Бивш собственик на фалирали банки опитва отново да влезе в сектора

Дружество, в което Атанас Тилев е акционер, е подало обвързваща оферта за БАКБ

Бивш собственик на фалирали банки опитва отново да влезе в сектора

© ГЕОРГИ КОЖУХАРОВБившият собственик на фалиралите през 1997 г. Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка Атанас Тилев иска отново да навлезе в банковия сектор у нас. Това може да стане чрез компанията "Експат капитал", в която той притежава чрез свое дружество 34%, а останалите са собственост на бившия министър Николай Василев от кабинетите "Сакскобургготски" и "Станишев" и Никола Янков, бивш член на кабинета на царя.


"Експат капитал" е подал обвързваща оферта за покупката на 49.99% от капитала на Българо-американска кредитна банка, които в момента са собственост на ирландската Allied Irish Banks (AIB). Така информацията, която от известно време се носи в банковите среди, вече е потвърдена официално.


Всъщност причина за това стана публикация в блога на разследващия журналист Юрген Рот, според която управителят на БНБ Иван Искров е оказвал натиск върху AIB да продаде дела си на Централна кооперативна банка (ЦКБ), които също се спрягат за кандидат-купувачи. От централната банка реагираха, като отрекоха твърденията на Рот и го призоваха да свали материала от блога си. Впоследствие от БНБ разпратиха до медиите цялата си кореспонденция с него, AIB и "Експат капитал".
Именно от писмото на "Експат" с копие до управителя на БНБ Иван Искров и подуправителя и шеф на "Банков надзор" Румен Симеонов става ясно, че те са подали обвързваща оферта за БАКБ. Писмото е с дата 25 февруари. Там пише: "Също така бихме желали да потвърдим, че сме подали обвързваща оферта към AIB, която все още е валидна и не е изтекла. Ние продължаваме да имаме интерес към БАКБ." Подписано е от Николай Василев и Никола Янков.


В разменената кореспонденция между БНБ, AIB и "Експат" мажоритарният собственик на БАКБ и кандидат-купувачът също отричат информацията в публикацията на Юрген Рот. Написаното там посочваше за проведена среща между тях, управителя на централната банка и ЦКБ, при която Иван Искров е указвал натиск ирландците да се откажат от офертата на "Експат" за 7 млн. евро и да продадат дела си на ЦКБ.


В писмо на AIB до БНБ, подписано от директор "Корпоративни финанси" в ирландската банка и съветващ по евентуалната продажба, се казва, че AIB и нейни представители не са се срещали с управителя на централната банка във връзка с процеса на продажба на дела им в БАКБ и че върху ирландската банка не е бил оказван натиск от никаква трета страна във връзка с продажбата на нейни акции в БАКБ. И в писмото на "Експат" до БНБ се отрича информацията в статията на Рот.


Василев и Янков заявяват, че нямат никакъв контакт с Юрген Рот, че не са комуникирали нито с него, нито с друга трета страна аспекти от офертата си. В писмото се посочва, че "единствената среща, която сме провели в БНБ в присъствието на AIB, е с г-н Румен Симеонов и г-жа Нели Кордовска (главен директор "Банков надзор" - бел. ред.) на 9 февруари 2011 г. На тази среща не са споменавани други потенциални купувачи или детайли от техни оферти". Централната банка от своя страна е изпратила писмо до Рот, в което се казва: "По повод на твърдението ви за оказан натиск от страна на г-н Иван Искров по време на среща с AIB и "Експат" категорично заявяваме, че такава среща никога не е имало и никога и по никакъв повод не е оказван натиск на AIB."


Освен че отричат написаното в блога на германския журналист, от БНБ посочват и, че ще публикуват на сайта на централната банка цялата кореспонденция и ще предприемат необходимите мерки по съдебен път, ако той не свали статията. На 2 март в блога на Юрген Рот въпросната статия все още беше там, включително и писмата на БНБ, AIB и "Експат". На 6 март статията и писмата не се откриваха в блога му.


Другият спряган кандидат-купувач и в банковите среди у нас, и в публикацията на Юрген Рот е ЦКБ. Тя направи пълно проучване на правното и финансово състояние (дю дилиджънс) и на клона на словенската Нова люблянска банка у нас. ЦКБ имат значителен опит в събирането на дългове и вземания. Те придобиха (чрез конкурси с подаване на оферти) няколко банки в несъстоятелност, фалирали през 1996-1997 г., сред които и Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка на Тилев, както и фалиралата през 2005 г. Международна банка за търговия и развитие.


Към края на миналата година БАКБ управлява активи на стойност 737.6 млн. лв., което я нарежда на 18-о място по големина в банковата система. Миналата година банката приключи на загуба от 14.4 млн. лв.


Тилев и неговите интереси
В началото на 90-те години Атанас Тилев става собственик на Банка за земеделски кредит, която през 1997 г. фалира. По време на съществуването й БЗК финансира фирми около икономическия кръг "Орион", близък до тогавашния премиер Жан Виденов, а немалък поток отива и към фирмите на Атанас Тилев. Публикация на "Капитал" от октомври 1996 г. цитира доклад на БНБ, според който към фирми на Тилев са отпуснати заеми за около 1.2 млрд. лв. След фалита на БЗК Тилев живее основно в чужбина. Впоследствие той неведнъж е обвинявал за кредитите към "Орион" изпълнителния директор на БЗК преди него Янко Янков.


В средата на октомври 2010 г. стана ясно, че "Дар финанс" ЕООД с управители Атанас Тилев и Иван Бакалов и с мажоритарен акционер регистрираната в Лихтенщайн "Дару" АД е придобила 34% от капитала на притежаваното от Василев и Янков "Експат капитал". Придобиването е осъществено чрез увеличение на капитала на "Експат капитал". Още тогава Николай Василев заяви за "Дневник", че Атанас Тилев е един от основните инвеститори във фондовете на дружеството, а впоследствие е проявил желание да стане съдружник и с възможностите си да помогне за развитието на дружеството. Член на ръководството му е и синът на Тилев - Хари.


"Евробилд", новият акционер в "Експат"
Бургаското дружество "Евробилд" е новият акционер в "Експат капитал". През втората половина на миналия месец капиталът на "Експат" е увеличен с 12 млн. лв., показва информация в търговския регистър. Удостоверението за внесените средства издадено от банката на 23 февруари. 11 930 000 лв. от увеличението е направено от "Евробилд". Според информацията в търговския регистър дружеството е регистрирано в Бургас с основна дейност строителство. Съдружници в него са двама души - Борислав Райчев и Тенко Янев. За първия не излиза друга информация в регистъра, а вторият е управител, представител и съдружник в още няколко фирми с регистрация в Бургас - "Евробетон", "Булстрой инженеринг", "Пирин консулт". Пред "Дневник" Николай Василев посочи, че "Евробилд" е техен партньор и вече акционер, но без право на глас. По неговите думи компанията има собствен капитал над 30 млн. лв. Василев не пожела да коментира повече подробности около новия партньор на "Експат", като посочи само, че това е български партньор. "Все още чакаме отговор за подадената оферта за БАКБ. Тъй като шест месеца нямаме отговор, решихме да увеличим капитала си, за да покажем, че намеренията ни са сериозни. Ако бъдем одобрени за купувач, имаме намерение да увеличим още капитала", посочи още Василев.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ами то Банкер да си в България!

  По добре от благородник през средновековието! Колкото балъци си хванеш за "крепостни толкова", плащаш си на суверена и си правиш каквото си искаш!
  "Дереш по десет кожи" и ""Колиш раята както и "турчин нея е клал""!

  Банкер да си в България,а не в Швейцария!

  Туй е и мечтата на Тилев, отново!

  Хитростта пречи на мисълта!
 2. 2 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  хеи,ма от ден на ден все по-ясно си показва с кои среди имаха връзки "царските юпи-та" и от кои среди е прозхода им.

 3. 3 Профил на unreal
  unreal
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То на Ники-то вече веднъж му се размина:
  http://vbox7.com/play:8bf78c58
  : )))))))))))

 4. 4 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 845 Весело

  По заглавието на един хубав филм:

  Когато комунистът срещна юпито!!!


  Много е интересно как подобни взаимоотношения променят тълкуването на историята от последните 10-на години... много, много интересно!!!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 5. 5 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Наглостта им е безгранична!!!

  Klaatu Barada Nikto!
 6. 6 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Юрген Рот = бълг. уикилийкс

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 7. 7 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  браво , айде сите боклуци с крадени пари обратно в БГ бизнеса

 8. 8 Профил на scorpion
  scorpion
  Рейтинг: 688 Гневно

  Този гном с очилата е за разстрел.

 9. 9 Профил на ribar
  ribar
  Рейтинг: 478 Неутрално

  В България стандарт на живот няма.

  Има стандарт на мизерия, по който сме водещи в ЕС.

  Ирландия, Гърция и Потругалия тепърва ще обменят опит с нас.

  Първи семинар по обмен: "Как оцеляваш в столицата с 200 Евро месечен доход, при режийни радходи 160 Евро".
  Лектор: Симеон Дянков
  Секретар: Тилев
  Подмиващ се: Никичко Васильовото

  Много ти здраве.
 10. 10 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всички отричат за среща, чийто резултати излизат наяве ...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 11. 11 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 531 Весело

  "време на съществуването й БЗК финансира фирми около икономическия кръг "Орион", близък до тогавашния премиер Жан Виденов, а немалък поток отива и към фирмите на Атанас Тилев. " В момента цари реванш на живковисти и виденовисти! Но осторията е непреклонна - няма причини от това краят им да бъде различен ...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 12. 12 Профил на konora
  konora
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Предполагам, че г-н Н. Василев може да докаже произхода на парите, с които е придобил 34% от компанията "Експат капитал" (дружество с над 30 милиона лева уставен капитал).

  Вероятно е спечелил парите през последната година и половина (откакто не е вече министър) и това е отразено в данъчната му декларация.
  Тъй като той е публична личност и сигурно честно си е заработил парите, мисля, че имаме право да видим този интересен документ.

  Не е зле следващия път, когато се показава по телевизията да тресе глупости, да ни го покаже. Аз съм любопитен да го видя.

 13. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 692 Неутрално

  "при която Иван Искров е указвал натиск " оказвам и указвам са 2 съвсем различни думи!!!!

  Ей, не се научиха тези журналя да пишат грамотно - о и у - нямат значение за тях. Колкото повече времето минава, толкова по-зле става българския език в българските вестници!


  оказвам - оказваш, несв. и окажа, св. Проявявам, показвам, осъществявам действие според съществителното име в съчетанието. Оказвам влияние (влияя). Оказвам помощ (помагам). 14. 14 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Хари Тилев (роден през 1975) е член на Съвета на директорите на Експат Капитал.

  Хари Тилев има значителен опит в областта на недвижимите имоти и капиталовите пазари. Той е Управляващ съдружник в Bullet Finland, инвестиционна компания, базирана в Хелзинки, предоставяща консултантски услуги в сферата на недвижимостите. Преди това е работил в Jones Lang LaSalle във Финландия като съветник по сделки с недвижими имоти, както и в A Company Finland като инвестиционен директор, отговарящ за инвестициите в стартиращи компании от сектора на информационните и комуникационни технологии. Работил е за BMW Финландия, Швеция и САЩ.

  Хари Тилев има магистърска степен по организационен мениджмънт от Hanken School of Economics – Хелзинки (2002). Той владее финландски, английски, немски, шведски и български език.

  http://expat.bg/bg/about_us/about_partners.html

  Proud to be anonymous!!!
 15. 15 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1159 Весело
 16. 16 Профил на hohot
  hohot
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Браво на Николай Василев! Набира "мускули' момчето и показва как се прави бизнес! Който си го може си го може! Със сигурност ще чуваме още за компанията му "Експат капитал"!

 17. 17 Профил на _1912_
  _1912_
  Рейтинг: 8 Неутрално
 18. 18 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  An expatriate (in abbreviated form, expat) is a person temporarily or permanently residing in a country and culture other than that of the person's upbringing or legal residence. The word comes from the Latin term expatriātus from ex ("out of" and patriā the ablative case of patria ("country, fatherland".

 19. 19 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  До коментар [#17] от "_1912_":

  Не това е играта 3-5-8 (или блато) в която всеки трябва да вземе съответните взятки.

 20. 20 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Това не са ли същите индивиди, които "приватизираха" ЕРП-тата?

  ZeroOne
 21. 21 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 471 Неутрално

  джуджето хаяско се набълбука с кинти като пате с топли л...на.

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 22. 22 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#16] от "hohot":

  Аааа, ще чуваме, много ще чуваме. И за тях и за ЦКБ и Кооперативна ще има вести. Тепърва ще се доказват като умели и гувкави мениджъри, познаващи правилата на играта и необходимите хора.

  Proud to be anonymous!!!
 23. 23 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#16] от "hohot":
  За какъв бизнес говориш?Пак ли ще крадат

  ZeroOne
 24. 24 Профил на poi
  poi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бриго ли унищожи досиете на Тилев ???
  хайде на бас , че ще стане вице президент по сигурността на новата банка - със заплата 30 000 лв. месечно.

 25. 25 Профил на hohot
  hohot
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До# 23 Зеро Уан
  За напълно законен бизнес говоря и за мениджърът (Николай Василев), който си изкарва парите с акъл и знания! Ако не беше така, "нашата милиция", която ни "пази", щеше да е провела операция "Малкият мук" и всички щяхя да са в дранголника! Това не ти е Костов та да краде!

 26. 26 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3957 Гневно

  ВЪН БИВШИТЕ БАНКЕРИ НА ФАЛИРАЛИ ТРЕЗОРИ!!!

 27. 27 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тази банка завлече много хора,които тогава се лакумеха за големите лихви

 28. 28 Профил на febra
  febra
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#25] от "hohot":

  много ли акъл трябва да вкараш парите на мошеници обратно в бизнеса? Тилев като е такъв опитен банкер защо не влезе сам в банката ами ползва лицето (то едно лице ама...) на Никито БТКВасилев

  "Attitude is a little thing that makes a big difference" W. Churchill
 29. 29 Профил на hohot
  hohot
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До # 28 Фебра
  Аз не коментирам Тилев! Ако е мошеник, престъпил е закона и т.н. - обърнете се към ЦеЦе! Той "гони" престъпниците!
  А когато си добър мениджър, за което се иска акъл и знания, парите сами те търсят, щото им се ииска да се умножават!

 30. 30 Профил на zhorogeorgiev
  zhorogeorgiev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  гномът с очилата изпълнява задачи - така казва червеняков още при предишното правителство - оставете го момчето, задачи изпълнява, тоя глупак е бушонерка, дето го бутат по сделки които може да дадат късо, другите, по-умните бушони ги пазят. а бушонерката гном - напред - погледнете назад какво извлече. иначе е на протекция - дори когато дебела папка от олаф стигна прокуратурата - го покриха - а говоримЕ за повече от двеста милиона... само от МДААР - всички знаят, всички траят... акт 21 от куклена пиеса края на българия...

 31. 31 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#8] от "scorpion":

  Този цайсат плъх го виждам много често по Раковска! Имаш ли си на представа, колко пъти ми се искало да го гепя там на тротоара му тегля един тупаник и да му навра малките очилца в тясното ануано черно отверстие??????

 32. 32 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Оу и апропо! Значи ще си имаме нова банкаааа, което означава че много хора вкл. споменатия вече цайсат плъх трябва да си изперат парите.

 33. 33 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1002 Весело

  Доста нищожества изпълзяха покрай кризата с откровеното желание да крадат и грабят отново- любо пъпката, мафиански, лицето тилев/ в нормалните страни такива дребни мошеници лежат в затвора/, малкия мук и т.н.
  и платената клака почна да обяснява колко ще ни е готино ,ако ни ограбят още веднъж, ами да, то балъци у нас колкото си искаш

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 34. 34 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Навремето прокуратурата беше длъжна да провери всички членове на надзорни и управителни органи на фалиралите банки, вкл. БЗК. Кажете ми един да е осъден и на колцина изобщо са повдигнати обвинения? Очевидно възходът и залезът в България е дело полицейско и политическо и няма нищо общо с икономиката. Обречени сме...

 35. 35 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тотал ТВ на Любо Пъпката остави без сигнал хиляди граждани по празниците. Сигурно и Държавната комисия за регулиране на съобщенията е заета с някой мафиот или наркобарон, та не си гледа работата...

 36. 36 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Доколкото знам, единственият съден за фалита на БЗК е юрисконсулт на... БНБ.

 37. 37 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нашите банкери ходят без гавази -
  тях родната полиция ги пази.

 38. 38 Профил на _1912_
  _1912_
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "Big Muzzy":

  Това 3-5-8 е принципа на триглавата ламя която управляваше до скоро. И сега са събрани по същия принцип в "експат". Сети се сам кой , кое според разпределението

 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тилев обра хората. Тоя Хаяско - също
  И сега искат нанаово, а тоя мангал Искров се облизва за нов пай от пицата.
  Де гиди комунистически дебили
  Пак гласувайте за тях и после пак питайте защо не ви върви на територията.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 40. 40 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#20] от "ZeroOne":

  Е това е част от бандата която лапа от ЕРП тата .

 41. 41 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 531 Любопитно

  След фалита на БЗК Тилев живее основно в чужбина. Впоследствие той неведнъж е обвинявал за кредитите към "Орион" изпълнителния директор на БЗК преди него Янко Янков.

  с какво ли се припитавал в чужбина ?!
  може би е миел чинии (в китайски ресторант)
  или е чистил домове...?!
  а може би е работил за някоя друга банка която е сполетяна от същата участ?! едва ли...
  или пък е задигнал парите и сега наново идва

 42. 42 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  четейки статията се натъкнах на името - Николай Василев
  и понеже не знаех кой е той реших да проверя оказва се че в неговата биография и живот някой неща са се развивали доста бързо изключително бързо което ме кара да мисля и се съмнявам много неща но за едно съм сигурен този човек освен че му липсва опит(за позицията която е вземал) както сега така и тогава ами му липсва и образование като MBA за което изискванията са че трябва стаж минимум две години по специалноста за да продължиш за мастерска степен от която за съжаление не може да се научиш толкова много освен да създадеш повече контакти с останалите състуденти които един ден могат да се окажат от "помощ". това е така най вече ако университета е "авилиг" или доста реномиран като NYU и още някой други но това е съвършенно различно ако той "университета" не е както в случая по неговата биография...
  нещо липсва нещо не както трябва да е нещо не е нормално ...
  хорат които са учили в америка ще го потвърдят това и ако са получили някакво образование (истинско) не биха се върнали първо в Б-я освен ако грабежите не ги очакват.
  мисля че е също задължение на което и да е правителство да разследва предишните независимо колко години са минали.
  обикновенно за грабежи и мошеничества давност не трябва да има. иначе така всеки си краде до безкрайност ...
  http://www.omda.bg/bulg/news/personal/vasilev_niki2.htm

 43. 43 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#36] от "moon74":
  как не са осъдили и чистачката

 44. 44 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Малкият мук може и да го отнесе в случая. ЦКБ - ТИМ - ББ - ББ остави Искров на поста си в началото на мандата. Рот по-скоро е визирал именно тази връзка. А покрай нея са се осветлили и други червейчета - мук и хари...хахахаха

 45. 45 Профил на Филип Дечев
  Филип Дечев
  Рейтинг: 426 Весело

  Човека има да си връща... и на тези, от които е взел и на тези, които са му дали

  http://nabaco.bg.
 46. 46 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Под предлог, че ще се бори с мутрите, ГЕРБ на практика върна и забегналите зад граница баш-мутри в страната - Любо Пъпката, Тилев и много, за които не знаем. Не само ги върна, ами им позволи да се включат в икономическия и политически живот у нас като си възстяновят предишните позиции от времето на Виденов. Представете си какво ни чака! Още по-жестоко политическо зомбиране от в. Труп и сателитни медии и нова кражба на нашите пари чрез банките. А и фактът, че БАКБ няма кой да я купи освен мутри е достатъчно показателен за мнението на чуждите инвеститори за ставащото в страната, управлявана от Боко.

 47. 47 Профил на Julian Popov
  Julian Popov
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Защо трябва да минава през Тилев, направо да си вземе КГБ за акционер.

 48. 48 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Човешката наглост и алчност е безгранична. Ама народа си е виновен сам, че дава да го доят.

 49. 49 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Ало, къде е откраднатото от Костов, а?????
  =====================
  компанията "Експат капитал", в която той притежава чрез свое дружество 34%, а останалите са собственост на бившия министър Николай Василев от кабинетите "Сакскобургготски" и "Станишев"
  ...........
  Когато става дума за сине на шефа на военноморското ВКР - там няма кражби, няма злоупотреби.... Та пред този Цв. Цветанов и роднините на жена му БЛЕДНЕЯТ!!!!! Пак смърди на ДС!!!!!

 50. 50 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 984 Весело

  До коментар [#42] от "kensiko":

  Ново изречение се започва с главна буква!!!!

 51. 51 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2044 Весело

  До коментар [#12] от "konora":Не, наследил ги е от дядо си и баба си, които през 1950-те са работили в ТПК за юргани.

 52. 52 Профил на rorich.jensen
  rorich.jensen
  Рейтинг: 426 Неутрално

  нещо дневник странно си затрая за скандала с иван искров и цкб (тим), който юрген рот освети. изчакаха удобно да свалят всички материали от интернет и сега опитват от болната глава на здравата да сложат проблема. а истинският проблем бе много ясен - тим рекетира с помощта на бнб сериозни чужди инвеститори да продадат активите си в българия без пари. май нито една медия в българия не посмя да напише една статия за това. страхът и блюдолизането в българските медиите навсякъде е много голям, но не мислех, че точно дневник ще излезе с такава жълтеникава статия, с която да се опита да пусне димна завеса и отклони вниманието от истинския скандал в тази сделка.

  от друга страна, никак не е приятно да ти откажат два пъти банков лиценз, защо да не подлееш вода на други, които могат случайно и да успеят да си купят банка в българия? доста жълто ако, плюнки и догадки, и много малко факти и стойностна информация има в тази статия, започвайки още от заглавието. мирише на поръчка отдалече. жалко дневник, жалко икономедия...

 53. 53 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много злоба и завист, и много малко конкретни писания по темата. Защо си губите времето? И обсъждате дейността на частна фирма, нали? Без да сте направили успешна своя фирма? Прилича ми на воайорство...

 54. 54 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 724 Неутрално

  пичове я погледнете състоянието на банката и после коментирайте, аман от разбирачи които сигурно и понятие си нямат какво е например капиталова адекватност на банка!...

 55. 55 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Какви банки, бе, какви 5 лева? Още като прочетеш Нели Кордовска, трябва да си наясно с човешкия м-ял в тази система и да бягаш далече.

 56. 56 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 740 Неутрално

  а по отношение на Тилев да попитам в ЗКИ не се ли споменаваше нещо за репутация))?

  bravy
 57. 57 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#52] от "rorich.jensen":

  Хах. Той и Иван Костов говори за монополисти в бизнеса с хляба, ама не смее да каже кого визира, ти искаш Дневник да спомене ТИМ...

  Чудя се наясно ли са в ЕС наистина колко мафиотска държава е България?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 58. 58 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#31] от "greenman":

  Знаеш ли всъщност зеленичък кой докара на власт Никито, Височеството, онзи крадец Велчев и т.н.?
  Гласовете на височайшия народ. Който, за съжаление, поради невежеството си, продължава да не знае за кого да гласува... И продължава да се надява някой друг да му изчисти авгиевите обори. Много сме жалки наистина...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 59. 59 Профил на Posting Canter
  Posting Canter
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#31] от "greenman":
  страхотна идея, искаме снимки

  qui desiderat pacem praeparet bellum
 60. 60
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:22 на 07/03/2011 от неговия автор.

 61. 61 Профил на nikola karaivanski
  nikola karaivanski
  Рейтинг: 833 Неутрално

  БАНКАТА Е ДОБРА ИНВЕСТИЦИЯ

 62. 62 Профил на jochanson
  jochanson
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "petarpountchev":
  "Защо си губите времето? И обсъждате дейността на частна фирма, нали? Без да сте направили успешна своя фирма?"

  Ма как да направим успешна фирма, бе Пунчев?
  -Ми никой от нас не е бил министър 8 години.
  -На никого тук баща му не е бил полковник от държавна сигурност.
  -Съответно никой от нас не е пращан на държавни разноски да учи в Англия, когато хората в България гладуваха в началото на 90-те.
  Не всеки е късметлия като господина от снимката, нали? Сега същият индивид ни обяснява как колкото повече българи останели без работа и перспектива, толкова по-добре ставало за икономиката.......... Да, така разправя този ценен кадър.

 63. 63 Профил на just
  just
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Я ченгето от ДС Тилев откраднало само 1, 200 000 000, за по ясно един милиард и двеста милиона. Този човечец не си играе.
  Сега ще върне паричките да се доизперат в друга банка и така ще стане крупен и уважаван БГ бизнесмен, Гоце ще го закичи с медал, а хората на които им бяха откраднати парите отново спинкат и чакат да ги острижат отново, мисля си че го заслужават щом може да се позволи това да се случи, еми това е матряла.
  За този Плъх, Н Василев изобщо не ми се пише, пълен плъх.

 64. 64 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1002 Гневно

  До коментар [#54] от "Yomega":

  няма нищо по-гнусно от платени клакьори, които разчитат на късата ни памет. и боклука тилев и лекето малкия мук, във всяка нормална страна нямаше да ки допуснат , не до банка, а до бизнес изобщо....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 65. 65 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Гневно

  Само либийски вариант, и без това сме обеднели достаъчно .

 66. 66 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#50] от "Вели":
  вели това е форум където хората си казват мнението и дискутират теми така както иначе биха си разговаряли на улицата или телефона ...
  не вярвам вие като разговаряте с някого да посочвате че изречението което сте започнали сте го започнали с главна буква за да ви оценят грамотноста това се учи в първи класс и всеки които го е преминал го знае.
  разбирам вашите забележки може би съм засегнъл ваш близък и понеже познанията ви в областа са недостатъчни използвате Главната буква да ме засегнете за което не ви се сърдя и ви обеснявам че това е ненужна формалност.
  м/у другото България съм напуснал преди 35 години а български съм учил много малко въпреки всичко владея така добре още 5 западни европейски езика и във всеки момент мога да обърна без проблемно дори и на диалектите.

 67. 67 Профил на Syuelymancho Assanoff Osmanoff
  Syuelymancho Assanoff Osmanoff
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#53] от "petarpountchev":

  --------------
  трудно се дава насила акъл на хора , които не знаят че им трябва!
  написаното от теб първо следва да се осъзнае , пък чак след това...
  ако си Петър Пунчев (ФМ+) със сигурност го знаеш , но защо наливаш вода в продънена кофа ???
  ---------
  българинът е най-простото нещо което има възможност за възпроизводство ........чехълчета,амеби..

  КРИЗИТЕ се лекуват с ГЛАД ;)
 68. 68 Профил на Syuelymancho Assanoff Osmanoff
  Syuelymancho Assanoff Osmanoff
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#62] от "jochanson":
  -----------
  не е нужно да правиш фирма - тази територия,наречена българия има нужда точно от такива като теб в точно такова социално положение.
  има кой да командва и преразпределя - трябват работници

  КРИЗИТЕ се лекуват с ГЛАД ;)
 69. 69 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Я първо питайне никито василев откъде са му парите. Дали не са от непрекъснатите сделки по търговете за електронно правителство, които така и не доведиха до нищо, освен до местене на едни кашони напред-назад?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK