НАП напомня на фирмите, че крайният срок за декларациите им е 31 март

НАП напомня на фирмите, че крайният срок за декларациите им е 31 март

© Красимир ЮскеселиевДо 28 март 96 000 дружества са подали декларации за облагане с корпоративен данък по интернет, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП). Заради това, че са изпратили своите формуляри по електронен път, те ще получат отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък за 2010 г. (но не повече от 1000 лв).Срокът за подаване на данъчни декларации от физическите лица през тази година е 2 май.
Остават два дни, в които всички желаещи могат да се възползват от това облекчение, защото крайният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича в четвъртък, на 31 март, напомня данъчната администрация.  Дотогава не само трябва да бъдат подадени формулярите, но и да се внесат дължимите суми.


Декларация за облагане с корпоративни данъци подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали дейност през 2010 г. Ако не са имали дейност, фирмите трябва да подадат специална декларация – образец 1010а, от тях не се изисква отчет за дейността.


Данъчната администрация напомня, че декларацията за облагане с корпоративни данъци се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по регистрация. Тя може да се подаде също по пощата с обратна разписка или на място в някои пощенски станции, където служителите на "Български пощи" издават входящ номер.


Списъкът на кодовете за видове плащане, номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, както и повече информация за плащането на данъци и осигуровки по интернет е публикуван в рубриката "Плащане" на сайта на НАП - www.nap.bg. В сайта са поместени и образци на декларациите, указания за попълването им и инструкции за плащане на  данъци и осигуровки. 


Информационния центъра на НАП предоставя допълнителна информация и консултации на телефон  0700 18 700 на цената на един градски разговор. От днес до края на данъчната кампания работното време на кол-центъра ще е удължено и той ще работи от 8,00 до 18,30 ч. 

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 485 Неутрално

  благодаря за напомнянето, никога не е излишно

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 2. 2 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Декларация 1010а е бъгната

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK