се вземат мерки...

 69. 69 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#66] от "luda_krava":Ами много просто! Защото си го правил цяла седмица, но не и от преди час. Ако знаеш само в момента как се срива и ще се изядеш, че си го купил преди половин час с 30% по-скъпо!

 70. 70 Профил на чавдар димов
  чавдар димов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  не се издържа с такива идиоти...

 71. 71 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#70] от "чавдар димов":Прагът на търпимост на българина е доста висок. Не само ще ги изтърпим, ами и за още един мандат се готвят, да се слави името им!

 72. 72 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  "Някои дори коментираха, че кампаниите за налагане на стандарти при храните, поведени от агроминистерството, също оскъпяват продукцията. "

  Ами ще я оскъпят, разбира се, като започнат най-после да слагат месо в колбасите и мляко в сиренето, много ясно, че ще се оскъпи. Да си правим сметката потребителите какво сме яли досега и колко "евтино" ни излиза евтиното... Той и талаша е евтин по принцип, предполагам може и да се яде...!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 73. 73 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#72] от "Един Градинар":

  Емчи не си прав!

  Което си беше качествено просто се закичи със "Стара планина", ама и си вдигна (макар и леко) цената. А това "вдигане на летвата от шампиона" пък повлече и вдигането на цените на буклуците. Които каквито си бяха такива си и останаха, но пак с нова цена.

  Това беше ползата от упражнението.

 74. 74 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А как иначе ще се отчете, че безработицата намалява?

 75. 75 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4492 Неутрално

  Тези плашат само гаргите по дърветата!Не вярвам ,че реално нещо смислено ще се получи,иначе съм сигурен ,че у нас има спекулативно ценообразуване в много сфери!

 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#54] от "angel_to":

  Герберите по правило ги няма в статиите, в които любимците им се осират, освен ако нямат някоя сламка, с която да защитават Слънцето. В случая такава е трудно да се намери, и те са се снишили, по познат прийом, за да премине бурята на народното възмущение. Нищо ново.
  Единственото, което би ги привлякло към коментари е, ако Костов каже, че агенцията е тъпа. Тогава статията ще отиде към 500 страници, както всеки път. За сравнение, вчера когато Гоце нападна Герб, я събраха 200 коментара, я не.
  Иначе Герб са десни, как не.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Простотия...Още една сладка служба за свои хора които ще "анализират" анализите на представяте ли си вече съществуващи анализатори , като бонус ще взимат консултантски от фирмите които анализират как да бъдат благоприятно анализирани и съответно ще взимат комисионни от тези които не са благоприятно анализирани..Като бонус за матр'яла всеки месец ще излизат по медиите и ще обясняват, че цените се били вдигнали "нормално много", а без тях щяло потоп да бъде...хаха...Просто още едно гнезденце за "честни" милионери/само за 5 до 10 години стаж и то напълно законно/ и продънване на бюджета.., а за капак всъщност ще доведат до увеличаване на цените, не намаление..За неосъзналите се още да кажа: Администрацията поражда бюрокрация, бюрокрацията води до корупция!!!..Това е! Цяла България се превърна в анализатори на това защо нещата стават все по-зле тук..Ами да им отговоря-понеже станаха прекалено много именно те-анализаторите и никой работещ и създаващ нещо реално в България не остана...Просто и ясно!...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 78. 78 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Еврофили, викнете опуления Барозу да ви вдигне заплатите, нали сте в "ес", а?

 79. 79
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:52 на 04/03/2011 от неговия автор.

 80. 80 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#79] от "berber4e":

  Има нещо вярно.

  Ама те така или иначе ще си намерят винаги някакво оправдание да прецакат работата.
  Поне да си кажем какво мислим ...

 81. 81 Профил на sabetnik
  sabetnik
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#10] от "merkel":

  Стига с тези глупости, ако е въпроса само за размера на глобите, що не ги промениха досега. Няма нищо общо между функциите на КЗК и създаването на нова държавна ясла за партийни активисти.

 82. 82 Профил на feniks1
  feniks1
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#76] от "Тони!":

  Що лъжеш бе комуне, тука сме си и ви гледаме сеира... ще си изхрачите джигера...но поне ще спите доволни че сте изпълнили партийната си задача и сте си заслужили парите...

 83. 83 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 627 Весело

  Баси смешните мрънкачи,нали ревяхте от високи цени бе!Сега ревете,че правителството ще следи цените?!Колко сте смешни мили мрънковци,представа си нямате!Миличките те,ще накажат Бойко есента,а да види той лесно ли се мачкат боклуците!)))))

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#76] от "Тони!":

  Ония се снишили,ура победа наша!!!!

 86. 86 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 515 Весело

  Абе, мислех, че по-тъпи хора от премиера, Цецо и Цецка няма... и тоя смешник и другия с разбития джип веднага да ме опровергаят! Егати тъпанара - връщайте го в Екоравновесие при бездомните кучета - ясно е, че "министъра" е на тяхния акъл... на кучетата, де...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 87. 87 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Гневно

  наистина няма пазарна логика някои от най-скъпите храни в европа да се правят с най-евтиния труд, с най-малките количества суровина, и за най-кратко технологично време, но има картелна и корупционна логика, примерно дружбата на екс-депесарския кадър и настоящ герберски министър с мандраджията зоров.

  с фарса "стара планина" министъра предизвика сериозен скок на цените на храните, а сега се прави на изненадан - айде не на нас тия!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 88. 88 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 684 Неутрално

  На Министерския съвет му дреме на органа. Оня, де....

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 89. 89 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Браво, Комисия за Управление на Равнището на Единните Цени (КУРЕЦ)

  Кирил Кирилов
 90. 90 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 458 Весело


  Най-сетне разбрах защо досега все ялови решения взема този Министерски съвет...

  Нямал си орган

 91. 91 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1290 Разстроено

  Боко хубаво го беше почнал в Японията, но защо не го довърши? Тоя си заслужава всеки шут в гъ.за, а и не само там. За всичките ку.венски номера, които изигра, за да си изкара парсата, заслужава як пердах.

 92. 92 Профил на geny77
  geny77
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#1] от "Кирил Кирилов":

  Е , как какво ?
  Ще назначат нови чантаджии-анализатори, които ще получават на наш гръб тлъсти заплати !...
  И пак ще са наши момчета , милиционерчета или от онези, които ритат топка с агент Буда ...
  Това малко ли е ?

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg
 93. 93 Профил на geny77
  geny77
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#25] от "B52":

  И защо се учудваш ?

  Когато правим πR на квадрат, винаги излиза лице на кръг т.е. кръгла НУЛА !...

  Пожаролисимус ПР I каза " Толкова мога ! " , а тъпата и необразована пасмина живееща от двете страни на Стара планина го венцеслави, вместо да му скъса главата ...


  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg
 94. 94 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#89] от "Кирил Кирилов":

  ГЛавно УПравление "Аграрен Контрол" (ГЛУПАК)

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 95. 95 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  КОГО ще следите бе , гербаджийски мърльо ?? ТИМ ли - мафията на всички борси в България ??? Ами нали са на Боко другарчетата..
  Или онзи руския агент-златевчето=приятелчето на Боко , което поддържа цените на бензина с НЯКОЛКО ЦЕНТА под цените в Европа, за да няма внос .
  .ПРИ български заплати в Нефтохима, при по- евтин руски петрол-със сяра и при "производствени " цени - на МАФИЯТА, руската.Каква е екологията на Нефтохима ?? И при български заплати на бачкачите ...
  Трайчо плужека вече каза , че нямало проблеми с 'производствените цени - били като в Европа!!??? При горните РАЗЛИКИ- КАК ще са като в Европа ???
  България се управлява от Боко- мафията, която е и НЕГРАМОТНА мафия на всичкото отгоре ..
  Това е положението..))

  BIG AL
 96. 96 Профил на geny77
  geny77
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#85] от "kento":

  Зарежи алкохола и дрогата , излез на разходка и в някой парк изпей с цяло гърло ХИМНА на ГЕРБ :

  „Песничка на дебилния герберски гъзолизник „ :

  ║♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫║
  Трала-ла , трала-ла , мога САМО да лижа на Бойко гъза …

  Тон можеш да вземеш от тук ! http://vbox7.com/play:046ad8eb


  България в момента се управлява от лъжци , трафиканти, кариеристи и чалгаджии.
  http://www.glasove.com/article-12235.php
  ТРЕТО/ПЕТОРАЗРЯДНАТА номенклатура , която в един момент изпадна в гигантомания ...

  http://www.glasove.com/article-12234.php

  http://www.glasove.com/Scandal/

  С тази политика на геноцид срещу нормалните хора в държавата ако БУДА (ББ) или Цвъки Апартаменто се спомине, на гробищата ще има по-малко жалещи отколкото на погребение на зла тъща!!!

  А това не могат да видят само тези , за които се отнася максимата :" "Слепият" умствено никога няма да " прогледне" ...

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg
 97. 97 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#78] от "james1":

  Като викнем , а ще "викнем" , няма КГБ да ни арестува или Кадафи да ни застреля ..ТАМ е разликата с ислям комунизма - РУСКИ агенте ...

  BIG AL
 98. 98 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 451 Неутрално

  ББ може би иска да върне цените на баи Тошо - сирене 1.20 ,хляб 0,20,лимонада 0,05, боза 0,08.След това следва - Пари имаш стока , под тезгяха.

 99. 99 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Найденов за неграмотността на вашето министерство:

  Като си спомня за Калинка невинната
  с протеже ОЛАФ и как картофи фуражни ни са предлагали за храна, ей така за проба ,да видели какво щяло да ни стане от гмо
  на животните нищо им нямало ама ние сме проявявали инат.Калинка със своята н"грамотност"
  чудовищна искаше ГМО-та да ни пробута пък после щеше да се оправдава "ама аз неразбира
  щото още не съм се дипломирала"
  А има ли още като нея останали,това ни интересува.

 100. 100 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Да не вземат Гиньо Ганев за шеф, че той сега е безработен

  malart.blog.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK