Огнян Донев: Делът на съдружниците ни е функция на парите, които са дали

Огнян Донев (вдясно) и Любомир Павлов

Огнян Донев (вдясно) и Любомир ПавловСъдружниците в "Медийна група България холдинг" не са се разбрали за стойността на инвестициите, които всеки от тях е направил, и това е причината за конфликта им. Това стана ясно от думите на единият от тях, Огнян Донев, който заедно с Любомир Павлов вече притежават 83% от компанията, издаваща вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа".


Вчера стана ясно, че 83% от медийната компания са били прехвърлени на Донев и другия съиздател Любомир Павлов, без за това да знае "БГ Приватинвест". Съдружници във фирмата са Христо Грозев и Карл фон Хабсбург. Доскоро "БГ Приватинвест" държеше контролния пакет от 53% в "Медийна група България".


"Нашите съдружници размишляваха колко пари да дадат, а делът, който имат, е функция на парите, които са дали", коментира пред "Дневник" Донев. Той отказа да посочи кой колко пари е инвестирал в изданията, като обясни, че по искане на ВАЦ в договора е залегнала конфиденциалност за стойността на сделката.
Издателят посочи, че с Христо Грозев не са имали спор, но не иска да отговаря на обвиненията му и се учудва, че той поставя въпрос за придобиване на контрол. "Той просто си противоречи. Ще изчакаме г-н Грозев да се спре на една теза." Донев заяви, че ако юристите му видят клевета в изявленията на Грозев, може да се стигне до съд.


По-рано днес Христо Грозев обяви пред електронното издание "Медиапул", че той и Карл Хабсбург са станали жертва на "типично корпоративно превземане или рейдърство".


"Той има нужда от специализирана помощ", каза още Донев, без да уточнява какво има предвид. По неговите думи прехвърлянията от последните седмици нямат нищо общо с продажбата на най-тиражните ежедневници от ВАЦ, която е финализирана още в края на миналата година. Донев отказа повече коментар и заяви, че не може да говори за обвиненията на Христо Грозев, че не е бил допуснат до редакциите на "Труд" и "24 часа".


Според него последните прехвърляния по никакъв начин няма да повлияят на редакционната политика на двата вестника. "Всичко се прави, за да могат "Труд" и "24 часа" да са демократични", добави още Донев. 

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  "Всичко се прави, за да могат "Труд" и "24 часа" да са демократични", добави още Донев.

  би трябвало да е смешно, но просто показва нивото на "медиите" в България.

 2. 2 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Известния мошеник-седераст Любо Пъпката е използвал пълномощно, дадено му от Грозев, да тегли заем от Булбанк, и с него фактически да увеличи уставния капитал на дружеството, извършвайки междувременно фиктивна покупко-продажба на дялове. В никоя нормална страна това не би могло да се случи- случва се в държави от постсъветското пространство, и то в най-източната му част- България, Молдова, Украйна, Беларус, Русия, ...стан,...стан,....стан и т.н.

 3. 3 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  ОЛИГАРСИ......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2756 Весело

  Старите далавераджии на нов глас, с други спонсори, пред същата "благородна" публика...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Не може човек като Огнян Донев, за който има солидни съмнения за неетично поведение, да представлява българската индурстрия пред правителството и света. С него начело КРИБ определено губи авторитет.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 6. 6 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Донев си е точно като Златев-но много малко хора го знаят..Един от "честно забогателите" олигарси в България

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 7. 7 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 564 Неутрално

  хахаха, сега най умното, което австрийците могат да направят е да зачеркнат думата България в съзнанието си (камо ли да я свържат с думата инвестиции) и искрено и пламенно да съветват всички познати инвеститори да сторят същото. Мисля че РВЕ вече го направиха.

  Колкото до коментарите на Донев, той не отговаря защо го правят "под сурдинка" в неделя и как техните партньори заплашват "демократичността" на издаваните жълти вестници.

 8. 8 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Самият факт, че нотариалната заверка е станала в неделя, говори за какво става дума. Поредната кражба от поредните ченгета.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3273 Неутрално

  Някой може ли да обясни логиката на Донев, според когото "не са се разбрали за стойността на инвестициите, които са направили"?

  До вчера държат 53%.
  Събират се холдърите на 47% и си разпределят така "стойността на инвестицията", че се оказват с 83%, а оня, с 53-те% изненадан научава, че вече е останал с 9%?
  Той да не намеква, че Хабсбург е предал четата?
  Щот' само Грозев изпищя, доколкото се чу...

  А това, че с ""Медийна група България холдинг" вестниците са били "недемократични", а днес станали явно "демократични" - направо изби рибата

 10. 10 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1291 Весело

  Я вижте Любо Пъпката колоко е важен и хитър - като голям котарак е. Тия вестници се като узрели лимони - яко жълти. Тошко Тошев и Петьо Блъсков били ги направили такива, за да се мазнят на бесепето. Така каза един по телевизията и аз му вярвам.

  Дудо ви обича!
 11. 11 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Любопитно

  малко несвързани изглеждат тези обяснения, а този с 53-тях процента, който незнайно как е изгубил дела си и сега обикаля по медиите да се оплаква от небето ли пада?

 12. 12 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 478 Весело

  Вече е ясно и какъв ще е новият формат на новините в 24 часа и Труд. Ще се предлагат на таблетки и във флакончета)))

 13. 13 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Любопитно

  от медиапул: "На 28 март (понеделник) Христо Грозев разбира за ходовете на Павлов и Донев и оттегля пълномощното, с което е дал съгласие Любомир Павлов да представлява дружеството "БГ Принтмедия" ООД"

  ами да е внимавал за какво го упълномощава - кой му е виновен ако е тъп или наивен или адвокатите му са такива...

 14. 14 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Преди няколко месеца Любо пъпката "превзе" и един от най-големите доставчици на спътникова тв - Айтиви партнер, впоследствие Тотал тв. От 1 март т.г. фирмата "Сатълайт бг" си присвои около 50 хиляди абоната в България и по света, като дефакто прекрати договорите им, но пренасочи плащанията им именно към Сатълайт бг. Новата фирма няма сайт, а според КЗП не съществува и на посочения от нея адрес. Тя продължава да прибира от 50 000 абонати по 15 лв. месечно, без да е ясно какви канали ще им предоставя - твърдението е, че са "в тестов период". На 1 март всички абонати трябваше да пренасочат антените си на нов спътник и да започнат да плащат на Сатълайт бг при тези "условия". Хиляди абонати, особено в чужбина, останаха дълго време без тв, защото нямаха никакво инфо, нито пък опит да насочат антените си. В момента те са заложници на Сатълайт бг и тяхната "тестова услуга". Нито една българска медия - включително "Дневник" - не отрази...

  Прочитане на целия коментар това събитие, въпреки че бяха информирани...

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3273 Неутрално

  До коментар [#13] от "Боги":

  Мерси!

  Това обяснява всичко.

 16. 16 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 578 Неутрално

  И още нещо по темата за Л. Павлов и Айтиви партнер/Тотал тв - ако някога Дневник се осмели на журналистическо разследване: Десетки жалби са подадени от българи у нас и в чужбина до Комисията за защита на потребителите във връзка с "превземането" на абонатите от Сатълайт бг на Л. Павлов и лишаването от телевизия на досегашните абонати. Отговорът на КЗП /имам го лично/ е, че Айтиви е "фалирала" и КЗП не може да носи отговорност за фалирали компании, а поелата активите й - Сатълайт бг не можела да бъде открита на адреса й!... Значи - Айтиви "фалира", Сатълайт наследява абонатите й и техниката /активите/, но не и задълженията й /пасивите/, които са неясно какви и към кого, но най-малкото са ясни в договорите с абонатите. В момента Сатълайт "точи" пари от абонатите, без да им предлага услугата, за която те са се договорили с Айтиви, казвайки че нямат нищо общо с нея! И КЗП и КРС вдигат рамене! Но НАЙ-ЛОШОТО е, че НИТО ЕДНА МЕДИЯ не отразява това. Ако...

  Прочитане на целия коментар доживея Дневник да отрази кражбата на 50 000 абоната в страна от ЕС и оставянето им в медийно заложничество, ще призная, че в БГ има поне една свободна медия!

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 17. 17 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Любо син на АБПФК, Оги син на дипломат от кариерата.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3593 Неутрално

  Ами когато партньорството е между престъпници то и взаимоотношенията им ще са престъпни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 578 Неутрално

  От извора - в. 24 часа: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=691239

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 20. 20 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 844 Неутрално

  събрали сме всякакви измамници и после мале какво стана. хората са казали не си завирай задника там дето някои си мерят . . . .

 21. 21 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 470 Неутрално

  аз се питам дали учвличението на капитала е станало с парите на булбанк отпуснати срешу залог на активите на дружеството чиито капитал се увеличава (надявам се не само на мен ми звучи идиотски).....

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 22. 22 Профил на kndmv
  kndmv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Щом Любо пъпката и Бойковия крадльо са се сдушили, значи законите не важат, така ли?

 23. 23 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Мръсни крадци... прости... Представете си тогава тоя, плешивия, какво слага в лекарствата за да изкара повече кинти....

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 24. 24 Профил на pravets82
  pravets82
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Така, такаа...
  А пък държавата ще пренасочва парите от сребърния фонд към БФБ, където тези лица са видни играчи...

  Когато гей жирафите заменят Снежанка е време да си стегнем куфарите!
 25. 25 Профил на Malvina Eneva
  Malvina Eneva
  Рейтинг: 367 Неутрално

  О Донев е истински измамник Лично познавам хора които е изгорил. Едни го съдиха почти 7 години за неплатени близо 2 млн лева - и го осъдиха. Но през това време им се съсипа и работата и живота...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK