"Хюлет Пакард" прескача дистрибуторите на потребителския пазар на лаптопи

"Хюлет Пакард" прескача дистрибуторите на потребителския пазар на лаптопи

© THIERRY ROGE
Подписа договор с "Технополис" и "Техномаркет"

Българското представителство на най-големия производител на компютри в света "Хюлет-Пакард" ще прескача трите си дистрибутора за потребителския пазар у нас, за да "има по-добра и бърза връзка с клиентите си". Това съобщиха от компанията, която е подписала директен договор за дистрибуция с двете най-големи вериги за търговия с потребителска електроника "Технополис" и "Техномаркет".


"Подписаното споразумение ще ни помогне да скъсим пътя от производителя до крайния клиент с едно звено", коментира пред "Дневник" мениджърът на компютърното подразделение на компанията Илия Тошев. На практика "двете вериги стават директни партньори" на технологичната компания в търговията на дребно.
Промените засягат само търговията с преносими компютри за крайни потребители на компанията и не засягат дистрибуцията на бизнес предложенията на "Хюлет-Пакард". "Всички останали партньори, с които работим в ритейл сегмента, остават с нас и ще купуват през дистрибуторите", добави Тошев.


Официалните дистрибутори са "Солитрон", "Поликомп" и "Мост компютърс". "Не очакваме споразумението ни с "Техномаркет" и "Технополис" да повлияе негативно на бизнеса на партньорите ни", добави Тошев.


"Хюлет-Пакард" е сред трите най-големи играча на пазара на компютри в България заедно с "Ейсър" и "Дел", показват данните на анализаторите от IDC за миналата година. Трите компании контролират около половината от целия пазар, който отчете спад от 0.5% за последните три месеца на миналата година и ръст от 2.7% за цялата 2010 г. "Потребителският пазар на компютри е по-скоро слаб", коментира Тошев.


Освен нов канал за дистрибуция на компютрите си, "Хюлет-Пакард" представи и изцяло променена продуктова линия лаптопи за българския пазар. Сред най-новите продукти е лаптопът Pavillion G, който се позиционира в средния клас. Освен него на потребителския пазар у нас компанията присъства и със сериите си Compaq Presario в по-ниския ценови сегмент и Envy и Pavillion в по-високия.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK