Трайков между правителството на патриоти и клан - недоклан договор за "Белене"

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма

© Георги Кожухаров

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризмаБългария е приключила преди 22 години с използването на непазарни методи при определянето на цените, сключения с "Лукойл" мораториум е изключение и е инцидентен за период от един месец. Това обясни икономическият министър Трайчо Трайков пред "Нова телевизия". По думите на министъра не само българите биха отговорили, че са недоволни от икономическото състояние в страната, но и повечето европейци.


Административната тежест с 15% по-малка


"Това, с което държавата може да помогне за пазарното определяне на цените е да създаде условия за свободен пазар и да намали административната тежест", каза Трайков на въпрос на водещата Цветанка Ризова, какво ще направи държавата, за да понижи цените на горивата. По думите на министъра вече има напредък по отношение на административната тежест върху бизнеса, която е намаляла с 15%. Трайков не обясни какъв период визира.
Министърът отказа да коментира пряко конфликтът си с "Лукойл", заради който получи чрез медиите писмо от компанията, в което тя се съмнява в неговата компетентност. Трайков съобщи, че в началото на следващата седмица ще има Надзорен съвет на компанията и той е изпратил представител на министерството, който да разбере как се образуват цените на горивата от рафинерията. Министърът уточни, че до момента "не са направени никакви отстъпки към "Лукойл" срещу едномесечния мораториум на цените". Ограничението да не се променя цената важи само за дизела, обясниха по-рано днес от министерството на финансите.


Трайков обясни, че направеният реверанс към петролните компании да не съхраняват количества горива за 60 дни, а 40, е разрешено от Европейския съюз и няма да бъде тълкувано като държавна помощ. "Всички идеи се разглеждат много критично и тепърва ще бъдат одобрявани", обясни министъра.


Правителство на истински патриоти


Настоящото правителство е правителство на истински патриоти, каза Трайков. Той обясни, че има два вида патриоти - фалшиви, които не допускат в "крепостта" си външни инвеститори и истински, които позволяват на външни фирми да се влизат в страната, но само ако спазват правилата. Министърът коментира и определеното като "безпрецедентно" от него, в сряда, поведение на "Росатом" и "Лукойл". "Нямам обяснение за поведението, освен може би, че тези компании са били подведени от българските си сътрудници", каза Трайков.


Според министърът строителството на АЕЦ "Белене" ще бъде отложено, докато не се изяснят аспектите със сигурността на централата. Като "очевидно ново осем" определи разпространената от "Росатом" цена на "Белене" (8 млрд. евро). "99% от строителството на ядрените централи сега зависи от един съвсем външен фактор - Япония, Фокушима", обясни Трайков.


По думите му, думите на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви, че "Белене" може да се строи и не е важно колко струва, ако друг плаща" са извадени от контекста. "Това не е становище на премиера, а на "Росатом" от тяхното отворено писмо разпространено по-рано", обясни икономическият министър.


Клан - недоклан договор


Министърът определи договорът за изграждането на "Белене" като "клан не доклан" от две години, с цена от 4 млрд. евро и не знайно какво увеличение. По думите му държавата иска да активизира проекта, но не вижда никакво конструктивно решение от своя външен партньор. "Когато искате да пуснете някого в крепостта, трябва да знаете кой и срещу колко отваря вратите", каза Трайков. Той обясни, че "някой фирми и държави са свикнали да сключват така споразумение, че да получават от 1 млрд. - 900 млн. за себе си, 100 млн. за партньора и 100 млн. за подкуп". По думите на Трайков страната сега се стреми да договори равни ползи както за държавата, така и за участниците в проекта.

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "По думите на Трайков страната сега се стреми да договори равни ползи както за държавата, така и за участниците в проекта" - т.е. освен подкупите вече дадени на червени фирми, нека сега да има и пари за гербаджиски фирми.

 2. 2 Профил на LZ.2
  LZ.2
  Рейтинг: 476 Разстроено

  Искам да се публикува приемателния акт на "Козлодуй" - ако изобщо съществува

 3. 3 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Трайков дано да надделеете над лево ориентираните в правителството!

 4. 4 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 434 Весело

  "Настоящото правителство е правителство на истински патриоти, каза Трайков."

  ===========

  Твърдение спорно и съмнително. Особено за шефа на това правителство.

 5. 5 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 782 Любопитно

  До коментар [#3] от "Wornoxmaniak":
  Лехчево, абе нали любимото ГЕРБаво правителство трябва да работи като един начело с баш юнака. Кой ще надделява над кого? А Тиквата за къв чеп е там според теб и той от надделояваните или надделяващите е?

  Колкото повече, толкова повече!
 6. 6 Профил на sorens
  sorens
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Основните обещания на ГЕРБ:

  • Да догоним по икономически резултати и ниво на жизнен стандарт развитите държави в рамките на това поколение.
  • Да ускорим ръста на БВП до 8–10% и повече, запазвайки финансовата стабилност.
  • Фискалната политика трябва да бъде насочена към постигане на балансиран бюджет или излишък.
  • Максимално възможно ограничаване на правителствените разходи до най-ниските нива в ЕС –целта е те да достигнат 30% от БВП.
  • Намаляване на правителствения дълг (изплащане) и много строга политика по издаване на правителствени гаранции и натрупване на нов дълг.
  • Организацията по събиране на фискални приходи трябва да достигне високо равнище на автоматизация.
  • Пределните ставки на облагане на доходите с данъци и осигуровки да се намалят до ниските нива на облагане на печалбите.
  • Въвеждане на истински плосък данък върху доходите от 10% с висок необлагаем минимум от 1000 лева, вместо сегашната социалистическа иновация. В рамките на първия управленски мандат ще се анализира събираемостта и при втори управленски мандат съобразно разчетите и възможностите на бюджета ще се цели намаляването на плоския данък до нива от 7%. Също така, продължаване на реформата с актуализиране/увеличаване на необлагаемия минимум всяка година, според възможностите на бюджета.
  • Редуциране на ставката на ДДС до 15%.
  • Премахване на данъците върху наследствата, даренията, възмездното придобиване на имущество, като се запазват само нотариалните такси, които да бъдат определяни на пазарен принцип при конкуренция между нотариусите, както и с отпадане на нормативно определените нотариални такси.
  • Необлагаемият минимум по данъка върху доходите е равен на максималния праг за облагане с осигуровки.
  • Пенсионните вноски да се намалят с 13%.

 7. 7 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#5] от "Meчо Пух":

  Бойко Борисов са опитва да угоди на сички, а ако Я бех на неговото место щех да ви изпраша с една камджия през гъзерете да работите повече и после обявявам война, превземам Либия и свалям цената на банзиня.

 8. 8 Профил на atb
  atb
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Позицията на Трайков за Белене до сега звучи разумно и логично.
  Дано да надделее над лобистите, корумпираните и олигофрените!

 9. 9 Профил на канибал
  канибал
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#2] от "umnatatikva":

  Ето ти за утеха отчетите на АЕЦ-а за 2007 и 2009г.
  http://dox.bg/files/dw?a=db63ac6f72

  "Единстената неоспорима догма,това е отричането на догмите."Б.Шоу
 10. 10 Профил на LZ.2
  LZ.2
  Рейтинг: 476 Гневно

  До коментар [#9] от "Канибал":

  Не искам това...Искам документа, където пише на какво земетресение е планирана да устиска + какво гориво ползва

 11. 11 Профил на ром
  ром
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#8] от "atb":

  Подкрепям Ви,и аз мисля така!Тоя пич е прагматик и ако има подкрепа,може да си запише името в аналите.Навремето Стамболов е водил война с руснаците,ама той е бил луд за вързване...Трябват ни и днес няколко луди!

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3372 Неутрално

  До коментар [#11] от "ром":

  Чудя ви се на възторзите.

  Тоя "пич" умря за мен когато каза, че няма нищо против да го подслушват и че нямало нищо, дет' Боко искал да се мразят и следят помежду си.

 13. 13 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "ром":

  Не е достатъчно "луд", щото сега лиже и маже по заповед на щуката...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 14. 14 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#7] от "Wornoxmaniak":
  До коментар [#8] от "atb":

  ...отворете очи мили мои - този който бие налево към Белене е един и има име: Бойко - червените го хванаха за топките с поредната флашка да не мърда и го направиха главен слуга. Искате да ми кажете че некой ляв министър напъва за Белене - кой, Миро или Веждито, ще падна от смях

  Колкото повече, толкова повече!
 15. 15 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#12] от "xm...": Нямаше нужда да слагаш кавички на пич, вместо на умрял В последно време си е пич
  Постави се на негово място, ако те карат да коментираш кретенските методи за управление на шефа ти? Още повече, ако е мутра някаква ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 16. 16 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Всички, включително и Картоф Борисов се правят на опълченци.
  Не разбирам само защо вместо "Росатом" да се молят да строят АЕЦ у нас, те блъскат с юмрук, а нашите мухльовци примигват!?
  Какво се е случило междувременно?

 17. 17 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#16] от "gwendolin":Как какво? Взели са парите!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 18. 18 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Клан , клан, недоклан, дран, дран, недодран, печен, печен, недопечен е министър Трайчо Трайков.

 19. 19 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 594 Весело

  Доброто и лошото ченге!

 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Думата патриот отдавна няма нищо общо с :
  члена на БКП ; руския агент , съветския агент ; СИК, ВИС или ТИМ; червените олигарси ; ДС-муцуните ; 100-те червени продажни фамилии- забогатели с грабежа на България ; гейчета и други смесени руско - български мелези ;БКП- дрОгарите- цк и политбюрото , дипломати , дансаджии и вифаджии;л симеоновци и мутирали фуражки ;смесени руско- български фирми и руската мафия и нейните слуги ;
  рапони , тикви и волски мутри - от Правец , Банкя ,Ботевград , София , варна и сие ..; Обитаващите Позитано 20 ;
  Носещите "български " имена : сергей, маша ;уляна ; сталин и ленин ; дмитриевич и вова ; светлана ; ::)))))))))))))

  BIG AL
 21. 21 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1174 Весело

  Бойко Борисов е комунистически агент!

 22. 22 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "umnatatikva":

  Кат си толкова умна тиква що питаш? Или кат сме регистрирани от един ден - и давай напред смело....Що не питаш министъра - нали той каза 7 по рихтер? И кво значение е дали горивото е уран или MOX?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 23. 23 Профил на basi mamata
  basi mamata
  Рейтинг: 381 Весело

  "Патриот е душа дава за наука за свобода но не свойта душа дава братя а душата на народа"

  Христо Ботев

 24. 24 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":Не е! Той си е доказана вече, тъпа, "харизматична" мутра )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 25. 25 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":

  Почти, позна - той комунистически продукт. И под напъна на флашките(щото е толкова мъж, нежели метро-примадона) защитава руски интереси.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 26. 26 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":
  +++ точно попадение

  Колкото повече, толкова повече!
 27. 27 Профил на ром
  ром
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#16] от "gwendolin":
  Не разбирам само защо вместо "Росатом" да се молят да строят АЕЦ у нас
  .
  ...........................................................

  Представи си полов акт...Царят те е вкарал в леглото,Доган те е възбудил,Станишко те е започнал ......Бат Бойко..как да не те довърши!!!
  Това е метафора..да не го приемете лично...Така е в атомната енергетика!Иначе при американските ТЕЦ-ове,-става дума за обитновенна орална любов на ТРОЙНИТЕ!

 28. 28 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Гневно

  "Трайков съобщи, че в началото на следващата седмица ще има Надзорен съвет на компанията и той е изпратил представител на министерството, КОЙТО ДА РАЗБЕРЕ КАК СЕ ОБРАЗУВАТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА В РАФИНЕРИЯТА."

  Това е КРЕТЕНИЗЪМ! Държавата притежава 51% от акциите на рафинерията, включително и т.н. "Златна акция." Едва сега Трайчо и Държавата разбраха, че НЕ ЗНАЯТ как се образуват цените на горивата от подопечната им рафинерията. Така е било и така ще бъде, защото държавата е ЛОШ стопанин и добро средство за облагодетелстване на избрани лица за сметка на народа. До кога ще търпим такова безхаберие от най-високопоставени лица, които трябва да бъдат случи на народа и ковчезници на държавната хазна!

 29. 29 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 541 Весело

  Не е лесно да заемеш такава позиция, като имам в предвид всички факти, поедението на този човек е мъжко, кой каквото ще да каже, тези смукателни хиени, тип "пиявица", така са ни засмукали, че и ако успеем да ги отскубнем, пак ще е кървава рана.
  Аз благодарим на БКП, пардок на БСП, за това светло наследство и за големия размах с който ни раздават милиардите, ама аз съм скромен и ми стига тая награда, да си обират крушите всичките монополисти и лобисти и да си вземат и вересиите нашенски ако им е възможно, напълно безплатно.

 30. 30 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Факт е че, когато Трайчо клони на ДЯСНО, Бойчо клони на ЛЯВО.
  И когато Трайчо прави ЛЯВ завой, Бойчо взема ДЕСЕН.
  Играят си на "СОЛ - ГАЗ", СОЛ - ГАЗ, СОЛ - ГАЗ.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 31. 31 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":

  Добро утро!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 32. 32 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Приятно съм изненадан. Преди Трайков беше вчесан на път като някое жиголо, а сега е вчесан по казашки, както казвнаше баща ми. Някой му е дал умен съвет. Дано да има съветници, които са специалисти по атомна енергетика.
  .
  Трета неделя -
  http://archiman.livejournal.com/

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 33. 33 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":

  АГЕНТ ТОВА Е ДОСТА ВИСОКО И ПЛАТЕНО ЗВАНИЕ, ДАЖЕ И КОГАТО СИ В ПРИКРИТИЕ, ЗАЩОТО Е СВЪРЗАНО С КОНСПИРАТИВНА ДЕЙНОСТ.

 34. 34 Профил на doro
  doro
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ПРОТЕСТ "Не на атомната бомба в Белене"

  30 март 2011 г. • 18:30 - 21:30

  триъгълника между МС и Президентството

 35. 35 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално


  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak":

  ...но в случая нямаме такова задание, човека просто е убеден, че трябва така да свърши работите, защото е обещал да запази определени кръгове бизнеси и лица косвено или пряко свързани с тях, много по-просто е за разбиране, отколкото да си агентурно, тоест служебно свързан и обезпечаван, защото тогава не е задължително да вярваш в това което правиш, а тук се взимаме на сериозно, от много дълго време - от близо 15 години...Но само ей така, а не защото сме убедени напълно, кампаниите продължиха толкова дълго, но се оказа,че са безполезни поради други, външни фактори и обстоятелства...

 36. 36 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...колкото и да има сухи напъни за завършване на МАГИСТРАЛНАТА кампания, пари за това няма да стигнат - една ако бъде довършена това ще е пак нещо...

 37. 37 Профил на gvalchanov
  gvalchanov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Що не вземете да си спрете тока за един месец па тогава да дойдете да си пишем . Щото аз помня през 70-те години на миналия век , преди да бъде пусната атомната в Козлодуй , какъв режим на тока имаше . България беше заприличала на дискотека. Един час има ток а след това четири часа няма и то през целия ден не само през нощща.

 38. 38 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Много е интересно, как изглеждат напъните да се построи атомна централа от вън. Само някои аспекти:

  1. България, най -смотаната държава в Европейския съюз. Тук има огромни затруднения в строителството на детски градини. Пътищата се ремонтират само месеци след строителството им.
  Енергийните проекти стават неочаквано и изненадващо сложни( по силите само на изключителни Консултанти), естественои цената им се утроява( Горна Арда).
  Разбира се атомната централа е тамън проект според нашите възможности- технически, финансови, управленски.

  2. Съответно се избира най-келявия производител на оборудване, който ако не друго, то поне е далеч на първо място по всякакъв вид въобразими и невъобразими инциденти и всякакъв вид компромиси със сигурността, безопасността и екологията. Това при положение, че именно икономиите направени при строителството на Козлодуй 1-4 станаха причина за безвременното им затваряне.

  3. Естествено в България напълно отсъства каквато и да е възможност за ефективен контрол на строителството. Нито финансов, нито технически, нито съдебен. Просто пускаш съвтските майстори, каквото построят, това е. Отговорност не носят никаква.

  4.Това е особенно мъдър ход и с оглед на това, че 100% от нефта, 100% от газта, 100% от ядреното гориво и голяма част от въглищата и без това се внасят от Русия.


  Като цяло имам нямам особенни съмнения, за кой работи Царчето, който реанимира тоя проект.
  Все пак разчитам на европейската бюрокрация, че знае какво да прави.

 39. 40 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#38] от "1107":

  ...плюс това какво ни интересува цената, когата нищо не плащаме, те това е ГОЛАТА ИСТИНА...Нека строят другарите от РОССАТОМ - белким сме късметлии...Нека се упражняват, защото никъде в по-нормалните страни не им дават сертификат, а ние като член на ЕО ще им дадем да се упражняват само, защото договор с тях никой няма да ни позволи да слючим, дори и да построят нещо само с анекси, има комисия от МАЕ, а тя е от другите чичковци...има и от ЕАОБ, които не им признаха 4 козлодуйски реактора. Та АЕЦ"Белене" ще е поправителен изпит... НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА И НИКОЕ ДРУГО ПРАВИТЕЛСТВО НЕБИХА СЕ СЪГЛАСИЛИ ДА СИ ОТСТЪПЯТ ТЕРИТОРИЯТА ЗА ТАКИВА ЕКСПЕРИМЕНТИ, НО НИЕ СМЕ В ЕДНО ОСОБЕНО ПОЛОЖЕНИЕ КАКТО ВИНАГИ...

 40. 41 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...КАК ТАКА ПОЛОВИНАТА ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ НЯМАТ ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ И Я КАРАТ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС И СА ИКОНОМИчЕСКИ И РЕСУРСНО И ВСЯКЪК ПО- НАПРЕД...КОЙ ще отговори, след като се справи със списъка?...

 41. 42 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#5] от "Meчо Пух":

  Абе Пухчо, това да не ти е правителство от времето на казармения комунизъм, в което един Тато удря с юмрук по масата, а останалите, треперейки от страх, изпълняват. Не виждаш ли, че хората в това правителство търсят правилния път динамично и в дискусия. Нещо повече - в тази дискусия можем да вземем участие и ти и аз. Не като тройната ламя, които действаха скрито-покрито и винаги оставахме неприятно изненадани я от голям шлем, я от създаването на ДАНС, я от съмнителни сделки с белгийски счупени корвети.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 42. 43 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  АЕЦ"Белене" е проект на чужди руски политически и бизнес интереси и ел. енергията се готви предимно за износ, защо пак страната трябва да е ЗАЛОЖНИЦА, докога?

 43. 44 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 998 Любопитно

  Настоящото правителство е правителство на истински патриоти, каза Трайков.
  ============
  Е това беше вица на деня.
  "Патриота" Боко, се грижи за Мишо Бирата, да нареди Вучето, лапа Пашата, ТИМ, зетя Стенли да вземе поръчка за 50 млн. евро, да си има банка, Котараците да са доволни и зр.
  "Патриота" Цвъ Цвъ се грижи да урежда свои близки фирми да получават поръчки за 10-ки милиони и да получава рушвети за това - апартаменти, 4 млн. лева, да контролира контрабандата на цигари и др. "Патриотично" да съсипва бизнеса на тези които не са от ГЕРБ и още много патриотични "начинания" и т.н.

 44. 45 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1378 Весело

  Поздрави... за всички боколюбци

  http://www.youtube.com/watch?v=RoPND_UDRWU&feature=related

  Жената е покана за щастие
 45. 46 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 488 Неутрално

  за трайков всяко лобиране е недопустимо и вредно за пазарната икономика. Е, изключение правят HSBC, EVN и Цеко Минев и ПИБ, за тях всяка помощ е допустима, даже желателна.

  gorskia
 46. 47 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#37] от "gvalchanov": Ти май си живял в Социалистическа Република Румъния, и не през 70 -те години а през 80 - те , и дискотеката беше не защото нямаха достатъчно електроенергия а защото Чаушеску я изнасяше за да върне дълговете си по разни мегаломански безсмислени проекти !
  Но дори и те не се вързаха с руснаци за "Черна вода" и после не им се наложи да затварят реактор.Защото народи който имат историческа памет веднъж се лъжат ,а ние въпреки целия си негативен опит с Газпром(русия) сме готови отново да се закачим на куката.Този път атомна !


 47. 48 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 427 Неутрално

  po-dobre da ne beshe se pravil na myj Traycho, che sega e pylna pu....a ... P.S. I az se podlygah skoro po nego, che she izvadi kirlivite rizi na premiera-slynce, ama... I tiq shte gi nadjiveem.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 48. 49 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1469 Любопитно

  До коментар [#48] от "bosworld": Ти кога изпра ризите на Станишев че искаш още !

 49. 50 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 427 Неутрално

  :) opazil me Bog ot Stanishev, Goce, Boko, Komadira, Bolen, i ostanalite muzikanti... A rizite im nqmat izpirane ot La...ta

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 50. 51 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#48] от "bosworld": Драматичен театър
  До коментар [#50] от "bosworld": Драматичен театър
  „Гласовете ви чувам“ е последният роман на Димитър Талев от тетралогията му за живота на българите .

 51. 52 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 594 Неутрално

  България никога не приключвала с "непазарното" определяне на цените.Всички цени в България (с малки изключения) се определят на монополна, картелна или някава друга съглашателска основа.Единственият конкурентен пазар е този на таксиметровите услуги, където има и реална конкуренция.Всичко останало е измислено.

  ZeroOne
 52. 53 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Гледайте Лукоил и си мислете за БеляНе. Говорете им за Беляне, те ще се сетят за Лукойл.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 53. 54 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 427 Неутрално

  wow, tuk imalo mnogo patrioti be... Pochti kolkoto v pravitelstvoto

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 54. 55 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ... хората в Германия се чудят как да си затворят новите лъскави АЕЦ, а ние сме тръгнали да строим нови ! Луда работа! Пак нещо сме скарани с модерната енергетика !

 55. 56 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  трайчо, тебе те нема в цялата схема. Дали са ти да лобираш за ЕРП-тата, за толкова си си платил абонамента, за другото............... "нибут, чи пляс"

  Времето е наркотик, много от него убива.
 56. 57 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Трайка, батенце не е зле да уредите онова за митническите складове така че цистерна за гориво да може да се узаконява като митнически склад, нещо което Танов и Дянков не прокарват нарочно защото Бойко им е казал така а на него - златистия.
  Тогава последния васал ще започне да препредава квиченето на алкашките си феодали и ще започне да смъква цените.
  До преди това - абсурд.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 57. 58 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#53] от "merankol":

  ...а като си мислиш и за двете веднага се сещаш за путин и ГАЗОВЕТЕ му. И как ще прави завод за втечняване на газ близо до Сочи и по цял ден ще втечнява, та да пренася по черното море и да продава на Европата газ, който пък у нас ще го изпаряваме с друго цехово устройство и ще пълним дългите тръби чаааак до Албиона...

  Това ще стане когато, видя че една пролетна сутрин налъмите на прабаба ми са се видоизменили и върнали към нов живот дървото, от което са били направено преди десетки години...

  Лакмуса на втория мандат на герба или ранното му преминаване към учебниците по най-новата история на страната минава през осъществяването на чуждите руски политически и бизнес интереси осъществявани на наша територия.

 58. 59 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  България в новата си историческа роля не трябва да става, заложник на транспортни експерименти от какъвто и да били характер, а да задържа и развива свой технологии с помоща на водещи световни компании, защото от талигаджийство, печалбите са за друг, а рисковете са за нас...

 59. 60 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#6] от "sorens":

  Надявам се, разбираш, че "в рамките на това поколение" не значи "в рамките на година и половина".

  Като мине определеният период от време, би имало смисъл да спамиш под всяка статия.

 60. 61 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#28] от "Дедо Либен":

  Толкова се пениш, а не си разбрал, че държавата има 34%.

 61. 62 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  "По думите му, думите на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви, че "Белене" може да се строи и не е важно колко струва, ако друг плаща" са извадени от контекста. "Това не е становище на премиера, а на "Росатом""

  Аха! Значи Бойко Рапон-Картофенски официално е човек на Росатом, а не избраник на българския народ. Еми хубаво е да си го казваме директно, браво на Трайков. А дано наистина надделее той. Дано от Рапона да не зависи нищо - с други думи, от руснаците да не зависи нищо. Защото иначе ще се плаче за Костов.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 62. 63 Профил на sorens
  sorens
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Съвсем нормално е Тиква да не мисли, а да преповтаря нещо което му се е видяло простичко, като за него.
  Явно руснаците са му хванали цаката ... а и на нас покрай тиквения ни премиер

  "По думите му, думите на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви, че "Белене" може да се строи и не е важно колко струва, ако друг плаща" са извадени от контекста. "Това не е становище на премиера, а на "Росатом" от тяхното отворено писмо разпространено по-рано", обясни икономическият министър."

 63. 64 Профил на Иван Кръстев
  Иван Кръстев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И Трайков лъже като патрона си за договора с AES . Договорите за цените са подписани през 2002 и 2004 г. от царистите Милко Ковачев и Мирослав Севлиевски.

  ивкръ
 64. 65 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#62] от "deutschwagen":

  За същия Костов, който продаде Нефтохим на руснаците?

 65. 66 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  До коментар [#61] от "kaka_ginka":

  Како,
  виж списъка на предприятията с обществена значимост и СПЕЦИАЛНО УЧАСТИЕ НА ДЪРЖАВАТА (ЗЛАТНА АКЦИЯ). В него са включени 22 обекта. Това са България Ер, БТК, Агрополихим, Арсенал, Асарел Медет, Биовет, Елаците мед, Електроразпределение - Стара Загора, ЕВН – България, Е.ОН – България, ЧЕЗ – България, Кремиковци, Кумерио Мед - Пирдоп, КЦМ - Пловдив, ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ, Неохим, Петрол, Топливо и Топлофикация София.

  Ко праи държавата? - Дели печалбата с руските олигарси и дере народа!

 66. 67 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  Всъщност защо й е на държавата "Златна акция", човек в борда или в надзора на "ЛУКойл Нефтохим" - нали самият Премиер е там с цялото си сърце и ум!? И едва ли е само защото рафинерията се охранява от създадената от Бойко Борисов "Ипон".

  Последните събития показват, че не само държавата има Златна акция в бургаския "Нефтохим". Оказа се по безспорен начин, че и Валентин Златев има Златна акция в държавата - и това е избраният с голяма преднина Премиер - Бойко Борисов.

 67. 68 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#67] от "Дедо Либен":

  Хехех, точно това се оказа.

  Отделете време навреме.
 68. 69 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Губя увереност, че Трайчо ще успее в този конфликт. Свиха му сърмите в бързината...

 69. 70 Профил на plh
  plh
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До #67 Дедо Либен:
  Валентин Златев не залага само на 1 акция. Него вличен приятел е агент Гоце - 2-та златна акция в държавата.

  plh
 70. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ..."По думите му, думите на премиера Бойко Борисов пред Би Ти Ви, че "Белене" може да се строи и не е важно колко струва, ако друг плаща" са извадени от контекста. "Това не е становище на премиера, а на "Росатом" от тяхното отворено писмо разпространено по-рано", обясни икономическият министър..."


  Ей това точно трябва да видим и то ще е тестът за Боко!

  Ако се издъни по тоя въпрос-досвидание,товарищ Барисав!

 71. 72 Профил на Stoyanov
  Stoyanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  нещо по темата от Иво Инджев: http://bit.ly/gs46c7

 72. 73 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Говореше се за няколко стотини души руски работници, за две хиляди, сега - за 2500, според изявления от Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на труда и социалните грижи, от Министерството на външните работи, което ще им осигурява визи и т.н.
  Това е проект, при който парите няма да се инвестират в българския бизнес и за създаване на работни места в България.

  Старата конструкция за първи блок на “Белене” не става за нищо, даже фундаментът е изкривен и не може да бъде подължен.
  Този проект няма нито енергийна обосновка, нито техническа, нито финансова, нито обосновка на безопасността.
  До площадката на “Белене” няма нито един далекопровод и всички далекопроводи и подстанцията, както и присъединяването към националната електросистема ще бъде за сметка на НЕК. Тези разходи могат да надхвърлят 1 млрд. лева.
  Ще се наложи да се подменят съществуващи далекопроводи, за да могат да издържат на новия това. Именно това ще оскъпи извънредно много преноса с високо напрежение.

  Има три много солидни изследвания от 1990, 2007 г. – на БАН, и другото е по един международен проект, които доказват, че без “Белене” в 2015 г. ще има излишък на електроенергия от порядъка на 11-12 млрд. киловатчаса. И двата доказват, че снабдяването на страната без втора атомна е обезпечено до 2025-2030 г.

  За износа на ток има утвърдени фирми – коя за къде ще изнася и т. н. Погледнете на какви цени НЕК продава на тях и на какви цени тези фирми продават навън (цените, на които се продава тока за износ на посредническите фирми са малко над 3 цента на киловатчас, тоест по-евтино, отколкото се продава на вътрешния пазар).
  Сега тези фирми отделят средства за поддържане положителен имиджа на Белене.
  Огледайте се на кого плащат! Р.Овч. да замълчи!

 73. 74 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Правителство на истински патриоти

  "Настоящото правителство е правителство на истински патриоти, каза Трайков. Той обясни, че има два вида патриоти - фалшиви, които не допускат в "крепостта" си външни инвеститори и истински, които позволяват на външни фирми да се влизат в страната, но само ако спазват правилата. "

  Христоматиен пример за манипулация:

  От устата на един заинтерсован министър направо в заглавието, където внушението има по-голяма сила.

  Като сте патриоти защо оставате чужди посланици да ви казват какво да правите и да ви хокат?

  Аз знам много малко.
 74. 75 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#73] от "Минувач":

  Точно казано!
  Многократно сме го коментирали във форума!

 75. 76 Профил на doro
  doro
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ПРОТЕСТ "Не на атомната бомба в Белене"

  30 март 2011 г. • 18:30 - 21:30

  триъгълника между МС и Президентството

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK