Цялото ръководство на фонд "Земеделие" е сменено (допълнена в 15.05)

Земеделският министър Мирослав Найденов представи днес новия директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Досега той е бил началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.

© Красимир Юскеселиев

Земеделският министър Мирослав Найденов представи днес новия директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Досега той е бил началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" ще смени цялото ръководство на институцията, съобщи на извънредна пресконференция земеделският министър Мирослав Найденов. Промените вече са съгласувани с премиера Бойко Борисов и процедурата е в ход. Официалният мотив за рокадите е подобряване на работата по програмата за развитие на селските райони.


Новият изпълнителен директор на фонда е Румен Порожанов, който досега беше началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.  Пред журналисти Мирослав Найденов обясни, че е отправял покана към него за този пост още преди няколко месеца, но тогава той е отказал. Агроминистърът каза още, че досегашният директор на фонда Светослав Симеонов е "добър експерт" и затова му е предложил или да стане зам. министър с ресор програмата за развитие на селските райони или да отиде като земеделско аташе в Брюксел. Симеонов е приел предложението да бъде командирован в Брюксел, а друг зам. министър на земеделието няма да бъде търсен, обясни още Найденов. 


Промяната идва ден след като прокуратурата потвърди, че проверява сигнал за оказван натиск от ръквоодството на земеделското министерство върху Симеонов с цел одобрение на проблемни европроекти.

И СДС, и БСП отново настояха за оставката на Найденов
Министър Мирослав Найденов трябва да си ходи, той не може да остане на този пост след всички обвинения. Това каза пред медиите лидерът на СДС Мартин Димитров. Той напомни, че в прокуратурата тече разследване по сигнал за търговия с влияние в земеделското министерство. За такъв сигнал съобщиха в понеделник от СДС. От БСП също поискаха оставката на Найденов. "Крайно време е министърът да си тръгне. А мен ако питате, след министъра му е време да си тръгне и министър-председателят, но това ще бъде явно по-късно", коментира депутатът от левицата Антон Кутев.

На въпрос защо след като е доволен от Симеонов, го сменя, земеделският министър отговори, че "едно е експертизата, а друго е напрежението с 2 хил. души персонал" и че "не всички стават за началници". Найденов допълни още и че новият му пост е "по-отговорен".Лидерът на РЗС Яне Янев пък предупреди, че ЕК ще глоби България с около 25 млн. евро заради нарушения в земеделието, като според него докладът е пристигнал в министерството още през декември и се прикрива от министър Мирослав Найденов. По думите му промените в ръководството на фонда няма да доведат до промени в работата му, защото проблемите са в министерството.

Междувременно стана известно, че по предложение на Порожанов има и нови зам. директори на фонда, с които иска да работи в екип.


Досегашният ръководител на отдел "Директни плащания" във фонда Свилен Костов ще стане зам. изпълнителен директор на фонда с ресор "Директни плащания" на мястото на Мюхеттин Караоглан. Другият заместник на Порожанов ще бъде Иван Капитанов, който заменя Ангел Кинанов и ще следи прилагането на селскостопанските пазарни механизми. Капитанов досега е ръководил дирекция "Финанси на реалния сектор" във финансовото министерство.


Третият нов заместник е Свилен Колев, който е работил във фонда и е бил началник на отдел "Пазарни механизми". Именно той ще отговаря за Програмата за развитие на селските райони. Самата програма досега беше при директора на фонда.


Постът на четвъртия зам.- директор - Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат, се закрива. Самият инспекторат става отдел към дирекцията по директни плащания.


"Безспорно трябва да се влезе с нов екип. Опитах се да взема доброто от фонда", беше първият коментар на Порожанов, запитан защо се пристъпва към пълно обновление в ръководството. Той допълни още, че няма "нищо лично" към никой.


Мирослав Найденов пък обяви, че и на всички досегашни директори във фонда ще бъдат предложени нови постове в системата на агроминистерството, без да стане ясно какви.


Румен Порожанов е третият директор на фонд "Земеделие" в мандата на правителството на ГЕРБ. Преди няколко месеца в междинната оценка на програмата за развитие на селските райони беше записано като сериозен проблем административния капацитет на фонда и честата смяна на ръководството. Днес Мирослав Найденов каза, че не вижда проблем в рокадите, защото "в много страни много често се сменят цели правителства".


Земеделският министър обясни, че няма конкретен повод за промените, отхвърляйки предположенията, че те са свързани с протестите на зърнопроизводителите или със сигналите на СДС за корупция в министерството и фонда.


Вчера от прокуратурата потвърдиха, че разследват сигнал за търговия с влияние в земеделското министерство. За него съобщи СДС като поиска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и на шефа на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. 


От дясната партия огласиха писмо на Симеонов от миналото лято в качеството му на заместник на тогавашния шеф на фонда Калина Илиева, в което той се оплаква от министерски натиск в полза на проекти по програмата за селските райони. Вчера централата на СДС прибави сигнал на Илиева до прокуратурата и писмо, с което тя иска обяснения от заместника си. Oт фонд "Земеделие" съобщиха, че разпространяваната кореспонденция между Симеонов и Илиева е фалшификат.


Фонд "Земеделие" се ръководи от управителен съвет от 11 члена, под председателството на министъра на земеделието и храните, а оперативното ръководство се осъществява от изпълнителен директор и зам. директори. Структурата на фонда включва Централно управление и 28 областни дирекции. 


Кой е Румен Порожанов


Новият изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов досега беше началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков. Той работи във финансовото министерство от 1992 г. . В периода 1995 - 1996 г. е бил съветник в Министерския съвет при правителството на Жан Виденов. Професионалната му кариера тръгва по-сериозно нагоре след идването на НДСВ на власт и при финансовия министър Милен Велчев, когато през 2001 г. става директор на  дирекция "Финанси на реалния сектор". През 2002 г. оглавява борда на "Булгартабак холдинг", на мястото на уволнената зам.-министърка на икономиката Любка Качакова.
Порожанов е с икономическо образование и магистратури по аграрна икономика и управление на отбранителната индустрия от УНСС. Владее английски език. Женен, с едно дете.

Според публичната декларация на Порожанов пред Сметната палата от миналата година, съпругата му Веска притежава дялове за 173 600 лева във фирма "Армар Корпорейшън Дженерал Техникал Ко-оперейшън". Според в. "168 часа" дружеството има лиценз за производство и търговия с оръжие, а съдружник в него е кметът на Харманли от БСП Михаил Лисков.
Порожанова има и 50% във фирмата "Частни инвестиционни проекти" ООД. Другият собственик, Иван Стойчев, създава рекламния холдинг "Нота Бене груп" ЕООД, в който сега е синът му. Отново според "168 часа" компанията е рекламирала "Булгартабак", като договорът е сключен по времето, докато Румен Порожанов е председател на борда на директорите на държавния тютюнев холдинг.

В началото на мандата си земеделският министър Мирослав Найденов съобщи, че директорът на фонда ще бъде назначаван с конкурс, какъвто беше проведен и за назначаването на Калина Илиева.  Днес Найденов каза, че не е имало нужда oт конкурс за Порожанов, защото става въпрос за човек на "топ ниво"


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Отдавна трябваше да се сменят подлогите на ДПС във фонда,още когато начело беше Калинка!

 2. 2 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 402 Весело

  Този леко на Кевин Костнър на младини го докарва =)

 3. 3 Профил на kombainera
  kombainera
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ех, тази Калина.... Хем млада, а пък каква поразия забърка

 4. 4 Профил на Ангел Тодоров
  Ангел Тодоров
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Май надушвам още доста работа на Прокуратурата.

 5. 5 Профил на mihomen
  mihomen
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Трябва и Найденов да сменят!

 6. 6 Профил на veneling
  veneling
  Рейтинг: 1 Неутрално

  Пролетно почистване ли са почнали?

 7. 7 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  заговорниците не можаха да свалят Миро, а Миро се разправи с тях, както казах преди ден - два ще гледаме опашката на крушата. Така или иначе Миро ще получи около 2-3 хиляди протестиращи от списъците за прихващане на субсидии по СЕПП, НД и т.н., както и около 300 протестиращи от районите с шап, дали това няма да му изяде главата пред слънцето?

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "kento":
  По- скоро трябваше да се сменят още на 01.01.2007г. - когато България влезе в ЕС...Твърде много щети бяха нанесени на българското земеделие чрез управлението на ДПС в ДФЗ.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Да не би всичките да се оказаха с фалшиви дипломи?

 10. 10 Профил на Thunder From the Blue
  Thunder From the Blue
  Рейтинг: 346 Весело

  Хайде да поработите малко а!!!
  Миро кога ще си харесаш някой...?
  Двамата "некадърници" преди това ти си ги назначил!
  Веднъж - грешка, втори път - съвпадение, трети път - нагласена работа!!!

 11. 11 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  Май не е фалшификат писъмцето дето го разнасяше СДС. И Калинчето упорито мълчи. Какво ли има да разкаже?

 12. 12 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Всичко до един!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 13. 13 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#1] от "kento":То едно време и Миро беше доказано такава подлога ...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Любопитно

  Мдааа.

  Забележете кой и от къде идва.
  Фонд "Земеделие" де факто се изземва от Миро и Дянков си праща своите хора "да поемат работата".

 15. 15 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#8] от "dqdomart":

  В сравнение с управлението на фонда от хората на ГЕРБ Калина Илиева и Светльо Сиимеонов, бившите шефове от времето на ДПС изглеждат като професионалисти на световно ниво!

 16. 16 Профил на Dub
  Dub
  Рейтинг: 571 Весело

  Взеха му фондовете на Миро, остана му само наденицата..

 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Герберските кадри стават неуправляеми и се започват едни местения, преструктурирания...
  Работата ще става все по-зле до окончателното разцепване.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Весело

  До коментар [#15] от "svoboden":

  Че те на фона на гербавите даже и тарторите от Столипиново и Факултето изглеждат като завършили Бръшляновата лига.
  Може би защото не са завършили Магнаурската школа в Симеоново ...

 19. 19 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#14] от "xm...":

  Този не е човек на Дянков. Този е чиновнически продукт на юпитата. Висш чиновник в МФ от 2001 година, попаднал незнайно как в позицията шеф на кабинет на някакъв довлечен от САЩ.
  Дянков вече може и да е открил къде е вратата на тоалетната във ведомството, и сега се отървава от лицето с издигане.

  Ecrasez l’infâme
 20. 20 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 571 Неутрално

  първо: тея от министерството сами се компрометират, че не работят, а оставки няма да има? тъпанари.
  второ: правят грешка като назначават този Румен, може и да е кадърен, ама съм сигурен, че примерно Р.Овч. може да е къде-къде по-ефективен.

 21. 21 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Когато преди няколко дена от СК показаха писмото, некои "дрогари" упорито ми обясняваха, че щом е казано о от еди кой си, това не е вярно. Подписа бил фалшифициран, имало друг входящ номер и т. н. Щото изнеслия информацията бил човек, имал ръце и крака, бил с каскет....., казвал се.... - т. е това не вярно. Да, ама не! И май накалинчването не това което е.
  И основния накалинчвател е Миро.
  Както беше и случая със СРС-тата. Щото ги показали Дачков и Патрашкова - не са верни. Да, ама не. И там има един още по-голем нанакалинчвател - дето брани приятелите си. И няма значение кои са те и с какво се занимават

 22. 22 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#15] от "svoboden":
  Не защитавам сегашното управление - в никакъв случай -, но миналите управления от 2006г. не бяха цвете за мирисане. Всичко , което се правеше във ДФЗ, едва ли не се подчиняваше на някаква партийна "омерта" , тихомълком се изменяха бройки на щатове, имаше преливане на щатове от САПАРД към неработещата, тогава фиктивна структура РА, точно определени документи на точно определени фирми попадаха в точните ръце...Изобщо - ДФЗ беше мини "държава в държавата". Нямам инфо как точно стоят нещата от началото на 2010г. и за това нямамясно мнение по повод управлението на ГЕРБ на ДФЗ.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 23. 23 Профил на ром
  ром
  Рейтинг: 289 Весело

  Според мен не са важни смените във фонд"Земеделие",важно е да се смени цялото земеделие!Как? Много лесно-ТИМ са го направили в североизточна България.По техен модел-Бат Бойко да формира още три групировки за другите части на страната-и няма да има проблеми!Няма да има стачки,няма да има марфа по границите,ще се бачка здраво и т.н.

 24. 24 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#11] от "DIDI8":

  не искам да пиша глупости,но май калинчето трябва да е заминала вече извън БГ-то,защото много лошо взеха да се разправят с приятелите си управляващите-визирам мишо бирата

 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#19] от "Graf":

  Ми, не го познавам, ама две години ръка за ръка през толкова салтоморталета не са си за подценяване.
  Явно са се сработили.
  А и фактът, че от тримата двама са от МФ, а третият е вътрешен, но пак по тяхната линия, си говори много.
  Не забравяй клановия манталитет...

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#11] от "DIDI8":
  "И Калинчето упорито мълчи. Какво ли има да разкаже?"

  Не ви ли стига Янето, та сега и Калинка трябва да ни казва, кое е истина и кое не!?
  Тя вече веднъж ни разказа истината за дипломата си. Ама ние много обичаме да ни послъгват, особено ако ни изнася!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 458 Весело


  Това да не си мислите ,

  че е заради онова фалшиво писмо .

  Неее - просто човека е спечелил конкурс .

 28. 28 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1302 Весело

  "Досегашният изпълнителен директор Светослав Симеонов, който ръководеше структурата по-малко от 6 месеца след скандала с фалшивата диплома на Калина Илиева, е освободен, но заминава за Брюксел като земеделски аташе."

  Пълни смешковци. Земеделско аташе...

  Ясно е, че тези рокади са следствие на скандала, който извадиха на показ от СК. И трябваше Миро Ирландския да го изгонят. Вероятно ще го съдят на по-късен етап, засега прокуратурата се мотае. Когато гербавите паднат от власт или преди това Миро стане неудобен за тях...

 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Калинка е последния проблем на фонд Земеделие, просто я използваха като временна салфетка. Това не реши, а отложи проблемите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  Нещо не разбрах.

  Що си мислиш, че Калинчето щяло да ни казва кое е истина и кое - не?
  Нека си каже думата. А ние не сме расли с последния дъжд и сами можем да преценим.

  Това как я покриха говори много.
  В нормална страна вече щеше да обжалва на втора инстанция

 31. 31 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Министърът трябва да бъде сменен - оказва се, че писмото не е фалшификат! Както и апартаментите и доходите с неясен произход за Цецко, както и записите от разговорите на Танов, Странджев, Борисов; както и всички изнесени данни за злоупотреби с положение във властта - всичко се оказва истина без последици! Между другото какво става със Странджев - притеснявам се за този човек?! Я, вижте Мишо Бирата, мир на праха му! Доказа се, че управляват неграмотници и некадърници, които на всичкото отгоре не поемат никаква отговорност за доказани престъпвания на законите на тази страна!

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#30] от "xm...":

  На мен ми е странно, че нито един журналист не се опита да потърси нейната позиция, да се срещне с нея при това масово окалинчване.
  И то като ги знаем, че журналистите са като пирании в други случаи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Thunder From the Blue
  Thunder From the Blue
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#32] от "Тони!":

  007 дава ли интервюта...?!

 34. 34 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#32] от "Тони!":

  И как разбра, че нито един журналист не я е потърсил?

  Stupidity should be painful
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Весело

  До коментар [#32] от "Тони!":

  Ми те и джурнализите трябва леп да ядат.
  А са пипнали - а ... ъъъъ .... таковата .... шъ минат на свободна практика. Като Иво Инджев.

  Веднъж, не много отдавна, щракайки по нощите каналите, попаднах на някакво предаване в което говореха за рекета на мобилните оператори. И се обади една женица, на възраст, която каза, че се била жалвала от безобразие на М-Тел спрямо нея даже в 'Господари на ефира", а ония и отговорили, че (цитирам по памет) ... ми, няма да направим репортаж щот' са голям рекламодател...
  Та така

 36. 36 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Официалният мотив е подобряване на работата по програмата за развитие на селските райони.

  А неофициалният? Въпросната програма е пълен "батак"; дано все пак се заработи в това мега-министерство през което минават много от парите на Фондовете.
  Макар че....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 37 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Много интересно, 2 години министъра работи с това ръководство на фонда, не пропускаше да ги похвали пред медиите и точно когато излезе документ в който ръководството на фонда обвинява министъра, че им оказва натиск да облагодетелстват определени фирми и лица точно тогава министър Найденов реши да ги смени.

  Кирил Кирилов
 38. 38 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1302 Весело

  До коментар [#27] от "flex":

  Фалшиво, фалшиво... Колко да е фалшиво? Сигурно като оня подпис на Боко в ролята му на кмет, с който "подари" апетиен имот на брата на Иван Драшков.

 39. 39 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#30] от "xm...":
  "В нормална страна вече щеше да обжалва на втора инстанция "

  Ами не съм сигурен в това!

  Доколкото си спомням разцследванията срещу Берлускони теката вече години, а той даже не е свален от власт!
  Бързите процедури, бяха в преоргативите на комунистическите държави. Ако това е идеалът за нормална страна ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#37] от "Кирил Кирилов":

  Кое точно е интересното? Костов как реши да смени четирете министри, чиито имена започваха с Б. Станишев, как реши да смени двамата министри с име Румен?
  Не съм гербер, ама ми е смешно, като започне да ви обзема амнезията!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#25] от "xm...":

  Бе, кво да ти кажа, очевидно е, че тази смяна става на пожар. Заради екстрени ситуации. Така са се оплели в глупостта си, че започват да горят бушони по цялата система. Следващите са в прокуратурата. Скандала с "фалшивото" писмо" тепърва ще набира скорост. Миро е на пангар, защото натискът за "нашите консултанти" е факт. И за проектите. Гербавите взеха на въоръжение едни порочни схеми на ДПС и ги развиха до абсурд.
  Нищо де. Аз си имам прогноза. Половината от този кабинет ще търка ефективно нарове, редом с някои малоумници от съдебната власт.
  За разлика от други, които също трябваше вече да са там, но на които ще им се размине.
  Няма пълно щастие за съжаление.

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Весело

  До коментар [#39] от "tribiri":

  Съжалявам, ама делата на Берлускони са сложен и голям казус. И папките по тях ги разкарват с микробус.

  Докато наша Калинка е проста като пожарникарската си рода и протектори - една фалшива диплома и сметката за три години заплата и премии. И то - в държавна администрация, а не частна фирма.

  Така че Калинчето не го докарва до Берлускони от никъде.
  Е, само донякъде в буйния полов и светски живот ...

 43. 43 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#31] от "danakoplatec":

  Мдааа, дойдоха тежки времена за ББ. Като си е събирал министрите, сигурно им е рекъл - ще ме слушате, няма да бъркате в моето канче, а пък аз ще ви оставя да си въртите дребните игрици. Я го вижте Цецан - момчето слушка бате ви Бойко и за това навъртя 6 апартаментчета...

  Ама някои от министерчетата бая се взеха насериозно и го удариха урбулешката през просото, То и Шефът им се отсрами - с Мишо Бирата (Бог да го прости), с митничарчето от обедното мачле и най-вече със защитата на Лукойл и другаря Златев - дружка Негова и Годпозар негов.
  И резултатите са ясни - скандали, скандали и пак скандали. А Шенгень ни чака. Доклад от ЕК също се пише. Тия мискини от ОЛАФ и те все нещо прънкят...

  В този ред на мисли - Цецан готов ри е за Шенгенья? Щото до краят на Март обеща да сме доизмазали колибата...Нъл сал тя ни пречеше?!

  PHILIP
 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#37] от "Кирил Кирилов":

  Костов хвалеш Бакърджиев за газовите договори. Станишев хвалеше Овчаров за енергийната политика.

  Пък после ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#42] от "xm...":

  Абе, Калинчето, проста, проста, ама сигнализирала прокуратурата за корупцията от министъра, нали? Колко ли такива сигнала има до прокуратурата по министърства и има ли изобщо - няма да разберем!

 47. 47 Профил на 4erenmetar
  4erenmetar
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#1] от "kento":

  Не съм от електората на ДПС, нито съм гласувал някога за някой от тройната коалиция, но съм имал работа с ДФЗ. Трябва да ви кажа, че това момче Мюхетин Караолан на моменти беше единствения адекватен специалист в ръководството на фонда. Още преди Тадаръков, по време на Калинка и въобще по време на всички партийни недоразумения. Ако нещо смислено се е случвало във фонда, въпреки тези недоразумения, то е било благодарение на хора, като М.Караолан (не твърдя, че са били само назначения на ДПС, като цяло мнението ми за фонда е силно негативно, в случая изтъквам отделен човек).

 48. 48 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 515 Весело

  Е те на това се вика Герберски тюрли гювеч .Некадърнициииии ..

 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#41] от "Graf":

  Че Миро е на пангар го чувам и от приятели, които работят със земеделския бранш.
  Не само заради консултантския натиск, а и заради засилващото се недоволство и ропот сред фермерите.
  Покрай тая сага със закъснелите плащания, цената на дизела, новите наредби за облагането бая народ им е насъбрал...

 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3260 Весело

  До коментар [#46] от "danakoplatec":

  ...Колко ли такива сигнала има до прокуратурата по министърства и има ли изобщо - няма да разберем!...

  Как няма да разберем?
  Боцко си се изпусна - 400 сигнала към ОЛАФ и Прокуратурата общо!
  По груби сметки излизат по два сигнала за три дена.
  Тя явно само това е и правила.

 51. 51 Профил на gargantua100
  gargantua100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тия, вече сменените, имат заделени за черни дни, барем по десет гърнета с жълтици.

 52. 52 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Осетила се Мара, да се побара! Чак сега ли бе?!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 53. 53 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Найденов се оказа по добър комбинатор отколкото очаквах. Купи мълчанието на вече бившия шеф на фонда като му предложи пост на аташе в Бр#ксел. При това положение той разбира се че ще отрича да е писал тези писам, а и тях ги няма в деловодството, което не е трудно да се направи. Смяната на ръководството не била заради скандала от друга страна а заради бавното усвояване на евро фондове.... Като цяло Найденов се справи за 2 дена с атаките. Остава само усещането че е корумпиран.......

 54. 54 Профил на gargantua100
  gargantua100
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В усвояването на земеделските еврофондове, е най-малкорисковото рушветчииство, но пък наи-обемното.

 55. 55 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Гневно

  До коментар [#45] от "Свинчуга":

  Преди това ще ти изпразнят резервоара на колата и хладилника .
  Давай БОКО изпразвай по бързо

 56. 56 Профил на ygeny
  ygeny
  Рейтинг: 402 Неутрално

  светослав симеонов трябва да е голям късметлия или.....! съдя по следното: спуснаха го направо на пост директор в мзх на звено, което отговаряше за контрол на всички европейски пари в мзх; но само за няколко месеца, които той прекара спейки (и буквално) и на комитетите за наблюдение на прср, и други работни прояви; за още няколко месеца го преместиха началник в дфз, където се показа като експерт с видимо ниско качество и ръководно качество; за още няколко месеца го оставиха и.д.изпълнителен директор на дфз, където даваше неверни указания и на подчинените си, и на бенефициентите, и, очевидно, не е успял да се справи успешно с всички видове земеделски пари (защото има все повече неразбории с финансово изражение в дфз), но пък го "уважават" човека като му предлагат две възможности (зам.-министър на мястото на Боянова или зем.аташе в Брюксел, явно и Боянова нещо се "клати", от които той избира по-добрата, разбира се (да отиде аташе). Е!? Не е ли късметлия човека!? Че дори са го набедили и за "експерт". И всичко това само за около две години и нещо. Да му е честита печалбата!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на d_todorov
  d_todorov
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това, че е бил съветник на Жан Виденов 1995/1996 и това, че е сложен по-късно от НДСВ в управлението, върху което Graf акцентира, не е такъв проблем, ако има истинското желание да промени нещо. Дано успее! Досега не му беше даден шанс да промени статуквото от времето на Тройната коалиция в Българска банка за развитие - единствената останала държавна банка, ако не броим БНБ, и да проведе някакви реформи, каквито и да било, там, дано сега има повече шанс!

 59. 59 Профил на kazkad77
  kazkad77
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Светльо го изпращат на заслужен отдих в Брюксел, след като се осра от крадене! Едно време и бай Тодора така действаше- пращаше второстепенните крадци навън. Да забелязвате известни прилики?

 60. 60 Профил на Vendome
  Vendome
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Уникално, сменяш шефа на фонд "Земеделие", защото има проблем с работата по програмата за развитие на селските райони и същевременно му предлагаш да стане зам-министър с ресор "работа по програмата за развитие на селските райони".

 61. 61
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:56 на 03/04/2011 от неговия автор.

 62. 62
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:44 на 31/03/2011 от неговия автор.

 63. 63
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:00 на 20/04/2011 от неговия автор.

 64. 64
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:59 на 19/04/2011 от неговия автор.

 65. 65 Профил на bg
  bg
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Кой е Румен Порожанов

  Новият изпълнителен директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов досега беше началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков. Той работи във финансовото министерство от 1992 г. като в периода 2001-2009 г. е ръководил дирекция "Финанси на реалния сектор". Има икономическо образование и магистратури по аграрна икономика и управление на отбранителната индустрия от УНСС. Владее английски език. Женен, с едно дете.
  --------------------------------------------------------------------------------
  Новия шеф на фонда е "наш човек", специалист по всичко.Не му вярвам!

 66. 66 Профил на kuhar
  kuhar
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Светославчо заминава за Брюксел, за да си трайка... Иначе, жална му майка... :Д

 67. 67 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "не всички стават за началници" - Найденов , не и от всеки цървул става министър

 68. 68 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#22] от "dqdomart":Струва ми се,че има известен риск за грешка при направените от вас сравнения с управлението на този фонд по времето на тройната коалиция.Защото: става на въпрос за управление на КОАЛИЦИЯ,съставена от политически сили с различна идеология и философия за развитието на обществото.Подобно управление не е познато у нас поне от 1947 год.,а е шлифовано в западните демокрации.При нас то се наложи от обстоятелствата ,предизвикани от предстоящото ни приемане в ЕС и от волята на избирателите,които не позволиха на легитимните български партии да сформират поотделно кабинет.Така,че коалицията беше съставена по чисто балкански маниер-три отделни вилаета и всеки един от тях на подчинение на своята политическа централа.Сега ГЕРБ управлява еднолично и може да провежда своята политика без каквито и да било договорки с други политически сили.Но не го прави.Смятам,че проблема опира преди всичко до липса на кадрови капацитет на тази партия,която е събрана от кол и въже и която е на власт благодарение само и единствено на един медиен герой.

 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#68] от "molesan2":
  "Смятам,че проблема опира преди всичко до липса на кадрови капацитет на тази партия,която е събрана от кол и въже и която е на власт благодарение само и единствено на един медиен герой. "
  За мен тази Ваша констатация е вярна. За съжаление, ДФЗ не е единствения сектор, в който се въведоха маса глупави промени поради посочените от Вас причини.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на karada
  karada
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#5] от "mihomen":

  Да. Най-добре да се сложи министър от ДПС или в краен случай от БСП, защото те си разбират от работата и въобще не крадат.

 71. 71 Профил на bg
  bg
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#70] от "karada":

  Мислиш ли, че не е комунист или от такова потекло? Двадесет години в министерството не е току така.

 72. 72 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#71] от "bg":

  Напротив Порожанов си е човек на БСП.

 73. 73
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:56 на 03/04/2011 от неговия автор.

 74. 74 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ОСТАВКА!
  Като не е кадърен да ходи да си пее по баровете!
  Аман от плоски хорица бе, аман!
  Трябваше да си иде още при скандала с Калинката.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 75. 75 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 907 Неутрално

  За тази смяна Синята коалиция говори от година и половина насам. Малоумните говеда от ГЕРБ не чуват!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 76. 76 Профил на vodo
  vodo
  Рейтинг: 853 Весело

  СДС и БСП настояват за оставката на Мирослав Найденов

  http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=8020372


  Почват да им увират тиквите на нашите политици. Няма сини, червени, жълти или незнам си какви. Има реална политика, а тя се прави от екип, единни ще се оправим.

  Българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните Закони и Словото на Бога, защото българският народ е най-древният народ на Земята.
 77. 77 Профил на spiritshaser
  spiritshaser
  Рейтинг: 8 Весело

  всички истини за корупционните практики и кадровите рокади и далавери в ДФЗ, от месеци се публикуват ежеседмично в http://www.fermer.bg . Да има обаче кой да си взема поука!

 78. 78 Профил на spiritshaser
  spiritshaser
  Рейтинг: 8 Неутрално

  въпросът сега не е дали Мирослав найденов ще бъде следващия уволнен от Б.Б. ВЪПРОСЪТ е, кой от "избраните" 4-5 кандидаи става и може да води адекватна политика. Отговорът е прост и времето ще покаже....

 79. 79 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Паника от страна на ГЕРБ. Опит да се внуши, че за всичко са виновни "лошите" и като ги махнат, нещата направо ще се сцепят да вървят. В безсилието си (дължащо се на безхаберие) да правят неща по същество, управляващите търсят някакви мега-, ултра-, хипер- радикални решения. Но обикновено след такива лупинги нещата отиват още по-назле.

 80. 80 Профил на DDHRISTO
  DDHRISTO
  Рейтинг: 515 Неутрално

  само със смени не става махат слагат и накрая нищо,трябва и акъл по малко да се влага

  На този свят си или част от решението или част от проблема или част от пейзажа,всеки сам избира
 81. 81 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Познайте кой ще рекламира фонд земеделие с евро пари

  Времето е наркотик, много от него убива.
 82. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#28] от "Гогич": Ше сади картофи в Брюксел.
  Да се въведе стандарт Стара планина за министерските чиновници.

 83. 83 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1691 Гневно

  До коментар [#31] от "danakoplatec": Всичко зависи какво вярваш.
  Петка пристига и вика на Чапаев:
  -Василий Иванич, на другия бряг на реката белогвардейците пият бира и замезват с раци !
  - Не вярвай, Петка, не вярвай ! То ... мутрите им са такива!

 84. 84 Профил на Георги Кузманов
  Георги Кузманов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Чистката трябваше да стане отдавна. ДПС досега действаше само за да обърква нещата. Колкото по-зле толкова по-добре за тях. Много дълго владееха сектора и трудно ще се изхвърлят зад борда.
  Германците при обединението уволниха всички началници и всички учители в школата на бившата ГДР, за да изтрият следите от комунизма и лошите практики.

 85. 85 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Нали прокуратурата е започнала проверка по сигнала за оказан натиск, ще съобщи резултатите скоро и готово - ще се разбере дали сигнала е фалшив и готово.

 86. 86 Профил на nezabelejim
  nezabelejim
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борисов спечели изборите, качен върху обвиненията за корупция в земеделското министерство и агенция Сапард. Сега той се оказа в същия бардак.Така и той, и министрите му да поемат пътя надолу по политическата стълба, а след това и към съда!

 87. 87 Профил на kukuruz_urumov
  kukuruz_urumov
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ИНТЕРЕСИ в оръжейния бизнес има съпругата на Румен Порожанов - началник на кабинета на финансовия министър Симеон Дянков.
  Веска Порожанова има дялове за 173 600 лева във фирма "Армар Корпорейшън Дженерал Техникал Ко-оперейшън". Дружеството има лиценз за производство и търговия с оръжие. Съдружник на Порожанова е бизнесменът Михаил Лисков. Чрез друга своя фирма - "Агата А, Лисков има бизнес със сина на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков. Преди година "Агата А" продаде на Драшков-младши два апартамента в Несебър за 245 хиляди лева.
  Любопитен бизнес има и друг от съдружниците на Веска Порожанова във фирма "Частни Инвестиционни Проекти" Иван Стойчев. Стойчев притежава рекламния холдинг "Нота Бене груп" ЕООД, който рекламира "Булгартабак". Договорът е сключен, докато Румен Порожанов е председател на борда на директорите на "Булгартабак".

 88. 88 Профил на belalov
  belalov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Управлението на правителството чрез проби и грешки ни свлича в пропаста на кризата!

 89. 89 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Весело

  До коментар [#60] от "vendome":

  Това само Боко Тиквата може да го направи

 90. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#76] от "vodo":

  А кой ще пее на ушенце на Боце?

 91. 91 Профил на verin
  verin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Преди Калина, сега Светльо, а Бойко все чист. Така днешната управа разбира "европейското развитие на България"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK