Хлебозавод ще се продава на двойно по-ниска от досега обявена цена

 

© Анелия Николова

 Двойно ще се намали продажната цена на русенския общински хлебозавод, ако съветниците приемат предложение на кметската администрация. Преди близо три години бе решено "Хляб и хлебни изделия" ЕООД да се приватизира срещу 10 млн .лева, но интерес към подобна сделка няма.


Това налага според кмета Божидар Йотов и екипа му да се намали до 5 милиона лева стартовата цена за продажбата на 100 % от дяловете в капитала на дружеството.


Към края на миналата година  общата сума на активите на "Хляб и хлебни изделия" ЕООД е 1.3 млн. лв., става ясно от предложението, внесено в общинския съвет на Русе. Задълженията на дружеството са 88 хил. лв, а собственият капитал – 1,2  млн. лв. Загубата на хлебозавода за миналата година е 219 хиляди лева, което е с 54 хил. лв. повече спрямо 2009 г.


Предложението на кметския екип на Русе е да се премине отново към процедура за продажба на хлебозавода, като стъпката за наддаване в търга е 100 хил. лв.  Депозитът за участие ще е 300 хил. лева, ако общинските съветници одобрят предложението.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK